חוות דעת על תשתית לדירה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
shaulch פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #21 

דומיקון כתב:חוט 0 (כחול) עולה 110 ש"ח לגליל של 100 מטר לצרכן פשוט.
ההשחלה בצנרת, לפני שיש גופי תאורה וכו', היא מאוד (אבל מאוד...) פשוטה וקלה.
אצלי החשמלאי לא ביקש תוספת תשלום על זה, ובדירה מקבלן הייתי פשוט מזמין חשמלאי לכמה שעות עבודה לפני התקנת גופי תאורה.
...
תודה. כלומר אתה מציע לוותר ורק לאחר קבלת הדירה להביא חשמלאי שיעשה את העבודה ? יש לך הערכה תעלה עבודה כזאת נניח ל 20 מפסקים ?

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #22 

אני לא באמת מבין מה הסטטוס שלך מול הקבלן ומה הכוח שלך למו"מ מולו...

רק מציע - לבדוק עם החשמלאי השכונתי, כמה כסף הוא ירצה לפי שעה להשחיל חוט 0 למפסקים בדירה... ייתכן שתצא בנזק פעוט של כמה מאות שקלים בלבד :)
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #23 

DanielHava כתב:הקבלן לא חבר שלו אז למה שיעבוד ב 0 שקל , זה לא עולה 0 שקל והכבל לא משחית את עצמו ו חבר את עצמו למהדקים בחינם

הגזמה פרועה.
...
חלק מכם מגיבים כמו בעל מקצוע טיפוסי ישראלי, וחבל.
שימן לב שהוא כבר משלם על המפסקים האלה, מניח שמשהו בסגנון של כמה מאות שקלים לנקודה (ככל הנראה כ-250 ש"ח).
אז להוסיף לזה חוט כחול (וגם, רק חוט אחד לקופסה עם כמה מפסקים) לא אמור לעלות אקסטרה של 140 שקל לכל מפסק, כלומר על פי הדוגמא שלנו 390 ש"ח למפסק במקום 250.
אתם יודעים מה? 20 שקל אקסטרה כבר יותר הגיוני עבור גג 20 שקל ל-20 מטר של חוט 1.5 ממ"ר. העבודה הרי זהה - החשמלאי ממילא צריך להשחיל חוטים חומים, אז להוסיף עוד חוט כחול באותו זמן זה אפס עבודה נוספת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #24 

מה שאתה טוען אולי היה יכול להיות מתאים אם היה מדובר בחשמלאי שהלקוח החליט להתקשר איתו באופן עצמאי, אבל זה לא המצב.

כאן, זו דירה בבניה ומה שחבל זה לא שחלק מהמשתתפים בדיון "מגיבים כמו בעל מקצוע טיפוסי ישראלי" אלא שאתה מגיב כמו צרכן ישראלי טיפוסי.

לפעמים אין מה לעשות ואי אפשר לקבל את המוצר (או השירות) המבוקש במחיר הנדרש כי לצד המוכר זה פשוט לא ישתלם, וענף הבניה ממחיש את זה באופן מעולה (ראה תגובה קודמת).

נניח והיתה לו אפשרות לקבל מהקבלן\יזם רק "מעטפת" ואפילו עם זיכוי מלא, כלומר שלא מפצה את הקבלן על העבודות שהפסיד, והיה משלם תוספת של 20 שקלים לקופסא ולא 140 - נראה לך שעבודות החשמל בבית היו עולות פחות מאשר עם התוספת של ה-140 ש"ח עבור הגיד הנוסף?

ממש לא בטוח.

החשמלאי בסופו של דבר בא לעבודה כדי להתפרנס ולא בתור שירות לציבור ולעבודה הזו יש מחיר שמישהו צריך לשלם. אז באופציה המקורית רצו לשלם לחשמלאי כמה שפחות, מה שהוביל לזה שסגרו איתו על סל שירותים מצומצם, שלא עונה לדרישות הדייר, ובמחיר שלא משתלם לו אבל מתוך ידיעה שהפיצוי יגיע מהשינויים שהדייר יבקש לבצע במפרט ועל זה מגלגלים גם את הפסד הרווחיות על המפרט הבסיסי.

באופציה השניה, כל שירות יעלה כמו שהוא אמור לעלות בלי לגלגל אובדן רווחים של שירות א' על מחיר שירות ב', אז לרוב מדובר בסכומים דיי זהים.

בקיצור, מה שמשנה זה מחיר סך כל עבודות החשמל בבית ולא עניין נקודתי.

shaulch פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

pixies כתב:
...
...
שימן לב שהוא כבר משלם על המפסקים האלה, מניח שמשהו בסגנון של כמה מאות שקלים לנקודה (ככל הנראה כ-250 ש"ח).
אז להוסיף לזה חוט כחול (וגם, רק חוט אחד לקופסה עם כמה מפסקים) לא אמור לעלות אקסטרה של 140 שקל לכל מפסק, כלומר על פי הדוגמא שלנו 390 ש"ח למפסק במקום 250.
אתם יודעים מה? 20 שקל אקסטרה כבר יותר הגיוני עבור גג 20 שקל ל-20 מטר של חוט 1.5 ממ"ר. העבודה הרי זהה - החשמלאי ממילא צריך להשחיל חוטים חומים, אז להוסיף עוד חוט כחול באותו זמן זה אפס עבודה נוספת.
...
מסכים . הניצול זה. לא רק פה אלא בכל מקום . למשל חיוב על נקודה X אבל זיכוי נקודה 0.5X .אולי יום אחד יעשו סדר גם כאן..

