כמה התלבטויות לגבי מקרן
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
שלום לכולם,
מקריאה באתר עולה שתחזוקת מקרן (החלפת מנורות ,תיקונים)לא ממש זולה.
התקציב שלי להשקעה (יד שניה כמובן) זה בערך 2300 ש"ח.
אני מוצא לנכון לציין שהצורך הוא מיידי היות ואני הזמנתי חלקים למחשב HTPC ,ולכרטיס מסך אין יציאה TOUT אלא רק DVI ,כמו כן אין לי LCD NOR PLASMA.
ההלתבטויות הן בין בניית מקרן DIY לדוגמא:
http://www.lumenlab.com/forums/index.php?showtopic=5141
שהתוצאות פנטסטיות לכל הדיעות ,מקרן כזה מבוסס על מסך LCD בגודל 17" עם כניסת DVI ועם יכולת לתמוך ב HD.
העלות המשוערכת היא - 2000 ש"ח(מסך,עדשות פרוז'קטור).
ההיתרונות המיידים מבניה כזאת היא החסכון בהשקעה וגם בFIXED COST נורה MH כזאת עולה בערך 150 ש"ח ואורך חייה הוא בערך 20000 שעות (!!!).
כמו כן בהשקעה כזאת יש תמיכה ב HD ,יש מספיק מסכי LCD מעולים עם יחס קונטרסטיות של 1:2000 .
חסרונות-גודל המקרן ,בנייה (לחלק זה יכול להיות יתרון).
מצד שני כניסה להרפתקאה כזאת יכולה להתקע ולקרטע מסיבות טכניות מסויימות,לכן אני שוקל את האופציה של מקרן ביד שניה.
הייתי מאוד רוצה לשמוע את דעתכם בנושא,האם בסכום של 2300 ש"ח לערך אני יוכל להשיג משהו יותר טוב ממקרן DIY (איכות מול עלות)?
ובכלל מה דעתכם הכללית על הנושא?
מקריאה באתר עולה שתחזוקת מקרן (החלפת מנורות ,תיקונים)לא ממש זולה.
התקציב שלי להשקעה (יד שניה כמובן) זה בערך 2300 ש"ח.
אני מוצא לנכון לציין שהצורך הוא מיידי היות ואני הזמנתי חלקים למחשב HTPC ,ולכרטיס מסך אין יציאה TOUT אלא רק DVI ,כמו כן אין לי LCD NOR PLASMA.
ההלתבטויות הן בין בניית מקרן DIY לדוגמא:
שהתוצאות פנטסטיות לכל הדיעות ,מקרן כזה מבוסס על מסך LCD בגודל 17" עם כניסת DVI ועם יכולת לתמוך ב HD.
העלות המשוערכת היא - 2000 ש"ח(מסך,עדשות פרוז'קטור).
ההיתרונות המיידים מבניה כזאת היא החסכון בהשקעה וגם בFIXED COST נורה MH כזאת עולה בערך 150 ש"ח ואורך חייה הוא בערך 20000 שעות (!!!).
כמו כן בהשקעה כזאת יש תמיכה ב HD ,יש מספיק מסכי LCD מעולים עם יחס קונטרסטיות של 1:2000 .
חסרונות-גודל המקרן ,בנייה (לחלק זה יכול להיות יתרון).
מצד שני כניסה להרפתקאה כזאת יכולה להתקע ולקרטע מסיבות טכניות מסויימות,לכן אני שוקל את האופציה של מקרן ביד שניה.
הייתי מאוד רוצה לשמוע את דעתכם בנושא,האם בסכום של 2300 ש"ח לערך אני יוכל להשיג משהו יותר טוב ממקרן DIY (איכות מול עלות)?
ובכלל מה דעתכם הכללית על הנושא?
נערך לאחרונה על ידי צפיד ב 05/04/2007 12:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
לדעתי מקרן DIY מתאים למי שאוהב הרפתקאות ו DIY, לפי מה ששמעתי/קראתי (אבל לא מנסיון אישי) הן לא מתקרבים למקרנים מסחריים.
מצד שני ב- 2700 בעייה להשיג מקרן נורמאלי, שלא לדבר שזאת בערך עלות המנורה שבמחיר כזה כנראה בטוח תהיה גמורה.
מציע להמתין ולחסוך אלא אם אתה בקטע של DIY.
מצד שני ב- 2700 בעייה להשיג מקרן נורמאלי, שלא לדבר שזאת בערך עלות המנורה שבמחיר כזה כנראה בטוח תהיה גמורה.
מציע להמתין ולחסוך אלא אם אתה בקטע של DIY.
HiFiMusic IL
-
צפיד
-
- חבר ותיק

תודה אלוני,aloni כתב:לדעתי מקרן DIY מתאים למי שאוהב הרפתקאות ו DIY, לפי מה ששמעתי/קראתי (אבל לא מנסיון אישי) הן לא מתקרבים למקרנים מסחריים.
מציע להמתין ולחסוך אלא אם אתה בקטע של DIY....
מצד שני תראה בלינקים :
http://www.lumenlab.com/forums/index.php?showtopic=9993
ויש עוד הרבה פרוייקטים שאני רואה תמונה פשוט מצויינת מפורטת מאוד ועשירה בצבעים ,לפעמים מתכנון לא ממש טוב יש קצת בעיה בקצוות אבל עדיין זניח,התמונה המתקבלת ענקית,יחס תמורה של עלות מול איכות ובשקלול התחזוקה שמות את האופציה הזאת של בנייה עצמית במקום לא רע בכלל.
מה שכן בניגוד לדברים שאתה שמעת ,אני קורא המון בפורום שיש אנשים שהגיעו לרמה גבוהה מאוד ואף מהמקרן הקונבנציואנלי המומצע.
כפי שציינתי הצורך הוא מיידי כי הזמנתי כבר חלקים ל HTPC,וללא TVOUT כך שלטושיבה בומבה (וואחד בומבה...) אין כניסת DVI.
האם ישנם מקרנים ביד שניה שלדעתכם בתקציב כזה טובים יותר מאיכות התמונה שמוצגת בלינקים?האמת אני מאוד בספק.
(עדיין עם פה פתוח מהלינק האחרון,התמונה מדהימה לא חושבים?)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
צפיד
-
- חבר ותיק

בפורום שם יש המון חבר'ה שבנו כאלה מקרנים והעלו תמונות,ה SCREEN SHOTS בהחלט נותן אינדקציה ,אני משער שצילום יכול להחמיא קצת בצבעים אבל קונטרסטיות ופיזור הפוקוס בהחלט מרשים גם בסקריןשוטס האלו.MartinHSabag כתב:לפי מה אתה שופט?
לפי SCREENSHOTS ?...
האם לדעתך אי אפשר לקבל אינדקציה מתמונות שחבר'ה שם העלו?
האם לדעתך בתקציב הנתון יש מקרן ביד שניה שעולה על מקרני DIY ?
אשמח לשמוע עוד דיעות של אנשים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. בתור מי שמעלה בעצמו תמונות של SCREENSHOTS לביקורות של מקרנים, אני אומר לך במפורש - זה לא מעיד על כלום.
זה מאוד נחמד ומעניין בקריאה של ביקורת (זו הסיבה שאני עושה את זה), אבל לא ניתן ללמוד מזה כלום כי אתה לא יודע איזו מצלמה זו, איזה עיבוד תמונה עשו וכו'.
2. ומה רצית שיגידו בפורום DIY של מקרנים? שלא רואים טוב? - הכל יחסי.
אני בטוח שבפורום של חברה' שבונים מכוניות קארט ע"ב מנועים של מכסחות דשא ממש מתלהבים מהביצועים שלהם....
3. שמע, אין מה לעשות, התקציב שלך מוגבל ביותר. אין לדעתי אף מקרן סביר, גם ביד שניה, במחיר הזה.
