התלבטות בין 3 דגמים למסך 65 אינץ׳
שלום רב,
אני מעוניין לקנות מסך בגודל 65 אינץ׳ למרחק צפיה של 3-3.5 מטרים.
השימושים העיקריים הם - Netflix, PS4, וקודי.
ההתלבטות היא בין 3 הדגמים הנ״ל:
Philips 65PUS6121 - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=932969
Samsung UE65KU7000 - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=926996
Hisense 65M7000UWG - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=924369
חשוב לי ה 4K וגם הHDR (שוקל לשדרג ל PS4 Pro).
תודה,
רומן
אני מעוניין לקנות מסך בגודל 65 אינץ׳ למרחק צפיה של 3-3.5 מטרים.
השימושים העיקריים הם - Netflix, PS4, וקודי.
ההתלבטות היא בין 3 הדגמים הנ״ל:
Philips 65PUS6121 - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=932969
Samsung UE65KU7000 - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=926996
Hisense 65M7000UWG - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=924369
חשוב לי ה 4K וגם הHDR (שוקל לשדרג ל PS4 Pro).
תודה,
רומן
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
אם HDR חשוב לך, מפיליפס הייתי מתעלם, עקב פאנל IPS.
ההייסנס ככל הנראה תהיה טובה יותר, אבל תצטרך להתקין קושחה אירופאית בשביל לקבל תמיכה תקינה ב-HDR ותצטרך סטרימר חיצוני ע"מ לקבל HDR מנטפליקס.
ההייסנס ככל הנראה תהיה טובה יותר, אבל תצטרך להתקין קושחה אירופאית בשביל לקבל תמיכה תקינה ב-HDR ותצטרך סטרימר חיצוני ע"מ לקבל HDR מנטפליקס.
לא מכיר את פיליפס.
לא יודע מה התקציב שלך, מה זויות הצפיה בסלון ותנאי התאורה.
אם חשוב לך וקודי ובעיקר נטפליקס שהופך להיות מאגר נפלא של תכנים איכותיים
עדיף שיהיו מובנים בתוך הסמארט ושלא תיפול על סטרימר חיצוני עם יכולות נטפליקס מוגבלות
למשל בלי כיתוביות בעברית ובלי יכולות עדכון קושחה.
כשמדברים על HDR הרי שההבדלים האוביקטיביים בין פאנל VA ו-IPS נהיים זניחים.
לא יודע מה התקציב שלך, מה זויות הצפיה בסלון ותנאי התאורה.
אם חשוב לך וקודי ובעיקר נטפליקס שהופך להיות מאגר נפלא של תכנים איכותיים
עדיף שיהיו מובנים בתוך הסמארט ושלא תיפול על סטרימר חיצוני עם יכולות נטפליקס מוגבלות
למשל בלי כיתוביות בעברית ובלי יכולות עדכון קושחה.
כשמדברים על HDR הרי שההבדלים האוביקטיביים בין פאנל VA ו-IPS נהיים זניחים.
אם אלה האלטרנטיבות שלך הרי שלכל אחד מהם יתרונות וחסרונות
הייתי מציע שתלך ותצפה בשני המסכים ותבחר מה שהעין שלך מעדיפה.
המחיר של שניהם זול יחסית.
תבקש גם שיפעילו את האפליקציות המובנות החשובות.
לשניהם תצטרך לקנות סטרימר אם אתה רוצה קודי.
אל תקנה מסך רק כי מישהו כאן אמר לך, מבלי להקשיב לעין שלך.
אתה יכול בהזדמנות זו לצפות גם ב-LG ו - SONY
.
הייתי מציע שתלך ותצפה בשני המסכים ותבחר מה שהעין שלך מעדיפה.
המחיר של שניהם זול יחסית.
תבקש גם שיפעילו את האפליקציות המובנות החשובות.
לשניהם תצטרך לקנות סטרימר אם אתה רוצה קודי.
אל תקנה מסך רק כי מישהו כאן אמר לך, מבלי להקשיב לעין שלך.
אתה יכול בהזדמנות זו לצפות גם ב-LG ו - SONY
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@se1
לא מבין מאיפה אתה מביא שההבדלים זניחים, כי הם לא.
כל ייתרון שניתן לקבל ביחס ניגודיות הוא חשוב. מסכים עם פאנל IPS לא יתנו את זה. (יש לי מסך עם פאנל IPS ותמיכה ב-HDR. בלי FALD הוא לא שווה כלום).
הייתרונות של הייסנס הם לא מבוטלים.
ה-M7000 בעל טווח צבעים רחב יותר מהשאר. ל-M7000 יש גם local dimming, מה שאין לאחרים. לפי דעתי עדיף לקחת את הייסנס + סטרימר, אבל זה רק אני.
הסמסונג תהיה במקום השני.
את הפיליפס, כפי שאמרתי הייתי שם בצד.
לא מבין מאיפה אתה מביא שההבדלים זניחים, כי הם לא.
כל ייתרון שניתן לקבל ביחס ניגודיות הוא חשוב. מסכים עם פאנל IPS לא יתנו את זה. (יש לי מסך עם פאנל IPS ותמיכה ב-HDR. בלי FALD הוא לא שווה כלום).
הייתרונות של הייסנס הם לא מבוטלים.
ה-M7000 בעל טווח צבעים רחב יותר מהשאר. ל-M7000 יש גם local dimming, מה שאין לאחרים. לפי דעתי עדיף לקחת את הייסנס + סטרימר, אבל זה רק אני.
הסמסונג תהיה במקום השני.
את הפיליפס, כפי שאמרתי הייתי שם בצד.
thecoolest
מאחר והדיון על הנושא בעניין IPS / VA חוזר על עצמו הרבה פעמים
ויש נטיה לפסול כל מסך IPS חשבתי להתייחס אליו בשירשור אחר שמתייחס לעניין כדי שיגיע לתפוצה רחבה יותר
כתבתי קודם "...כשמדברים על HDR הרי שההבדלים האוביקטיביים בין פאנל VA ו-IPS נהיים זניחים."
קבלו לינק למאמר טוב שבדק את נושא ההבדלים בין הפאנלים שאתה מכיר היטב
אבל שים לב בעיקר למה שהם כותבים בעניין בנוגע ל HDR כשמדובר בשני סוגי הפאנלים.
VA Display vs. IPS Display in 4K HDR TVs: What You Need to Know
http://4k.com/va-display-panels-vs-ips- ... w-19275-2/
במאמר מופיעה גם תמונה יפה שממחישה היטב את ההבדל באיכות וצבע התמונה כשזוית הצפיה משתנה.
כדי שלא נפתח דיון חוזר הרי שלדעתי.
התמונה בד"כ ב VA יותר "איכותית" (שחורים, קונטרסט) בתנאי שצופים בו ממש ממול
ויש IPS שהם לא רעים.
מאחר והדיון על הנושא בעניין IPS / VA חוזר על עצמו הרבה פעמים
ויש נטיה לפסול כל מסך IPS חשבתי להתייחס אליו בשירשור אחר שמתייחס לעניין כדי שיגיע לתפוצה רחבה יותר
כתבתי קודם "...כשמדברים על HDR הרי שההבדלים האוביקטיביים בין פאנל VA ו-IPS נהיים זניחים."
קבלו לינק למאמר טוב שבדק את נושא ההבדלים בין הפאנלים שאתה מכיר היטב
אבל שים לב בעיקר למה שהם כותבים בעניין בנוגע ל HDR כשמדובר בשני סוגי הפאנלים.
VA Display vs. IPS Display in 4K HDR TVs: What You Need to Know
http://4k.com/va-display-panels-vs-ips- ... w-19275-2/
במאמר מופיעה גם תמונה יפה שממחישה היטב את ההבדל באיכות וצבע התמונה כשזוית הצפיה משתנה.
כדי שלא נפתח דיון חוזר הרי שלדעתי.
התמונה בד"כ ב VA יותר "איכותית" (שחורים, קונטרסט) בתנאי שצופים בו ממש ממול
ויש IPS שהם לא רעים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אודה שעברתי על העמוד ברפרוף, וחיפשתי ספציפית את המילה HDR כדי לראות איפה ראית השוואה ב-HDR בין הפאנלים.
ממה שראיתי כתוב שם בדיוק מה שאמרתי בתגובה הקודמת שלי.
כן, מזווית מסכי VA מאבדים מהצבע ומהניגודיות, אבל לרוב (לא לכולם) זה לא מהווה בעיה. במיוחד למי שביצועים ב-HDR חשובים לו.
ממה שראיתי כתוב שם בדיוק מה שאמרתי בתגובה הקודמת שלי.
כן, מזווית מסכי VA מאבדים מהצבע ומהניגודיות, אבל לרוב (לא לכולם) זה לא מהווה בעיה. במיוחד למי שביצועים ב-HDR חשובים לו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
רק אוסיף שאף השוואה או מאמר לא מדברים על כך שבהמון מסכי IPS יש עוד שלל בעיות,
הרבה מדברים על הזווית הרחבה שיש בפאנל IPS אך לא מציינים למשל שזה רק כאשר מדברים על זווית אופקית ולא על זוית אנכית. ממבט מעט מעל או מתחת למסך מיד מתחילים להבחין באיבוד של ניגודיות ורווית הצבע, מאוד דומה למה שקורה עם VA בזוית האופקית. (זה מוכר גם כתופעת ה- IPS GLOW).
