כמה הבהרות לגבי דגמי טלוויזיות 55 אינץ
אני רוצה לקנות טלוויזיה 55 אינץ, חשבתי על samasung mu7000(התקציב הוא באזור של הטלוויזיה הזו).
ראיתי בכל מיני שרשורים פה שהדגמים הממולצים (במסגרת התקציב) הם:
Hisense M7000
Samsung mu7000
וגם כל מיני ביקורות וחוות דעת שליליות לגבי סמליין וכל מיני זליגות אור..
אז כמה שאלות:
1) לגבי הזליגות אור שקיימות בmu7000 האם זה קיים בכל הגדלים(55,65)? האם הזליגות קיימות גם בmu8000?
2) האם הזליגות אור זה משהו שהדגם הזה פשוט דפוק והגיע איתו? זו תקלה שמגיעה עם הטלוויזיה או שקוראת אחרי זמן מסוים?
3) טיפול של סמליין בזליגות אור?
ולבסוף אשמח לשמוע המלצות שלכם בנושא..
ראיתי בכל מיני שרשורים פה שהדגמים הממולצים (במסגרת התקציב) הם:
Hisense M7000
Samsung mu7000
וגם כל מיני ביקורות וחוות דעת שליליות לגבי סמליין וכל מיני זליגות אור..
אז כמה שאלות:
1) לגבי הזליגות אור שקיימות בmu7000 האם זה קיים בכל הגדלים(55,65)? האם הזליגות קיימות גם בmu8000?
2) האם הזליגות אור זה משהו שהדגם הזה פשוט דפוק והגיע איתו? זו תקלה שמגיעה עם הטלוויזיה או שקוראת אחרי זמן מסוים?
3) טיפול של סמליין בזליגות אור?
ולבסוף אשמח לשמוע המלצות שלכם בנושא..
"טיפול של סמליין בזליגות אור?"
אתה צוחק עלינו כנראה....
האם קראת לפחות חלק מהשירשורים כאן על הטיפול של סמליין וחברת השירות שלה - אלקטרוניקס פרו,
למה אתה חושב שלך זה לא יקרה?
זה נכון לצערי גם אצל יבואנים של מסכים אחרים שהעבירו את השירות ומימוש אחריות
לחברות צד ג' כדי לחסוך בהוצאות
.
מה לעשות?
להתפלל שלא תבחין בבעיות,
ואם תתגלה בעיה להיות מוכן לבעיות ולקשיים כמתואר.
אתה צוחק עלינו כנראה....
האם קראת לפחות חלק מהשירשורים כאן על הטיפול של סמליין וחברת השירות שלה - אלקטרוניקס פרו,
למה אתה חושב שלך זה לא יקרה?
זה נכון לצערי גם אצל יבואנים של מסכים אחרים שהעבירו את השירות ומימוש אחריות
לחברות צד ג' כדי לחסוך בהוצאות
מה לעשות?
להתפלל שלא תבחין בבעיות,
ואם תתגלה בעיה להיות מוכן לבעיות ולקשיים כמתואר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@כולם
@omerb159
.
אני חושב שעניין זליגות האור כאן בפורום קצת יוצא מפרופורציות בזמן האחרון.
צריך להבין שכאשר מדברים על מסכי LCD, קרוב לוודאי שלא תתקלו במסך בעל אחידות שחורים מושלמת.
יהיו כאלה שיתקרבו יותר ויהיו כאלה שפחות. בד"כ מסכים בעלי תאורה אחורית סובלים מהתופעה הזו פחות ממסכים בעלי תאורת קצה, אבל זה לא מחייב.
במסכי IPS בד"כ תתקלו בתופעה הזו הרבה יותר בעיקר בגלל שיחס הניגודיות שלהם נמוך ביחס ל-VA ובמסך שחור הרבה יותר אור עובר דרך הפיקסלים, וכך הרבה יותר קל לשים לב לחוסר האחידות.
גם מסכים עם FALD לא חסינים מהתופעה, במיוחד אם בוחנים אותם בחדר חשוך, שמבליט כל פגם. אך כמובן ה-FALD עוזר רבות לניגודיות גבוהה יותר ועם זה גם מפחית מהתופעה.
במסכים עם תאורת קצה + local dimming תהיה תופעה של הילות לגובה (או רוחב) המסך. אם לדוגמא יש אובייקט בהיר בחלק העליון או התחתון של המסך, המסך חייב להאיר את כל העמודה או השורה ע"מ להציג את האובייקט, וזה גורם להילה. התופעה קיימת גם במסכים שיש להם FALD, אך מאחר ומדובר במטריצה מאחורי הפאנל, ההילות בד"כ מוגבלות לסביבת האובייקט עצמו. חשוב להבהיר שהילות הן לא זליגת אור, אלא מגבלות הטכנולוגיה.
נכון לעכשיו מסכי ה-LCD היחידים עם FALD בארץ (עד כמה שידוע לי) הם סדרת ה-900 ו-940 של סוני שהשנתיים (אולי יותר?) האחרונות, וחלק מדגמי M7000 של הייסנס.
לסיכום:
למעט מקרים יוצאי דופן, שבהם העננות או הזליגות מפריעות לצפיה בצורה באמת משמעותית ובתוכן אמיתי, ולא רק בסרטוני מסך שחור, אני לא חושב שדגם מסויים סובל מהתופעה יותר מאחרים, ולכן אני לא חושב שיש לייחס לזה חשיבות מירבית או להתייחס יותר מדי ברצינות לכל מני נושאים בפורום בנוגע לעננות\זליגות אור.
@omerb159
.
אני חושב שעניין זליגות האור כאן בפורום קצת יוצא מפרופורציות בזמן האחרון.
