בעיה עם פורטים בראוטר של בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
cakeofdestiny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה. כבר מספר שעות אני מנסה לפתוח את פורט 34197 בראוטר שלי של בזק מדגם D-LINK 6850U.

אפרט את כל מה שעשיתי, חשוב לציין שבדקתי את כל זה משני מחשבים שונים בבית, שניהם בחיבור קווי ישיר לנתב.

1.הסרת התקנה של אנטי וירוס
2. פתיחת פורט כראוי בממשק של הראוטר עם IP פנימי סטטי, וWAN Interface נכון.
4. הוראת תעבורה בחומת האש של השרת
5. הוראת תעבורה בחומת האש של Windows
6. בדיקה עם DMZ מופעל כדי לנסות לפענח איפה הבעיה, אבל זה לא ממש עזר.
7. עדכון תוכנה לגרסה הכי עדכנית מהאתר של בזק.
8. בדיקה עם UPNP מופעל
8. איפוס הראוטר

כבר עברתי וניסיתי משהו כמו 30 פתרונות שאנשים הציעו באינטרנט לאנשים אחרים עם בעיה דומה, ושום דבר לא עזר.
מיותר לציין שהתקשרתי לתמיכה של בזק, אבל למרות שהם ניסו במיוחד, לא הגענו לפיתרון לבעיה. אחרי עוד מספר שיחות, הם הסכימו להחליף לי את הראוטר ל IAD-604, ואחרי שבדקתי את הכל גם בו, זה עדיין לא עובד. התקשרתי לספק ואין לי שום חסימות.

כל מה שרשמתי למעלה לא עבד. אני אשמח מאוד לשמוע עצות ורעיונות כדי שאני אוכל לפתור את הבעיה הזו , ותודה מראש :D

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@cakeofdestiny
·

דבר ראשון, אם לא בדקת את זה עדיין, תוודא שיש לך כתובת חיצונית (כלומר שהכתובת שהראוטר מקבל זה הכתובת שרואים את המחשב שלך מהאינטרנט). אם אתה מאחורי NAT של הספק מן הסתם אי אפשר לפתוח פורטים.

שנית, כדי לבודד את הבעיה, תוודא שהפורט פתוח ברשת המקומית: לדוגמא ב-windows אפשר להשתמש ב-portqry (נגיד portqry -n 192.168.1.2 -e 34197). נראה לי שזה עובד גם על המחשב שאתה פותח בו את הפורט אבל ליתר ביטחון אם יש לך עוד מחשב תריץ ממחשב מרוחק ברשת המקומית. אם אתה מקבל שהפורט פתוח (LISTENING ב-portqry) אז הבעיה כנראה בהגדרות בראוטר. במקרה כזה אולי תצרף צילום מסך של ההגדרות בראוטר שנראה אם אתה מפספס משהו.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@eran405
·

1. בנוגע לPORTQRY, השתמשתי בתוכנה ממחשב באותו LAN, עם הIP הסטטי הפנימי שלי. ורשום FILTERED. אחרי שכיביתי שנית את חומת האש של Windows, הוא רשם NOT LISTENING. זה לא עבד גם עם DMZ.

2. עכשיו בדיוק בדקתי שוב פעם, והבנתי שאתה צודק. מתברר שאני כן מאחורי NAT של הספק, מכיוון שהכתובת שמופיעה פה שונה לגמרי מהכתובת שמופיעה מהכתובת שרואים מהאינטרנט. כבר דיברתי עם הספק אתמול על זה, ונאמר לי שהם גובים 10 שקלים נוספים על IP סטטי, שלא מאחורי ה NAT שלהם. פשוט אתמול לא ממש היה לי ברור מה זה. הייתי בטוח שאני פשוט מקבל כתובת אקראית מבריכת כתובות שיש להם, ומתברר שזה לא המצב.

