מפעיל שעוני שבת שונים לתאורות בבית בעזרת הפלאגאינים הנ"ל.
מנמיך את המאורר בהדלקת נרות כי שלא יכבה את הנרות, ומגביה אותו בחזרה בשעת הסעודה.
שמתי כפתור על שלחן העבודה של הפון שלי שמאתחל את המודם. ככה כשאני צופה בקודי, ולפתע הוט או בזב"ל מגלים שאני באמת משתמש באינטרנט ומאיטים אותי, אני בלי לקום מהמיטה, בלחיצת כפתור אחת מאתחל את המודם, והאינטרנט חוזר לעצמו. אפשר לעשות את זה גם עם e-control, אבל הנשמה יוצאת עד שהאפליקציה הזאת עולה, לעומת זאת Tasker מאפשרת ליצור קיצורי דרך מידיים על שלחן העבודה.
אשמח אם עוד אנשים יתנו רעיונות מה אפשר לעשות עם RM-plugin.
נערך לאחרונה על ידי kodi ב 14/11/2017 15:49, נערך 3 פעמים בסך הכל.
הפרוצדורה שבה אני משתמש כדי לשלוח פקודות מRM-plugin ברמת אמינות מתקבלת על הדעת מינוס.
1. מפעיל את Wake מהתוסף secure setting , כדי להעיר את הפון לשניה אחת, שישתה קפה ויהיה עירני לקראת המשימה הקשה המצפה לו.
2. שולח את הפקודה מ RM-plugin, בשלש חזרות.
3. מחכה שתי שניות, כי בדרך כלל במקרה הטוב הפעם הראשונה רק אולי מעירה, את המכשיר.
4. שולח שוב שלש חזרות.
5. if %rmplugin_success = 0 then
say או notify.....
בצורה הזאת אני מצליח להגיע לאמינות כמעט סבירה.
כמובן שהשיטה הזאת לא טובה למכשירים שבהם אותו כפתור מדליק ומכבה, כמו טלויזיה או מזגן.
עדכון: הוא מאד לא אמין עם MP1. הוספתי גם ping לפרוצדורה כדי שיהיה לו קל למצוא אותו ברשת, וגם זה לא עוזר. בממוצע בערך 50% הצלחה. אבל עם RM-pro יש אמינות כמעט סבירה.
נערך לאחרונה על ידי kodi ב 10/10/2017 17:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
שמתי כפתור על שלחן העבודה של הפון שלי שמאתחל את המודם. ככה כשאני צופה בקודי, ולפתע הוט או בזב"ל מגלים שאני באמת משתמש באינטרנט ומאיטים אותי, אני בלי לקום מהמיטה, בלחיצת כפתור אחת מאתחל את המודם, והאינטרנט חוזר לעצמו. אפשר לעשות את זה גם עם e-control, אבל הנשמה יוצאת עד שהאפליקציה הזאת עולה, לעומת זאת Tasker מאפשרת ליצור קיצורי דרך מידיים על שלחן העבודה.
- בגלל אופי העבודה שלי, אני יודע *בדיוק* מתי אני בבית ומתי אני יוצא, ועד מתי. אני מורה פרטי, חלק בבית וחלק בכיתה.
* בבוקר, בהתאם למתי שהשעון המעורר מתחיל לצלצל, נדלקת נורה ליד הראש. ברגע שאני משחרר את השעון המעורר, המנורה נכבית ונשלחת פקודת הדלקה למערכת. המגבר נדלק ולאט לאט הווליום עולה.המערכת נכבית לכל המאוחר בשעה 7:33 שאחריה אני כבר אאחר לעבודה, כך שיש לי אינדיקציה ברורה מתי לצאת.
* עם החזרה מהעבודה, המערכת כבר מחכה לי עם מוזיקה שהולכת ומתחזקת עד לווליום יעד (בגלל שאני עובד עם מגבר סטריאו ולא עם רסיבר קולנוע ביתי, אין לי ווליום יעד מוגדר מראש, כך שאני משחק עם מספר הפעמים שפקודת הווליום נשלחת).
* דקה לפני שהשיעור אמור להתחיל, נשלחת פקודת כיבוי לטלוויזיה, רסיבר, מגבר סטריאו (עם הנמכה לפני כן), כיבוי אור בסלון והדלקת אור בפינת העבודה.
* בבקרים שיש לי יותר זמן בבית, נשלחת פקודת הדלקה לטלוויזיה, רסיבר ק"ב ומגבר סטריאו כולל מוזיקה. בימים שאני מתארגן ויוצא לעבודה רק מגבר הסטריאו נדלק.
* תרחיש צפייה בסרט - העברת מגבר הסטריאו לאינפוט המתאים, פקודת דים לתצוגה שלו, הפעלת המגבר שדוחף את הסנטר (אין לו שלט) וכיבוי כל האורות.
* תרחיש האזנה למוזיקה - כיבוי כל האורות, העברת מגבר הסטריאו לאינפוט המתאים, כיבוי המגבר של הסנטר, הדלקת אור קטן בפינה שאני אוהב כשאני מאזין למוזיקה.
תרחיש הליכה לישון: פקודת כיבוי לכל האורות, הדלקת אור קטן בחדר שינה ל-2 דקות, הנמכה של המוזיקה עד לווליום מאוד נמוך ואז כיבוי שלה (מתבצע על פני כחמש דקות)
* בגלל שיש לי מזגן עתיק בבית - בלי שלט אפילו - קניתי מתג חכם שדרכו אני מדליק ומכבה - אבל יצרתי התממשקות של IF מול רכיב A1 של בדרודלינק שיודע לזהות את הטמפרטורה. מעל טרמפרטורה מסוימת נשלחת פקודת כיבוי, מתחת לאחרת - הדלקה (ולהפך, בהתאם לקיץ או חורף). ברגע שאצא מהדירה הזו (שכירות - בתקווה בשנה הבאה), כבר אתממשק מול מזגן חכם יותר ואז אשלח פקודת טמפרטורה ולא רק און-אוף.
* המזגן נדלק אוטומטית כל לילה בשעה 11 וחצי ונכבה בשעה 2 וחצי - אז המאוורר נדלק. ב-6 וחצי בבוקר כשמתחיל להיות לנו חם שוב, המזגן נדלק.
במהלך החורף - נדלק בלילה שיהיה נעים ללכת לישון, נכבה אחרי חצי שעה. בימים קרים ממש, נדלק שוב לחצי שעה ב-4 לפנות בוקר. נדלק ב-7 בבוקר כדי שנצא בכיף מהמיטה. כיבוי אוטומטי ב-8 בבוקר.
* דוד חכם. יצרתי מספר תרחישים שאני יודע שאני עשוי להשתמש בהם - ימים שאני אוהב להתקלח באמצע היום כשיוצא לי במרווח של כשעה שיש לי בעבודה - אבל מעבר לזה, בהתאם לסיום עבודה (התממשקות מול לוח השנה) - פקודת הדלקה של הדוד כדי שיחכה פעיל. גם אם רק בשביל האישה שמתזמנת הדלקה של הדוד כך שיהיו לה מים חמים כשהיא חוזרת מחדר הכושר זה כבר שווה הכל. * בימים שאנחנו הולכים לחדר כושר הדוד נדלק חצי שעה לפני זמן ההגעה המיועד שלנו ונכבה אוטומטית.
* פקודה בעזרת טסקר ורק למי שיש - ברגע שאני מחובר לוויפיי הביתי ויש לי שיחת טלפון, נשלחת פקודת Pause לסרטים והשתקה של הרסיבר ומגבר הסטריאו - עם ניתוק שיחת הטלפון - פקודת פליי וביטול השתקה.
* תרחיש יציאה מהבית: כיבוי כל האורות, כיבוי המאוורר (מחובר ל-SP3, כך שאני גם מכבה לו את החשמל לחלוטין, בגלל שמדובר על מתג TOGGLE), כיבוי טלוויזיה, רסיבר, מגבר סטריאו (בדיקה במקרה הצורך - ידנית לצערי - מחובר ל-SP3S שגם יודע אם יש צריכת זרם - אז אני יודע מרחוק אם באמת כבוי או לא).
כל הבית יודע לעבוד גם עם פקודות קוליות. די גימיק, אבל נחמד לפעמים. כיבוי והדלקה, כניסה ו/או יציאה ממצבים מסוימים.
נ.ב
כל היישום הזה עובד על השלט (150 ש"ח), בקר טמפרטורה ואור (200 ש"ח), רכיב מזגן חכם (300 ש"ח), דוד חכם (350 ש"ח) מתגי אור (70*5 - 350 ש"ח) ומתגים חכמים (7*70 - 490 ש"ח) והכי חשוב - טסקר ותוסף טסקר - 40 ש"ח)
מכאן יש שני מסלולים:
1. לכתוב task, שמכבה משהה קצת ומדליק, ואז בשלחן עבודה לחיצה ארוכה ולבקש קיצור דרך או ווידג'ט שמובילים אליו.
2. ליצור מקרו ב RM-plugin, ואז אפשר ליצר אליו ווידג'ט באותה צורה, או להפעיל באמצעות אלקסה.
שים לב שאלקסה בעצמה מפסיקה לעבוד באמצע המשימה, ברגע שאין אינטרנט, אבל הפלאגין ממשיך את המשימה בלעדיה ומדליק מחדש את המודם.
ran_carney כתב:
* בגלל שיש לי מזגן עתיק בבית - בלי שלט אפילו - קניתי מתג חכם שדרכו אני מדליק ומכבה - אבל יצרתי התממשקות של IF מול רכיב A1 של בדרודלינק שיודע לזהות את הטמפרטורה. מעל טרמפרטורה מסוימת נשלחת פקודת כיבוי, מתחת לאחרת - הדלקה (ולהפך, בהתאם לקיץ או חורף). ברגע שאצא מהדירה הזו (שכירות - בתקווה בשנה הבאה), כבר אתממשק מול מזגן חכם יותר ואז אשלח פקודת טמפרטורה ולא רק און-אוף.
...
·גם ל rm-pro יש חיישן טמפרטורה, משום מה e-control לא מראה אותה, אבל הפלאגין כן יודע לקרוא אותה.
זו בדיוק הסיבה ששאלתי - לא הגיוני לי.
חיברתי SP3 מן הסתם - הגדרתי פקודת כיבוי, דיליי של 200 מילי שניות - פקודת הדלקה, אבל הפקודה הרי נשלחת דרך הרשת - אז פקודת הכיבוי עובדת, הדיליי עובד - אבל ההדלקה, כמו ששיערתי במקור - לא עובדת. איך הצלחת לממש את זה? מה אני מפספס?
לגבי חיישן הטמפרטורה של ברודלינק, אתה צודק - אבל רציתי להריץ תרחישים קצת יותר מורכבים בעזרת חיישן הרעש והאור של ה-A1. אם הייתי צריך רק טמפרטורה הייתי מסתפק במובנה.
"שלום רב,
רכשתי את האפליקציות ונעזרתי במדריך של שימי ביטון מהפורום והצלחתי לבצע הפעלה של פקודות קוליות "ממוקדות" (פעולה אחת לפקודה)
מכאן קצת הסתבכתי.
איך אני מלמד את הטסקר לשלוח רצף פקודות ל rm לאחר מגע בתג nfc למשל?
בעיקרון כל עניין הביצוע של רצף פעולות פשוט לא מסתדר לי.
אודה לכל עזרה, סרטון יוטיוב וכו
רב תודות
אליאל.
_________________"
אליאל שלום.
יש שתי אופציות, אחת היא לכתוב מקרו ב RM-plugin ואז להריץ אותו מהטאסקר.
השניה היא לכתוב בטסקר טאסק שעושה את רצף הפקודות.
