אמזון גרמניה טעו במטבע בחשבונית ומתעקשים לא להחזיר את פקדון המיסים שגבו
בחודשים האחרונים נתקלתי מספר פעמים שקשה לקבל חזרה מאמזון גרמניה או איטליה החזר מלא של פקדון המיסים - import fees deposit גם כאשר ערך המוצרים קטן מ- 75 דולר. רק אחרי פנייה לiParcel במייל לשאול האם החבילה הספציפית חוייבה או לא במיסים? מתרצים באמזון ומחזירים את מלוא המס.
אגב, התשובה לרוב מ-iParcel היא: ערך המוצר פחות מ- 75 דולר ולכן לא חוייב במיסים ו/או בעמלות כלשהן.
הבעיה הנוכחית: מוצר חשמלי מאמזון גרמניה שעלה כ- 65 יורו (כ-74 דולר בזמנו) לא הוחזרו עבורו כלל פיקדון המיסים - 15 יורו!. באמזון הפנו אותי למשלוחים ומפה לשם כולם טענו שהחבילה חוייבה במיסים ועמלות. למה?
לבסוף קיבלתי מהמשלח החשבונית שהם קיבלו מאמזון ולתדהמתי המוצר נרשם שם בעלות של 80 ליש"ט
כמובן שהתלוננתי על זה בשירות לקוחות וכבר מעל חודש אין פתרון. כל פעם כתבו שמפנים למחלקה המתאימה. פעם כתבו שזה בעיה של המשלח. פעם כתבו שהמשלוח יוצא מאנגליה ולכן המחיר בפאונד - אבל אם ככה למה הערך של הפריט שונה לגמרי, גבוה יותר?!
לבסוף לאחר שכל פעם כתבתי שזה לא עונה ולא פותר לי הבעיה קיבלתי במייל האחרון אשכרה סוג של נפנוף מהם:
כתבו לי שהשאלה ששאלתי נוגעת לתהליכים פנימיים ולעובדות של אמזון ולפיכך אין יותר ביכולתם לספק מענה לנושא. בסוף המייל נוסח קצר מועתק שאני לא יכול להיעזר בארגון צרכנות כלשהו מכיוון שהם לא חברים בו.
במילים אחרות - עזוב אותנו בחייך. לא?!
האם יש טעם לנסות להתקשר אליהם ?
אגב, התשובה לרוב מ-iParcel היא: ערך המוצר פחות מ- 75 דולר ולכן לא חוייב במיסים ו/או בעמלות כלשהן.
הבעיה הנוכחית: מוצר חשמלי מאמזון גרמניה שעלה כ- 65 יורו (כ-74 דולר בזמנו) לא הוחזרו עבורו כלל פיקדון המיסים - 15 יורו!. באמזון הפנו אותי למשלוחים ומפה לשם כולם טענו שהחבילה חוייבה במיסים ועמלות. למה?
לבסוף קיבלתי מהמשלח החשבונית שהם קיבלו מאמזון ולתדהמתי המוצר נרשם שם בעלות של 80 ליש"ט
כמובן שהתלוננתי על זה בשירות לקוחות וכבר מעל חודש אין פתרון. כל פעם כתבו שמפנים למחלקה המתאימה. פעם כתבו שזה בעיה של המשלח. פעם כתבו שהמשלוח יוצא מאנגליה ולכן המחיר בפאונד - אבל אם ככה למה הערך של הפריט שונה לגמרי, גבוה יותר?!
לבסוף לאחר שכל פעם כתבתי שזה לא עונה ולא פותר לי הבעיה קיבלתי במייל האחרון אשכרה סוג של נפנוף מהם:
כתבו לי שהשאלה ששאלתי נוגעת לתהליכים פנימיים ולעובדות של אמזון ולפיכך אין יותר ביכולתם לספק מענה לנושא. בסוף המייל נוסח קצר מועתק שאני לא יכול להיעזר בארגון צרכנות כלשהו מכיוון שהם לא חברים בו.
במילים אחרות - עזוב אותנו בחייך. לא?!
האם יש טעם לנסות להתקשר אליהם ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כמה עלה המשלוח?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
המשלוח עלה כ- 15 יורו נוספים.