אלה ההגדרות שיש לי בשביל הפורט (אני יודע שזה 7777, בתוכנה בדקתי עם 7777) : [imgbig]http://toast-for.life/mSZMx.png[/imgbig]

יש לי את ההגדרות האלו בשביל הIP הפנימי: תמונה

לפני שאני משלם עוד 10 שקלים לחודש לספק, אני רוצה לפתור את הבעיה ברשת הפנימית.

תודה רבה רבה על כל העזרה :D

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

עדכון: דיברתי עם הספק וכיבינו את הNAT שלהם. כעת יש לי כתובת IP קבועה, אך הפורטים עדיין לא עובדים. אפילו כשאני מפעיל DMZ.

עדכון 2: אחרי עוד מספר ניסיונות ושינווים זה עובד. תודה על העזרה בכל מקרה. הייתי בטוח בעבר שאתה מקבל כתובת IP ייחודית אבל דינמית מהספק, ולא ידעתי שזה עובד בשיטה הזו עם הNAT. תודה רבה על העזרה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@cakeofdestiny
·

אני לא בטוח איזה ספק אתה אבל ממה שאני מכיר בכל הספקים הגדולים (נגיד בזב"ל, הוטנט) מקבלים כתובת חיצונית גם בלי לבקש. באקספון לדוגמא הם כן שמים מאחורי NAT אבל אם מבקשים מהתמיכה ונותנים להם תירוץ לכשהו הם מורידים את ה-NAT בלי בעיה (ואז יש כתובת דימנית חיצנית כמו בספקים "הגדולים"). ספקים אחרים אני לא מכיר אבל אני מניח שהמצב דומה.

תבדיל בין כתובת דינמית ללא NAT (מה שדיברתי עליו למעלה) לכתובת קבועה. על כתובת קבועה כמה שידוע לי כן הספקים דורשים תשלום נוסף.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@eran405
·

שאלתי אם אפשר לבטל את הNAT עם כתובת דינמית, ונאמר לי שאפשר רק עם IP קבוע. אני עם ספק קטן יחסית (099), אז אני לא בטוח אם יש להם את השירות הזה. אתקשר שוב פעם ואוודא את זה.

עריכה: בדקתי ויש אצלם או NAT או IP חיצוני קבוע בלבד.
נערך לאחרונה על ידי cakeofdestiny ב 29/09/2017 11:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

@cakeofdestiny
·

אם קשר ובלי קשר תשקול לעבור ספק. אני ממליץ בחום על אקספון שגם זולים יחסית.

waseemrkab
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

אין שום אפשרית לבטל את NAT עם כתובות דינאמית (כל הספקים לא תומכים בזה) אולי כן אבל לא למשתמש פרטי)

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@eran405
·

מדוע אתה ממליץ לעבור ספק בלי קשר? יש בעיה עם 099?

תודה רבה על כל העזרה דרך אגב

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

@waseemrkab
·
לא נכון. כלקוח פרטי לפחות בשלוש ספקים שציינתי (בזב"ל, הוטנט ואקספון) אין שום בעיה לקבל כתובת דינמית ללא NAT ללא עלות נוספת. אני ועוד רבים כאן בפורום יכולים להעיד על זה מניסיון אישי.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@eran405
·

@waseemrkab
·

אני גם יכול להעיד על זה. בדיוק דיברתי עם שירות הלקוחות של אקספון והם מציעים שירות כזה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

@cakeofdestiny
·

האמת שאין לי ניסיון אישי או ידע עדכני לגבי 099 אבל לפחות שהם רק התחילו היו הרבה תלונות עליהם. אולי הקטע אם ה-NAT זה הזדמנות לנסות ספק אחר. תמיד תוכל לחזור הרי אין התחייבות.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@eran405
·

זה כבר יעלה משהו כמו 30 שקלים יותר לחודש, כי אני במבצע של בזק של תשתית + ספק משולב. נראה לי שאני פשוט אשאר עם 099 עם הIP הקבוע.

waseemrkab
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

@cakeofdestiny
·
תראה לי שאתה מחובר לספק עם כתובת דינאמי ללא NAT אני לא מאמין לך כי כבר ניסיתי הרבה עם ספק של בזק בינלאומי

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #15 

@cakeofdestiny
·

אצל אקספון משלמים 69 ש"ח ספק + תשתית (100 מגה) ללא ויכוחים או מסחרה על המחיר. אם באמת אתה מקבל 30 ש"ח יותר זול אשמח לשמוע איך. מה שכן יש לי ציוד (כולל מודם) משלי, יתכן שזה עלות נוספות להשכיר מהם מודם אם אתה צריך.

