האם מישהו יודע מה הולך להיות מבחינת שידורים חופשיים בלווין עמוס?
·סליחה שזה לא קשור אבל אשמח לדעת איך קולטים שידורים כאלו (את YES אני מכיר אבל אני מקווה שלא מדובר עליהם) והאם זה יותר טוב מעידן פלוסnirzon כתב:שלום,
האם מישהו יודע מה צופן העתיד לגבי שידורי הלווין החופשיים בעמוס?
הכוונה היא מה יהיה מה-1 בנובמבר עם הפיצול של ערוץ 2?
תודה מראש,
ניר...
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
·nirzon כתב:שלום,
האם מישהו יודע מה צופן העתיד לגבי שידורי הלווין החופשיים בעמוס?
הכוונה היא מה יהיה מה-1 בנובמבר עם הפיצול של ערוץ 2?
תודה מראש,
ניר...
חייג לחברת חלל ברמת גן . הם אחראים על הלוויין. לפי דעתי ערוץ 2 יהפוך ל12 זה הכול . בעידן+ אולי יוסיפו עוד ערוץ
נחכה ל1/11 וניראה
רק הטכנאי קרמר
אם אתה צריך להתקין במיוחד צלחת לוויין ולא מעניין אותך לקלוט ערוצים מחו"ל אז ההשקעה מאד גבוהה ביחס לעלות של קליטת עידן פלוס, ולטעמי איכות השידור נמוכה יותר (ויש פחות ערוצים).Alfonso כתב:·סליחה שזה לא קשור אבל אשמח לדעת איך קולטים שידורים כאלו (את YES אני מכיר אבל אני מקווה שלא מדובר עליהם) והאם זה יותר טוב מעידן פלוס.........
-
nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
@Alfonso
·
בהמשך למה שגיל אמר, על מנת לקלוט שידורים מהלווין, אתה צריך התקנה של צלחת לווין ע"י מתקין מקצועי. קשה מאד למישהו שלא מכיר את התחום לבצע התקנה טובה כזו בעצמו (בניגוד לעידן פלוס, שדורש בדר"כ רק אנטנה פנימית). התקנה כזו יכולה להגיע לסכום של 1000 ש"ח. בנוסף אתה צריך גם ממיר לוויני שיכול להעלות כ- 300-400 ש"ח (שוב, ממיר של עידן פלוס איננו מתאים).
היום ניתן לקלוט מהלווין עמוס את ערוצים 1, 33, 2 ו-10. אין שידורים ב-HD. אין המדובר בשידורים של חברת YES, אלא בשידורים חופשיים שכל אחד יכול לקלוט.
הסיבה היחידה, לדעתי, להתקנה של צלחת כזו, היא אם במקום מגוריך אין קליטה כלל של עידן פלוס, מאחר ודרך עידן פלוס תקבל את אותם הערוצים ויותר, כולל שידורים ב-HD, שאמורים להתחיל ב-1 בנובמבר (ועל זה היתה השאלה שלי). אפילו אם יש לך אפשרות לקליטה של עידן פלוס דרך אנטנה חיצונית, זה עדיף על התקנה של צלחת לווין, מאחר ומדובר בהתקנה קלה וזולה יותר, והיא בהחלט אפשרית גם למישהו לא מקצועי.
מצד שני, למי שיש כבר היום צלחת לווין מתוקנת וממיר לוויני מתאים, השאלה אם ערוצי רשת וקשת יהיו ניתנים לקליטה מה-1 בנובמבר מאד רלוונטית. ראיתי איזשהו פרסום שאומר שאכן ערוצי רשת וקשת יועלו ללווין במקום ערוץ 2, אבל לא צויין שם שום דבר לגבי שידור ב-HD, ולכן שאלתי.
·
בהמשך למה שגיל אמר, על מנת לקלוט שידורים מהלווין, אתה צריך התקנה של צלחת לווין ע"י מתקין מקצועי. קשה מאד למישהו שלא מכיר את התחום לבצע התקנה טובה כזו בעצמו (בניגוד לעידן פלוס, שדורש בדר"כ רק אנטנה פנימית). התקנה כזו יכולה להגיע לסכום של 1000 ש"ח. בנוסף אתה צריך גם ממיר לוויני שיכול להעלות כ- 300-400 ש"ח (שוב, ממיר של עידן פלוס איננו מתאים).
היום ניתן לקלוט מהלווין עמוס את ערוצים 1, 33, 2 ו-10. אין שידורים ב-HD. אין המדובר בשידורים של חברת YES, אלא בשידורים חופשיים שכל אחד יכול לקלוט.
הסיבה היחידה, לדעתי, להתקנה של צלחת כזו, היא אם במקום מגוריך אין קליטה כלל של עידן פלוס, מאחר ודרך עידן פלוס תקבל את אותם הערוצים ויותר, כולל שידורים ב-HD, שאמורים להתחיל ב-1 בנובמבר (ועל זה היתה השאלה שלי). אפילו אם יש לך אפשרות לקליטה של עידן פלוס דרך אנטנה חיצונית, זה עדיף על התקנה של צלחת לווין, מאחר ומדובר בהתקנה קלה וזולה יותר, והיא בהחלט אפשרית גם למישהו לא מקצועי.
מצד שני, למי שיש כבר היום צלחת לווין מתוקנת וממיר לוויני מתאים, השאלה אם ערוצי רשת וקשת יהיו ניתנים לקליטה מה-1 בנובמבר מאד רלוונטית. ראיתי איזשהו פרסום שאומר שאכן ערוצי רשת וקשת יועלו ללווין במקום ערוץ 2, אבל לא צויין שם שום דבר לגבי שידור ב-HD, ולכן שאלתי.
אם אין קליטה של עידן פלוס, עדיף כבר לקנות סטרימר של שיאומי בהשקעה חד פעמית (זול בחו"ל, יקר בארץ).
לעשות מנוי לאחת החברות : טריפל סי, סלקום או פרטנר ולקבל עוד ערוצים חוץ מעידן פלוס, עדיין במחיר נמוך משמעותית מהתקנה של צלחת לווין (גם לא כל אחד יכול להתקין כי לא תמיד יש מקום על הגג או במרפסת שלא פונה לחזית של הבניין).
לעשות מנוי לאחת החברות : טריפל סי, סלקום או פרטנר ולקבל עוד ערוצים חוץ מעידן פלוס, עדיין במחיר נמוך משמעותית מהתקנה של צלחת לווין (גם לא כל אחד יכול להתקין כי לא תמיד יש מקום על הגג או במרפסת שלא פונה לחזית של הבניין).
סביר להניח שכמות המקומות בארץ בהם אנטנת יאגי חיצונית על הגג לא תקלוט עידן פלוס היא נמוכה מאוד.
או כמו שאמרה יו"ר הרשות השנייה:
או כמו שאמרה יו"ר הרשות השנייה:
"...אם עכשיו מישהו שם אוהל במדבר ורוצה לראות עידן פלוס, המדינה מחויבת לספק לו פתרון..."...