קליטה חלשה של עידן+ איך לפתור את זה?
שלום, אני גר בכ"ס, הדירה שלי פונה לתוך הקומפלקס והיא די מוקפת בניינים.
יש לי דנגל USB מסוג Mygica T230 DVB-T/T2/C. אני משתמש באנטנטת יאגי שקניתי בחנות סמוכה (זאת שעולה 50 ש"ח).
לצערי אין לי כמעט קליטה, הסטריימר שלי אולי קולט את התחנות עצמן אבל כשמנסים לצפות בזה, לא רואים כלום או שהFEED מקוטע את הפסקת שידור.
כשאני מחבר את הדנגל למחשב עם חלונות 7, רואים חלק, זה מוביל אותי להניח שיש בעיות עם הדרייברים של הסטריימר.
השאלה היא, מה הכי כדאי לי לעשות? לקנות דנגל שנתמך יותר טוב (בעיקר לא צ'יפ סיני) כמו hauppauge או pctv, לרכוש מגבר לאנטנה או בכלל לרכות אנטנה מוגברת אחרת (כמו מוהו ליף 50)?
יש לי דנגל USB מסוג Mygica T230 DVB-T/T2/C. אני משתמש באנטנטת יאגי שקניתי בחנות סמוכה (זאת שעולה 50 ש"ח).
לצערי אין לי כמעט קליטה, הסטריימר שלי אולי קולט את התחנות עצמן אבל כשמנסים לצפות בזה, לא רואים כלום או שהFEED מקוטע את הפסקת שידור.
כשאני מחבר את הדנגל למחשב עם חלונות 7, רואים חלק, זה מוביל אותי להניח שיש בעיות עם הדרייברים של הסטריימר.
השאלה היא, מה הכי כדאי לי לעשות? לקנות דנגל שנתמך יותר טוב (בעיקר לא צ'יפ סיני) כמו hauppauge או pctv, לרכוש מגבר לאנטנה או בכלל לרכות אנטנה מוגברת אחרת (כמו מוהו ליף 50)?
הייתי מסכים איתך אם הוא לא היה קולט בכלל כלום.liorp כתב:אם אותו דונגל עובד במחשב ולא עובד בסטרימר זו לא נשמעת כמו בעיית קליטה....
יש לי יכולת לבצע את הסריקה משורת פקודה, לפעמים הוא קולט הכול, לפעמים הוא קולט משהו אבל לא תחנות ולפעמים הוא לא קולט כלום.
מה עוד שהיתה לי קליטה טובה עד לפני מרץ בערך.
אילו זה היה אפשרי, לך תשכנע את ועד הבית שלך שלא מוכן לשלם, מאשים את YES/HOT בחבלה בתשתית הקיימת וממליץ לך לדרוש מהם לתקן את זה או לתבוע אותם בבית משפט...liorp כתב:עדיף להתחבר לאנטנה המרכזית של הבניין....
·
·
תבקש הצעת מחיר מטכנאי ותגיש לוועד. הוא חייב לתקן את זה לפי החוק.
מה גם שהעלות היא לא גבוהה. אני קיבלתי הצעת מחיר להחלפת תשתית והתקנה חדשה של אנטנה על הגג, מגבר וכבל בין כל הקומות (9 במספר) במחיר בסביבות 2000 ש"ח. כלומר השקעה חד פעמית של סביבות 100 ש"ח לדייר.
מה גם שלא תמיד צריך להחליף את כל התשתית, כך שהעלות יכולה להיות נמוכה יותר.
כדאי להציג את זה גם בישיבת וועד בית. לא כולם מודעים שבהשקעה קטנה חד פעמית אפשר לקלוט 8 ערוצים בשידור דיגיטלי איכותי.
מה גם שהעלות היא לא גבוהה. אני קיבלתי הצעת מחיר להחלפת תשתית והתקנה חדשה של אנטנה על הגג, מגבר וכבל בין כל הקומות (9 במספר) במחיר בסביבות 2000 ש"ח. כלומר השקעה חד פעמית של סביבות 100 ש"ח לדייר.
כדאי להציג את זה גם בישיבת וועד בית. לא כולם מודעים שבהשקעה קטנה חד פעמית אפשר לקלוט 8 ערוצים בשידור דיגיטלי איכותי.
·נעשה כבר, ההצעה היתה על 600 ש"ח עבוק הכבלים בלבד, הוא סירב.liorp כתב:תבקש הצעת מחיר מטכנאי ותגיש לוועד. הוא חייב לתקן את זה לפי החוק.
כדאי להציג את זה גם בישיבת וועד בית. לא כולם מודעים שבהשקעה קטנה חד פעמית אפשר לקלוט 8 ערוצים בשידור דיגיטלי איכותי....
הוא יקר יחסית לאתטרנטיבות שראיתי של PCTV או hauppaugesushay כתב:גם אני נתקל עם בעיה דומה בדונגל הזה אצלי דרל הטלפון בחיבור otg רואים חלק. בחיבור לrpi לא מוצא ערוצים לכן זה בוודאות הדונגל והדרייברים. הייתי מציע לך לנסות את sundtek mediatv pro 3...
בכל היישובים בישראל חייבים להתקין אנטנה לקליטת עידן פלוס, כולל העיר מודיעין מכיוון שהוט ביטלה את השידור האנלוגי (להלן "הסדר אחר" לפי התקנה).
זה לפי תקנות התכנון והבניה, סעיף 10.13.
וועד הבית חייב לתקן ולתחזק את האנטנה על חשבונו, כמו כל רכוש משותף אחר בבניין, וזה לפי חוק המקרקעין, סעיף 58:
זה לפי תקנות התכנון והבניה, סעיף 10.13.
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/0 ... tm#Seif96710.13 (א) בבניין מגורים יותקן מיתקן לאנטנות לקליטת שידורי החובה, לפי תקן ישראלי, ת"י 799: מיתקני אנטנות לקליטה משותפת (אק"מ) ומיתקני אנטנות לקליטה אינדיווידואלית (אק"א).
(ב) על אף האמור בפרט משנה (א), רשאית ועדה מקומית לפטור מחובת התקנת מיתקן לאנטנות לקליטת שידורי החובה אם קיים הסדר אחר המבטיח שבכל דירה יהיה ניתן לקלוט שידורי חובה בלא תשלום....
וועד הבית חייב לתקן ולתחזק את האנטנה על חשבונו, כמו כל רכוש משותף אחר בבניין, וזה לפי חוק המקרקעין, סעיף 58:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/2 ... htm#Seif5058. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות....