המרת X264 ל-MPEG2 בקליק אחד - התוכנה !
חברים ,
כמובטח , ברצוני לשתף אותכם בתוכנה שמצאתי בחיפושים אחרי פתרון פשוט ויעיל להמרת קבצי X/H264 לפורמט VIDEO שמוכר על ידי ה-TVIX-4000 שבו אני משתמש .
עברתי דרך ארוכה עם שיטות מסורבלות מאוד , שימוש בתוכנות רבות ומחשב שהיה נתקע בגלל שלפעמים ה-1G RAM שיש לי לא הספיק מבחינת משאבים .
אז פתאום הגעתי ל-Videora Xbox360 Converter 2.16 תוכנה שנועדה במקור להמרת קבצי מדיה שונים , כולל X/H264 , לפורמט שמוכר על ידי ה-XBOX 360 . בהתחלה ציפיתי שהתוכנה תדע להמיר את הקבצים לפורמט WMV , אבל גיליתי שהתוכנה עושה הרבה יותר מזה - היא פשוט ממירה את הפורמט X/H264 ( כן , כן , זה כולל כמובן את הפורמט MKV המפורסם) ופורמטים רבים אחרים ל-MPEG2 ) .
הגדולות של התוכנה הזו הן הפשטות (ידידותית מאוד , מאוד ) , מהירות ההמרה ( זמן המרה של בערך 1.3-1.5 מהתוכן המקורי) והמשאבים היחסים הנמוכים שנדרשים לביצועים .
אני לא אפרט יותר ואני לא אכין מדריך מצולם מהסיבה שאני חושב שכל אחד יידע איך להפעיל אותה בגלל שהיא מאוד , מאוד פשוטה . בכל מקרה אם תהיה לכם שאלה או בעיה לגבי התפעול שלה , אני עומד לרשותכם .
אני נסיתי את התוכנה בשבוע אחרון וחייב להגיד לכם שהתוצאות מדהימות !!!!
שכחתי לציין שהתוכנה חינמית !!!!!!
אתר החברה :
http://www.videora.com/en-us/Converter/Xbox360/
לינק להורדה - גרסה 2.16 :
http://www.videora.com/en-us/Converter/ ... wnload.php
תהנו !!!
HAGI
כמובטח , ברצוני לשתף אותכם בתוכנה שמצאתי בחיפושים אחרי פתרון פשוט ויעיל להמרת קבצי X/H264 לפורמט VIDEO שמוכר על ידי ה-TVIX-4000 שבו אני משתמש .
עברתי דרך ארוכה עם שיטות מסורבלות מאוד , שימוש בתוכנות רבות ומחשב שהיה נתקע בגלל שלפעמים ה-1G RAM שיש לי לא הספיק מבחינת משאבים .
אז פתאום הגעתי ל-Videora Xbox360 Converter 2.16 תוכנה שנועדה במקור להמרת קבצי מדיה שונים , כולל X/H264 , לפורמט שמוכר על ידי ה-XBOX 360 . בהתחלה ציפיתי שהתוכנה תדע להמיר את הקבצים לפורמט WMV , אבל גיליתי שהתוכנה עושה הרבה יותר מזה - היא פשוט ממירה את הפורמט X/H264 ( כן , כן , זה כולל כמובן את הפורמט MKV המפורסם) ופורמטים רבים אחרים ל-MPEG2 ) .
הגדולות של התוכנה הזו הן הפשטות (ידידותית מאוד , מאוד ) , מהירות ההמרה ( זמן המרה של בערך 1.3-1.5 מהתוכן המקורי) והמשאבים היחסים הנמוכים שנדרשים לביצועים .
אני לא אפרט יותר ואני לא אכין מדריך מצולם מהסיבה שאני חושב שכל אחד יידע איך להפעיל אותה בגלל שהיא מאוד , מאוד פשוטה . בכל מקרה אם תהיה לכם שאלה או בעיה לגבי התפעול שלה , אני עומד לרשותכם .
