שאלה די בסיסית בנוגע לחיבור תשתית חכמה לרשת

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
danfrie22 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

נכנסתי לדירה חדשה מקבלן שיש בה ״תשתית בית חכם״ (כך נאמר לי). מה שאני רואה זה שבמקום מתגים אינדיבידואליים ״רגילים״ יש סוג של ״לוחות בקרה״ קטנים עם מספר מתגים (ראו תמונה מצורפת).
עכשיו השאלה שלי היא, מה הרכיב/ים החסר/ים בשביל שאוכל לשלוט בדברים הללו נניח באמצעות הפלאפון?
מה העלות? האם ניתן לבצע לבד?
בקיצור כפי שבטח הבנתם אין לי כל כך מושג איך להתקדם אז אשמח לכל פיסת מידע בעניין.

תודה מראש!

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

צריך לקחת את פקודות התקשורת של המערכת אצלך ולתכנת אותם לבקר שהוא מתאם תקשורת מבית חכם לip ויש לו אפליקציה ייעודית.

לפי הקיפאד זו נראת מערכת knx, יש מבחר גדול של בקרי שליטה למערכת זו.

מי החברה שעשתה את הבית החכם בפרוייקט?

danfrie22 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

DanielHava כתב:צריך לקחת את פקודות התקשורת של המערכת אצלך ולתכנת אותם לבקר שהוא מתאם תקשורת מבית חכם לip ויש לו אפליקציה ייעודית.

לפי הקיפאד זו נראת מערכת knx, יש מבחר גדול של בקרי שליטה למערכת זו.

מי החברה שעשתה את הבית החכם בפרוייקט?
...
·

אוקיי אז קודם כל תודה על התגובה.

לגבי מי החברה שהתקינה את התשתית - לא הצלחתי לברר, אבל מתברר שצדקת לגבי knx - ראה את הצילום למטה, אני מניח שזה ארון ה״פיקוד״ של התשתית..?
איזה רכיב עוד חסר מעבר למה שיש בתמונה?

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

בתמונה יש לך ספק כח ובקר 12 הפעלות ללא עוקף ידני.

כדי לשלוט עליו דרך אפליקציה זה מצריך להוסיף בקר שליטה (בקרה) ולתכנת בהתאם (סביר להניח שזה לא משהו שתוכל לעשות בעצמך)

המערכת בקרה אינה קשורה ליצרן הבקרים בלוח (וגם לפי הלוח אני מזהה מי עשה אותו ואפילו איפה אתה גר 😎 )

danfrie22 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

DanielHava כתב:בתמונה יש לך ספק כח ובקר 12 הפעלות ללא עוקף ידני.

כדי לשלוט עליו דרך אפליקציה זה מצריך להוסיף בקר שליטה (בקרה) ולתכנת בהתאם (סביר להניח שזה לא משהו שתוכל לעשות בעצמך)

המערכת בקרה אינה קשורה ליצרן הבקרים בלוח (וגם לפי הלוח אני מזהה מי עשה אותו ואפילו איפה אתה גר 😎 )
...
·

חח יפה :)

מה העלות הצפויה של רכישת בקר שכזה והתקנתו ע״י בעל מקצוע? בערך? מכמה זה מתחיל?
ועוד שאלה, בהנחה שכרגע אני יכול באמצעות המתגים שבלוח בסלון (מהסוג שהראיתי בצילום בהודעה הראשונה בשרשור) לכבות ולהדליק את המזגן אבל לא מעבר לכך (שינויי טמפ׳ למשל), אז גם לאחר התקנת בקר שליטה זה המקסימום שאוכל לעשות?

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

שליטה רק על התאורה מאפליקציה סדר גודל של 4k.
עם תוספת ממש קטנה אפשר לעבור למערכת בקרה שתלוי בתשתית שלך יהיה אפשר לשלוט גם על החשמל, גם על המיזוג וגם על האודיו-וידאו ואפילו להפעיל דרכה סטרימיניג אודיו בלי להחזיק נגן חיצוני.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”