רוצה לבדוק מהירות רשת אלחוטית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
קפאיסת פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לא בדיוק אינטרנט אבל אני רוצה לבדוק את המהירות המקסימלית של הרשת האלחוטית שלי והיתי רוצה לדעת מה הדרך המומלצת לעשות את זה.

חשבתי על לחבר 2 מחשבים לראוטר ולהעביר קובץ ביניהם אבל נראה לי שהראוטר יצטרך לשדר ולקלוט כל רגע ל-2 מכונות קצה מה שיאיט אותו וזה פחות רצוי אז חיברתי DOK לראוטר וניסיתי להוריד ממנו קובץ והגעתי ל 7MB\s שזה דיי נמוך יחסית למחשב שעומד בקו ישר כ 3 מטר מהראוטר בלי הפרעות, ה-DOK אומנם USB3 אבל הפורט בראוטר תומך רק ב-USB2 אבל לא נשמע הגיוני שזה מה שמגביל אותי.

מדובר על VR600 אני לא מצפה לקבל 1300Mbps אבל לא 7MB/S
בהגדרות האדפטר אני רואה שמהירות החיבור היא 866 Mbps

יש למישהו הסבר למה המהירות מה-DOK כל כך נמוכה?

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

DOK בחיבור USB2 כמובן שמגביל אותך
חבר מחשב אחד קווי ואת השני ל-WIFI
חתימה חתימתית !

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@קפאיסת
·

דבר ראשון מה שנאמר מעלי: לבדוק מול מחשב קווי ולא מול USB. אפשר לבדוק ע"י העתקת קבצים אבל אז אתה תלוי במהירות הגישה לדיסק שבהרבה מקרים יותר איטית מהמהירות של הרשת. יותר נקי להתשמש בתוכנה כמו iperf: במחשב אחד מריצים iperf3 -s ובשני מריצים iperf3 -c 192.168.1.7 -R אם ובלי ה R- (בשביל לבדוק את שני הכיוונים).

בנוסף לדעתי אתה בבלבל יחידות. ה-1300MBps זה ב-megaBit/Sec (וכמובן זה מקסימום תיאוריתי). לעומת זאת ה-7MB/S נשמע לי קצב הגיוני לקבל מהתקן USB כל עוד זה ב-megaByte/Sec (כלומר שקול ל-56MBps). אם אתה בודק העברת קבצים כנראה תקבל תוצאה ב-megaByte/Sec, אם אתה בודק ב-iperf תקבל תוצאה ב-megaBit/Sec.

קפאיסת פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה לשניכם!

eran405 - בכוונה הפרדתי בין MB/s לMbps אין בלבול.

תודה על ההמלצה על iperf, הפעלתי אותו על 20 טרדים כי הרגיש לי ש-1 לא ממצא את המהירות והגעתי ל 454 Mbps.

הם זה מה שה VR600 מספק ?

מה נראה לכם הרכיב המגביל עכשיו?

יש SSD משני הצדדים, ניסיתי להחליף את הכרטיס רשת האלחוטי לאחד שתומך ב USB AC1900 אבל המהירות אף ירדה טיפה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”