שאלה על המודול ZXT-120 שליטה IR במזגן
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
שלום,
יש לי 4 מזגני אלקטרה בבית.
הבנתי שהמודול הזה ZXT-120 הוא האפשרות שלי לשליטה במזגנים - עם קודים או לימוד ידני.
1. האם המחיר ב vesternet הוא הכי זול שאפשר להשיג, זה מייקר את השליטה במזגן מאוד.
2. האם המודול ZXT-120 מאפשר שליטה בכל המכשירים בחדר - טלוויזיה , מחשב , רסיבר...
3. יש חלופה אחרת? harmony לוג'יטק?
יש לי מערכת OH2 בהתחלת דרכה:)
תודה
הבנתי שהמודול הזה ZXT-120 הוא האפשרות שלי לשליטה במזגנים - עם קודים או לימוד ידני.
1. האם המחיר ב vesternet הוא הכי זול שאפשר להשיג, זה מייקר את השליטה במזגן מאוד.
2. האם המודול ZXT-120 מאפשר שליטה בכל המכשירים בחדר - טלוויזיה , מחשב , רסיבר...
תודה
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@zovirax
·
מנסיון שלי עם מזגן טורנדו, מזגן מיצובישי ושליטה עם סנסיבו והרמוני ולבסוף ZXT-120 הגעתי למסקנה שה ZXT-120 הוא הפתרון הפשוט, היעיל והזול ביותר כשעובדים עם בקר ZWAVE.
הצלחתי להפעיל את הסנסיבו בקמצעות מעקפים מול הבקר ZWAVE אבל, הסנסיבו יקר (אבל עובד), זולל סוללות יקרות בקצב מסחרר ואין ממשק ישיר עם הבית החכם כזה מאד מקשה בהפעלת תרחישים ולוגיקה חכמה וכמובן הוא מנותק מהממשק הראשי של הבית.
ההרמוני שולט על המזגנים אבל אין ממשק נוח עבור המזגן.
לכן מאד ממליץ להשיק כ 350 ש"ח (50 שח פחות או יותר ממש לא משנים כאן) בפתרון בלי לנסות להתחכם או לחסוך כמה שקלים.
·
מנסיון שלי עם מזגן טורנדו, מזגן מיצובישי ושליטה עם סנסיבו והרמוני ולבסוף ZXT-120 הגעתי למסקנה שה ZXT-120 הוא הפתרון הפשוט, היעיל והזול ביותר כשעובדים עם בקר ZWAVE.
הצלחתי להפעיל את הסנסיבו בקמצעות מעקפים מול הבקר ZWAVE אבל, הסנסיבו יקר (אבל עובד), זולל סוללות יקרות בקצב מסחרר ואין ממשק ישיר עם הבית החכם כזה מאד מקשה בהפעלת תרחישים ולוגיקה חכמה וכמובן הוא מנותק מהממשק הראשי של הבית.
ההרמוני שולט על המזגנים אבל אין ממשק נוח עבור המזגן.
לכן מאד ממליץ להשיק כ 350 ש"ח (50 שח פחות או יותר ממש לא משנים כאן) בפתרון בלי לנסות להתחכם או לחסוך כמה שקלים.
·zovirax כתב:שלום,
תודה...
אם אתה מרגיש נוח להתעסק עם ארדואינו וטיפה אלקטרוניקה - אני אשמח לשתף את הפתרון שלי מבוסס IR לשליטה במזגן אלקטרה, טלויזיה ורסיבר
·zovirax כתב:@katebush
אשמח לשמוע...
יש שרשור רלוונטי שכתבתי בו את רוב הפרטים, כולל קישורים לקוד ששיתפתי ב-GitHub.
https://www.htmag.co.il/vt161827.html
אציין שהספריה לארדואינו שבונה את הקודים של ה-IR למזגן נכתבה על ידי בחור אחר ואני עשיתי בה שימוש.
וגם זה קצת רלוונטי
https://www.htmag.co.il/vt282362.html
אם יש לך הערות או שאלות לגבי המימוש תרגיש חופשי לשאול...
·yakovst3 כתב:לדעתי אם תחליף את הארדואינו בesp8266 זה יהפוך ליעיל ונח יותר
הוא מריץ קוד לארדואינו ומתחבר דרך הקופיילר של הארדואינו ומכיל חיבור מובנה לרשת אלחוטית...
איפה שאני יכול, אני מעדיף להשתמש בחיבור חוטי ולא באלחוטי. ואיפה שחייב אלחוטי - אז Z-Wave ולא WiFi.
בכל אופן אני משתמש ב-Arduino Nano שמחובר ב-Serial ל-RPI-3 (שמריץ את ה-OH).
ב-esp אני מתכנן להשתמש לשליטה בוונטה באמבטיה כתלות בלחות (היום הונטה נדלקת יחד עם האור עם השהייה של 20 כמה דקות נוספות אחרי שמכבים - על ידי ממסר כמו של חדר מדרגות). מקווה שאגיע להתעסק עם זה בקרוב.
לכמות נתונים שאתה שולח שם רשת אלחוטית יעילה מספיק
וארדואינו בסיריאל פורט יעיל רק כשאתה מספיק קרוב וכו'
כשמדברים על 4 מזגנים בברור שכדאי אלחוטי
מלבד הנושא שהחומרה של ארדואינו חלשה משמעותית מהesp (תוכל לראות ביוטיוב השוואות)
ובעיקר אחרי שזה גם יותר זול משמעותית מהנאנו אז חבל אפילו להתחיל
וארדואינו בסיריאל פורט יעיל רק כשאתה מספיק קרוב וכו'
כשמדברים על 4 מזגנים בברור שכדאי אלחוטי
מלבד הנושא שהחומרה של ארדואינו חלשה משמעותית מהesp (תוכל לראות ביוטיוב השוואות)
ובעיקר אחרי שזה גם יותר זול משמעותית מהנאנו אז חבל אפילו להתחיל
·zovirax כתב:@katebush
איך ה Arduino מתחבר למזגן? עם רכיב IR שצריך להוסיף?