אני נסיתי את התוכנה בשבוע אחרון וחייב להגיד לכם שהתוצאות מדהימות !!!!
שכחתי לציין שהתוכנה חינמית !!!!!!
אתר החברה :
http://www.videora.com/en-us/Converter/Xbox360/
לינק להורדה - גרסה 2.16 :
http://www.videora.com/en-us/Converter/ ... wnload.php
תהנו !!!
HAGI
נערך לאחרונה על ידי hagi ב 06/04/2007 16:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
חן חן hagi! נבדוק ונחזור עם רשמים. 
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
Hagi
תודה וכל הכבוד.
אתה חבר פורום אמיתי!!!
Giliboy
תודה וכל הכבוד.
אתה חבר פורום אמיתי!!!
Giliboy
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

טוב אז אחרי שניסיתי ושבתי וניסיתי... איך אומרים? יש לי חדשות טובות וחדשות פחות טובות. היות ואני חדש וטרי בפורום אני מקווה לא שאני לא פוגע או מעליב אף אחד.
אז ככה - קודם כל hagi סחתיין על היוזמה והמאמץ. ההמרה באמת יוצאת יפה והתהליך מהיר למדי, אבל מה...?
כשמסתכלים מתחת למכסה מנוע (או במקרה שלנו - ב console) רואים שהתוכנה המדוברת היא בסה"כ GUI נחמד ל-ffmpeg, שזה פחות או יותר האולר השוויצרי של התחום, וניתן להחליפה בbatch file של 2-3 שורות.
יכול להיות שאני מפספס משהו ומדובר באיזה build מיוחד של ffmpeg שתורם לקצב ההמרה המהיר יחסית, אבל קשה לי להאמין.
אז ככה - קודם כל hagi סחתיין על היוזמה והמאמץ. ההמרה באמת יוצאת יפה והתהליך מהיר למדי, אבל מה...?
כשמסתכלים מתחת למכסה מנוע (או במקרה שלנו - ב console) רואים שהתוכנה המדוברת היא בסה"כ GUI נחמד ל-ffmpeg, שזה פחות או יותר האולר השוויצרי של התחום, וניתן להחליפה בbatch file של 2-3 שורות.
יכול להיות שאני מפספס משהו ומדובר באיזה build מיוחד של ffmpeg שתורם לקצב ההמרה המהיר יחסית, אבל קשה לי להאמין.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
dragonXXL,
לצערי כמעט כל התוכנות בתחום הם בעצם בדיוק זה, עם כל היתרונות והחסרונות של FFMPEG או של החבר שלו MENCODER.
אני אומר לצערי כי יש המון תכנים ששני אלה לא סוחבים כ"כ יפה, והם בטח שלא תומכים כראוי ב-DD 5.1
מי שרוצה FRONT END מוצלח, ממליץ בחום על SUPER (תעשו חיפוש, כתבתי הרבה על איך להשתמש בזה בכדי להמיר H264 בזמנו).
לצערי כמעט כל התוכנות בתחום הם בעצם בדיוק זה, עם כל היתרונות והחסרונות של FFMPEG או של החבר שלו MENCODER.
אני אומר לצערי כי יש המון תכנים ששני אלה לא סוחבים כ"כ יפה, והם בטח שלא תומכים כראוי ב-DD 5.1
מי שרוצה FRONT END מוצלח, ממליץ בחום על SUPER (תעשו חיפוש, כתבתי הרבה על איך להשתמש בזה בכדי להמיר H264 בזמנו).
dragonflyXXL ,
אני מכיר את התוכנה\סקריפט שאתה מציין FFMPEG כחלק מאחד התהליכים המסורבלים שאותם נסיתי בעבר . אני לא ראיתי שהתוכנה עובדת STAND ALONE ואם יש לך נסיון בה , אשמח אם תוכל לפרט אם היא יכולה לעשות את כל התהליך הזה לבדה .