DIY הוא בעייתי מהמון סיבות שכבר דיברנו עליהן בעבר. תריץ חיפוש (יש גם מדריך באתר לבנייה של אחד כזה).
זה מאוד נחמד ומעניין בקריאה של ביקורת (זו הסיבה שאני עושה את זה), אבל לא ניתן ללמוד מזה כלום כי אתה לא יודע איזו מצלמה זו, איזה עיבוד תמונה עשו וכו'.
אני בטוח שבפורום של חברה' שבונים מכוניות קארט ע"ב מנועים של מכסחות דשא ממש מתלהבים מהביצועים שלהם....
3. שמע, אין מה לעשות, התקציב שלך מוגבל ביותר. אין לדעתי אף מקרן סביר, גם ביד שניה, במחיר הזה.
DIY הוא בעייתי מהמון סיבות שכבר דיברנו עליהן בעבר. תריץ חיפוש (יש גם מדריך באתר לבנייה של אחד כזה).
בדרך כלל, המטרה ב DIY זו חדוות היצירה , האתגר וכו .
DIY (במקרנים, ובהרבה תחומים אחרים) אינו פתרון לחוסר תקציב.
בגדול , יותר קל לייצר כסף (לעבוד בעוד משרה חלקית, למשל) מאשר לייצר מקרני DIY. אין לי ניסיון בשני, אך אני מתאר לעצמי שיש צורך בשילוב לא נפוץ של כמה כישורים והרבה מאוד סבלנות. סביר שבאותו זמן המוקדש לDIY אפשר לייצר את מספר אלפי השקלים החסרים.
DIY (במקרנים, ובהרבה תחומים אחרים) אינו פתרון לחוסר תקציב.
בגדול , יותר קל לייצר כסף (לעבוד בעוד משרה חלקית, למשל) מאשר לייצר מקרני DIY. אין לי ניסיון בשני, אך אני מתאר לעצמי שיש צורך בשילוב לא נפוץ של כמה כישורים והרבה מאוד סבלנות. סביר שבאותו זמן המוקדש לDIY אפשר לייצר את מספר אלפי השקלים החסרים.
משה
-
צפיד
-
- חבר ותיק

1.מכאן שכל הרעיון של פורום באשר הוא- עומד בסימן אחד גדול...MartinHSabag כתב:1. בתור מי שמעלה בעצמו תמונות של SCREENSHOTS לביקורות של מקרנים, אני אומר לך במפורש - זה לא מעיד על כלום.
אני בטוח שבפורום של חברה' שבונים מכוניות קארט ע"ב מנועים של מכסחות דשא ממש מתלהבים מהביצועים שלהם....![]()
DIY הוא בעייתי מהמון סיבות שכבר דיברנו עליהן בעבר. תריץ חיפוש (יש גם מדריך באתר לבנייה של אחד כזה)....
אם תקרא קצת יותר תראה שרוב רובם של האנשים שם אפילו העלו תמונות פחות טובות שאין להם מושג בצילום,לגבי איכות הסקריןשוט אני יותר מבטוח שמתוך עשרות הפרוייקטים שהועלו לאתר ההוא מרביתם ללא שום עיבוד תמונה וכך התמונה נראית.
כך שאם אני אבודד את חשדך שמה התמונות לוטשו אני מבין שגם אתה חושב שהתמונות מעולות וגם בהשוואה לתמונות של מקרנים ENTRY LEVEL ואף יותר...
2.קהילות ה DIY מאוד מפותחות בעולם ,מבניית מגברים רמקולים ואף CD גם מקרנים מתברר שאפשר לעשות לבד...זה לא אומר שצריך לבטל את הרעיון ולדעתי אולי כדאי לתת לזה קצת יותר דחיפה בפורום שלנו...תראה כמה אנשים בהמון אהבה לעניין: אינטרקונקטים רמקולים מעמדים מה אין לנו בפורום.. אני יותר מבטוח שאם יגיע יום וקיטים לDIY יהיו יותר בהישג יד נראה המון פרוייקטים יפים בפורום ולדעתי צריך לעודד לכך.