צריך להבין שכאשר מדברים על מסכי LCD, קרוב לוודאי שלא תתקלו במסך בעל אחידות שחורים מושלמת.
יהיו כאלה שיתקרבו יותר ויהיו כאלה שפחות. בד"כ מסכים בעלי תאורה אחורית סובלים מהתופעה הזו פחות ממסכים בעלי תאורת קצה, אבל זה לא מחייב.
במסכי IPS בד"כ תתקלו בתופעה הזו הרבה יותר בעיקר בגלל שיחס הניגודיות שלהם נמוך ביחס ל-VA ובמסך שחור הרבה יותר אור עובר דרך הפיקסלים, וכך הרבה יותר קל לשים לב לחוסר האחידות.
גם מסכים עם FALD לא חסינים מהתופעה, במיוחד אם בוחנים אותם בחדר חשוך, שמבליט כל פגם. אך כמובן ה-FALD עוזר רבות לניגודיות גבוהה יותר ועם זה גם מפחית מהתופעה.
במסכים עם תאורת קצה + local dimming תהיה תופעה של הילות לגובה (או רוחב) המסך. אם לדוגמא יש אובייקט בהיר בחלק העליון או התחתון של המסך, המסך חייב להאיר את כל העמודה או השורה ע"מ להציג את האובייקט, וזה גורם להילה. התופעה קיימת גם במסכים שיש להם FALD, אך מאחר ומדובר במטריצה מאחורי הפאנל, ההילות בד"כ מוגבלות לסביבת האובייקט עצמו. חשוב להבהיר שהילות הן לא זליגת אור, אלא מגבלות הטכנולוגיה.
נכון לעכשיו מסכי ה-LCD היחידים עם FALD בארץ (עד כמה שידוע לי) הם סדרת ה-900 ו-940 של סוני שהשנתיים (אולי יותר?) האחרונות, וחלק מדגמי M7000 של הייסנס.
לסיכום:
למעט מקרים יוצאי דופן, שבהם העננות או הזליגות מפריעות לצפיה בצורה באמת משמעותית ובתוכן אמיתי, ולא רק בסרטוני מסך שחור, אני לא חושב שדגם מסויים סובל מהתופעה יותר מאחרים, ולכן אני לא חושב שיש לייחס לזה חשיבות מירבית או להתייחס יותר מדי ברצינות לכל מני נושאים בפורום בנוגע לעננות\זליגות אור.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
עיקר ההבדל יראה בתוכן HDR.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
סמסונג נותנת 3 שנים מלאות (לטענתם) אם אתה מוסיף 200ש"ח (לפחות זה מה שידוע ממה שהיה בעבר).
בכל אופן, האחריות אולי 3 שנים, אבל מספיק לקרוא קצת כאן בפורום כדי להבין שכדאי לשמור מנותני האחריות מרחק.
היבואן של LG עדיין נותן את האחריות בעצמו.
לפי דעתי הסמסונג תתן תמונה טובה יותר, אבל עד כמה ההבדל יהיה משמעותי תלוי בשימושים, סביבת הצפייה ובך כמובן.
בכל אופן, האחריות אולי 3 שנים, אבל מספיק לקרוא קצת כאן בפורום כדי להבין שכדאי לשמור מנותני האחריות מרחק.
היבואן של LG עדיין נותן את האחריות בעצמו.
לפי דעתי הסמסונג תתן תמונה טובה יותר, אבל עד כמה ההבדל יהיה משמעותי תלוי בשימושים, סביבת הצפייה ובך כמובן.
השימושים הם:
לרוב צפייה בתכני טלוויזיה-תוכניות סדרות וכו'. כולל תכני HD. בנוסף צפייה במשחקי ספורט-כדורסל,כדורג, שידורי HD.
ומדי פעם youtube וכד', אולי Netflix.
סביבת הצפייה:
סלון - לא מואר מידי, לא חשוך. מואר רגיל.
מרחק צפייה: 3.1 מטרים.
זווית צפייה: 2 ספות - אחת מרכזית מול הטלוויזיה, ואחת צמודה לה באלכסון לטלוויזיה(לא זווית מוגזמת).
התלבטות היא בין:
SAMSUNG 55MU7000
LG 55UJ670 או UH617
*ראיתי שבסמסונג יש יציאה אופטית, לא יודע לגבי הLG. בנוסף בסמסונג כל היציאות הן בצד, ואילו בLG חלק בצד וחלק מאחורה(דבר לא נוח במקרה שעושים מתקן צמוד קיר לגמרי).
עריכה:
בסוף קניתי את הסמסונג
תודה לכם על העזרה
לרוב צפייה בתכני טלוויזיה-תוכניות סדרות וכו'. כולל תכני HD. בנוסף צפייה במשחקי ספורט-כדורסל,כדורג, שידורי HD.
ומדי פעם youtube וכד', אולי Netflix.
סביבת הצפייה:
סלון - לא מואר מידי, לא חשוך. מואר רגיל.
מרחק צפייה: 3.1 מטרים.
זווית צפייה: 2 ספות - אחת מרכזית מול הטלוויזיה, ואחת צמודה לה באלכסון לטלוויזיה(לא זווית מוגזמת).
התלבטות היא בין:
SAMSUNG 55MU7000
LG 55UJ670 או UH617
*ראיתי שבסמסונג יש יציאה אופטית, לא יודע לגבי הLG. בנוסף בסמסונג כל היציאות הן בצד, ואילו בLG חלק בצד וחלק מאחורה(דבר לא נוח במקרה שעושים מתקן צמוד קיר לגמרי).
עריכה:
בסוף קניתי את הסמסונג
תודה לכם על העזרה