אבל מבחינתי אחת הבעיות העיקריות עם פאנלי IPS זה בעיית האחידות. עזבו ערך של שחור אבסולוטי וניגודיות סטטית (שהם סופר חשובים לניגודיות). כל זה לא משנה בכלל בפועל אם למסך יש בעיה מוגזמת של זליגות אור ועננות. אלו תופעות שעל הנייר קיימות בכל הפאנלים אבל עובדתית הן קורות יותר והרבה יותר קיצוניות בפאנלי IPS. הם פשוט הרבה יותר רגישים בכל מה שקשור לחסימת אור ועם איכות ההרכבה הירודה וחוסר האיכפתיות של היצרנים ונותני השירות עדיף פשוט מראש להימנע מההימור הזה.
אם היינו מדברים על מסך IPS עם תאורת FALD עם כמה מאות אזורי תאורה, אז אולי באמת היה להם מקום בקולנוע ביתי וב- HDR, אך אין מוצר כזה. נוסף לכך, גם אין יצרן/יבואן שמכיר בבעיות הללו כבעיות וכל החלפה של מסך בגלל עננות וזליגות אור מוגזמות הן לפנים משורת הדין. לכן, במצב האמור, ההמלצה שלי היא פשוט לא להיכנס להימור הזה, יש מסכים מסכים עם פאנלי VA שיש בהם פחות סיכון וגם על הדרך ניגודיות שטובה פי כמה שזה סופר חשוב לקולנוע ביתי ובטח ובטח כאשר מדברים על HDR.
הרבה מדברים על הזווית הרחבה שיש בפאנל IPS אך לא מציינים למשל שזה רק כאשר מדברים על זווית אופקית ולא על זוית אנכית. ממבט מעט מעל או מתחת למסך מיד מתחילים להבחין באיבוד של ניגודיות ורווית הצבע, מאוד דומה למה שקורה עם VA בזוית האופקית. (זה מוכר גם כתופעת ה- IPS GLOW).
אבל מבחינתי אחת הבעיות העיקריות עם פאנלי IPS זה בעיית האחידות. עזבו ערך של שחור אבסולוטי וניגודיות סטטית (שהם סופר חשובים לניגודיות). כל זה לא משנה בכלל בפועל אם למסך יש בעיה מוגזמת של זליגות אור ועננות. אלו תופעות שעל הנייר קיימות בכל הפאנלים אבל עובדתית הן קורות יותר והרבה יותר קיצוניות בפאנלי IPS. הם פשוט הרבה יותר רגישים בכל מה שקשור לחסימת אור ועם איכות ההרכבה הירודה וחוסר האיכפתיות של היצרנים ונותני השירות עדיף פשוט מראש להימנע מההימור הזה.
אם היינו מדברים על מסך IPS עם תאורת FALD עם כמה מאות אזורי תאורה, אז אולי באמת היה להם מקום בקולנוע ביתי וב- HDR, אך אין מוצר כזה. נוסף לכך, גם אין יצרן/יבואן שמכיר בבעיות הללו כבעיות וכל החלפה של מסך בגלל עננות וזליגות אור מוגזמות הן לפנים משורת הדין. לכן, במצב האמור, ההמלצה שלי היא פשוט לא להיכנס להימור הזה, יש מסכים מסכים עם פאנלי VA שיש בהם פחות סיכון וגם על הדרך ניגודיות שטובה פי כמה שזה סופר חשוב לקולנוע ביתי ובטח ובטח כאשר מדברים על HDR.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
Thecoolest
ציטוט מתוך המאמר:
Color performance
When it comes to both SDR 4K TVs and HDR models with wide color gamut and 10-bit color, the raw color volume differences between IPS models and VA models are almost null. In other words, all HDR wide color specs being equal, the two different display panel types perform about the same at delivering high dynamic range color, 10-bit color for 1.07 billion color values and overall color saturation.
LG’s Super UHD 4K HDR TVs such as the UH9500 and UH8500are two particularly notable IPS TV models with superb color performance despite their weak contrast ratios and black levels compared to a typical mid-range VA HDR TV with the same HDR color specs.
ציטוט מתוך המאמר:
Color performance
When it comes to both SDR 4K TVs and HDR models with wide color gamut and 10-bit color, the raw color volume differences between IPS models and VA models are almost null. In other words, all HDR wide color specs being equal, the two different display panel types perform about the same at delivering high dynamic range color, 10-bit color for 1.07 billion color values and overall color saturation.
LG’s Super UHD 4K HDR TVs such as the UH9500 and UH8500are two particularly notable IPS TV models with superb color performance despite their weak contrast ratios and black levels compared to a typical mid-range VA HDR TV with the same HDR color specs.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הם מדברים על טווח הצבעים. זה רק מדד אחד, ולא בהכרח הכי קריטי, שבו הם אומרים ששתי הטכנולוגיות מספקות ביצועים דומים עד זהים.