במקרה של NFC אני השתמשתי באפליקציה trigger היא יודעת להפעיל טאסקים של טאסקר.
אתה כותב טאסק שבו אתה מוסיף plugin/ RM plugin , וקובע את הפקודה שתשלח ל RM, ואז השהיה קטנה וכן הלאה תמשיך לכל הרצף. אני מוסיף בהתחלה גם sccreen and keyboard lights on לשניה אחת מהתוסף secure settings וגם ping לIP של RM, כדי להעיר את המערכת.
תודה על התגובה,
נחלק של המקרו בrm נשמע לי כרגע הכי קל עבורי, השאלה איך מוסיפים את המקרו לטסקר? אני לא הצלחתי למצוא אפשרות כזו
האפשרות השניה לא עובדת לי, הרכבתי רצף פעולות בטסקר אבל בהפעלה שלהם לא קורא כלום, ניסיתי גם לשים אותם כפרופיל עם כפתור הפעלה בווידג'ט, ללא הצלחה.
1. אפשר בהחלט להשתמש בו כטריגר, אתה מכניס אותו למשתנה חיצוני (עם אות ראשונה גדולה) ומשתמש במשתנה כטריגר לפרופיל.
לדעתי יותר נח לקבוע משתנה עם מספר דרגות כמו 'קר', 'חם' , לוהט' ולהשתמש בו, כי כך אתה יכול לשחק בגבולות הטמפרטורה רק פעם אחת, אם הם נמצאים בפרופילים/ טאסקים שונים.
תמונה מס' 1:
קבלת הטמפרטורה.
תמונה מס' 2:
רישום למשתנה חיצוני %Temperature וגם למשתנה אלפאנומרי %Hom.
תמונה מס' 3.
טאסק המפעיל את המאורר בהתאם לחוק.
הטאסק שקורא טמפרטורה, מופעל כל שעה עגולה.
הטאסק השני בהתאם ללוח הזמנים שקבעתי לעצמי, או באמצעות חישן קירבה וכדומה.
(אצלי הוא עובד בשבתות וחגים מ 11:00 עד מוצ"ש)
הערות:
1. אני משתמש במשתנה %Hom בעוד כמה טאסקים/פרופילים, ולכן אני מעדיף לעבוד איתו כך שאם בעתיד אחליט שחם נחשב מ 25.65, אשנה רק פעם אחת. שים לב לאמפליטודה החלשה של הטמפרטורה, הRM כנראה די מבודד ולא מגיב חזק לטמפרטורה החיצונית.
2. אתה יכול לעשות פרופיל של state/variable ואז לתת תנאי כניסה %Hom=חם, ותנאי יציאה %Hom=קר. אני פשוט מעדיף להגביל את ההפעלה האוטומטית רק לשבתות וחגים ורק לשעות הצהרים.
3. אתה יכול גם להכניס שורה שמאפסת את המשתנה %Hom, כך שאם קריאת הטמפרטורה נכשלת, כלום לא יקרה (אחרת המשתנה הזה יכיל את הערך שהוא קיבל בפעם האחרונה שקריאת הטמפרטורה הצליחה).
4. בקריאה השניה של הטמפרטורה לא מסומן הריבוע של "המשך פרוצדורה אם נכשל", כך שהטאסק אמור לעצור.
מכאן יש שני מסלולים:
1. לכתוב task, שמכבה משהה קצת ומדליק, ואז בשלחן עבודה לחיצה ארוכה ולבקש קיצור דרך או ווידג'ט שמובילים אליו.
2. ליצור מקרו ב RM-plugin, ואז אפשר ליצר אליו ווידג'ט באותה צורה, או להפעיל באמצעות אלקסה.
שים לב שאלקסה בעצמה מפסיקה לעבוד באמצע המשימה, ברגע שאין אינטרנט, אבל הפלאגין ממשיך את המשימה בלעדיה ומדליק מחדש את המודם.
...
·אני חושב שהפתרון הכי טוב הוא לשלוח פקודת REBOOT דרך TELNET או SSH