מהירות אינטרנט עלתה, אבל בפועל ירדה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
מיה007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי, עברתי אתמול לטריפל סי והעליתי מהירות מ15 ל-40 (יש לי ראוטר די לינק G225). מאז אני לא מצליחה לצפות באתרי צפייה ישירה בשום דבר, הכל לוקח מלא זמן להיטען, מה שאף פעם לא קרה לי. התקשרתי לתמיכה והם אמרו ש"כנראה האתר עמוס" כי בבדיקת מהירות אני מקבלת 38. זה נשמע כמו בולשיט כי מעולם לא קרה לי הדבר הזה וכי ניסיתי בכמה אתרי צפייה ישירה והכל היה אותו דבר. האם יכול להיות שיש חסימה איפשהו? או שהמחשב שלי ישן מדי וקורס כשהמהירות מהירה מדי?
אשמח לתשובה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@מיה007
·

לפי המידע שנתת זה נשמע כמו בעיה אצל הספק: גם כי בבדיקת מהירות את מקבלת מהירות תקינה וגם כי זה התחיל כשעברת ספק. זה קורה בכל שעות היום או רק בשעות העומס? במיוחד אם זה קורה רק בשעות העומס של ישראל (נגיד ימי חול בערב) אז די בטוח שזה הספק. את יכולה לנסות לדבר שוב עם טריפל סי או לחזור חזרה לספק הקודם שלך או לספק אחר.

מיה007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אוקיי

שליחה #3 

זה קורה בעיקר בערב, אבל ביוטיוב אני מקבלת זרימה חלקה. רק באתרי צפייה ישירה זה גוסס. זה הספק?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

Re: אוקיי

שליחה #4 

@מיה007
·

זה נשמע כמו שרוחב הפס לחו"ל של הספק חנוק. כמובן שבשעות העומס רוחב הפס לחו"ל חנוק בצורה זו או אחרת אצל כל הספקים בארץ אבל עדיין יש כאלה שזה יותר מורגש ויש כאלה שפחות. לפעמים זה בכלל עניין של ניתוב לא תקין (אם את מבינה מספיק לעשות tracert, תעשי לאחד האתרים ששלא זז לך, עדיף בשעה שהוא לא זז, ותדביקי פה). בכל מקרה על בעיות כאלה קשה מאד לקבל פתרון מהספק.

הכי פשוט זה לחזור לספק הקודם או לעבור לספק אחר ולקוות שאצלהם המצב יותר טוב.

מיה007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה על התגובה

שליחה #5 

אבדוק כשתהיה לי בעיה ואעדכן כאן.

מיה007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אוקיי

שליחה #6 

יש לי בעיה בזרימה. זאת התוצאה:

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

Re: אוקיי

שליחה #7 

@מיה007
·

ה-trace דווקא נראה תקין. את בעצמך אמרת שעברת ספק ומאז התחילו הבעיות (מן הסתם זה לא הגיוני שזה בגלל שהגדלת את המהירות). האופציה היחידה שאני רואה זה לחזור לספק הקודם או לעבור לספק אחר ולראות איך זה שם. דרך אגב אם יש לך תשתית של בזק מבזק (כלומר שאת משלמת לבזק על התשתית) אז אפשר זמנית להיות לקוחה של שני ספקים (או יותר) ולבחור בחייגן בראוטר לאיזה ספק את המתחברת בכל רגע נתון.

מיה007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אוקיי,

שליחה #8 

עברתי היום לבזק בינלאומי שהבטיחו לי שאצלם אני אראה חלק בגלל הכבל התת ימי. הבעיה היא ששוב יש לי בעיה באגירה, ואני מתחילה לחשוד שזה הראוטר (שגם הוא חדש), פרטי, דילינק G225, שחשוד קצת כבעייתי בגלל כל מיני שטויות שהוא עושה. איך אפשר לדעת אם הראוטר אשם או האינטרנט?
תודה!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

Re: אוקיי,

שליחה #9 

@מיה007
·

א. אם יש לך עדיין את המודם/ראוטר הישן שלך (או מודם/ראוטר אחר) אז אפשר פשוט להחזיר אותו ולבדוק.

ב. אופציה אפילו יותר טובה, זה להפוך את ה-G225 למודם בלבד (bridge) ואז להגדיר את החייגן במחשב. אם בקונפיגורציה כזו הכל עובד לך תקין אז אפשר לקנות ראוטר איכותי (ללא מודם) ולחבר אותו אל ה-G225 שיהיה מודם בלבד.

מיה007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה על התשובה.

שליחה #10 

הראוטר הישן לא תומך בVDSL, לכן קניתי את החדש, אז אני לא חושבת שאני יכולה לבדוק איתו. אני אנסה לבדוק עם דילינק. תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”