הצטרפתי למועדון ה-1080P. שאלה לגבי מסך הקרנה.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
התחדשתי במקרן Optoma HD81.
עכשיו, יש לי כמה שאלות לגבי מסך הקרנה שאני לא בטוח לגביהן ואני צריך יעוץ בנושא.
לפי מה שהבנתי למקרן יש ANSI Contrast גבוה (אומנם לא כמו השארפ, אבל בכל זאת לא מעט), וכדי למנוע החזרים מקירות לבנים (זה המקרה אצלי) רצוי להשתמש במסך רטרו רפלקטיבי.
אני מתעניין במסך מסוג High Power של Da-Lite, ויש כמה דברים שאשמח לקבל הבהרה לגביהם:
1. Da-Lite אינם מיצרים דגם חשמלי עם מנגנון מתיחה לבד הזה. קראתי את הביקורת של Tryg מ-AVSForum על המסך ורשום שם שהבד אינו זקוק למנגנון מתיחה. איך יתכן מצב כזה ? האם הבד באמת ארוג בצורה ייחודית ושווה ככה שהמשקולת שבתחתית המסך יכולה לבצע מתיחה מושלמת ?
2. בהנחה שהמרחק מהמסך הוא 5.5 מטר, וה-Gain שיתקבל ב-20 מעלות מה-sweet spot הוא 1.0, זה אומר שמי שישב כ-1.9 מטר (10 ס"מ מרווח בטחון) מה-sweet spot יקבל את ה-Gain הנ"ל. המשתמע מכך הוא שעוצמת ההארה שהוא יקבל תהיה קטנה מזו של מי שישב באמצע המסך. האם זה אומר שמי שיקבל Gain של 1.0 יקבל תמונה בעלת צבעים לא נכונים לעומת זה שישב באמצע ויהנה מה-Gain המקסימאלי (בהנחה היא שהמקרן מכויל) ?
3. איך צריך לכייל מקרן בשימוש במסך רטרו רפלקטיבי ?
תודה מראש.
עכשיו, יש לי כמה שאלות לגבי מסך הקרנה שאני לא בטוח לגביהן ואני צריך יעוץ בנושא.
לפי מה שהבנתי למקרן יש ANSI Contrast גבוה (אומנם לא כמו השארפ, אבל בכל זאת לא מעט), וכדי למנוע החזרים מקירות לבנים (זה המקרה אצלי) רצוי להשתמש במסך רטרו רפלקטיבי.
אני מתעניין במסך מסוג High Power של Da-Lite, ויש כמה דברים שאשמח לקבל הבהרה לגביהם:
1. Da-Lite אינם מיצרים דגם חשמלי עם מנגנון מתיחה לבד הזה. קראתי את הביקורת של Tryg מ-AVSForum על המסך ורשום שם שהבד אינו זקוק למנגנון מתיחה. איך יתכן מצב כזה ? האם הבד באמת ארוג בצורה ייחודית ושווה ככה שהמשקולת שבתחתית המסך יכולה לבצע מתיחה מושלמת ?
2. בהנחה שהמרחק מהמסך הוא 5.5 מטר, וה-Gain שיתקבל ב-20 מעלות מה-sweet spot הוא 1.0, זה אומר שמי שישב כ-1.9 מטר (10 ס"מ מרווח בטחון) מה-sweet spot יקבל את ה-Gain הנ"ל. המשתמע מכך הוא שעוצמת ההארה שהוא יקבל תהיה קטנה מזו של מי שישב באמצע המסך. האם זה אומר שמי שיקבל Gain של 1.0 יקבל תמונה בעלת צבעים לא נכונים לעומת זה שישב באמצע ויהנה מה-Gain המקסימאלי (בהנחה היא שהמקרן מכויל) ?
3. איך צריך לכייל מקרן בשימוש במסך רטרו רפלקטיבי ?
תודה מראש.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
תודה.
שתי שאלות נוספות ברשותכם:
1. האם לפי רוב ניתן לתלות מסך נגלל לתקרה או שזה חייב להיות צמוד קיר ?
2. בהנחה שיש למקרן טריגר למסך חשמלי, האם יש צורך לקנות מסך שמגיע עם שלט ?
שתי שאלות נוספות ברשותכם:
1. האם לפי רוב ניתן לתלות מסך נגלל לתקרה או שזה חייב להיות צמוד קיר ?
2. בהנחה שיש למקרן טריגר למסך חשמלי, האם יש צורך לקנות מסך שמגיע עם שלט ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מזל טוב!!
לגבי כיול, יש דיסק HD DVD חדש מבית היוצר של GET GRAY ב-AVS.
יש גם PATTERNS של כיול באינטרנט, כולל IN HD ואחרים.
לגבי כיול, יש דיסק HD DVD חדש מבית היוצר של GET GRAY ב-AVS.
יש גם PATTERNS של כיול באינטרנט, כולל IN HD ואחרים.