אולם הרי מכיוון שמחיר הפריט עצמו פחות מ-75 דולר אז אין מיסים ואין עמלות על החבילה בלי קשר לעלות המשלוח.
קיבלתי תשובה ברורה מהמשלח שהסיבה לתשלום המס הייתה החשבונית השגויה.
--> חיכיתי שלושה חודשים לאחר ההזמנה לפני שפניתי אליהם לראשונה. אז הזמן במקרה הזו הוא לא הסיבה. לצערי.
אולם הרי מכיוון שמחיר הפריט עצמו פחות מ-75 דולר אז אין מיסים ואין עמלות על החבילה בלי קשר לעלות המשלוח.
קיבלתי תשובה ברורה מהמשלח שהסיבה לתשלום המס הייתה החשבונית השגויה.
--> חיכיתי שלושה חודשים לאחר ההזמנה לפני שפניתי אליהם לראשונה. אז הזמן במקרה הזו הוא לא הסיבה. לצערי.
היו לי 2 מקרים:
1. ראוטר שמחירו 129, היה מבצע בפריים דיי + קופון שהוריד את המחיר ל 55$. הם לקחו פקדון של 25$.
בצ'ט אחרי הרכישה אמרו שאקבל חזרה.
לאחר חודשיים לא קיבלתי כלום, אבל על החבילה הם הצהירו 129 במקום מחיר החבילה.
בסוף הנציג נתן לי קרדיט של 24$
2. מוצר מגרמניה שעולה 54 יורו ונלקח פקדון. קיבלתי תשובות הזויות שביקשו שאוכיח שיצאתי מחוץ לאיחוד וכו. כנראה COPY PASTE מאיזה נציג שלא מבין כלום.
אחרי חודש של בדיקות שלהם, החזירו לי את מלוא מחיר המוצר+השליחות והפקדון. אין לי מושג למה
1. ראוטר שמחירו 129, היה מבצע בפריים דיי + קופון שהוריד את המחיר ל 55$. הם לקחו פקדון של 25$.
בצ'ט אחרי הרכישה אמרו שאקבל חזרה.
לאחר חודשיים לא קיבלתי כלום, אבל על החבילה הם הצהירו 129 במקום מחיר החבילה.
בסוף הנציג נתן לי קרדיט של 24$
2. מוצר מגרמניה שעולה 54 יורו ונלקח פקדון. קיבלתי תשובות הזויות שביקשו שאוכיח שיצאתי מחוץ לאיחוד וכו. כנראה COPY PASTE מאיזה נציג שלא מבין כלום.
אחרי חודש של בדיקות שלהם, החזירו לי את מלוא מחיר המוצר+השליחות והפקדון. אין לי מושג למה
החישוב שלך שגוי מה שקובע זה כללי המכס
http://62.219.95.10/CurrRates/
הזמנה בסכום כזה זה הימור בגלל הפרשי שער. פעם הבאה תקח מרווח בטחון
http://62.219.95.10/CurrRates/
הזמנה בסכום כזה זה הימור בגלל הפרשי שער. פעם הבאה תקח מרווח בטחון
אהלן שקד,
אתה צודק אבל במקרה שלי אני בעצמי אפילו מבין למה לקחו מיסים כי הרי כתבו החשבונית בפאונד במקום ביורו.
אין בעיה לכתוב בליש"ט בתנאי שימירו נכון.
מבחינת שערי ההמרה כמובן שהתייחסתי לתאריך ההזמנה ולא מה שנכון עכשיו שעברו כבר כמה חודשים.
הנה המספרים: שילמתי 65 יורו שהיו 54 פאונד. אמזון רשמו בחשבונית 67 פאונד (טעיתי בהודעה הראשונה ).
אפילו עלות המשלוח כתבו בערך אותו סכום רק בפאונד במקום ביורו.
משהו השתבש אצל אמזון בדרך.
נראה לי שמכיוון שזה גרמניה הכי טוב לנסות לדבר איתם בטלפון (אין צ'אט באנגלית שם) ואולי באמת שיסכימו לתת זיכוי ולא החזר כספי. גם טוב
אתה צודק אבל במקרה שלי אני בעצמי אפילו מבין למה לקחו מיסים כי הרי כתבו החשבונית בפאונד במקום ביורו.