בהמשך ישיר למכונית קארט מבוססת מנוע מכסחת דשא והנמשל : תסמונת ה "שלי הכי יפה/חזק/מהיר/גדול" שבינינו....קיימת אצל כל בני אדם...ונחש מה....
זה גם לא פוסח על אלו שקונים מקרן ב 12-20K !
כך שאם הSCREEN SHOTS האלו אוטנטים וללא שיפוץ קיים סיכוי יותר מסביר שברמה האובייקטיבית ה DIY לוקח ביג טיים.
אני נמנע מלעלות תמונות לאתר אבל לכל הספקנים תראו בלינקים מעל ותחליטו בעצמכם.
צפיד,
אנחנו קוראים באותו אתר ? (פה, אני מתכוון).
יש פה פורום DIY שמתפרסמים שם עבודות עצמיות מדהימות כולל מקרנים ורמקולים.
צריך אבל לזכור ש DIY זה תחביב בפני עצמו, וההישגים בו , לא נמדדים דווקא על ידי השוואה למוצרים מסחריים.
לגבי סקרינשוטס: הם כולם אותנטיים אבל צריך להבין נקודה חשובה, אפילו אם נניח שאתה משתמש במצלמה אידיאלית, אתה עדיין מצלם תמונה ברוחב 2 מ' (שצופים בה מבערך 3-4 מטר), ומציג אותה על צג מחשב כלשהו בגודל של כמה סנטימטרים.
אי אפשר להתיחס ברצינות לאיכות תמונה כאשר במקום להסתכל על התמונה עצמה, אתה צופה בטרנספורמציה די פראית שלה.
אנחנו קוראים באותו אתר ? (פה, אני מתכוון).
יש פה פורום DIY שמתפרסמים שם עבודות עצמיות מדהימות כולל מקרנים ורמקולים.
צריך אבל לזכור ש DIY זה תחביב בפני עצמו, וההישגים בו , לא נמדדים דווקא על ידי השוואה למוצרים מסחריים.
לגבי סקרינשוטס: הם כולם אותנטיים אבל צריך להבין נקודה חשובה, אפילו אם נניח שאתה משתמש במצלמה אידיאלית, אתה עדיין מצלם תמונה ברוחב 2 מ' (שצופים בה מבערך 3-4 מטר), ומציג אותה על צג מחשב כלשהו בגודל של כמה סנטימטרים.
אי אפשר להתיחס ברצינות לאיכות תמונה כאשר במקום להסתכל על התמונה עצמה, אתה צופה בטרנספורמציה די פראית שלה.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב....
1. לא התכוונתי שנעשות מניפולציות על התמונה בכוונה. אלא שמגבלת התחום הדינאמי של המצלמה למשל תוציא אפורים בצורה שחורה לגמרי או להיפך (תלוי איך נעשית מדידת האור של התמונה).
דווקא זה שאנשים לא מבינים בצילום, זה רק יכול להחמיר את המצב. שוב, לא בכוונה ואני לא אומר את זה מתוך זילזול חלילה אלא שחייבים להבין קצת לעומק בצילום כדי להבין איך נעשית פעולת ה-METERING שלה וה-EXPOSURE LEVEL וכו'.
2. בהחלט אני חושב שיש משמעות לאתר ולביקורות והן בעיקר הקטע הטקסטואלי והמדידות (כשהן ישנן). התמונות הן בפירוש כדי "לצבוע" את הכתבות (שלי לפחות). אם אתה חושב שהביקורות הללו ויותר מזה, כל האתר, לא רלוונטי, זכותך.
3. אני לא אמרתי שאין קהילות DIY מפותחות ושלא מוציאים דברים יפים, רק שבמקרה הזה, תסביר לי רק איך ניתן להגיע לקונטראסט גבוה יותר מהקונטראסט של הפאנל עצמו שבו הם משתמשים (1:500 - 1:800) ?
כל מקרן מסחרי בסיסי היום נותן הרבה יותר מזה.
