עזרה באינטרנט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
נועםהלוי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם וחג שמח :)
לאחרונה קניתי סוני 4 ואני מתכוון לשחק ברשת, הבעיה שיש לי הוטבוקס שהיא גם המודם וגם הראוטר שלי והיא ראוטר זוועת עולם. יש לי 100mg גלישה (שאני בדרך כלל מקבל מהם 50) אבל עכשיו אני רוצה לקנות ראוטר שאני אוכל לשחק כמו בן אדם.
יש לי מגדיל טווח שלא מגדיל כלום.
אם מישהו יכול להמליץ לי מה לעשות אני מוכן להשיקע עד 200 שקל (אם חייב יותר אז בסדר)
סליחה אם לא הבאתי מספיק מידע פשוט לא ממש הבנתי מה לכתוב.

תודה רבה לעוזרים :)

נועםהלוי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על ראוטר מומלץ? אפילו עד 300 שקל. אני צריך את זה מהר.
תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@נועםהלוי
·

לא ברור לי בדיוק מה אתה רוצה. לדעתי ראוטר פרטי יכול לעזור ל-wifi יותר סביר בשביל גלישה, הורדות וכאלה אבל למשחק "רציני" ברשת, חיבור אלחוטי לא ממש יעזור. הפתרון היחיד זה חיבור קווי בכבל רשת.

דבר ראשון, אם משום מה אתה נעול על לקנות ראוטר ב-200-300 ש"ח, היחיד שאני יכול חצי להמליץ עליו במחיר כזה הוא dlink 825ac. כנראה שיש עוד אופציות אם אתה מביא מחו"ל, במיוחד ציוד סיני או משהו כזה. ראוטרים קצת יותר טובים אפשר להשיג באיזור ה-500 ש"ח כמו ה-tplink C7 או דגמים מתחרים של החברות האחרות.

הבעיה שאפילו אם תקנה ראוטר ב-1000 ש"ח שום דבר לא מובטח מבחינת המהירות והיציבות בחיבור אלחוטי ומובטח שלא תקבל פינגים טובים כמו בחיבור קווי.

אני ממליץ לך בחום לחבר את הפלייסטיישן בכבל רשת לראוטר. זה הפתרון האחד והיחיד שנותן חיבור יציב ופינגים טובים.

נועםהלוי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

eran405 כתב:@נועםהלוי
·

לא ברור לי בדיוק מה אתה רוצה. לדעתי ראוטר פרטי יכול לעזור ל-wifi יותר סביר בשביל גלישה, הורדות וכאלה אבל למשחק "רציני" ברשת, חיבור אלחוטי לא ממש יעזור. הפתרון היחיד זה חיבור קווי בכבל רשת.

דבר ראשון, אם משום מה אתה נעול על לקנות ראוטר ב-200-300 ש"ח, היחיד שאני יכול חצי להמליץ עליו במחיר כזה הוא dlink 825ac . כנראה שיש עוד אופציות אם אתה מביא מחו"ל, במיוחד ציוד סיני או משהו כזה. ראוטרים קצת יותר טובים אפשר להשיג באיזור ה-500 ש"ח כמו ה-tplink C7 או דגמים מתחרים של החברות האחרות.

הבעיה שאפילו אם תקנה ראוטר ב-1000 ש"ח שום דבר לא מובטח מבחינת המהירות והיציבות בחיבור אלחוטי ומובטח שלא תקבל פינגים טובים כמו בחיבור קווי.

אני ממליץ לך בחום לחבר את הפלייסטיישן בכבל רשת לראוטר. זה הפתרון האחד והיחיד שנותן חיבור יציב ופינגים טובים.
...
תודה רבה על התגובה אני מאוד מעריך את זה emoticon

https://www.aliexpress.com/store/produc ... 7311jNAQZK

האם זה ראוטר שתהכוונת אליו?
לצערי המודם של הוט נמצא בתוך החדר שלי והסוני בסלון, להעביר כבל רשת זה לא משהו שנראה לי אפשרי (אלא אם יש לך הצעה אחרת)
·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@נועםהלוי
·

כן הלינק שהבאת ל-aliexpress נראה לי בסדר: זה tplink C7 שקיבל ביקורות טובות. אם אתה נעול על לקנות ראוטר זה כנראה בחירה די טובה במיוחד לאור התקציב שלך. תהיה רק מודע לזה שאם זה נעצר במכס לא תוכל להכניס אותו (התדרים לא תואמים לתקנים של משרד התקשורת). אני יודע מניסיון שמשלוחים מאמזון לפעמים עוברים בלי בעיה ולפעמים צרכים להחזיר לאמזון ולקבל כסף חזרה. אין מושג מה קורה עם משלוחים מ-aliexpress.
עוד הערה קטנה לגבי ה-C7 מ-aliexpress: אם אתה מתכוון להתקין קושחא צד שלישי (openwrt, lede וכו'), אני לא חושב שגירסא V6 כמו שהבאת בקישור נתמכת. אני יודע שלפחות בזמנו דגמים של C7 שנקנו בארץ כן היה אפשר להתקין אבל אין לי מושג איזה גירסאות חומרה מקבלים היום בארץ.

