אינטרנט איטי מאוד בערב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
גיא1515 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

בשבועות האחרונים האינטרנט בבית נהיה מאוד מאוד איטי החל מ20:00 עד הבוקר.
זה קורה בעיקר באתרים מחו"ל, פייסבוק 9gag ועוד, גם בחיבור קווי וגם בוויפי
באתרים כמו ynet mako אין בעיות.

הדבר הזה מתאים גם לבדיקות מהירות שעשיתי ב speedtest.net
לשרתים בארץ אני מקבל מהירות מקסימלית ופינג סבבה (100Mb)
לשרתים בארה"ב אני מקבל בין 2 ל-5 מגה ופינג בין 250 ל-400.

בהוט אומרים שהם לא רואים שום בעיה ואין מה לעשות (תשתית)
פרטנר אומרים שאין להם שליטה על שום דבר והדבר היחיד שיכלו להציע זה חבילת גיימרים להוריד את הפינג.
הבעיה שהם גם מבקשים להוריד את החבילת גלישה ל30Mb כדי שלא יהיו בעיות.

האם החבלית גיימרים הזו תפתור לי את זה? (חשוב לציין שאני לא משחק במשחקי אונליין במחשב..)
מה ניתן לעשות?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@גיא1515
·

היות שבארץ אתה מקבל ביצועים טובים אז ברור שהבעיה בחיבור מהספק לחו"ל. בגדול לכל הספקים יש רוחב פס מוגבל לחו"ל ובמיוחד בשעות העומס במהלך החג הם לא באמת עומדים בעומס ותקבל אינטרנט יחסית איטי לחו"ל. עדיין המספרים שהבאת ממש גרועים והייתי מנחש שזאת תקלה איפשהוא. אולי קשור לתקלה אצל בזב"ל.

לך אין הרבה מה לעשות, בתקווה התקלה ו/או העומס יעלמו אחרי החופש. אתה יכול לנסות להתלונן לתמיכה אבל תצטרך להתעקש להגיע לנציגים בכירים - מי שבאמת יכול לדעת ולטפל בתקלה כזו הם גומרים טכניים שכרגיל לא ידברו ישירות עם לקוחות. אם זה לא נפתר אחרי החופש אולי שווה לעבור ספק.

לגבי החבילה של הגיימר, די בטוח שזה לא קשור ורב הסיכויים שזה לא יעזור. יש תמיד סיכוי שעבור מי שמוגדר כגיימר יש ניתוב שונה ושם הכל בסדר אבל לא הייתי מהמר על זה. הקטע עם ה-30 מגה, לדעתי, זה בגלל שהם רוצים להעביר אותך לחיבור עם חייגן ובחייגן מעל תשתית הוט בחבילות היותר מהירות לא מקבלים את מלוא המהירות - נגיד בחבילת 100 מגה תקבל רק 50-60 מגה. עוד סיבה לא להתעסק עם גיימר אלא אם יש לך סיבה.

גיא1515 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

תוכל לפרט בבקשה איך מעבר ספק עשוי לפתור את הבעיה?
בפרטנר הם טוענים שכל מה שהם עושים זה לבחור אם לחסום או לאפשר את החיבור שלי להוט ולא יותר מזה.
תודה.

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354

שליחה

פרטנר מטעים אותך...
כל ספק צריך לשלם כסף על מנת לקבל רוחב פס לחו"ל
כדי לחסוך הם פשוט מאיטים את הקצב
הבעיה שאני לפחות לא מכיר אף ספק איכותי שאין אצלו בעיות , כל פעם אני רואה בפורומים תלונות על כולם
חתימה חתימתית !

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

גיא1515 כתב:תוכל לפרט בבקשה איך מעבר ספק עשוי לפתור את הבעיה?
בפרטנר הם טוענים שכל מה שהם עושים זה לבחור אם לחסום או לאפשר את החיבור שלי להוט ולא יותר מזה.
תודה.
...
·

בדיוק הפוך. הוט זה התשתית שלך כלומר "כל" מה שהם עושים זה לקשר בין הבית שלך לספק שלך (כרגע פרטנר). כל חיבור אינטרנט שאתה עושה בין אם בתוך הארץ או לחו"ל נעשה כבר דרך הספק. רוחב פס בתוך הארץ מאד מאד זול אז לא אמור להיות הבדל בין הספקים (עד כדי תקלות מאד נדירות כמו זאת שיש עכשיו עם בזב"ל).

רוחב פס לחו"ל הוא סיפור אחר ואין לאף ספק מספיק רוחב פס לתת לכל הלקוחות שלו את המלוא המהירות בשעות העומס. לכן בשעות העומס אתה מקבל מהירות לפי הרוחב פס הכולל שיש לספק מחולק לשאר הלקוחות הפעילים שלו ובהנתן עדיפיות, כמו עדיפות ללקוחות עסקיים שמשלמים הרבה יותר. לכן החלפת ספק בהחלט יכולה לעזור או להרע. תקח בחשבון שהרוחב פס של ספק כמו גם כמות המשתמשים וכו' משתנים עם הזמן.

לבסוף, כמו שאמרתי בהודעה ההראשונה, המספריים שציינת נמוכים מידי לדעתי בשביל להיות סתם בגלל עומס. לדעתי זאת תקלה שבתקווה תיפטר כשיחזרו לעבודה רגילה. עדיין על תצפה לקבל 100 מגה לארה"ב במיוחד לא בשעות העומס.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”