עזרה בפירוק TP16

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
TalThorens פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני בתהליך פירוק זרוע TP16 ונתקעתי בפירוק בורר המשקל העליון ואת כל מעטפת הזרוע (האפורה).
כל הברגים הוצאו מלבד הבורג בתחתית הזרוע (צבוע בכחול).
עזרה תתקבל בברכה.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

אם אני זוכר נכון, צריך להבריג החוצה את מוט הזרוע, ואז הכל משתחרר.
לדעתי, לא תוכל לעשות את זה בלי לפרק את הזרוע מהפטיפון לגמרי.

ואם כבר מפרקים - תשאיר את מנגנון כיוון ה- VTF הזה בצד - הוא כנראה נקודת התורפה הגדולה ביותר של הזרוע (f)

תמונה

TalThorens פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

nkorah כתב:אם אני זוכר נכון, צריך להבריג החוצה את מוט הזרוע, ואז הכל משתחרר.
לדעתי, לא תוכל לעשות את זה בלי לפרק את הזרוע מהפטיפון לגמרי.

ואם כבר מפרקים - תשאיר את מנגנון כיוון ה- VTF הזה בצד - הוא כנראה נקודת התורפה הגדולה ביותר של הזרוע (f)

תמונה
...
·היי ניב,

זה התכנון... (שנלקח מעבודה שלך בעבר)
בהמשך גם אחווט מחדש לפי המדריך הנהדר שנכתב כאן וב VE.

אגב, למה התכוונת שזוהי נק' התורפה הגדולה של הזרוע? אני מניח שהורדת המנגנון המיותר הזה תוריד מסה אפקטיבית (אגב ידוע לך סדר גודל של כמה גר'? )

אם לחזור לשאלה המקורית- איך מפרקים את מוט הזרוע? האם יש צורך להבריג החוצה את הבורג שצבוע בכחול בתמונה שצירפתי?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #4 

אין לי מושג לגבי ה"בורג הכחול" הסתכלתי בדיוק בתמונות שלי, ואני לא רואה אותו בזרוע אצלי - אולי מישהו אחר כאן מכיר.
כשאתה מפרק את הזרוע מהפטיפון, אפשר להבריג את מוט הזרוע החוצה מהבסיס של המסגרת החיצונית של הגימבל (השחורה)

החלקים האלו כמעט לא משפיעים על המסה האפקטיבית של הזרוע, כי הם ממוקמים על ציר הזרוע, והמשקל האפקטיבי נקבע ממשקלו של כל חלק כפול המרחק שלו מהציר. מצד שני, כל המנגנון בנוי על טבעת שמותחת קפיץ, מה שהופך את המנגנון גם לבלתי לינארי, וגם לסופג ומייצר ויברציות, בנקודה הקריטית ביותר של הזרוע.

שני דברים - אם אתה "מתעסק" בזרוע - עשה את כל העבודה - חבל לפרק אותה פעמיים. ושנית, שים לב (צלם וסמן) למיקום המדוייק של המגנט של מנגנון האנטי-סקייט. המון משפרים מוצאים את עצמם מרכיבים אותו הפוך (מסובב ב- 180 מעלות, לא מעלה מטה), ואז צריכים לפרק את הזרוע שוב...

[imgbig]https://c1.staticflickr.com/5/4449/3744 ... 8191_b.jpg[/imgbig]

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #5 

'' הבורג הכחול'' אני מבין שמדובר ב TD 145 עם מנגנון הרבע אוטומט המעצבן שלו
כדי לשחרר את בוררר הVTF אתה צריך להבריג החוצה את '' מוט הזרוע '' שעליו מורכב הפלסטיק עם הבורג הכחול, בתוך הפלסטיק יושב המגנט המעצבן השני בזרוע,המגנט עובר ליד סליל ומחווה את מיקום הזרוע על התקליט, אחר פירוקו יהיה מאוד קשה לכוון חזרה את מנגנון ההקפצה וההפסקה לסוף התקליט
אני הייתי מוציא את כולו ומבטל את המנגנון לחלוטין

לגבי המגנט השני, זה שניב הזכיר ואחראי לאנטי סקייטינג, אז הסיכוי להחזירו למקום בצורה נכונה בפעם הראשונה....
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

TalThorens פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אוקי, הבעיה נפתרה,
הגימבל היה מוברג חזק מאד.

לגבי המגנט השני - נקודה מעניינת. אבדוק את הנושא

שלח תגובה