מעין צריכה על מסך פלאזמה (תמונות מצורפות). יש מה לעשות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
התמונות אולי מצורפות, אבל לא רואים בהן שום דבר.
ואין לך הרבה מה לעשות במידה ובאמת מדובר על צריבה.
ואין לך הרבה מה לעשות במידה ובאמת מדובר על צריבה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
קשה להבחין, זה כנראה עדין. אתה משתמש בזה כמסך מחשב? אם כן, לא רעיון מוצלח כי פלזמה נוטה להצרב לאורך זמן אם התמונה סטטית.
הפתרונות זה שטיפה לבנה (פס לבן שעובר מצד לצד) או רעש לבן (רעש סטטי שחור/לבן)
הפתרונות זה שטיפה לבנה (פס לבן שעובר מצד לצד) או רעש לבן (רעש סטטי שחור/לבן)
כבר חשבתי שמשהו נדפק אצלי בראייהTheCoolest כתב:התמונות אולי מצורפות, אבל לא רואים בהן שום דבר....
לפותח השרשור: תלוי מה עומק הצריבה (כמה מואר היה הסימן וכמה זמן הוא עמד סטטי). אצלי כשנשארים סימנים על הפלאזמה המחוברת למחשב (כשאין פעילות ושכחתי להפעיל את שומר המסך), אני מעביר לערוץ עם "שלג" (רעש) בטלויזיה ונותן לזה לרוץ במשך כמה זמן. עד היום זה עזר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תצלם מקרוב ותעלה את התמונות למקום נורמלי שלא דוחס אותן, כמו imgur.
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 497
- שם מלא: xena
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
אני לא מצליח לצלם את זה טוב כי יש אפקט שנוצר על הצילום. בכל אופן, נדמה לי הבנתי ממה זה. זה קורה מהודעה של סמסונג עצמה ברגע שאין אות. ראו תמונה. אין לי עילה לתביעה? 
הכיתוב הזה אמנם נמצא תמיד בתזוזה אבל הנה לכם מיתוס שנשבר. זז זז ועדיין צרב את המסך.
הכיתוב הזה אמנם נמצא תמיד בתזוזה אבל הנה לכם מיתוס שנשבר. זז זז ועדיין צרב את המסך.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא רואים צריבות בתמונות בפוסט הראשון. לא אומר שאין, פשוט אומר שלא רואים.
מה שאומר שככל הנראה הצריבות הללו די מינוריות ולא כאלה בולטות לעין.
קורה. צריך לדעת לשמור על המסך אם רוצים להימנע מצריבות בפלזמות. (אתה משתמש בפלזמה כמוניטור למחשב?)
ואין לך עילה לתביעה, אין לך אפילו עילה להתלונן. זו מגבלה ידועה ומוכרת של הטכנולוגיה והם גם דואגים לציין את זה בכתב האחריות.
מה שאומר שככל הנראה הצריבות הללו די מינוריות ולא כאלה בולטות לעין.
קורה. צריך לדעת לשמור על המסך אם רוצים להימנע מצריבות בפלזמות. (אתה משתמש בפלזמה כמוניטור למחשב?)
ואין לך עילה לתביעה, אין לך אפילו עילה להתלונן. זו מגבלה ידועה ומוכרת של הטכנולוגיה והם גם דואגים לציין את זה בכתב האחריות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

מה זה משנה למה אני משתמש בו, אם הצריבה נגרמה מהודעה של סמסונג והחלטה שלהם להזיז אותה למעלה ולמטלה באופן מסוים? לא נגרמה שום צריבה משימוש שאני עושה טלויזיה (בגלל שזו פלזמה אני דיי מקפיד. למשל מסך המחשב שלי שחור לגמרי ואין עליו שום אייקונים, גם לא שורת משימות).
אם ההודעה נמצאת בתזוזה מתמידה, לא אמורה להיווצר צריבה קבועה, מקסימום סימן קלוש שאמור להתפוגג עד ההפעלה הבאה. לא צריך לקפוץ ישר באיומי תביעה. זה מסך פלאזמה שהסיכון לצריבה בו ידוע והם דואגים גם להתריע ולציין את זה.
אין סיגנל, פשוט כבה את המסך.
אין סיגנל, פשוט כבה את המסך.
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

נראה לך שבאמת אתבע מישהו? למי יש כוח לזה.
אני רק מציין שזה קרה מהאופן שבו הם החליטו לשמור על המסך. זו הודעה שאין לי שליטה בה, אם היא תופיע או לא. מובנה במסך. היא פועלת בערך דקה לפני שהמסך מכבה את עצמו (הגדרה מינימלית שלי). והנה זה לא אמור לצרוב וזה צרב בפירוש. ממש רואים את הטקסט באנגלית כתוב עשרות פעמים בצפיפות גדולה (קשה לי לצלם את זה אבל רואים בפירוש).
אם כבר מדברים, אני גר היום בדירה מאוד מאוד מוארת, והפלזמה לא מתפקדת טוב באור יום קיץ. אמנם יש וילון אבל לא אטום. הוא עושה משהו, אבל לא מספיק. בחורף אין בעיה. מה כדאי לרכוש כדי שאוכל לראות טוב גם באור שמש? לאיזו טכנולוגיה לפנות (OLED וכו')?
אני רק מציין שזה קרה מהאופן שבו הם החליטו לשמור על המסך. זו הודעה שאין לי שליטה בה, אם היא תופיע או לא. מובנה במסך. היא פועלת בערך דקה לפני שהמסך מכבה את עצמו (הגדרה מינימלית שלי). והנה זה לא אמור לצרוב וזה צרב בפירוש. ממש רואים את הטקסט באנגלית כתוב עשרות פעמים בצפיפות גדולה (קשה לי לצלם את זה אבל רואים בפירוש).
אם כבר מדברים, אני גר היום בדירה מאוד מאוד מוארת, והפלזמה לא מתפקדת טוב באור יום קיץ. אמנם יש וילון אבל לא אטום. הוא עושה משהו, אבל לא מספיק. בחורף אין בעיה. מה כדאי לרכוש כדי שאוכל לראות טוב גם באור שמש? לאיזו טכנולוגיה לפנות (OLED וכו')?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תלוי בתקציב ובמרחק הצפיה.
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

מרחק צפייה 3.5 מטרים, גודל 65", תקציב עד 10K, מיועד בעיקר לשימוש כמחשב וצפייה בסרטים באיכות גבוהה.
אני מאוד אוהב את התמונה בפלזמה, ובזמנו (4 שנים) פסלתי כל LCD על הסף בגלל זה. אין לי מושג כמה התקדם התחום מאז והאם יש איכות פלזמה גם בלא פלזמות. אני כעת עם PS51F5500.
אני מאוד אוהב את התמונה בפלזמה, ובזמנו (4 שנים) פסלתי כל LCD על הסף בגלל זה. אין לי מושג כמה התקדם התחום מאז והאם יש איכות פלזמה גם בלא פלזמות. אני כעת עם PS51F5500.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
נראה לי שבתקציב הזה הדבר הסביר היחיד הוא ה-MU8000\9000.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר: