עזרה בבחירת ריסבר קולנוע ביתי ורמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Arinitz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם וחג שמח,
אני רוצה לעזור להורים שלי לבחור ריסבר ק"ב ורמקולים. יש לנו הכנה למערכת של 5.1 כמו שניתן לראות בתמונות (אני מצרף גם שרטוט של הסלון). אשמח להמלצות לרמקולים (לפחות איזה סוג של רמקולים כדאי [לווייניים, מדפיים וכו'], רצוי דגם ספציפי), וכן המלצה לרסיבר קולנוע ביתי, רצוי לא יקר מדי, שיתאים לרמקולים ולדרישות.

הערות:
*חשוב לי שלמרות שמדובר במערכת קולנוע ביתי, אנחנו שומעים מוזיקה בסלון בסטריאו, ולכן חשוב שהרמקולים והרסיבר יהיו מתאימים לכך (לפחות זוג הרמקוליים הקדמיים).
*חשוב שלרסיבר תהיה כניסת אודיו של HDMI
*רצוי שהרסיבר יהיה מתאים לפטיפונים
*אשמח אם לרסיבר תהיה קישוריות באמצעות wifi לשירותים כמו ספוטיפיי ואיירפליי (רצוי מאוד אבל לא חובה)
*יש לקחת בחשבון את המרחק הקטן יחסית בין הטלוויזיה לבין ההכנה של הרמקולים מקדימה, ואת העובדה שכנראה לא אוכל לשים את הסאב על הרצפה בגלל איך שמדפי הגבס בנויים.
*כמו שניתן לראות, הסלון, המטבח ושולחן האוכל נמצאים בחלל אחד ויחסית גדול, וחשוב שהמערכת תוכל לתת סאונד שימלא את החלל הזה.

תקציב: אזור ה-5000, כמובן עם חריגות במידה וצריך.

תודה לכולם!
אריאל

[img2=640x628]https://preview.ibb.co/nqzXJw/20171012_131527_2_LI.jpg[/img2]
נערך לאחרונה על ידי Arinitz ב 12/10/2017 21:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

בלי הגדרת תקציב קשה להמליץ לך על משהו

Arinitz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

נגיד אזור ה-5000 שקל? (כמובן שפתוח לחריגות)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אוקי, אני היתי אומר לקנות רסיבר חדש כמו הדנון 1300 מאמזון ב1800 שקל ואת שאר הכסף לשים על שני רמקולים קדמייים טובים מיד שניה וזהו בעיקרון, יש בעיה בבמה הקדמית, לפחות על פי התמונות (קצת לא מובן מה קורה בדיוק בסלון מהתמונות). אתה לא יכול לשים 3 רמקולים בנישה הזאת ולקוות לטוב. צריך מפתח מסויים בין שני הרמקולים הקדמיים, כזה שיתנו לך כ30 מעלות ביניהם מנקודת המאזין. אתה צריך להרחיק אותם מהפינות ומקירות כדי למנוע בעיות באס והחזרים לא טובים אשר הורסים את הסאונד. חוץ מבעיית סאונד, זה התקציב, עדיף לקנות עכשיו שני רמקולים ורסיבר ולקבל איכות מעולה בסרטים וגם במוזיקה מאשר לקנות עכשיו איזה מערכך 5.1 זולה שלא תתן תמורה במוזיקה.
מה שאני אומר, שיש לך כמה בעיות אשר צריך לפתור לפני כן או לחשוב מיקום לפני הרכישות. לתת לך קישורים זה הכי פשוט:
https://www.amazon.de/gp/product/B01GQ85GW6/ref=ox_sc_sfl_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Arinitz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה על התשובה. אני מבין שהנישה עלולה ליצור בעיה אקוסטית, אבל רק בשביל האפקט הקולנועי (וגם בגלל שיש כבר כבלים שכבר תקועים בקיר ויהיה מטופש להשאיר אותם תלויים שם) - האם כשאתה מתכוון לקדמיים אתה מתכוון למדפיים או ללווייניים? והאם שילוב של מדפיים מקדימה (עבור מוזיקה) ולווייניים מאחורה יכול לעבוד?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

Arinitz כתב:תודה על התשובה. אני מבין שהנישה עלולה ליצור בעיה אקוסטית, אבל רק בשביל האפקט הקולנועי (וגם בגלל שיש כבר כבלים שכבר תקועים בקיר ויהיה מטופש להשאיר אותם תלויים שם) - האם כשאתה מתכוון לקדמיים אתה מתכוון למדפיים או ללווייניים? והאם שילוב של מדפיים מקדימה (עבור מוזיקה) ולווייניים מאחורה יכול לעבוד?
...
·קדמיים אני כמובן מתכוון מדפיים כי אתה רוצה מוזיקה, מלוויניים המוזקיה לא נשמעת הכי טוב. כמובן שניתן ולדעתי גם צריך לשלב קדמיים גדולים ואחוריים קטנים.
לא אומר לא לשים אחוריים רק אומר שקודם עדיף להשקיע איפה שחשוב, הקדמיים. תמיד ניתן להוסיף איזה זוג אחוריים בכמה מאות שקלים ולסגור סיפור.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #7 

ניתן לקנות מדפיים טובים מאוד ב 2k ורסיבר כניסה ב 2k
הבעיה עם התקציב שזה ישאיר לך רק 1k לסאב, שזה מספיק לסאב צעצוע אבל לא משהו רציני.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5178
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #8 

dilbert78 כתב:ניתן לקנות מדפיים טובים מאוד ב 2k
...
·אני חושב שהגזמת מאוד, או שלא....
הגזמת כי מדפיים "טובים מאוד" לא תקבל ב2000 שקלים
וזה בהתחשב שכתבת "מאוד".

או שלא, הכוונה אולי לאוזניך ולטעמך האישי
כי אולי אתה רגיל לרמקולים של 2000k וזה מספק אותך
לפחות תכתוב את המילה "לדעתי" או "לטעמי"
אם זה אני יכול להסכים איתך

לא סתם בוגי הציע לו רסיבר ובשאר התקציב
לרכוש רמקולים ביד שנייה, כי בסכום שנשאר כ 3200
שקלים קשה להביא משהו באמת טוב, עד מצב
שכבר עדיף יד שנייה ששם התמורה היא פי כמה יותר טובה מחדש
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

Arinitz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תודה לכולם. הרסיבר שBUGY הציע (DENON 1300W) נראה מצוין אבל ראיתי כמה ביקורות שאומרות שהוא מתקלקל מהר ושיש לו בעיות ותקלות אחרות. יש לכם המלצות לריסבר אחר, או שהאם זו עדיין בחירה טובה? האם הייתם מזמינים רסיבר כזה מאמזון?

אשמח להמלצות לדגמים של סוגי הרמקולים שהצעתם (מדפיים מקדימה, שני לוייניים מאחורה, סנטר ובאס), או חברות מומלצות (אפשר גם מיד שנייה) כדי שאוכל לדעת מאיפה להתחיל לחפש.
עוד שאלה - יש שיקול טכני שצריך להתייחס אליו כשמערכת של רמקולים בנויה מרמקולים של חברות ומאפיינים שונים?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”