דרך אגב אפילו בלי שוק סיטונאי זה נשמע לי מוזר שזה יוצא 30 ש"ח הפרש. בזק 100 מגה ללא שוק סיטונאי זה 99 ש"ח + 17 ש"ח לאקספון זה 116 ש"ח לחודש. אתה מקבל מחיר של 86 ש"ח מבזק לא שוק סיטונאי? בכל מקרה אין סיבה לשלם מחירים כאלה כשיש שוק סיטונאי במחיר יותר זול.
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 29/09/2017 11:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

@waseemrkab
·

אני לא מחובר לספק עם כתובת דינמית ללא NAT, כי לא עברתי לאקספון. לעומת זאת, התקשרתי לשירות הלקוחות שלהם כאילו אני לקוח קיים ורגיל, ושאלתי אם אפשר לקבל IP חיצוני דינמי בחינם, ואמרו לי שכן. אתה מוזמן גם לעשות זאת בעצמך.

waseemrkab
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@cakeofdestiny
·אוקי אז אל תגיד שאפשרי לבטל NAT עם כתובות דינאמיות (IP מתלחף ולא קבוע) כי באמת ביקשתי הרבה מבזק בינלאומי ולא מאפשרים את זה (גם עם תשלום נוסף)

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

@waseemrkab
·

זה אפשרי באקספון. אני לא יודע לגבי בזק בינלאומי. השירות לקוחות אמר לי שאפשר לקבל IP דינמי שלא מאחורי NAT בחינם.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

@eran405
·

לא הייתי ברור במיוחד, וגם לא ממש ראיתי שהם מציעים תשתית (הסתכלתי רק על המחיר של הספק). אני משלם כרגע 99 שח לחודש לבזק עבור תשתית+ספק. באקספון אני רוצה שיש מבצע שפג אחרי שנה של 69 שקלים לחודש (ואחרי זה 100) עבור 100 מגה תשתית + ספק, וזה יוצא די משתלם.

אם אני אשאר בבזק לתשתית ואעבור לאקספון כספק אז זה ייצא 117 שקל לחודש ל6 חודשים הראשונים, ואז 130 שקל. בסידור הנוכחי אני משלם 110 כולל הIP הקבוע.

איך זה לעבור תשתית? הבנתי שלעבור ספק זה קליל אבל מה לגבי תשתית?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #20 

@waseemrkab
·

אתה טרול או שאתה רציני? אם אתה רציני אתה המקרה הראשון שאני שומע שמקבל כתובת מאוחרי NAT אצל בזב"ל. פשוט תדבר עם התמיכה שלהם זה לא אמור להיות ככה. אולי שמו לך איזה שירות סינון אתרים, cyber משהו, או שקר כלשהו אחר ובגלל זה אתה מאחורי משהו שנראה כמו NAT. אני יכול להגיד לך בוודאות שבזב"ל לא שמים מאחורי NAT.

לגבי "הוכחות", אני באקספון וכל פעם שהחייגן בראוטר שלי מתנתק ומתחבר מחדש אני מקבל כתובת אחרת (כלומר הכתובת שלי דימנית לא קבועה) והכתובת היא כתובת חיצונית ללא NAT - אותה הכתובות שאתרים מזהים אותי כשאני גולש באינטרנט לדוגמא. בנוסף פתיחת פורטים עובדת מה שמוכיח חד משמעית שאני לא מאחורי NAT של הספק. אצל קרובים שלי המצב אותו דבר עם בזב"ל והוטנט (רק שאצלהם אפילו לא צריך לבקש מהתמיכה להוציא מה-NAT כי מראש אין NAT).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”