תמונה מגורענת\רועשת\מושלגת רק בנטפליקס

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני צופה בנטפליקס במנוי HD דרך טלויזיה סוני אנדרויד. איכות התמונה כאשר התמונה סטטית ומוארת נראית די טוב, אבל בתנועות מהירות ובעיקר בסצינות חשוכות, יש רעש רקע שמזכיר שלג לבן בידור אנלוגי, אשר הולבש על התמונה עצמה. זה ממש בלתי נסבל בזמן האחרון.

התופעה לא קוראת בשום מקור אחר, כגון צפיה טריילרים מאפלקציית אמזון בטלויזיה, או צפיה באותו הסרט דרך קודי (הורדה מטורנט, או צפיה ישירה מתוסף).

לפי נתוני נטפליקס, קצב הנתונים הוא בין 6 ל 7 מגה ביט שנייה.

בכלל, למרות שאיכות תמונה בנטפליקס היא 1080P, אותו הסרט בדיוק מנוגן מבלוריי באותה הרזולוצה גורם לנטפליקס להראות כמו איכות VHS.. אני מניח שזה בגלל העובדה שקצב הנתונים בבלוריי הוא 20 מגה ומעלה, לעומת 7.

לגבי הרעש הלבן, ראיתי שיש עוד תלונות ברשת, אבל ללא פתרון או התיחסות מצד נטפליקס. השאלה היא האם זה הנגן או איכות הסטרים שלהם?

https://www.reddit.com/r/netflix/commen ... n_netflix/

זה קורה גם ב 4k לפי הדיוחים...

משהו נתקל בזה?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

@Rekcuf
יש תכנים שאכן נראים גרעיניים (תכני סדרות מארוול וכד׳) בסצנות מסויימות אבל ככלל רמת התמונה פשוט יוצאת מן הכלל.
מתמקד בעיקר בתכני 4K אבל גם HD (למשל The Expanse).
אתה צופה בנגן המובנה במסך ? יש לך אפשרות לחבר סטרימר חיצוני לשם השוואה?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

כן עם נגן אנדרויד רשמי מהגרסה האחרונה שעדיין תומכת ב אנדרויד TV מגרסה 6. אילו עוד אפשרויות צפיה יש? בתמונה מגורענת בכל התכנים, כולל סרטי קולנוע. בפורום AVS אמרו שזה נעשה במכוון ע"י האלגוריתם המובנה בנגן שלהם. זה למעשה נסיון של האלגוריתם לנחש את הפרטים הקטנים בתמונה, כאשר הם לא זמינים בגלל מגבלת קצב נתונים ברשת. במקום לגרום לתקיעות, אגירה ופקסליזציה, טנפליקס משנים את הרזלוציה של התמונה באופן אדפטיבי תוך התאמה למהירות החיבור הזמינה בכל רגע. זה קורה לכלל התמונה, וגם לאזורים מסויימים ממנה. ז"א שהגרעון זה אזור שעבורו חסרים נתונים והנגן מבצע איזה ניחוש מבוסס מיצוע כלשהו... לא יודע אם זה נכון, אבל נשמע הגיוני, כי לא נראה לי שנטפליקס ימכרו מוצר עם איכות תמונה לקויה.

אכן קצב הנתונים שזה מראה אצלי נע בין 4 ל 6 מגה ביט שנייה... נשמע לי נמוך מידי בשביל HD מלא, בעיקר בקטעים עם המון אינפורמציה. השאלה למה הקצב נמוך? אני עם חיבור 40 מגה ושום דבר לא רץ ברקע...

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”