Marantz 2226b עזרה בסיסית!
היי חברים,
זה עתה הבובה שלי, שהייתה שייכת להורי וממנה שמעתי תקליטים בילדותי- חזרה משיפוץ קליל. עכשיו זמן ההשמשה. אני הולכת לשאול כמה שאלות ממש מביכות אז תסלחו לי מראש, אני פשוט לא מצאתי תשובות וקלולסית לגמרי..
1. בחירת רמקולים- אני רוצה חדשים, כנראה מדפיים כי זה התקציב שלי. Kef או jbl משהו בסגנון. האם תהיה בעיה חבר רמקולים חדשים למגבר ישן? שמתי לב שהרמקולים הישנים היו מחוברים עם חוטים חשופים בקצה. עדיין קיים חיבור כזה?
2. דיסקים. יש לי מללאא כאלה. איך שומעים דיסקים בימנו בבית ולא על המחשב? נהוג לקנות player? האם שווה להשקיע ולהמיר את כולם לקבצים על מנת לשמוע אותם דרך נגן ברזולוציה גבוהה כמו fiio x3 או משהו בסגנון? האם נגן כזה יכול להתחבר בכלל למגבר?
3. בלותוט'- האם יש אפשרות להתקין את הטכנולוגיה הזו במגבר ה
זקן שלי? האם יש צורך בכלל?
תודה לעונים. מצרפת תמונה של מאחורה ומקדימה .
שוב תודה!
זה עתה הבובה שלי, שהייתה שייכת להורי וממנה שמעתי תקליטים בילדותי- חזרה משיפוץ קליל. עכשיו זמן ההשמשה. אני הולכת לשאול כמה שאלות ממש מביכות אז תסלחו לי מראש, אני פשוט לא מצאתי תשובות וקלולסית לגמרי..
1. בחירת רמקולים- אני רוצה חדשים, כנראה מדפיים כי זה התקציב שלי. Kef או jbl משהו בסגנון. האם תהיה בעיה חבר רמקולים חדשים למגבר ישן? שמתי לב שהרמקולים הישנים היו מחוברים עם חוטים חשופים בקצה. עדיין קיים חיבור כזה?
2. דיסקים. יש לי מללאא כאלה. איך שומעים דיסקים בימנו בבית ולא על המחשב? נהוג לקנות player? האם שווה להשקיע ולהמיר את כולם לקבצים על מנת לשמוע אותם דרך נגן ברזולוציה גבוהה כמו fiio x3 או משהו בסגנון? האם נגן כזה יכול להתחבר בכלל למגבר?
3. בלותוט'- האם יש אפשרות להתקין את הטכנולוגיה הזו במגבר ה
זקן שלי? האם יש צורך בכלל?
תודה לעונים. מצרפת תמונה של מאחורה ומקדימה .
שוב תודה!
נערך לאחרונה על ידי אלינורי ב 10/10/2017 21:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין בעיה לשדך רמקולים חדשים ל2226B , אפשר יהיה לחבר עם חוטים פלוס(אדום) לפלוס ומינוס(שחור ) למינוס
אפשר יהיה לקנות נגן CD ולחבר ל AUX או ל TAPE IN , אחד או שתיים
ראיתי שחיברת אינטרקונקט ל PRE OUT , אסור לחבר שמה כלום. גם לא ל MAIN IN .
תנתקי את הכבל הזה .
אפשר יהיה לקנות נגן CD ולחבר ל AUX או ל TAPE IN , אחד או שתיים
ראיתי שחיברת אינטרקונקט ל PRE OUT , אסור לחבר שמה כלום. גם לא ל MAIN IN .
תנתקי את הכבל הזה .
יש לך חיבורים שנקראים SYSTEM 1 ו SYSTEM 2
כל אחד הוא בשביל זוג רמקולים
בפאנל מקדימה יהיה לך בחירה איזה סיסטם(זוג רמקולים ) להפעיל .
חשיפת החוט זה יכול להעשות עצמאית ,
חושפים איזה ס"מ אחד כדי שרוב החלק החשוף יכנס פנימה , ויהיה מבודד מבחוץ כדי לא לקצר בין הפלוס למינוס .
כל אחד הוא בשביל זוג רמקולים
בפאנל מקדימה יהיה לך בחירה איזה סיסטם(זוג רמקולים ) להפעיל .
חשיפת החוט זה יכול להעשות עצמאית ,
חושפים איזה ס"מ אחד כדי שרוב החלק החשוף יכנס פנימה , ויהיה מבודד מבחוץ כדי לא לקצר בין הפלוס למינוס .
גם אני עושה בימים אלה את צעדי הראשונים בתחום וגם אצלי עולות שאלות כמובן (כל ההתחלות קצת קשות). מגבר שרכשתי נמצא כעת בשיפוץ/שדרוג מדוקדק ואני מאוד רוצה לראותו עובד.....
לגבי סוגיית הבלוטות' שהעלית, אז התשובה חיובית. אפשר לחבר רסיבר וינטאג' להתקן שיאפשר לך להשמיע מתוך הטלפון או כל מכשיר שמשדר בלוטות'.
אחד ההתקנים החזקים והטובים ביותר(קצת יקר) הוא Audioengine b1:
http://www.audioengine.co.il/audioengine-b1
שוחחתי עם נציג החברה והוא אישר שקל מאוד מאוד לחבר את ההתקן לרסיברים הישנים. אותן בננות אדום-לבן שאף מגיעות עם ההתקן.
