אמזון גרמניה טעו במטבע בחשבונית ומתעקשים לא להחזיר את פקדון המיסים שגבו
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
@loki2d
·
עזוב רגע את ההזמנה - תסתכל מה כתוב על החבילה שלך - האם אתה רואה שם פיצול בין עלות המוצר ועלות המשלוח? זה מה שקובע למכס - לא מה שכתוב לך בפרטי ההזמנה באתר
·
עזוב רגע את ההזמנה - תסתכל מה כתוב על החבילה שלך - האם אתה רואה שם פיצול בין עלות המוצר ועלות המשלוח? זה מה שקובע למכס - לא מה שכתוב לך בפרטי ההזמנה באתר
gal-cohen
יותר בכיוון ה-50 שקלים (לפחות) ...אבל אם אתה רוצה להעביר לי כסף לחשבון בנק בלי שום תמורה אני אשמח מאוד. תשלח לי הודעה פרטית ואני אתן לך את פרטי החשבון בנק שלי כדי שתוכל להעביר את הכסף. תודה.
oris74
אין מולי כרגע חבילה של אמזון ואני לא זוכר מה היה רשום על החבילות השונות שקיבלתי אבל זה לא משנה. באתר של אמזון בהזמנה מפרידים את מחירי המוצרים והמשלוח אז ככה צריכים גם לשלוח את החבילה ואם הם לא מציינים בנפרד את המחירים של המוצרים והשילוח על החבילה אז זו טעות (מכוונת או בשוגג - אין לי מושג) וזה לא אמור להיות ככה.
וגם אם נניח שאתה צודק ואזי שאמזון תמיד מחשבים לפי מחיר מוצרים+שילוח יחדיו ורושמים על החבילה מחיר אחד ומאוחד אז שוב פעם זה לא תקין ויש לתקן את אמזון במהרה ולהבהיר להם את טעותם שהם גובים בשוגג פקדונות מיסים שלא לצורך.
יותר בכיוון ה-50 שקלים (לפחות) ...אבל אם אתה רוצה להעביר לי כסף לחשבון בנק בלי שום תמורה אני אשמח מאוד. תשלח לי הודעה פרטית ואני אתן לך את פרטי החשבון בנק שלי כדי שתוכל להעביר את הכסף. תודה.
oris74
אין מולי כרגע חבילה של אמזון ואני לא זוכר מה היה רשום על החבילות השונות שקיבלתי אבל זה לא משנה. באתר של אמזון בהזמנה מפרידים את מחירי המוצרים והמשלוח אז ככה צריכים גם לשלוח את החבילה ואם הם לא מציינים בנפרד את המחירים של המוצרים והשילוח על החבילה אז זו טעות (מכוונת או בשוגג - אין לי מושג) וזה לא אמור להיות ככה.
וגם אם נניח שאתה צודק ואזי שאמזון תמיד מחשבים לפי מחיר מוצרים+שילוח יחדיו ורושמים על החבילה מחיר אחד ומאוחד אז שוב פעם זה לא תקין ויש לתקן את אמזון במהרה ולהבהיר להם את טעותם שהם גובים בשוגג פקדונות מיסים שלא לצורך.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·loki2d כתב:gal-cohen
oris74
וגם אם נניח שאתה צודק ואזי שאמזון תמיד מחשבים לפי מחיר מוצרים+שילוח יחדיו ורושמים על החבילה מחיר אחד ומאוחד אז שוב פעם זה לא תקין ויש לתקן את אמזון במהרה ולהבהיר להם את טעותם שהם גובים בשוגג פקדונות מיסים שלא לצורך....
הם גובים בדיוק מה שצריכים לגבות תעשה חישוב של עלות המוצר + המשלוח ומסך העלות הזו הם מחשבים את המס, בדיוק כמו המכס בארץ ובמידה ובמחיר המוצר +המשלוח לא עובר את ה 75$ הם לא גובים ובמידה ועובר הם גובים .
·חבר אתה לא בעניינים. אם מחיר המוצרים בהזמנה הוא עד 75 דולר אז אין מיסים גם אם המשלוח יעלה 500 דולר.istarmini כתב:·......