לגבי גיד 0- אני מניח שם יש שני מפסקים שונים ששולטים על אותה נורה (מחלף) אז מספיק שגיד 0 יגיע לאחד מהם - נכון ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #26 

נכון, מספיק גיד בודד. ברגע שהגיד מגיע לקופסה, אין שום בעייה לפצל אותו בתוך הקופסה אם צריך.

shaulch פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

pixies כתב:נכון, מספיק גיד בודד. ברגע שהגיד מגיע לקופסה, אין שום בעייה לפצל אותו בתוך הקופסה אם צריך.
...
אני מתכוון לשני מפסקים שונים (לא קרובים אחד לשני) אבל שולטים על אותה נורה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #28 

אז התשובה זהה, מספיק לשים גיד כחול ויחידת מיתוג חכמה רק באחד הצדדים (אם כי כזאת שיש לה גם מיתוג מחליף).

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #29 

pixies כתב:
...
...
...
והאמת זו תגובה טיפוס של "שילמתי כבר מספיק, מגיע לי הכל"
שים לב שלא התייחסתי ל140 שקל שהוא רשם, התייחסתי ל0 שקל שרשמת.
זה לא אמור לעלות 0 וגם לא 140, איפה שהוא באמצע או סכום כולל לסידור כל הנקודות.
זה שהוא שילם על המפסק כפי שרשמת זה לא אומר (או שלא הבנתי) שהוא שילם ל ההכנה שלהם.
אצל קבלני בניין גם שאתה מזיז "על הנייר" נקודה 10 סמ למעלה או לכל כיוון אתה משלם סכום דמיוני של 300-400₪ וזה לא עולה לקבלן כלום חוץ משינוי כיתוב על התכנית לביצוע (והרי כבר שילמת על הנקודה לדבריך...)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #30 

לא צריך להתלהם, בסך הכל אנחנו מבקשים תמחור הוגן ולא לפוצץ את הלקוח עם "אה? אתה רוצה גיד כחול? אין בעייה. שלם אקסטרה 140 שקל לכל נקודה".

shaulch פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

@pixies

דיברתי עם החשמלאי לגבי הקופסאות חשמל/תקשורת - בתוכנית שלי למשל שמתי קופסא D18 עם 5 שקעי תקשורת ו 4 חשמל . הוא הציע לחלק ל 2 קופסאות - קופסא רק לחשמל וקופסא רק לתקשורת. אמר שככה הרבה יותר נוח - מה דעתך ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #32 

יותר נוח לחשמלאי אולי. לא כזה משנה.

shaulch פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

pixies כתב:יותר נוח לחשמלאי אולי. לא כזה משנה.
...
תודה על העזרה.

מבחינת כיפופים וכו , לא משפיע ?

דרך אגב, סיום קוברה 50 באמבטיה 3 מודול ?

shaulch פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

@pixies
·
2 דילמות שהחשמלאי העלה:

1. נק' ריכוז רשת היא לא בארון התקשורת של הקבלן אלא בנק שהחלטתי ששם יהיה ארון (עם אוורור) . החשמלאי הציע שאני ישים שם ארון תקשורת 24 כדי שיחזיק את כל כבלי הרשת בתוכו . הוא אמר שאחרת יש סיכוי שמהלך הבנייה בגלל הטיח וכו' יכולים להיפגע - מה דעתכם ? המחשבה שלי הראשונית היתה שכבלים פשוט יתחברו לפטצ' פנל בארון נגרות ולסוויטש.

2. הציע למתאמת השינויים (על זה עדיין לא דיברתי איתו) להגדיל ארון תקשורת קבלן מ 24 ל 36 - ארון התקשורת משמש רק לטלוויזיה וטלפון - יש סיבה טובה להגדיל אותו ? צפוף ? יש לי 13 נקודות טלוויזיה /טלפון . (בהתחשב גם שיהיה תשתית תקשורת פייבר לפרטנר ובעתיד לבזק/אנלימיטד וכו)

תודה,
שאול.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #35 

סתם דעה:

אצלי בשיפוץ דירה קיימת, החשמלאי ביקש 600 שח להעברת קו 0 לכל המפסקים בבית.

לעשות את זה אחרי הבניה, יכול להיות בעיה , כי לפעמים זה בקופסאות חיבור וכו. אצלי הקופסאות מעל הנמכות גבס שכבר אין לי גישה אליהן.

מזכיר שוב - בקופסאות שיש רק מפסקים מחליפים, יש צורך שיגיע קו פאזה (במידה ואין שם, כי אלו החוטים שהולכים למנורה)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”