אם כן , אולי ננסה לפשט את העיניינים עוד יותר ונשתמש רק בה . אם היא לבד גורמת לאותה האיכות , מהירה לא פחות ומשתמשת באותם המשאבים במחשב אז נוכל להשתמש בה .
תוכל לעשות השוואה בין השתיים ?
תודה ,
HAGI
אני מכיר את התוכנה\סקריפט שאתה מציין FFMPEG כחלק מאחד התהליכים המסורבלים שאותם נסיתי בעבר . אני לא ראיתי שהתוכנה עובדת STAND ALONE ואם יש לך נסיון בה , אשמח אם תוכל לפרט אם היא יכולה לעשות את כל התהליך הזה לבדה .
אם כן , אולי ננסה לפשט את העיניינים עוד יותר ונשתמש רק בה . אם היא לבד גורמת לאותה האיכות , מהירה לא פחות ומשתמשת באותם המשאבים במחשב אז נוכל להשתמש בה .
תוכל לעשות השוואה בין השתיים ?
תודה ,
HAGI
עופר ,
קראתי את הסקירה שלך כאן http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... per#237964 על תוכנת SUPER לפני זמן מה ונסיתי את התוכנה בעצמי .
תהליך העבודה בה היה לא רק מסורבל כפי שאתה מתאר גם, אלא גם זה היה בלתי אפשרי מבחינת משאבי מחשב במחשב שיש לי בבית שהוא P4 3 גיגה עם 1G RAM וכרטיס גרפי חזק . המרה של קובץ פשוט של 4 גיגה נמשכה יותר מ-15 שעות !!! מיותר לציין שבזמן הזה , המחשב היה מושבת לגמרה והיה בלתי אפשרי להריץ בו אפליקציות אחרות .
התוכנה שעליה אני ממליץ בשרשור הזה היא ברמות אחרות של USER INTERFACE , מאוד , מאוד ידידותית , והכי חשוב לא דורשת הרבה משאבים . זו הסיבה שבגללה לדעתי היא גם מהירה פי כמה בהשואה לתוכנת SUPER .
ממליץ לך בחום לנסות אותה ! אשמח מאוד אם תוכל לשתף אותנו בדעתך עליה לאחר מכן .
תודה,
HAGI
קראתי את הסקירה שלך כאן http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... per#237964 על תוכנת SUPER לפני זמן מה ונסיתי את התוכנה בעצמי .
תהליך העבודה בה היה לא רק מסורבל כפי שאתה מתאר גם, אלא גם זה היה בלתי אפשרי מבחינת משאבי מחשב במחשב שיש לי בבית שהוא P4 3 גיגה עם 1G RAM וכרטיס גרפי חזק . המרה של קובץ פשוט של 4 גיגה נמשכה יותר מ-15 שעות !!! מיותר לציין שבזמן הזה , המחשב היה מושבת לגמרה והיה בלתי אפשרי להריץ בו אפליקציות אחרות .
התוכנה שעליה אני ממליץ בשרשור הזה היא ברמות אחרות של USER INTERFACE , מאוד , מאוד ידידותית , והכי חשוב לא דורשת הרבה משאבים . זו הסיבה שבגללה לדעתי היא גם מהירה פי כמה בהשואה לתוכנת SUPER .
ממליץ לך בחום לנסות אותה ! אשמח מאוד אם תוכל לשתף אותנו בדעתך עליה לאחר מכן .
תודה,
HAGI
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

hagi, אני לא מומחה גדול אבל אשמח לנסות להסביר:
ניקח לדוגמא את הטריילר של שרק השלישי
ניתן למצוא אותו כאן: http://images.apple.com/movies/paramoun ... h1080p.mov
הסרט הוא 1080p כשהוידאו הוא h.264 והאודיו הוא 2 ערוצים ב-AAC.
