מעוניין להרכיב מחשב לבד mini-ITX ואין לי מושג מה החומרה שכדאי לקנות.
המחשב צריך לשמש לאינטרנט, אופיס, תמונות וגם ישתף קבצי מדיה שאוכל למשוך אותם מהטלויזה (dlna} מקווה שיסחוב לפחות כחמש שנים, כלומר לתת לו כרגע אקסטרה כוח להמשך.
ה- mini-ITX זה סוג של פשרה בגלל מקום ואני לא כל כך מתלהב לקנות NUC וכדומה, יש לי הרגשה שאקבל יותר כח באותו כסף מה-mini-ITX אולי אני טועה.
מארז (שיכול להכיל ספק כח רגיל) ומאוורר, מסך, מקלדת, עכבר ודיסק קשיח 1טרה (לא ssd) יש לי.
סכום להוציא עד 2500+- שקל
אז איזה לוח אם לקנות ומעבד לקנות?
איזה זיכרון וכמה?
איזה SSD לקנות ובאיזה גודל?
איזה ספק כח מחברה טובה, כמה וואט לקנות?
וזהו?
ה- mini-ITX זה סוג של פשרה בגלל מקום ואני לא כל כך מתלהב לקנות NUC וכדומה, יש לי הרגשה שאקבל יותר כח באותו כסף מה-mini-ITX אולי אני טועה.
מארז (שיכול להכיל ספק כח רגיל) ומאוורר, מסך, מקלדת, עכבר ודיסק קשיח 1טרה (לא ssd) יש לי.
סכום להוציא עד 2500+- שקל
אז איזה לוח אם לקנות ומעבד לקנות?
איזה זיכרון וכמה?
איזה SSD לקנות ובאיזה גודל?
איזה ספק כח מחברה טובה, כמה וואט לקנות?
וזהו?
נערך לאחרונה על ידי קומפוזיט ב 01/10/2017 17:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על המפרט.
אני יודע שלא רציתי nuc אבל סתם להתרשמות, האם אני ארגיש שהמחשב שבניתי לבד חזק מהמחשב הבא?
NUC הכולל מעבד Intel Core™ i5-7260U Kaby Lake
זכרון 8GB דיסק SSD 240GB
מאיץ גרפי Intel® Iris™ Plus Graphics 640
2,545 ₪
אני יודע שלא רציתי nuc אבל סתם להתרשמות, האם אני ארגיש שהמחשב שבניתי לבד חזק מהמחשב הבא?
NUC הכולל מעבד Intel Core™ i5-7260U Kaby Lake
זכרון 8GB דיסק SSD 240GB
מאיץ גרפי Intel® Iris™ Plus Graphics 640
2,545 ₪
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם לא מעניינים אותך משחקים, לא הייתי לוקח מחשב עם ליבה גראפית IRIS. אתה בד"כ מקבל מעבד פחות מהיר כדי שהכל ייכנס למעטפת הטרמית של 15W.
שים לב שמהירות שעון הבסיס של המעבד שבחרת היא אך ורק 2.2GHZ.
בכל אופן, ה-NUC עושה שימוש במעבדי ULV או Ultra Low Voltage, אלה מעבדים בעלי צריכת חשמל ופליטת חום נמוכים. אך הם כולם כפולי ליבה בלבד.
ב-i5 7500 יש 4 ליבות בעלות מהירות שעון 3.4GHZ ועד 3.8GHZ בטורבו.
כמובן שזה תלוי מאד במה אתה עושה בדיוק עם המחשב באותו רגע, אבל כוח העיבוד של ה-7500 יהיה הרבה יותר גדול.
שים לב שמהירות שעון הבסיס של המעבד שבחרת היא אך ורק 2.2GHZ.
בכל אופן, ה-NUC עושה שימוש במעבדי ULV או Ultra Low Voltage, אלה מעבדים בעלי צריכת חשמל ופליטת חום נמוכים. אך הם כולם כפולי ליבה בלבד.
ב-i5 7500 יש 4 ליבות בעלות מהירות שעון 3.4GHZ ועד 3.8GHZ בטורבו.
כמובן שזה תלוי מאד במה אתה עושה בדיוק עם המחשב באותו רגע, אבל כוח העיבוד של ה-7500 יהיה הרבה יותר גדול.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
השתמשתי באתר של KSP, אמנם אני לא בהכרח ממליץ לקנות משם, פשוט זה מה שבא ליד. ממליץ לבדוק בעוד חנויות.