הם גובים בדיוק מה שצריכים לגבות תעשה חישוב של עלות המוצר + המשלוח ומסך העלות הזו הם מחשבים את המס, בדיוק כמו המכס בארץ ובמידה ובמחיר המוצר +המשלוח לא עובר את ה 75$ הם לא גובים ובמידה ועובר הם גובים ....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·loki2d כתב:·חבר אתה לא בעניינים. אם מחיר המוצרים בהזמנה הוא עד 75 דולר אז אין מיסים גם אם המשלוח יעלה 500 דולר..........
אני בעיניינים כי לפי חוקי המכס שאני מכיר העלות שלפיה מחשבים את העד 75$ האלו, כוללת את המשלוח.
כלומר :
מוצר + משלוח = יותר מ 75$ ואתה משלם לפי החוק ובדרך כלל , בסכומים נמוכים ,זה רק מע"מ.
אתה צודק ?אני מבסוט .
@istarmini
הוא צודק
הוא צודק
https://taxes.gov.il/customs/PersonalIm ... guide.aspxיבוא משלוח שערך הטובין הכלולים בו הינו עד 75$
​
משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ - פטור לחלוטין ממסי יבוא.
הפטור אינו חל על מוצרי טבק, כוהל ומשקאות משכרים.
ערך כולל של עד 75$ - לא כולל הובלה וביטוח אם הם מחושבים בנפרד מערך הטובין.
לדוגמא: משלוח בגדים שערכם הכולל 65 דולר ודמי המשלוח החלים הם בסך 20 דולר (סך כולל של 85 דולר) – עדיין יהיה פטור מתשלום מסים על הטובין....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·...
מעולה
כמו שרשמתי , הוא צודק? אני מבסוט
אם מצויין מחיר המוצר ומחיר המשלוח בחשבונית בנפרד,
אזי במידה ומחיר המוצר הוא עד 75$ (וללא קשר כלל למחיר המשלוח) אין תשלום מע"מ + מכס. פטור.
ככה זה אמור להיות וזה מה שאומר החוק.
וגם ככה זה עובד בחבילות מ ebay לדוגמא.
באמזון בחלק מהמוצרים נגבים גם תשלום מע"מ ומכס על אף שלא צריך לפי החוק כפי שאנחנו יודעים לקרוא בעברית.
אם אמזון שילמו מכס מסיבה כלשהיא ויכול להיות שההצהרה שלה למכס שגויה....אז הם שילמו מכס. ולכן מבחינתם אין החזר.
השאלה היא פשוטה : האם אמזון מכסה את הטעויות שלה במיסי יתר....בגלל טעות בדיווח שלה למכס על ערך הטובין.
מצד שני זה יכול לשחק ל 2 הכיוונים בעתיד...
אם הם טועים בגובה המכס באתר , וגבו מהם יותר בפועל ממה שהם לקחו בקניה....
הם אולי יתחילו לדרוש שתשלמו את הפער....
בקיצור הם טועים ל 2 הכיוונים. פעם לרעתך ופעם לטובתך....
אזי במידה ומחיר המוצר הוא עד 75$ (וללא קשר כלל למחיר המשלוח) אין תשלום מע"מ + מכס. פטור.
ככה זה אמור להיות וזה מה שאומר החוק.
וגם ככה זה עובד בחבילות מ ebay לדוגמא.
באמזון בחלק מהמוצרים נגבים גם תשלום מע"מ ומכס על אף שלא צריך לפי החוק כפי שאנחנו יודעים לקרוא בעברית.
אם אמזון שילמו מכס מסיבה כלשהיא ויכול להיות שההצהרה שלה למכס שגויה....אז הם שילמו מכס. ולכן מבחינתם אין החזר.
השאלה היא פשוטה : האם אמזון מכסה את הטעויות שלה במיסי יתר....בגלל טעות בדיווח שלה למכס על ערך הטובין.
מצד שני זה יכול לשחק ל 2 הכיוונים בעתיד...
אם הם טועים בגובה המכס באתר , וגבו מהם יותר בפועל ממה שהם לקחו בקניה....
הם אולי יתחילו לדרוש שתשלמו את הפער....
בקיצור הם טועים ל 2 הכיוונים. פעם לרעתך ופעם לטובתך....
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אבל אתה יודע מראש את העלות הכוללת כי הם כותבים לך באתר... זה שאתה מצפה להחזרים זו החלטה שלך.