4. כשדיברתי על מכוניות הקארט זה לא היה בקטע של "לי יש יותר גדול", ממש לא, אלא שהכל יחסי.
אני תמיד אומר שאנחנו מקבלים החלטות בשניות הראשונות ושאר הזמן אנחנו משכנעים את עצמנו למה מה שהחלטנו הוא נכון.
נראה כאילו כבר החלטת, אני לא מתכון לנסות לשנות את ההחלטה.
שיהיה לך בהצלחה ואנחנו כאן גם בשביל לעזור ב-DIY.
1. לא התכוונתי שנעשות מניפולציות על התמונה בכוונה. אלא שמגבלת התחום הדינאמי של המצלמה למשל תוציא אפורים בצורה שחורה לגמרי או להיפך (תלוי איך נעשית מדידת האור של התמונה).
דווקא זה שאנשים לא מבינים בצילום, זה רק יכול להחמיר את המצב. שוב, לא בכוונה ואני לא אומר את זה מתוך זילזול חלילה אלא שחייבים להבין קצת לעומק בצילום כדי להבין איך נעשית פעולת ה-METERING שלה וה-EXPOSURE LEVEL וכו'.
2. בהחלט אני חושב שיש משמעות לאתר ולביקורות והן בעיקר הקטע הטקסטואלי והמדידות (כשהן ישנן). התמונות הן בפירוש כדי "לצבוע" את הכתבות (שלי לפחות). אם אתה חושב שהביקורות הללו ויותר מזה, כל האתר, לא רלוונטי, זכותך.
3. אני לא אמרתי שאין קהילות DIY מפותחות ושלא מוציאים דברים יפים, רק שבמקרה הזה, תסביר לי רק איך ניתן להגיע לקונטראסט גבוה יותר מהקונטראסט של הפאנל עצמו שבו הם משתמשים (1:500 - 1:800) ?
כל מקרן מסחרי בסיסי היום נותן הרבה יותר מזה.
4. כשדיברתי על מכוניות הקארט זה לא היה בקטע של "לי יש יותר גדול", ממש לא, אלא שהכל יחסי.
אני תמיד אומר שאנחנו מקבלים החלטות בשניות הראשונות ושאר הזמן אנחנו משכנעים את עצמנו למה מה שהחלטנו הוא נכון.
נראה כאילו כבר החלטת, אני לא מתכון לנסות לשנות את ההחלטה.
שיהיה לך בהצלחה ואנחנו כאן גם בשביל לעזור ב-DIY.
בתקציב שיש לך, המקרן של Lumenlab הוא האופציה היחידה. אופציה מסחרית טובה משמעותית מהמקרן של Lumenlab, תעלה לך לפחות פי 3 כסף, ובנוסף תמיד תדאג על הנורה (שעולה קרוב לאלפיים ש"ח).
אני מציע לך לתכנן את הקופסא, ולתת לנגר לבנות, כך שכל מה שישאר לך לעשות, הוא להשחיל את החלקים. בנוסף, תקנה מסך קל לפירוק, שלגביו יש הוראות מפורטות ב Lumenlab כיצד לפרקו. זה פרויקט לסופשבוע לא יותר (בעבר כבר הזמנתי את החלקים והכל, ברגע האחרון התחרטתי).
דרך אגב, יש אנשים בארץ שבנו את המקרן לפי ההוראות ב Lumenlab, אולי כדאי שתלך להתרשם אצלם מהמקרן.
אני מציע לך לתכנן את הקופסא, ולתת לנגר לבנות, כך שכל מה שישאר לך לעשות, הוא להשחיל את החלקים. בנוסף, תקנה מסך קל לפירוק, שלגביו יש הוראות מפורטות ב Lumenlab כיצד לפרקו. זה פרויקט לסופשבוע לא יותר (בעבר כבר הזמנתי את החלקים והכל, ברגע האחרון התחרטתי).
דרך אגב, יש אנשים בארץ שבנו את המקרן לפי ההוראות ב Lumenlab, אולי כדאי שתלך להתרשם אצלם מהמקרן.