חשוב להדגיש שוב: חיבור אלחוטי זה לא פתרון טוב למשחקי רשת. תבדוק אופציה של להעביר כבל רשת בין החדרים. או אולי להעביר את ההוטבוקס לסלון. כנראה שאפילו אופציה כמו מתאמי moca על שקעי הטלויזיה או מתאמים על רשת החשמל יתנו לך פתרון יותר טוב מאשר רשת אלחוטית אבל אני לא מספיק מכיר כדי להגיד מה ה-latency שהם מוסיפים ועד כמה החיבור שלהם יציב (מבחינת jitter שזה אחד הדברים שרשת אלחוטית פשוט זוועה). בטוח שכבל רשת יותר טוב מכל פתרון אחר.

נועםהלוי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

eran405 כתב:@נועםהלוי
·

כן הלינק שהבאת ל-aliexpress נראה לי בסדר: זה tplink C7 שקיבל ביקורות טובות. אם אתה נעול על לקנות ראוטר זה כנראה בחירה די טובה במיוחד לאור התקציב שלך. תהיה רק מודע לזה שאם זה נעצר במכס לא תוכל להכניס אותו (התדרים לא תואמים לתקנים של משרד התקשורת). אני יודע מניסיון שמשלוחים מאמזון לפעמים עוברים בלי בעיה ולפעמים צרכים להחזיר לאמזון ולקבל כסף חזרה. אין מושג מה קורה עם משלוחים מ-aliexpress.
עוד הערה קטנה לגבי ה-C7 מ-aliexpress: אם אתה מתכוון להתקין קושחא צד שלישי (openwrt, lede וכו'), אני לא חושב שגירסא V6 כמו שהבאת בקישור נתמכת. אני יודע שלפחות בזמנו דגמים של C7 שנקנו בארץ כן היה אפשר להתקין אבל אין לי מושג איזה גירסאות חומרה מקבלים היום בארץ.

חשוב להדגיש שוב: חיבור אלחוטי זה לא פתרון טוב למשחקי רשת. תבדוק אופציה של להעביר כבל רשת בין החדרים. או אולי להעביר את ההוטבוקס לסלון. כנראה שאפילו אופציה כמו מתאמי moca על שקעי הטלויזיה או מתאמים על רשת החשמל יתנו לך פתרון יותר טוב מאשר רשת אלחוטית אבל אני לא מספיק מכיר כדי להגיד מה ה-latency שהם מוסיפים ועד כמה החיבור שלהם יציב (מבחינת jitter שזה אחד הדברים שרשת אלחוטית פשוט זוועה). בטוח שכבל רשת יותר טוב מכל פתרון אחר.
...
תודה רבה על התגובה
החלטתי לעשות חור קטן בקיר ולהעביר כבל של בערך 40 מטר מהוטבוקס לסוני, כבל בכזה אורך יפגע בביצועים?
·

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #7 

40 מטר זה סבבה לגמרי
רק קח כבל איכותי , לפחות CAT6
חתימה חתימתית !

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

נועםהלוי כתב:
...
...
תודה רבה על התגובה
החלטתי לעשות חור קטן בקיר ולהעביר כבל של בערך 40 מטר מהוטבוקס לסוני, כבל בכזה אורך יפגע בביצועים?
·
...
·

אני לא מומחה גדול בכבילה אבל ממה שאני מכיר כבלי CAT 5/6/7 חייבים להיות תואמים לפחות עד 100 מטר לפי תקן. אני יודע שיש כבלים דקים יחסית שמחברים כרגיל בין מכשירים (כמה מטרים) ויש את הכבלים היותר עבים שמשחילים בקירות. היותר עבים בטוח טובים למרחקים כאלה, היותר דקים אני לא בטוח. אולי מישהו שיותר מבין בזה יכול לפרט. לדעתי בכל מקרה זה יעבוד לך הרבה יותר טוב מחיבור אלחוטי.

עריכה: הכבלים הדקים/עבים שהזכרתי לעיל הם כנראה כבלים של UTP (דקים) לעומת STP (עבים). ראה נגיד השוואה כאן. ממה שאני מבין אתה דווקא רוצה את ה-UTP לבית (אם אתה צריך STP אז אתה כנראה מבין בדיוק מה זה ויודע איך להתקין את זה).

אם יש לך אפשרות, אולי תבדוק שזה עובד כמו שצריך לפני שאתה משחיל בתוך הקיר וכו'.

דרך אגב, סתם לסקרנות עשיתי קצת בדיקות על הרשת האלחוטית אצלי בבית והמצב הרבה פחות גרוע ממה שציפיתי. בדקתי פינגים מהלפטופ (בחיבור אלחוטי) אל הראוטר: כל עוד שהלפטופ המכשיר היחיד שמשתמש ברשת האלחוטית אני מקבל 3ms יציב יחסית (יש קפיצות אבל מאד נדירות). אם אני גם משתמש ב-wifi מהטלפון בזמן הבדיקות אז זה כבר פחות יציב ויש קפיצות מידי פעם של 10-20ms ואפילו קפיצות יותר גדולות (כמו 40 או אפילו 90ms) - ככל שהקפיצות יותר גדולות הן יותר נדירות.
גילוי נאות: הדירה שלי קטנה יחסית (לא חושב שיש 40 מטר בין שתי הנקודות הכי רחוקות אצלי בבית) והתדר שאני משתמש בו נקי (תדר של 5Ghz שלא בשימוש באיזור שלי).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”