שאלות כלליות על ps4

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #1 

לאחר התלבטות לגבי איזה קונסולה לרכוש החלטתי לבסוף לרכוש ps4 pro .
מבלי להכנס כרגע לשיקולים של הבחירה, יש לי מספר שאלות לגבי תפעול המכשיר.
קראתי קצת ברשת לגבי סוגי היוזרים שיש, החנויות מהאיזורים השונים וכו', ויש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות
1. האם ניתן להגדיר מספר יוזרים במכשיר (נניח ישראלי, אנגלי, ואמריקאי) ?
2. האם משחק שנרכש פיזית, ניתן להעתיק אותו ל HDD ולהפעילו משם ?
3. משחק שנרכש ברשת, נשמר תחת היוזר שלי, כלומר גם אם אמחק את ה HDD, תמיד אוכל להוריד אותו שוב ?
האם כך גם לגבי משחק פיזי שהועתק לדיסק ועבד תחת היוזר שלי ?
4. האם נכון שניתן להפעיל רק מנוי ps+ אחד בלבד כלומר של איזור אחד בלבד? האם האיזורים משנים במקרה זה ?
5. האם משחק שנרכש בחנות האמריקאית , ניתן לשחק בו עם היוזר האירופאי למשל ?

מעריך שיש עוד מספר דברים שלא התייחסתי אליהם בכל הנוגע לאיזורים, ואשמח לקבל הבהרות על כך.

תודה.

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
שם מלא: iasda
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

היי,
שמח שהגעת להחלטה!

תשובות:
1. לחלוטין. אני עם 2 יוזרים (אמריקאי ואנגלי).
2. לא רק שניתן, אלא חובה. המשחקים מהדיסק מותקנים על ה-HDD אוטומטית ולמעשה הדיסק משמש רק כרישיון.
3. נכון. לגבי משחק פיזי, אותו הדבר, אתה פשוט מכניס את הדיסק והוא יוריד אותו שוב (כמובן שאתה יכול לגבות את ה-HDD).
4+5. אתה יכול לקנות PS+ אחד (עדיף מהחנות האמריקאית בגלל המחירים והמבצעים) ולהשתמש בו על יותר מיוזר אחד. צריך להגדיר את הקונסולה כ-Primary עבור החשבון (זה מאוד פשוט ומתבצע דרך הקונסולה) ואז כל המשתמשים האחרים על אותה הקונסולה יוכלו למעשה לשחק במשחקים וליהנות מהמנוי של החשבון הזה. למשל, אני עם חשבון אמריקאי שעליו אני משחק ודרכו אני קונה את מרבית המשחקים אבל מכיוון שיש מבצע אירופאי כרגע, קניתי משחק מהחשבון האירופאי ואני יכול לשחק בו בחופשיות באמריקאי.

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

@IASDA
תודה על התשובות

יש לי עוד מספר שאלות
1. אם אני מגבה דיסק פיזי על ה HDD ומפעיל את המשחק מבלי לשים את הדיסק בקונסולה, מה מונע ממני להעביר את הדיסק למישהו אחר ?
2. האם ברגע ששמתי דיסק פיזי, הקונסולה מזהה שרכשתי דיסק, ומאפשרת לי להוריד את המשחק בעתיד מהרשת (במקרה שהדיסק ניזוק)?
3. האם ניתן להשתמש בשרת במקום ה HDD?
4. האם ניתן לגבות את ה HDD ישירות לשרת דרך הרשת ?

תודה

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

1. כאמור, דיסק משמש כרישיון. המשחק מותקן על ה-HDD כי הוא לא יכול לרוץ מספיק מהר מהדיסק, אבל חייבים להכניס את הדיסק כדי לשחק (זה אחד החסרונות הברורים של עותק פיזי). מצד שני אתה יכול למכור אותו ביד שניה.

2. היא מורידה את המשחק ל-HDD אבל כאמור עדיין תצטרך את הדיסק.

3-4. השמירות נשמרות בענן אבל השאר, למיטב ידיעתי, לא. אבל באופן כללי אל תהיה מודאג לגבי נפח אחסון, יש מספיק ובמקרה הכי גרוע אתה יכול לגבות מקומית או להשתמש בכונן חיצוני סטנדרטי.

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

לגבי חשבון אמריקאי/אנגלי
האם בפתיחת היוזר בקונסולה צריך לתת כתובת או רק להגדיר את האיזור ?
הבנתי שלא ניתן לשלם בכרטיס אשראי ישראלי, והפתרון הוא לרכוש gift card ו/או מנוי שנתי מאחת החנויות ברשת.
האם הרכישה משמעותה קבלת קוד להזרמה במכשיר ?
האם עם הסכום של gift card אני יכול לרכוש גם מנוי שנתי או שאת זה צריך לרכוש בנפרד ?
עם ה gift card ניתן לרכוש משחקים מהרשת ?

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

צריך לתת כתובת, פשוט חפש כתובת של מסעדה או עסק באנגליה/מדינה בארה"ב בלי מסים ואתה מסודר, אף אחד לא בודק את זה.

אכן אפשר לשלם באשראי ישראלי רק בחנות הישראלית. לכן רוכשים כפי שאמרת קוד דיגיטלי לגיפט קארד דרך אמזון או אתר אחר ורוכשים את המשחק באתר של סוני או בקונסולה באמצעותו (כנ"ל למנוי הפלוס). אתה מממש את הקוד והוא מוסיף לך את הסכום לארנק החשבון שלך אצל סוני.

הרבה פעמים אפשר כמובן לרכוש כבר את המשחק ישירות מהאתר שבו אתה קונה את הקוד.

אם אתה קונה באמזון אירופה או ארה"ב (מומלץ, אלא אם יש מבצע מיוחד באתר אחר), ואין לך כתובת חיוב אמריקאית או בריטית בכרטיס, תוסיף כתובת billing כזו לחשבון אמזון כפי שעשית ב-PSN והכל יעבור חלק.

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

@IASDA
יש לי באמזון כתובת נוספת של mustop שהיא בניו ג'רסי, האם זה בסדר גם לקונסולה? זה ללא מיסים ?
או שצריך מדינה אחרת בארה"ב ?
כנ"ל יש לי כתובת באנגליה של mustop.

האם עם gift card אפשר לרכוש מנוי שנתי ps plus ?

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אין לי מושג אם לוקחים מסים על גיפט קארדים אבל בעיקרון אמזון מממסים את כל המדינות חוץ מאלסקה, אורגון, דלוואר, ניו המפשייר ומונטנה. אני פשוט שמתי כתובת בחשבון של אורגון (הכתובת עצמה כאמור לא משנה בכלל). ואכן עם גיפט קארד תוכל לרכוש PS+.

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

IASDA כתב:אין לי מושג אם לוקחים מסים על גיפט קארדים אבל בעיקרון אמזון מממסים את כל המדינות חוץ מאלסקה, אורגון, דלוואר, ניו המפשייר ומונטנה. אני פשוט שמתי כתובת בחשבון של אורגון (הכתובת עצמה כאמור לא משנה בכלל). ואכן עם גיפט קארד תוכל לרכוש PS+.
...
·
יצא לי להזמין לא פעם מוצרים מאמזון לכתובת של מאסטופ בניו גרסי. מעולם לא שילמתי מס בארה"ב.
זה שונה עם גיפט קרד ?

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אין לי מושג. אתה יכול לבדוק בצ'קאאוט. במקרה הכי גרוע כדי להסיר חשש פשוט שים כתובת של אחת המדינות למעלה בחשבון, זה לוקח 15 שניות ואתה מסודר.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”