סלקום TV נערכים לפיצול ערוץ 2 ?
-
nir-vaknin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 44 פעמים
בשבוע שעבר הגיע אליי טכנאי סלקום מהסיבה שהקליטה דרך עידן + החלה להשתבש ברמה שלא יכולתי לראות את ערוצי העידן.
ומה שהוא עשה בסוף זה העביר לי את השידור לכך שהערוצים מועברים אליי באמצעות האינטרנט. בימים האחרונים שמתי לב שערוץ 33 וערוץ 99 מקבל שקופית של בעיה בשידור (למרות שהשידור מועבר באינטרנט)
ולפי הפרסומים ערוץ 33 וערוץ 99 עברו למרבד החדש כדי לאפשר את הפיצול ואת שידור 2 הערוצים החדשים באיכות HD.
ומה שהוא עשה בסוף זה העביר לי את השידור לכך שהערוצים מועברים אליי באמצעות האינטרנט. בימים האחרונים שמתי לב שערוץ 33 וערוץ 99 מקבל שקופית של בעיה בשידור (למרות שהשידור מועבר באינטרנט)
ולפי הפרסומים ערוץ 33 וערוץ 99 עברו למרבד החדש כדי לאפשר את הפיצול ואת שידור 2 הערוצים החדשים באיכות HD.
·רק 33 עבר למרבב החדש. על 99 אף אחד לא אמר כלוםnir-vaknin כתב:בשבוע שעבר הגיע אליי טכנאי סלקום מהסיבה שהקליטה דרך עידן + החלה להשתבש ברמה שלא יכולתי לראות את ערוצי העידן.
ולפי הפרסומים ערוץ 33 וערוץ 99 עברו למרבד החדש כדי לאפשר את הפיצול ואת שידור 2 הערוצים החדשים באיכות HD....
·nir-vaknin כתב:בשבוע שעבר הגיע אליי טכנאי סלקום מהסיבה שהקליטה דרך עידן + החלה להשתבש ברמה שלא יכולתי לראות את ערוצי העידן.
ולפי הפרסומים ערוץ 33 וערוץ 99 עברו למרבד החדש כדי לאפשר את הפיצול ואת שידור 2 הערוצים החדשים באיכות HD....
לא הבנת רוצים ש 33 יעבור למרבב החדש
כדי שבמרבב הישן יהיה מקום לשידור ערוצי רשת וקשת כי המרבב הישן מוגבל לשידור 6 ערוצי טלוויזיה
זה לא קשור למרבב החדש שיש בו יותר מקום לשידור ערוצים, הבעיה במרבב החדש שהוא בשידור של תקן שאם רוצים לקלוט ולראות את השידורים שלו שצריך בשביל זה ממיר עידן פלוס מתקדם של DVBT2
כי DVBT1 לא מסוגל לקלוט בצורה נכונה שידור של HD כלשהו
@ran241
·
המרבב הראשון ערוך ממזמן לשידור באיכות HD: רשות השידור שידרה באמצעותו את שידורי הטלוויזיה הישראלית באיכות זו במסגרת שידורי הניסיון והם נקלטו היטב באיכות מרשימה. ה״בעייה״ היא שהוא בזבזני יותר ברוחב סרט בהשוואה למרחב המודרני יותר.
כבר ב-2009 הרשות השנייה ספגה ביקורת קשה מצד קהילות משתמשים רבות על אימוץ התקן היוצא, T1 ולא אימוץ של התקן החדש בשעתו, T2.
העברת השידור של ערוץ 33 למרחב השני חוטאת למטרה לתפיסתי, וחבל בהינתן המציאות הקיימת,
אין ספק שאין מספיק רוחב סרט לאכלוס ארבעה ערוצי HD על גבי המרבב הראשון מבלי לפגוע משמעותית באיכות התמונה של כל יתר הערוצים.