הנה סרטון מיוטיוב ובו מחברים Marantz 2250 למקלט בלוטות' :
"Add Bluetooth to any Vintage Home Stereo." ב-YouTube
Add Bluetooth to any Vintage Home Stereo.:
ההרמן קרדון המופיע בסרטון ניתן לרכישה וראיתי אותו בזאפ אם אינני טועה. הוא זול בהרבה מזה שציינתי למעלה (300 ₪ בעוד הראשון כ 1000 ₪), אבל חלש ממנו מבחינת טווח הקליטה. ביקורת לגביו תמצאי פה:
https://www.hometheater.co.il/article05881.html
לגבי סוגיית הבלוטות' שהעלית, אז התשובה חיובית. אפשר לחבר רסיבר וינטאג' להתקן שיאפשר לך להשמיע מתוך הטלפון או כל מכשיר שמשדר בלוטות'.
אחד ההתקנים החזקים והטובים ביותר(קצת יקר) הוא Audioengine b1:
http://www.audioengine.co.il/audioengine-b1
שוחחתי עם נציג החברה והוא אישר שקל מאוד מאוד לחבר את ההתקן לרסיברים הישנים. אותן בננות אדום-לבן שאף מגיעות עם ההתקן.
הנה סרטון מיוטיוב ובו מחברים Marantz 2250 למקלט בלוטות' :
"Add Bluetooth to any Vintage Home Stereo." ב-YouTube
Add Bluetooth to any Vintage Home Stereo.:
ההרמן קרדון המופיע בסרטון ניתן לרכישה וראיתי אותו בזאפ אם אינני טועה. הוא זול בהרבה מזה שציינתי למעלה (300 ₪ בעוד הראשון כ 1000 ₪), אבל חלש ממנו מבחינת טווח הקליטה. ביקורת לגביו תמצאי פה:
https://www.hometheater.co.il/article05881.html
נערך לאחרונה על ידי דן124 ב 13/10/2017 10:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
שיפוץ מגבר
·דן124 אני חושב ששיפוץ מגבר ווינטאג' מצדיק פוסט נפרד (היו כאן בפורום כמה - ראויים מאוד)דן124 כתב:גם אני עושה בימים אלה את צעדי הראשונים בתחום וגם אצלי עולות שאלות כמובן (כל ההתחלות קצת קשות). מגבר שרכשתי נמצא כעת בשיפוץ/שדרוג מדוקדק ואני מאוד רוצה לראותו עובד.....
דן124...
נראה לי שהחברים ישמחו אם תוכל לשתף בתובנות מהשיפוץ ואם עושה זאת טכנאי שזה מקצועו,
אני בטוח שהוא ישמח לשתף ולהציג את התובנות
תודה וחג שמח!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
Re: שיפוץ מגבר
@harel
·
כן בהחלט. המגבר שעליו מדובר הוא G7500 . יורכב אצלי בעוד שבוע-שבועיים, יחד עם נגן דיסקים (מרנץ cd67). ויתרתי על רמקולים וינטאג'יים לטובת חדשים מדפיים(ענייני קוסמטיקה ואילוצי מקום).
כשהכל יורכב אצלם ואוסיף בשמחה.
חג שמח חברים
דני
·
כן בהחלט. המגבר שעליו מדובר הוא G7500 . יורכב אצלי בעוד שבוע-שבועיים, יחד עם נגן דיסקים (מרנץ cd67). ויתרתי על רמקולים וינטאג'יים לטובת חדשים מדפיים(ענייני קוסמטיקה ואילוצי מקום).
כשהכל יורכב אצלם ואוסיף בשמחה.
חג שמח חברים
דני
נערך לאחרונה על ידי דן124 ב 16/10/2017 10:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
שלום,
את יכולה להתחיל עם התקן בלוטוט זול שעולה כ-15 דולר ואף פחות. גם זה יעבוד ואף יפתיע. אם נדרש שיפור אפשר אחר כך לקנות ציוד בלוטוט יקר יותר.
לא לשכוח שצריך כבל RCA זוגי וגם כנראה מטען USB בנפרד. הרי דוגמאות.
Bluetooth-4-1-Transmitter-and-Receiver
Speaker-NFC-Wireless-Bluetooth-Stereo (דגם 2...)
לגבי נגן CD. כן יש צורך לרכוש ולחבר נגן ייעודי.
את יכולה לקנות נגן CD חדש ו/או אף מיד 2 בכמה מאות ספורות של שקלים ואולי פחות.
לא ממליץ לקנות נגני DVD שמוכרים בחנויות ב-150 שקל. איכותם גרועה ביותר והם מתקלקלים מהר מאד...
בהצלחה.
את יכולה להתחיל עם התקן בלוטוט זול שעולה כ-15 דולר ואף פחות. גם זה יעבוד ואף יפתיע. אם נדרש שיפור אפשר אחר כך לקנות ציוד בלוטוט יקר יותר.
לא לשכוח שצריך כבל RCA זוגי וגם כנראה מטען USB בנפרד. הרי דוגמאות.
Bluetooth-4-1-Transmitter-and-Receiver
Speaker-NFC-Wireless-Bluetooth-Stereo (דגם 2...)
לגבי נגן CD. כן יש צורך לרכוש ולחבר נגן ייעודי.
את יכולה לקנות נגן CD חדש ו/או אף מיד 2 בכמה מאות ספורות של שקלים ואולי פחות.
לא ממליץ לקנות נגני DVD שמוכרים בחנויות ב-150 שקל. איכותם גרועה ביותר והם מתקלקלים מהר מאד...
בהצלחה.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.