איך הוא מתחבר ל OH2?...
הארדואינו מתחבר ל-RPI3/OH2 על ידי Serial - פשוט עם כבל USB.
לגבי השליטה במזגן/טלויזיה/רסיבר - בניתי IR Blaster פשוט מכמה לדים חזקים שנדחפים על ידי טרנזיסטור.
אני מניח שאפשר להשתמש גם מוצר מדף שיודע לקבל מ-OH2 קודים לשיגור.
הקודים לשליטה בטלויזיה/רסיבר פשוטים - אלו קודים קבועים.
למזגן צריך לשלוח קוד ארוך אחד שמורכב תמיד משרשור של הפעלה/כיבוי, מצב (חימום/קירור/אוורור), טמפרטורה, עוצמה, ... פה נעזרתי בספרית ארדואינו שאימצתי (אם אני זוכר נכון קוראים לה IRElectra).
@zovirax
בדירה הנוכחית יש לי מזגן מרכזי (מהתקופה שזה היה מקובל). יש לי מספר ארדואינואים בשימוש מפוזרים בבית אבל רק אחד מהם משמש לשליטה ב-IR. הוא נמצא במיקום אסטרטגי בהנמכת תקרה במסדרון צמוד לכניסה לסלון - והלדים מבצבצים מהגבס לכוון הסלון ויכולים להפעיל כל מה שבסביבה (כי הם חזקים מאוד).
בבית הבא (בתכנון) יהיה מזגן בכל חדר עם שליטה נפרדת, אבל מקווה שהיא תהיה מובנית במזגן דרך הרשת או Z-WAVE או שאם לא ישתלם אז אכן עם ארדואינו צמוד לכל מזגן.
הארדואינו גם צריך להיות מסוגל לחוש אם המזגן דולק או לא (אין קוד נפרד להדלקה או כיבוי - אלא רק לשינוי מצב) - וזה אתגר בפני עצמו...
בדירה הנוכחית יש לי מזגן מרכזי (מהתקופה שזה היה מקובל). יש לי מספר ארדואינואים בשימוש מפוזרים בבית אבל רק אחד מהם משמש לשליטה ב-IR. הוא נמצא במיקום אסטרטגי בהנמכת תקרה במסדרון צמוד לכניסה לסלון - והלדים מבצבצים מהגבס לכוון הסלון ויכולים להפעיל כל מה שבסביבה (כי הם חזקים מאוד).
בבית הבא (בתכנון) יהיה מזגן בכל חדר עם שליטה נפרדת, אבל מקווה שהיא תהיה מובנית במזגן דרך הרשת או Z-WAVE או שאם לא ישתלם אז אכן עם ארדואינו צמוד לכל מזגן.
הארדואינו גם צריך להיות מסוגל לחוש אם המזגן דולק או לא (אין קוד נפרד להדלקה או כיבוי - אלא רק לשינוי מצב) - וזה אתגר בפני עצמו...
ברגע שהארדואינו/ים מרוחק/ים מהקונטרולר, לדעתי MQTT זו התקשורת המומלצת ולא serial.
יעקב ממליץ פה על esp8266 ו-wifi, אני עדיין מעדיף Ethernet Shield או EtherTen של Freetronics במידה וקיימת כבילה.
כשמדובר על תשתיות חיוניות בבית, הבדל של 5-10$ במחיר לא אמור להיות גורם כבד משקל אל מול האמינות של המערכת. זו דעתי.. אני לא מדבר על פתרון KNX שעולה (עשרות) אלפי דולרים...
בכל מקרה MQTT יכול לרוץ מעל שניהם.
יעקב ממליץ פה על esp8266 ו-wifi, אני עדיין מעדיף Ethernet Shield או EtherTen של Freetronics במידה וקיימת כבילה.
כשמדובר על תשתיות חיוניות בבית, הבדל של 5-10$ במחיר לא אמור להיות גורם כבד משקל אל מול האמינות של המערכת. זו דעתי.. אני לא מדבר על פתרון KNX שעולה (עשרות) אלפי דולרים...
בכל מקרה MQTT יכול לרוץ מעל שניהם.
@zovirax
המחיר בוסטרנט הוא בערך 290 שח (63 פאונד) ליח׳. מניח שעל 4 תקבל עוד 10% הנחה אז מדובר בסביבות ה-260 שח ליחידה וזה הכי זול שאני מכיר. קח בחשבון עוד 10 פאונד למשלוח אז סביב 1,100 שח אתה סוגר את הפינה של המזגנים.
לפני שאתה בוחר בפתרון של zxt120 כדאי מאוד לוודא אם המזגן שלך מקבל פקודות שונות להדלקה וכיבוי. במידה ומדובר באותה פקודה, יהיו לך חיים קשים ואולי זה לא הפתרון האידיאלי.
המחיר בוסטרנט הוא בערך 290 שח (63 פאונד) ליח׳. מניח שעל 4 תקבל עוד 10% הנחה אז מדובר בסביבות ה-260 שח ליחידה וזה הכי זול שאני מכיר. קח בחשבון עוד 10 פאונד למשלוח אז סביב 1,100 שח אתה סוגר את הפינה של המזגנים.
לפני שאתה בוחר בפתרון של zxt120 כדאי מאוד לוודא אם המזגן שלך מקבל פקודות שונות להדלקה וכיבוי. במידה ומדובר באותה פקודה, יהיו לך חיים קשים ואולי זה לא הפתרון האידיאלי.