·
המרבב הראשון ערוך ממזמן לשידור באיכות HD: רשות השידור שידרה באמצעותו את שידורי הטלוויזיה הישראלית באיכות זו במסגרת שידורי הניסיון והם נקלטו היטב באיכות מרשימה. ה״בעייה״ היא שהוא בזבזני יותר ברוחב סרט בהשוואה למרחב המודרני יותר.
כבר ב-2009 הרשות השנייה ספגה ביקורת קשה מצד קהילות משתמשים רבות על אימוץ התקן היוצא, T1 ולא אימוץ של התקן החדש בשעתו, T2.
העברת השידור של ערוץ 33 למרחב השני חוטאת למטרה לתפיסתי, וחבל בהינתן המציאות הקיימת,
אין ספק שאין מספיק רוחב סרט לאכלוס ארבעה ערוצי HD על גבי המרבב הראשון מבלי לפגוע משמעותית באיכות התמונה של כל יתר הערוצים.
לפחות יש מי שעושה לובינג לצופי עידן פלוס שאין להם שום נציג מול המדינה.זו התשובה של סלקוםTV לפונים דרך עמוד הפייסבוק...
שידורי הניסוי ב-HD של הערוץ הראשון שהיו השנה? הם שודרו במרבב החדש T2 ולא בישן.המרבב הראשון ערוך ממזמן לשידור באיכות HD: רשות השידור שידרה באמצעותו את שידורי הטלוויזיה הישראלית באיכות זו במסגרת שידורי הניסיון והם נקלטו היטב באיכות מרשימה....
אני גם לא מבין על מה המהומה. יכלו לנצל את הפיצול כדי לכבות את השידור ב-T1 ולעבור לשידור T2 בלבד.
מה שכן צריך לעשות את זה בהתראה מראש כדי שאנשים יוכלו להיערך ולא ברגע האחרון.
גם הערוצים המסחריים מודעים לזה שהאזרחים לא ערוכים ולכן סביר להניח שהם דרשו להמשיך לשדר במרבב הישן. אם לא יוכלו לצפות בהם הם יאבדו רווחים.
מה שכן צריך לעשות את זה בהתראה מראש כדי שאנשים יוכלו להיערך ולא ברגע האחרון.
גם הערוצים המסחריים מודעים לזה שהאזרחים לא ערוכים ולכן סביר להניח שהם דרשו להמשיך לשדר במרבב הישן. אם לא יוכלו לצפות בהם הם יאבדו רווחים.
נדמה לי שלרגע אנשים שוכחים פה את מיעוטי היכולת שגם הוצאה של 200 שקל על ממיר חדש זה יותר מדי עבורם.
אז או שהרשות השניה תממן ממירים לאותם אלפי אנשים או שתשדר על שני מרבבים אחד ב-hd ואחד ב-sd, על טעויות משלמים רק הבעיה שזה יוצא מהכיס שלנו.
אז או שהרשות השניה תממן ממירים לאותם אלפי אנשים או שתשדר על שני מרבבים אחד ב-hd ואחד ב-sd, על טעויות משלמים רק הבעיה שזה יוצא מהכיס שלנו.
·mchip81 כתב:נדמה לי שלרגע אנשים שוכחים פה את מיעוטי היכולת שגם הוצאה של 200 שקל על ממיר חדש זה יותר מדי עבורם.
אז או שהרשות השניה תממן ממירים לאותם אלפי אנשים או שתשדר על שני מרבבים אחד ב-hd ואחד ב-sd, על טעויות משלמים רק הבעיה שזה יוצא מהכיס שלנו....
אני מניח שלמי שיש תקציב לטלויזיה (והצורך לצפות ב) ערוצים ב HD יכול לשחרר גם 200 ש"ח חד פעמית ואו להסתפק בערוצים בהפרדה נמוכה .
המדינה דואגת לשידור בחינם, אבל תשתית הצפיה באחריות הלקוח, אולי המדינה גם תרכוש טלויזיות עבור מי שאין לו אפשרות? יש גבול..