לצורך ההמרה בתוכנה אני מניח שאתה ניגש ל-convert ומבצע את ההמרה באחד הטאבים שמתחת: video wizard או current conversion. אם תיגש לטאב השלישי "console" ותסמן את ה-checkbox בראש הדף תוכל לראות מה בעצם קורה מאחורי הקלעים. לצורך ההמרה שלי לקחתי לדוגמא את הפרופיל MPEG2 1080p 6144kbps Stereo/192kbps, ונתתי לה לרוץ, כאשר תוך כדי ההמרה ניתן לראות את הפקודות שהתוכנה מפעילה.
שתי הפקודות הרלוונטיות כאן הן שתי הפקודות המודגשות המתחילות במילה EXEC (כל השאר זה פלט שלהן).
כמו כמעט כל פקודת commandline, שאר הנתונים בהמשך השורה משמשים להגדרת הפעולה המבוקשת והגדרות רלוונטיות נוספות. היות ואני לא רוצה להכנס ממש לעומק לגבי כל האפשרויות הקיימות ב-ffmpeg , אני אסתפק בהגדרות שמופיעות כאן:
y-
קובע output overwrite. אם קובץ ששמו זהה לקובץ החדש שיווצר כבר מופיע בתיקייה הוא יידרס. לא ממש קריטי לענייננו אבל ניחא...
"i "C:\shrek_the_third-tlr1_h1080p.mov-
קובע מהו קובץ המקור
f vob-
קובע מה יהיה פורמט הקובץ החדש, או במקרה שלנו vob שהוא גם mpeg2 ps
b 6144k-
קובע מה יהיה bitrate הוידאו בקובץ החדש
ac 2-
קובע כמה ערוצי אודיו יהיו בקובץ החדש
ab 192k-
קובע מה יהיה bitrate האודיו של הקובץ החדש
...ובסוף בסוף "C:\shrek_the_third-tlr1_h1080p.mpg" שהוא שם הקובץ החדש.
אם תשים לב רוב הנתונים שהוגדרו עבור ה-ffmpeg הם אותם נתונים שהופיעו בשם הפרופיל שממנו התחלתי כך שגם אם אתה מעוניין להמיר לפי הגדרות אחרות, יש לך נקודת מוצא די קלה.
לעניין השאלה שלך לגבי ההשוואה בין שתי הדרכים: אם תבצע את ההמרה באופן ישיר עם ffmpeg לפי אותם נתונים כמו בתוכנה, לא רק שזמן ההמרה יהיה פחות או יותר זהה אלא ששני הקבצים שתקבל יהיו זהים לחלוטין כי מקורם באותו תהליך ממש.
מקווה שלא בילבלתי לכולם את המוח עם ההסבר שלי...
ניקח לדוגמא את הטריילר של שרק השלישי
ניתן למצוא אותו כאן: http://images.apple.com/movies/paramoun ... h1080p.mov
הסרט הוא 1080p כשהוידאו הוא h.264 והאודיו הוא 2 ערוצים ב-AAC.
לצורך ההמרה בתוכנה אני מניח שאתה ניגש ל-convert ומבצע את ההמרה באחד הטאבים שמתחת: video wizard או current conversion. אם תיגש לטאב השלישי "console" ותסמן את ה-checkbox בראש הדף תוכל לראות מה בעצם קורה מאחורי הקלעים. לצורך ההמרה שלי לקחתי לדוגמא את הפרופיל MPEG2 1080p 6144kbps Stereo/192kbps, ונתתי לה לרוץ, כאשר תוך כדי ההמרה ניתן לראות את הפקודות שהתוכנה מפעילה.
שתי הפקודות הרלוונטיות כאן הן שתי הפקודות המודגשות המתחילות במילה EXEC (כל השאר זה פלט שלהן).
הפקודה הראשונה משמשת את התוכנה לצורך קבלת מידע על הסרט:"C:\Program Files\Red Kawa\Video Converter\Tools\MediaInfo\mediainfobatch.bat" "C:\Program Files\Red Kawa\Video Converter\Tools\MediaInfo\MediaInfo.exe" "C:\Program Files\Red Kawa\Video Converter\Tools\MediaInfo\parameters.txt" "C:\shrek_the_third-tlr1_h1080p.mov"
...
"C:\Program Files\Red Kawa\Video Converter\Tools\FFmpeg\ffmpeg.exe" -y -i "C:\shrek_the_third-tlr1_h1080p.mov" -f vob -b 6144k -ac 2 -ab 192k "C:\shrek_the_third-tlr1_h1080p.mpg"...
והפקודה השנייה מפעילה את ה"מנוע" שהוא ה-ffmpeg.PlayTime=00:02:06.167
Width=1888
Height=1080
AspectRatio=1.748
FrameRate=23.976...
כמו כמעט כל פקודת commandline, שאר הנתונים בהמשך השורה משמשים להגדרת הפעולה המבוקשת והגדרות רלוונטיות נוספות. היות ואני לא רוצה להכנס ממש לעומק לגבי כל האפשרויות הקיימות ב-ffmpeg , אני אסתפק בהגדרות שמופיעות כאן:
y-
קובע output overwrite. אם קובץ ששמו זהה לקובץ החדש שיווצר כבר מופיע בתיקייה הוא יידרס. לא ממש קריטי לענייננו אבל ניחא...
"i "C:\shrek_the_third-tlr1_h1080p.mov-
קובע מהו קובץ המקור
f vob-
קובע מה יהיה פורמט הקובץ החדש, או במקרה שלנו vob שהוא גם mpeg2 ps
b 6144k-
קובע מה יהיה bitrate הוידאו בקובץ החדש
ac 2-
קובע כמה ערוצי אודיו יהיו בקובץ החדש
ab 192k-
קובע מה יהיה bitrate האודיו של הקובץ החדש
...ובסוף בסוף "C:\shrek_the_third-tlr1_h1080p.mpg" שהוא שם הקובץ החדש.
אם תשים לב רוב הנתונים שהוגדרו עבור ה-ffmpeg הם אותם נתונים שהופיעו בשם הפרופיל שממנו התחלתי כך שגם אם אתה מעוניין להמיר לפי הגדרות אחרות, יש לך נקודת מוצא די קלה.
לעניין השאלה שלך לגבי ההשוואה בין שתי הדרכים: אם תבצע את ההמרה באופן ישיר עם ffmpeg לפי אותם נתונים כמו בתוכנה, לא רק שזמן ההמרה יהיה פחות או יותר זהה אלא ששני הקבצים שתקבל יהיו זהים לחלוטין כי מקורם באותו תהליך ממש.
מקווה שלא בילבלתי לכולם את המוח עם ההסבר שלי...
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

עופר,oferlaor כתב:dragonXXL,
מי שרוצה FRONT END מוצלח, ממליץ בחום על SUPER (תעשו חיפוש, כתבתי הרבה על איך להשתמש בזה בכדי להמיר H264 בזמנו)....
אני מסכים איתך שגם ffmpeg וגם mencoder בעייתיים במקרים מסויימים, אבל נדמה לי שאנחנו בכיוון הנכון. כמו שאמרת לשניהם בעיות בכל מה שקשור לאודיו רב-ערוצים (יותר מ-2) ולכן אני מציע לפצל את הבעייה ולטפל בכל חלק באופן נפרד.
היות והמרת הוידאו עובדת לא רע דרך ffmpeg כל מה שנותר (לדעתי) זה לחלץ את האודיו מהקובץ המקורי ולצרף אותו לקובץ ה-mpeg שנוצר לאחר ההמרה, או במילים יותר פשוטות mux ו-sync. בשרשור שhagi ציין אני רואה שrwg1 השתמש ב-TMPGEnc 3.0 XPress לצורך ה-muxing ו-VRD ל-sync. מישהו ניסה?
