איך אפשר לדעת איזה רכיבים לקנות למפסקים שלי?
אני מקבל דירה מקבלן עוד כמה חודשים ואני רוצה לעשות בית חכם.
יש כבר האב של smartthings שהזמנתי מאנגליה.
אני מעוניין לשים רכיבים לשליטה במפסקים בדירה החדשה. יש הכנה של חוט אפס שהקבלן עשה.
אני רוצה להתחיל להזמין רכיבים מחו״ל כדי שיהיו מוכנים כשאקבל את הדירה.
קראתי את השרשור הנעוץ, אבל הוא יוצא בהנחה שכולם מבינים מה המונחים שמציינים שם.
איך אני יודע איזה רכיבים המפסקים שלי צריכים?
אני לא מבין בתחום בכלל. אומרים כאן כל הזמן מפסקים של גאוויס וכו׳. אין לי מושג איך לזהות אם קיבלתי גאוויס או לא.
אשמח לקצת ייעוץ.
יש כבר האב של smartthings שהזמנתי מאנגליה.
אני מעוניין לשים רכיבים לשליטה במפסקים בדירה החדשה. יש הכנה של חוט אפס שהקבלן עשה.
אני רוצה להתחיל להזמין רכיבים מחו״ל כדי שיהיו מוכנים כשאקבל את הדירה.
קראתי את השרשור הנעוץ, אבל הוא יוצא בהנחה שכולם מבינים מה המונחים שמציינים שם.
איך אני יודע איזה רכיבים המפסקים שלי צריכים?
אני לא מבין בתחום בכלל. אומרים כאן כל הזמן מפסקים של גאוויס וכו׳. אין לי מושג איך לזהות אם קיבלתי גאוויס או לא.
אשמח לקצת ייעוץ.
בהנחה שאתה רוצה רכיבים נסתרים (מאחורי המפסקים) - זה לא משנה איזה מפסקים הקבלן שלך שם.
אם הסמאטתינגז שלך אירפואי (אני מקווה בשבילך) אתה יכול להזמין ממסרים של פיבארו (הכי מומלץ) או קובינו (גם טוב וקצת יותר קטן פיזית), או כמובן כל ממסר ZWAVE אחר (אבל פחות מומלצים) - ולהתקין מאחורי המפסקים. הם מתאימים גם לקופסאות 55 וגם לקופסאות גוויס כי הם קטנים מספיק. אבל קח בחשבון שאם צפוף בקופסה תצטרך לפנות מקום....
אם יש לך קופסאות 55 בבית - אתה יכול גם להשיג מפסקים ממש (לא ממסרים מאחורי הקיר). אם יש לך קופסאות גוויס - נכון לכרגע לא מצאתי פתרון מבוסס ZWAVE שעובד בתדר אירופאי, במתח ישראלי, בגודל של קופסת גוויס, ותהיה חייב לעבוד בממסרים (ראה סעיף 1). אם אתה רוצה ללכת לכיוון של ברודלינק - יש מתגים גם של ברודלינק וגם של ליבולו שמתאימים לקופסאות גוויס 3, אבל זה אומר שלא תעבוד עם הסמאט תינגז, ויש מגבלות.
לגבי מה יש לך - זה די פשוט. יש את הקופסאות הריבועיות של הדירות של פעם - זה קופסאות 55. ויש קופסאות מלבניות שיש בהן מקום לעד שלושה מתגים צרים (או 4 אם שמו לך קופסאות גדולות יותר). אם אתה לא יודע - יש המצאה שנקראת גוגל ומאפשרת לך לחפש
https://www.google.co.il/search?q=gewis ... 0&bih=1268
אם הסמאטתינגז שלך אירפואי (אני מקווה בשבילך) אתה יכול להזמין ממסרים של פיבארו (הכי מומלץ) או קובינו (גם טוב וקצת יותר קטן פיזית), או כמובן כל ממסר ZWAVE אחר (אבל פחות מומלצים) - ולהתקין מאחורי המפסקים. הם מתאימים גם לקופסאות 55 וגם לקופסאות גוויס כי הם קטנים מספיק. אבל קח בחשבון שאם צפוף בקופסה תצטרך לפנות מקום....
אם יש לך קופסאות 55 בבית - אתה יכול גם להשיג מפסקים ממש (לא ממסרים מאחורי הקיר). אם יש לך קופסאות גוויס - נכון לכרגע לא מצאתי פתרון מבוסס ZWAVE שעובד בתדר אירופאי, במתח ישראלי, בגודל של קופסת גוויס, ותהיה חייב לעבוד בממסרים (ראה סעיף 1). אם אתה רוצה ללכת לכיוון של ברודלינק - יש מתגים גם של ברודלינק וגם של ליבולו שמתאימים לקופסאות גוויס 3, אבל זה אומר שלא תעבוד עם הסמאט תינגז, ויש מגבלות.