לא יותר פשוט להתיחס למחיר שמוצג באתר כסופי? אם אתה רוצה הרפתקאות תקנה מאיביי וכדומה
לא יותר פשוט להתיחס למחיר שמוצג באתר כסופי? אם אתה רוצה הרפתקאות תקנה מאיביי וכדומה
עוד נקודה שצריך לשים לב אליה (כי היה פה אחד שציין מקרה כזה) זה שמבצעי בזק וקופונים לא מורידים את ערך המוצר, ולכן אם המוצר היה מעל 75$ במקור (כפי שמופיע בחשבון באתר של אמזון), כך הם הולכים להצהיר עליו כך, ולא תקבלו החזר. (וגם הם מחשבים את המיסים על פי ערך זה)
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 152 פעמים
הנה שאלה מעניינת
נניח שבאמזון בריטניה מחיר של משהו מסוים הוא 65 פאונד. זה יוצא כ 86$ שזה לא פטור ממס. אבל ב Checkout הוא מוריד את המע"מ הבריטי המקומי, ופתאום מחיר המוצר הוא 54 פאונד שזה כ 72$, פחות מרף המס.
אז חובה לשלם מסים בארץ או לא?
למען הסר ספק, אמזון כן גובה מיסים, אבל השאלה היא אם המיסים באמת יגבו בארץ או שהם לא יגבו ואמזון תחזיר?
נניח שבאמזון בריטניה מחיר של משהו מסוים הוא 65 פאונד. זה יוצא כ 86$ שזה לא פטור ממס. אבל ב Checkout הוא מוריד את המע"מ הבריטי המקומי, ופתאום מחיר המוצר הוא 54 פאונד שזה כ 72$, פחות מרף המס.
אז חובה לשלם מסים בארץ או לא?
למען הסר ספק, אמזון כן גובה מיסים, אבל השאלה היא אם המיסים באמת יגבו בארץ או שהם לא יגבו ואמזון תחזיר?
@psibeast
·
לא ייגבו (עד כדי שזה גבולי וערך הפאונד יכול להשתנות עד שזה יגיע לארץ). הערך שהם מצהירים ומחושבים על ידו מיסים זה מה שרשמו בשורה "Item(s) Subtotal" בהזמנה. (ולזה מוסיפים בנפרד את המחיר משלוח).
כל ההנחות, קופונים וכו' שלא נכללים כבר בitems subtotal גם לא יכללו בחישוב מס.
·
לא ייגבו (עד כדי שזה גבולי וערך הפאונד יכול להשתנות עד שזה יגיע לארץ). הערך שהם מצהירים ומחושבים על ידו מיסים זה מה שרשמו בשורה "Item(s) Subtotal" בהזמנה. (ולזה מוסיפים בנפרד את המחיר משלוח).
כל ההנחות, קופונים וכו' שלא נכללים כבר בitems subtotal גם לא יכללו בחישוב מס.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
·istarmini כתב:·......
בטח אני רוצה לקבל, מי אמר שלא?
אבל במידה ולא נותנים (ועדין לא בטוח שצריכים לתת לך ,אבל נניח שכן) אני מכין קפה חזק יושב וחושב ומגיע למסקנה שמדובר בסכום זניח לחלוטין ,ממשיך לחשוב ומגיע למסקנה נוספת שלא כדאי לשגע להם את השכל יותר מידי כי בסוף ,בגללך ושכמותך, מישהו שם באמזון יתעורר מהשינה וישאל את עצמו למה צריך להתעסק עם הנקודה הקטנה הזו על המפה ,שכל הזמן מתבכיינת ודורשת החזרים ?
אתה מבין את הראש?
תזרום, בסה"כ הכללי? אתה מרוויח בגדול מאמזון ,יחסית לרכישה בארץ ואתה מקבל מהם ,ב 99% מהמיקרים ,שרות מעולם אחר ,אז נניח רק נניח, שהפעם "הפסדת" סכום של מנת פלאפל ,ביג דיל....
כל מילה בסלע
אנשים לא רואים את התמונה הגדולה, לא מבינים כמה הם חוסכים ברכישה באמזון ומסתכלים רק על מה שגוי ורע. חבל.