אגב, לגבי ה-SUPER: ניסיתי אותו כמה פעמים וקשה לי לומר שהשימוש בו טריוויאלי. משך ההמרה גם הוא היה ארוך מאוד והתוצאה הסופית לא משהו.
לגבי נושא ה-AUDIO זה נכון שעושה רושם שאין דרך באמצעות התוכנה לשמור על AUDIO 5.1 כשקיים בקובץ המקור וחייבים להמיר אותו ל-2CH STEREO אבל לי אישית זה פחות מפריע כי הטלויזיה לא מחוברת לרסיבר בינתיים אלא משתמש רק בשני הרמקולים שלה לאודיו .
שמתי לב שהרבה מאוד תכני X264\H264 באים במקור ללא אודיו 5.1 כך שזו לא בעיה כל כך גדולה בכל זאת .
בכל מקרה , מכל התוכנות והתהליכים להמרת 264 ל-MPEG2 ותאמינו לי שבדקתי המון - זו התוכנה הנוחה ביותר לשימוש שגם נותנת את התוצאות הטובות ביותר . תשימו לב שניתן באמצעותה לעשות UPSCALE עד לקצבים שעד 20M , כלומר גם אם התוכן המקורי שלכם הוא נגיד 7.5M , ניתן "לשפר" את איכותו בהמרתו לקובץ MPEG2 עם BITRATE גבוה מהמקור . זה נותן תוצאות טובות מאוד !
היום מתכוון להמיר את המשחק הכדורגל בגביע האלופות בין BAYERN MUNICH ל-AC MILAN שהתקיים שלשום וכרגע מופץ אך ורק בפורמט X264 , AC3 כדי לבדוק איך התוכנה ממירה קבצים שהם מתארים כל הזמן תנועות . זה יהיה מעניין . אחזור על הרשמים !
HAGI
שמתי לב שהרבה מאוד תכני X264\H264 באים במקור ללא אודיו 5.1 כך שזו לא בעיה כל כך גדולה בכל זאת .
בכל מקרה , מכל התוכנות והתהליכים להמרת 264 ל-MPEG2 ותאמינו לי שבדקתי המון - זו התוכנה הנוחה ביותר לשימוש שגם נותנת את התוצאות הטובות ביותר . תשימו לב שניתן באמצעותה לעשות UPSCALE עד לקצבים שעד 20M , כלומר גם אם התוכן המקורי שלכם הוא נגיד 7.5M , ניתן "לשפר" את איכותו בהמרתו לקובץ MPEG2 עם BITRATE גבוה מהמקור . זה נותן תוצאות טובות מאוד !
היום מתכוון להמיר את המשחק הכדורגל בגביע האלופות בין BAYERN MUNICH ל-AC MILAN שהתקיים שלשום וכרגע מופץ אך ורק בפורמט X264 , AC3 כדי לבדוק איך התוכנה ממירה קבצים שהם מתארים כל הזמן תנועות . זה יהיה מעניין . אחזור על הרשמים !
HAGI
- reuven_br
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ניסיתי להשתמש בממיר, משום מה לא מצליח להמיר קבצי H264 לMPEG-TS לא משנה איזה דקודר בוחרים בתוכנה, הוא ממיר ל H264 בסיפריה של ה H264 מבקש איזה שהו Screen shot איך בוחרים מקודד מתאים, ואם אפשר אז מדריך מסודר, תודהhagi כתב:לגבי נושא ה-AUDIO זה נכון שעושה רושם שאין דרך באמצעות התוכנה לשמור על AUDIO 5.1 כשקיים בקובץ המקור וחייבים להמיר אותו ל-2CH STEREO אבל לי אישית זה פחות מפריע כי הטלויזיה לא מחוברת לרסיבר בינתיים אלא משתמש רק בשני הרמקולים שלה לאודיו .
HAGI...