אני מניח שבאזור ה-30W במנוחה, אבל אני לא בטוח. כדאי לקרוא ביקורות על ה-i5 מסדרה 7 כדי לקבל הערכה בצריכת חשמל במנוחה.
ה-NUC יצרוך פחות, הערכה שלי הא בערך 10-15W.
אני מניח שבאזור ה-30W במנוחה, אבל אני לא בטוח. כדאי לקרוא ביקורות על ה-i5 מסדרה 7 כדי לקבל הערכה בצריכת חשמל במנוחה.
ה-NUC יצרוך פחות, הערכה שלי הא בערך 10-15W.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
פלונטר אחלה.
אין לך יותר מדי מה לעשות. רק לקנות ספק כוח יעיל. אין לך כרטיס מסך או דברים אחרים שצורכים הרבה אנרגיה במפרט הזה.
הספק שצירפתי למפרט הוא בקוטגוריה של היעילים ביותר.
אתה יכול לחפש מעבד מסדרת T, הוא בעל הספק נמוך יותר. אבל לדעתי לא שווה לשלם יותר עבור שיפור בלתי מורגש בצריכה במנוחה, וגם להתפשר על ביצועים.
אין לך יותר מדי מה לעשות. רק לקנות ספק כוח יעיל. אין לך כרטיס מסך או דברים אחרים שצורכים הרבה אנרגיה במפרט הזה.
אתה יכול לחפש מעבד מסדרת T, הוא בעל הספק נמוך יותר. אבל לדעתי לא שווה לשלם יותר עבור שיפור בלתי מורגש בצריכה במנוחה, וגם להתפשר על ביצועים.
·תודה ארתור,TheCoolest כתב:פלונטר אחלה.
אתה יכול לחפש מעבד מסדרת T, הוא בעל הספק נמוך יותר. אבל לדעתי לא שווה לשלם יותר עבור שיפור בלתי מורגש בצריכה במנוחה, וגם להתפשר על ביצועים....
אם אתה יכול למצוא גם SSD מתאים באתר פלונטר וספק, לא הצלחתי בדיוק למצוא את מה שאתה מצאת בksp, זה המפרט:
הוספתי כבר מארז ובניית מחשב.
http://www.plonter.co.il/priceoffer_sho ... fer=119365
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בנוגע ל-SSD ולספקים, אני לא הכי מעודכן.
פשוט תראה מה האופציות שיש לך שם בחנות ותקרא ביקורות. לפי זה תבחר מה הכי מתאים לך.
פשוט תראה מה האופציות שיש לך שם בחנות ותקרא ביקורות. לפי זה תבחר מה הכי מתאים לך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ה-BX300 דיסק חדש יחסית, אמור להיות טוב.
אם יש לך את ה-$$$, ובא לך משהו ממש טוב, תעיף מבט על ה-Samsung 960 EVO. איתו בטוח לא תיפול בביצועים.
אם יש לך את ה-$$$, ובא לך משהו ממש טוב, תעיף מבט על ה-Samsung 960 EVO. איתו בטוח לא תיפול בביצועים.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 03/10/2017 8:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא יודע בדיוק מתי יהיה זמין לרכישה בארץ, אך הוכרז שזמין להזמנה מוקדמת על ידי מפיצים לפני מספר ימים.
אין עדיין מבחני ביצועים, אך טוענים לשיפור נאה בביצועים ביחס לתדר, ובנוסף הם הוסיפו סופסוף עוד ליבות עיבוד. בדור 7 ל- i3 רק 2 ליבות, בדור 8 כבר 4. ל- i5 החדשים כבר 6 ליבות.
אין עדיין מבחני ביצועים, אך טוענים לשיפור נאה בביצועים ביחס לתדר, ובנוסף הם הוסיפו סופסוף עוד ליבות עיבוד. בדור 7 ל- i3 רק 2 ליבות, בדור 8 כבר 4. ל- i5 החדשים כבר 6 ליבות.
אכן עדיף לחכות לדור הבא של המעבדים,
אחרת אפשר גם ללכת על משהו באמצע בין NUC לITX כמו:
http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku= ... STX-HD3-ZK
http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=DeskMini-110-COM
מגיע עם לוח מארז וספק.
אחרת אפשר גם ללכת על משהו באמצע בין NUC לITX כמו:
http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku= ... STX-HD3-ZK
http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=DeskMini-110-COM
מגיע עם לוח מארז וספק.