לגבי מה יש לך - זה די פשוט. יש את הקופסאות הריבועיות של הדירות של פעם - זה קופסאות 55. ויש קופסאות מלבניות שיש בהן מקום לעד שלושה מתגים צרים (או 4 אם שמו לך קופסאות גדולות יותר). אם אתה לא יודע - יש המצאה שנקראת גוגל ומאפשרת לך לחפש
https://www.google.co.il/search?q=gewis ... 0&bih=1268
ממה שאתה מתאר נראה שיש לי גוויס.
אני חשבתי על פתרון של ממסרים. מהתיאורים כאן הבנתי שפיבארו אכן הכי מומלץ.
האם יש הבדל בין ממסרים של תאורה לממסרים של תריסים חשמליים?
עריכה: סליחה. שאלה מיותרת. מצאתי את התשובה.
יש נקודות שיש שם שילוב של מתג תאורה ומתג תריסים. יהיה צריך לשים מאחורה שני ממסרים נפרדים?
יש נקודות שיש שם שילוב של מתג תאורה ומתג תריסים. יהיה צריך לשים מאחורה שני ממסרים נפרדים?
·Spook כתב:ממה שאתה מתאר נראה שיש לי גוויס.
יש נקודות שיש שם שילוב של מתג תאורה ומתג תריסים. יהיה צריך לשים מאחורה שני ממסרים נפרדים?...
אם נשים בצד כל מיני דברים מיוחדים - יש בגדול 4 סוגי ממסרים שאתה צריך:
- ממסר תאורה כפול (ממסר יחיד שיכול למתג שני מעגלי תאורה, עד 1500W כל אחד, סה"כ 2500W)
- ממסר תאורה/שקע יחיד - ממתג רק מעגל אחד, אבל בהספק של 2000/2500W (תלוי בדגם) - זה שימושי למוצרי חשמל שונים וכו'
- ממסר דימר - מיועד למעגל אחד, אבל מאפשר דימור. מוצלח מאוד. מוגבל ל-250W אז כדאי ללכת על נורות LED מדומרות. בממסר הזה די *נדרש* להחליף את המתג שיש לך ללחצן (בממסרים אחרים זה גם מומלץ אבל לא נדרש)
- ממסר תריס - זה מיועד לתריסים.
בגדול - כל עירוב שלהם דורש כמובן להכניס 2 (או 3) ממסרים בקיר. זה לפעמים צפוף. לגבי תריסים אחת האופציות זה להתקין את הממסר בקופסה של התריס - אבל צריך לשים לב אם יש בעיות קליטה - אם היא אלומיניום אטום מכל הכיוונים זה עשוי לא לעבוד טוב. אצלי התריסים מוסתרים בגבס ולא בקופסת אלומיניום ולכן זה עובד יופי וחוסך לי מקום בקיר.
מעבר לזה - אם יש לך צפיפות בקופסה - אפשר "לצאת" ממנה קצת (בזהירות!). אם זה בלוקים תצטרך לחצוב. אם זה גבס - פשוט לחתוך חלק מהקופסא - פעם הבאה שאני מתקין ככה אצלם שאוכל לשתף בפורום.
אני מתכוון לקנות את החלקים ואז להזמין איש מקצוע שיתקין. ככה שהוראות התקנה פחות חשובות לי. רק לוודא שאני מזמין את החלקים הנכונים.
אני אנסה להתייעץ גם עם איש המקצוע כשיעשה ביקור אצלי בדירה.
אבל תודה על התשובה המפורטת. עשית לי הרבה סדר.
אני אנסה להתייעץ גם עם איש המקצוע כשיעשה ביקור אצלי בדירה.
אבל תודה על התשובה המפורטת. עשית לי הרבה סדר.
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
@Spook
אני גם מתכוון לרכוש גם ST מאנגליה, אשמח מאוד אם תשתף רשמים מתהליך ההתקנה והצימוד עם ה ST. ווידאו של תהליך הצימוד יהיה גדול !!
אם אתה מתכוון להוסיף עוד חלקים (גוגל הום, הרמוני האב ואחרים) , שלח גם לגביהם רשמים מתהליך ההתקנה והצימוד.
תודה
·
אני גם מתכוון לרכוש גם ST מאנגליה, אשמח מאוד אם תשתף רשמים מתהליך ההתקנה והצימוד עם ה ST. ווידאו של תהליך הצימוד יהיה גדול !!
אם אתה מתכוון להוסיף עוד חלקים (גוגל הום, הרמוני האב ואחרים) , שלח גם לגביהם רשמים מתהליך ההתקנה והצימוד.
תודה
·