ארכיטקטורת שליטה כוללת

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
dvirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

מעוניין לגבש פתרון ניהול הוליסטי לבית - לשלוט בכל דבר דרך מערכת אחת או לפחות דרך תת מערכות מקושרות.
תאורה, דלתות, תריסים, מיזוג, מדיה, מצלמות, חיישנים מסוגים שונים וכו'. חלק חשוב הוא היכולת לעבד את כלל האירועים מכל הרכיבים ולנהל מערכת חוקים.

יצרתי תשתית כוכב (ארון תקשורת מרכזי), ופרסתי ממנו תשתיות רשת, אודיו ומצלמות לנקודות הרלבנטיות בבית.
אני מתלבט לגבי לב הפיתרון (לא נקודות הקצה) והציוד המרכזי הנדרש - חומרה ותוכנה.
יש לי נטיה לתשתיות קוד פתוח מטעמי שליטה, גמישות וקידמה.

אשמח לעצותיכם, מכל סוג שהוא. במיוחד אם מישהו ביצע משהו דומה או קרוב לזה.

1. שליטה על מערכת בית חכם. הנטיה שלי כרגע היא למערכת מבוססת ZWAVE. למשל, דרך openHAB.
2. שליטה על מערכת מצלמות וקשר למערכת הבית החכם. למשל, דרך iSpy או Zoneminder.
3. קישוריות ל-ALEXA.
4. שרת אחסון מרכזי - תמונות, סרטים.
5. הזרמת מדיה מהאחסון דרך רסיבר
6. הזרמת סרטים מהאחסון לטלוויזיות

אני תוהה אם שרת מרכזי (חשוב שיהיה שקט מאוד) יכול להחזיק את הפונקציות הללו או שחיוני לפצל. (כיצד?).
אשמח להמלצות חומרה ותוכנה רלבנטיות, רצוי מניסיון.

תודה רבה וחג שמח!

katebush
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

dvirb כתב: 1. שליטה על מערכת בית חכם. הנטיה שלי כרגע היא למערכת מבוססת ZWAVE. למשל, דרך openHAB.
...
זה הכוון הנכון לטעמי (OH2 + Z-WAVE). אם אתה מרגיש נוח להתעסק עם ארדואינו, אתה גם יכול לשלב שליטה בצורה פשוטה וזולה יותר לחלק מהמכשירים - תאורה, דוד, מזגן וכד' שהשליטה בהם פשוטה. אני עדיין לא מצאתי פתרון יותר טוב מ-Z-WAVE עבור תריסים חשמליים למשל (חוץ מ-KNX שמאוד יקר).
אצלי זה רץ על RPI3.
dvirb כתב: 4. שרת אחסון מרכזי - תמונות, סרטים.
5. הזרמת מדיה מהאחסון דרך רסיבר
6. הזרמת סרטים מהאחסון לטלוויזיות
...
כל זה הייתי מממש בשרת/מחשבים/רשת בנפרד ממערכת הבית החכם - אך מאפשר לקונטרולר לשלוט בפעולות - כמו להדליק/להעיר מחשבים/טלויזיות/רסיברים, לקנפג כניסות, להפעיל את קודי וכד'.

וטיפ נוסף - הכפתור הזה של "יציאה מהבית" שסוגר תריסים ומכבה הכל :)

dvirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

katebush כתב:
...
...
כל זה הייתי מממש בשרת/מחשבים/רשת בנפרד ממערכת הבית החכם - אך מאפשר לקונטרולר לשלוט בפעולות - כמו להדליק/להעיר מחשבים/טלויזיות/רסיברים, לקנפג כניסות, להפעיל את קודי וכד'.