אין בעיה לכתוב בליש"ט בתנאי שימירו נכון.
מבחינת שערי ההמרה כמובן שהתייחסתי לתאריך ההזמנה ולא מה שנכון עכשיו שעברו כבר כמה חודשים.
הנה המספרים: שילמתי 65 יורו שהיו 54 פאונד. אמזון רשמו בחשבונית 67 פאונד (טעיתי בהודעה הראשונה ).
אפילו עלות המשלוח כתבו בערך אותו סכום רק בפאונד במקום ביורו.
משהו השתבש אצל אמזון בדרך.
נראה לי שמכיוון שזה גרמניה הכי טוב לנסות לדבר איתם בטלפון (אין צ'אט באנגלית שם) ואולי באמת שיסכימו לתת זיכוי ולא החזר כספי. גם טוב
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

החוק אומר שהמחיר כולל המשלוח הוא זה שקובע.
הסכום של מחיר הפריט + המשלוח הוא יותר מ-75 דולר.
לכן, על פי החוק היבש אין לך קייס.
הסכום של מחיר הפריט + המשלוח הוא יותר מ-75 דולר.
לכן, על פי החוק היבש אין לך קייס.
ככה בדיוק חברות השילוח מצליחות לגבות עמלות, בגלל חוסר הידע בחוקי המס הרלוונטיים לעניין
מתוך אתר "רשות המיסים בישראל", משרד האוצר:
מתוך אתר "רשות המיסים בישראל", משרד האוצר:
https://taxes.gov.il/customs/PersonalIm ... guide.aspxיבוא משלוח שערך הטובין הכלולים בו הינו עד 75$
​
משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ - פטור לחלוטין ממסי יבוא.
הפטור אינו חל על מוצרי טבק, כוהל ומשקאות משכרים.
ערך כולל של עד 75$ - לא כולל הובלה וביטוח אם הם מחושבים בנפרד מערך הטובין.
לדוגמא: משלוח בגדים שערכם הכולל 65 דולר ודמי המשלוח החלים הם בסך 20 דולר (סך כולל של 85 דולר) – עדיין יהיה פטור מתשלום מסים על הטובין....
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
@pixies
·
לא, החוק אומר שחישוב המס נעשה כולל את העלויות הנלוות וזאת בתנאי שערך המוצר עצמו עובר את רף המס המינימלי, כלומר אם שווי הפריט עד 75$ - לא תשלם כלום גם אם המשלוח הוא עוד 100$. אם שווי הפריט 76$ - תשלם מס לפי שווי המוצר + עלות המשלוח.
·
לא, החוק אומר שחישוב המס נעשה כולל את העלויות הנלוות וזאת בתנאי שערך המוצר עצמו עובר את רף המס המינימלי, כלומר אם שווי הפריט עד 75$ - לא תשלם כלום גם אם המשלוח הוא עוד 100$. אם שווי הפריט 76$ - תשלם מס לפי שווי המוצר + עלות המשלוח.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה, טוב לדעת. 
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני לא מבין את הטענה פה לאמזון...
אמזון מוכרים מוצר ורושמים בפירוש את המחיר הסופי שלו כולל מיסים ומשלוח - ועל זה אתם משלמים. אין שום הפתעות לרעה - מעולם לא ידרשו מכם לשלם יותר ממה ששילמתם בגלל עלויות שקר כלשהוא.
אף אחד לא מבטיח לכם שום החזר - נכון שלפעמים כן מחזירים אבל אתם קונים מוצר במחיר שמצוין באמזון. אם אתם רוצים להמר פשוט תרכשו באיביי וכדומה - שם מופיע מחיר ללא מיסים אז או שתשלמו או שלא.
אני קיבלתי מאמזון החזרים אפילו בסכומים מגוכחים של יורו וחצי כך שאני ממש לא חושב שיש פה התנהלות זדונית מצידם.
הלוואי ואנשים היו מגלים כזו נחרצות צרכנית ברכישות של מוצרים בארץ...
אמזון מוכרים מוצר ורושמים בפירוש את המחיר הסופי שלו כולל מיסים ומשלוח - ועל זה אתם משלמים. אין שום הפתעות לרעה - מעולם לא ידרשו מכם לשלם יותר ממה ששילמתם בגלל עלויות שקר כלשהוא.
אף אחד לא מבטיח לכם שום החזר - נכון שלפעמים כן מחזירים אבל אתם קונים מוצר במחיר שמצוין באמזון. אם אתם רוצים להמר פשוט תרכשו באיביי וכדומה - שם מופיע מחיר ללא מיסים אז או שתשלמו או שלא.
אני קיבלתי מאמזון החזרים אפילו בסכומים מגוכחים של יורו וחצי כך שאני ממש לא חושב שיש פה התנהלות זדונית מצידם.
הלוואי ואנשים היו מגלים כזו נחרצות צרכנית ברכישות של מוצרים בארץ...
זו טעות. אתם לא צודקים.
הם קוראים לזה פקדון, וטוענים שזה מוחזר אם המכס לא חייב במס.
האמת? הם לא אמורים לחייב כאמור בכלום כל עוד ערך הפריט נמוך מ 75$
הבעיה שהם עושים שגיאה כאשר ערך הפריט נמוך מ 75% אבל בתוספת משלוח עבר את ה 75$ - הם מחייבים וזו שגיאה.
כבר הביאו לכאן את הציטוט מרשות המיסים :
"​ משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ - פטור לחלוטין ממסי יבוא.
לדוגמא: משלוח בגדים שערכם הכולל 65 דולר ודמי המשלוח החלים הם בסך 20 דולר (סך כולל של 85 דולר) – עדיין יהיה פטור מתשלום מסים על הטובין. "
הם קוראים לזה פקדון, וטוענים שזה מוחזר אם המכס לא חייב במס.
האמת? הם לא אמורים לחייב כאמור בכלום כל עוד ערך הפריט נמוך מ 75$
הבעיה שהם עושים שגיאה כאשר ערך הפריט נמוך מ 75% אבל בתוספת משלוח עבר את ה 75$ - הם מחייבים וזו שגיאה.
כבר הביאו לכאן את הציטוט מרשות המיסים :
"​ משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ - פטור לחלוטין ממסי יבוא.
לדוגמא: משלוח בגדים שערכם הכולל 65 דולר ודמי המשלוח החלים הם בסך 20 דולר (סך כולל של 85 דולר) – עדיין יהיה פטור מתשלום מסים על הטובין. "
·nooam כתב:רק חסר שהם יתחילו לבדוק את החוק בארץ מול המיסים שהם גובים. אתם יורים לעצמכם ברגל....
ולמה אתה חושב שהם לא בדקו עד היום....?
הם פראיירים שיממנו את המיסים בשבילנו?
אז הכל כבר מחושב.
יוצא שפה ושם זה לא מעודכן או שיש באג במערכת או בהגדרה לא נכונה של מוצר כלשהו בקטגוריה...
אבל תהיה בטוח שהכל כבר נבדק, והם עשו שיעורי בית.
כמה דברים:
1. אני לא יודע מי מממן מה, אמזון לא גובים מיסים מלאים וזה בדרך כלל לטובת הצרכן. נראה לי שעדיף לדון בנושא הזה כמה שפחות.
2. אמזון מחוייבים על פי חוק לשלם מס ביבוא לארץ, בין אם החבילה נבדקה או לא. DHL עושים את זה, מצהירים ומשלמים בלי קשר לבדיקות המדגמיות של המכס. ההחזרים של המס הם פריבילגיה, הגיע הזמן שתפסיקו לדרוש אותם מאמזון לטובת כולנו.
1. אני לא יודע מי מממן מה, אמזון לא גובים מיסים מלאים וזה בדרך כלל לטובת הצרכן. נראה לי שעדיף לדון בנושא הזה כמה שפחות.
2. אמזון מחוייבים על פי חוק לשלם מס ביבוא לארץ, בין אם החבילה נבדקה או לא. DHL עושים את זה, מצהירים ומשלמים בלי קשר לבדיקות המדגמיות של המכס. ההחזרים של המס הם פריבילגיה, הגיע הזמן שתפסיקו לדרוש אותם מאמזון לטובת כולנו.