האם יש טעם בשדרוג מסך ל 4k HDR אם אין כל כוונה לצפות בתכנים כאלו בזמן הקרוב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני עדיין עם 1080P (סוני 50W808C), מאד מסופק מאיכות התמונה, וצופה בעיקר תכנים ב 720P ו 1080P וגם SD. גם הרסיבר שלי (ימהה A1040) לא ממש תומך ב 4k מלא או HDR. אין לי כוונה לצרוך תכני 4k לפחות לא בשנה שנתיים הקרובות.

יש לי שני שיקולים לשדרוג: הצורך להגדיל את המסך ל 60 או 65 אחרי מעבר דירה לסלון גדול יותר בכמטר וחצי, ושיפור באיכות התמונה עבור תכנים שאינם 4k (מן הסתם התרחקות של מטר וחצי מהמסך מצד אחד מפריעה לי בגלל הגודל, אך מצד שני ממש שפרה את איכות התמונה אף מעבר למה שהיה, בעיקר בתכני SD ירודים)

האם יש טעם לשדרוג? לרבות מעבר ל OLED?

תודה

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 522 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #2 

@Rekcuf
אם יש לך צורך / רצון לעבור למסך גדול יותר אז זה ממש no brainer ...
וד"א - למה לא לצפות בתכנים כאלו בזמן הקרוב ? (אלא אם יש פה סוגייה עקרונית...) .
מנוי נטפליקס בעלות סבירה לכל הדעות יתן לך מגוון יוצא מהכלל של תכנים באיכות גבוהה.
מנסיון --- קשה לחזור אחורה :)

בנושא ה OLED --- תלוי תקציב והעדפה אישית אני מניח... אני אומר (שוב) שזה ממש no brainer .... מנגד -- אני משוחד ולא אובייקטיבי :lol:
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

תודה. השקול הוא שהגדלה של מסך שקולה להתקרבות למסך, זה מן הסתם לא יעשה טוב לתכנים שהם לא 4k. הצפיה בתכני SD ו 720P היא לא מבחירה, אלא יש לי המון תכנים, חלקם מוקלטים וחלקם משודרים בערוצים שאני צורך באופן קבוע. השאלה היא האם איכות תכנים כאלו תשתפר או תהפוך לגרוע יותר, שכן במסך 4k ה SCALING לתוכן SD הופך לקשה יותר ורחוק מהרזולוציה הטבעית של השידור.

לדוגמה, בכל סקירות RTINGS כל מסכי ה 4k מקבלים רק 9 מתוך 10 על תמונה ב 1080P ולעולם לא 10 מתוך 1 כמו שקבלו מסכי ה 1080P. אז אם 1080P נפגע, אז 720 או 1080i או SD בטח נפגע עוד יותר במסך 4k. גם לא ברור לי אם ל HDR יש איזה יתרון כאשר התוכן אינו HDR?

מבחינת 4k כרגע, יש לי נטפליקס ואמזון, אבל החיבור באיזון שלי הוא רק 40 מגה בגלל מגבלות בזק באזון, אז לא בטוח אם זה יעבוד טוב. גם אני כמעט ולא צופה בסדרות חדשות, בעיקר סרטים, ולא בהכרח עדכניים, אז לא יודע כמה תכני 4k יהיו לי...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

- SD מת. גם ערוץ 2 ושות' עוברים ל HD.
- 40 מגה יציב מספיק לגמרי לתכני 4k בנטפליקס.
- oled יתן שיפור בכל מקרה באיכות התמונה מבחינת קונטראסט בעיקר.
כל האמור בתוקף גם בלי קשר לאיכות ורזולוציית התוכן. כמובן שכמה שיהיה איכותי יותר, כך ההבדל מול מסך שאינו או פחות איכותי יגדל יותר.

bigib
טרול
טרול
תגובות: 195
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

אין שאלה בכלל. לשדרג ויפה שעה אחת קודם!

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 522 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #6 

@Rekcuf
אין בעייה עקרונית עם 40 מגה (בהנחה שהחיבור יציב). יש לך חודש נסיון חינם בנטפליקס --- שווה לנסות.
בנוגע ל SD - מסכים שזה לא אידיאלי אבל גם מאד תלוי מקור. ביס לדוגמא תכני SD נראים עלובים עד כאב. במקרים אחרים המסך עושה עבודה לא רעה בכלל ב UPSCALE.
720 ו 1080 כבר נראים ממש טוב (שוב כמו תמיד - תלוי מקור).
חשוב לציין שכמעט ואיני צופה בתכני SD למעט הצצה מזגמת במהדורות החדשות.

אישית אני חושב שהיתרונות מאפילים עד החסרונות אבל כדאי להתרשם בעצמך.

אם זה באיזור מודיעין קפוץ להתרשם (b)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #7 

כמו כולם גם אני ממליץ בהזדמנות זו לפנק עצמך ולהגדיל המסך לפחות ל "65
השינוי בגודל מ "50 יעשה את ההבדל המשמעותי מבחינת החוויה וההנאה.
זאת בלי לדבר על ההבדלים בספציפיקציות וברזולוציות .
את הישן תעביר לחדר השינה.
האם לרכוש OLED?
זה תלוי בתקציב שלך ורק אם הגדלת המסך מ "50 ל "65.
אם אהבת, אז גם סוני דגם E בא בחשבון.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #8 

תודה על התגובות. ביום ראשון אני אתחיל לעשות סקר שוק כדי להחליט. נראה לי שאלך על OLED מחשש להתאכזב עם איזו בעיית DSE או זליגת אור, או כל תופעה בלתי נסבלת ב LCD-LED. עם הסוני שלי היה לי כנראה המון מזל. אין לה אף בעיה עם כתמים או חוסר אחידות על המסך. גם אפור נראה אחיד מאד, אבל זה כנראה עניין של מזל. מ OLED יש לי חשש אחר, אני לפעמים עובד על המחשב עם הטלויזיה, ותמונה סטטית עלולה לגרום לצריבה (כבר ראיתי את זה קורה אצל חבר עם B6). בעיה נוספת זה הצורך בשדרוג הרסיבר, מה שמעלה את ההוצאה. התרגלתי לימהה מסדרת ה A ותהיה לי בעיה לעבור למשהו אחר שזמין באמזון. אולי אצליח למצוא דיל משתלם של OLED + A1070 באיזו חנות מתמחה.

גמר חתימה טובה לכולם

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”