נועםהלוי כתב:...
...
תודה רבה על התגובה
החלטתי לעשות חור קטן בקיר ולהעביר כבל של בערך 40 מטר מהוטבוקס לסוני, כבל בכזה אורך יפגע בביצועים?
·
...
·
אני לא מומחה גדול בכבילה אבל ממה שאני מכיר כבלי CAT 5/6/7 חייבים להיות תואמים לפחות עד 100 מטר לפי תקן. אני יודע שיש כבלים דקים יחסית שמחברים כרגיל בין מכשירים (כמה מטרים) ויש את הכבלים היותר עבים שמשחילים בקירות. היותר עבים בטוח טובים למרחקים כאלה, היותר דקים אני לא בטוח. אולי מישהו שיותר מבין בזה יכול לפרט. לדעתי בכל מקרה זה יעבוד לך הרבה יותר טוב מחיבור אלחוטי.
עריכה: הכבלים הדקים/עבים שהזכרתי לעיל הם כנראה כבלים של UTP (דקים) לעומת STP (עבים). ראה נגיד
השוואה כאן. ממה שאני מבין אתה דווקא רוצה את ה-UTP לבית (אם אתה צריך STP אז אתה כנראה מבין בדיוק מה זה ויודע איך להתקין את זה).
אם יש לך אפשרות, אולי תבדוק שזה עובד כמו שצריך לפני שאתה משחיל בתוך הקיר וכו'.
דרך אגב, סתם לסקרנות עשיתי קצת בדיקות על הרשת האלחוטית אצלי בבית והמצב הרבה פחות גרוע ממה שציפיתי. בדקתי פינגים מהלפטופ (בחיבור אלחוטי) אל הראוטר: כל עוד שהלפטופ המכשיר היחיד שמשתמש ברשת האלחוטית אני מקבל 3ms יציב יחסית (יש קפיצות אבל מאד נדירות). אם אני גם משתמש ב-wifi מהטלפון בזמן הבדיקות אז זה כבר פחות יציב ויש קפיצות מידי פעם של 10-20ms ואפילו קפיצות יותר גדולות (כמו 40 או אפילו 90ms) - ככל שהקפיצות יותר גדולות הן יותר נדירות.
גילוי נאות: הדירה שלי קטנה יחסית (לא חושב שיש 40 מטר בין שתי הנקודות הכי רחוקות אצלי בבית) והתדר שאני משתמש בו נקי (תדר של 5Ghz שלא בשימוש באיזור שלי).