וטיפ נוסף - הכפתור הזה של "יציאה מהבית" שסוגר תריסים ומכבה הכל :)
...
תודה על ההתיחסות.
אשמח לשמוע למה לא כדאי לרכז את כלל התוכנות ע"ג שרת אחד.
זה מפשט מאוד את הניהול ומצמצם את נקודות הכשל. על פניו, מבחינת העומס נראה שכולן ביחד לא ידגדגו לשרת נורמלי.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

החשמל החכם אתה יכול ללכת על משהו מבוסס zwave או knx תלוי בהכנות/תשתית/מחיר שאתה מקציב לנישה הזו (צריך לבדוק את כל האפשרויות גם מבחינת מחיר ולא ישר לשלול בלי שאין לך נתוני תשתית ומחיר ביד)

לשליטה על הכל ממערכת אחת נועדו מערכות הבקרה, וממש לשלוט על כל מה שרשמת, אם זה מזגני vrf אז ברמת הטמפרטורה וממש ממשק שמכיל את כל מה שמכיל תרמוסטט על הקיר, שליטה על המדיה וכל איזוריה הצפיה והשמע, באזעקה (תלוי איזו) אפשר לקבל גם ממשק מלא - ממש הקיפד שיש לך על הקיר וכל זה קל וחומר בשילוב שליטה על החשמל, שעוני זמנים, תרחישים וגם ממשק תכנות של הלקוח להמשך קסטומיזציה אם תרצה.

לעשות את כל זה בעצמך עם מערכת פתוחה זה חתיכת עבודה, תבדוק אם הזמן שווה לך לעלויות

ליקר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

היי, יש לי בדיוק את רח ה מערכת שאתה רוצה - הכנתי כזאת תשתית תםניכ ה שנים בבית ורק היום שהz-wave זול יותר הכנסתי הביתה.
השרת שיש לי הוא freenas
אני חושב שכדאי oh2 למרות לי שיש vera אבל הho2 ניראה דינמי יותר.
אותה יכול להסתכל בפוסט שלי (חבל לי לרשום פעמיים)

בהצלחה.
!אל תשאל שאלות קשות שלא תשמע שקרים!
!!!אנחנו הישראלים חושבים כול הזמן כחול ותמיד יוצא לבן !!
!!משפט סיני חכם אומר.אם אין לך מה לכתוב,תכתוב משפט סיני חכם!!

katebush
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

@dvirb

הי דביר
הסיבה שאני ממליץ להפריד היא בדיוק הפרדת נקודות הכשל. אתה לא רוצה שטעות בעדכון איזשהי תוכנה בשרת מדיה או נפילה של דיסק יפילו לך את כל השליטה בבית.
במקרה הזה עדיף לפצל. אם משהו מתקלקל או לא עובד כשורה הוא לא מפיל את כל המערכת איתו והתיקון קל ומהיר יותר.
ניתן להריץ בקלות OH2 על RPI3 שלא עולה הרבה ולא תופס מקום. לאורך זמן כדאי תמיד להחזיק עוד אחד מוכן לגיבוי.
תעדיף Ethernet על WiFi איפה שאתה רק יכול.

אם אין לך בעיית תקציב - אז לך על פתרון KNX. אם אתה אוהב להתעסק עם דברים ויש לך את הזמן - תמשיך עם הכוון שהתחלת בו.

katebush
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אגב - מאותה הסיבה אני ממליץ על הפרדה לדוגמא של router יעודי (לא אלחוטי למשל ER-X או דומה) ו-gigabit switch שמוצבים בארון תקשורת ו-WiFi AP (לא ראוטר) שממוקם במיקום אסטרטגי או כמה כאלה אם הבית גדול.

URIJJ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 14
נתן תודות: 0

שליחה #8 

הייתי ממליץ על ZIGBEE
תוכל למצוא מיידע על כך בגוגל
תוכל גם לחפש SmartHome4U
·

URIJJ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 14
נתן תודות: 0

שליחה #9 

הייתי ממליץ על ZIGBEE
אם ללכת על אלחוטי אז לעשות שימוש בסטנדרט בינלאומי ולא על פרוטוקול של חברה כזו או אחרת
תוכל למצוא מיידע על כך בגוגל
תוכל גם לחפש SmartHome4U
·

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”