שאלה לפניי שדרוג. דוד כפול אל מול מחליף חום.
היי כולם,
שאלונת,
בשדרוג שאני מתכוון לבצע אוטוטו התכוונתי לקנות את הECM tech/ barista , אך עם השיטוטים, ראיתי שהqm67 עולה בערך אותו דבר או מעט יותר, ושקלתי ללכת בכיוון הזה.
אכתוב את השיקולים:
* שותה בעיקר קפוצינו, פעם ביום-יומיים שותה גם אספרסו, למרות שבזמן האחרון זה התחיל לעלות ואני מוצא את עצמי שותה יותר אספרסו בערבים.
* לפעמים מארח ואז נדרש ל2-3 כוסות במקביל (הקצפה)
* חובה אפשרות גם למיכל מים ולא רק חיבור ישיר, אני בדירות שכורות
* כנראה שאזמין מחו״ל, התקציב לא יכול לעבור את ה1500 יורו כולל המשלוח.
המטחה: צי׳אדו e5p
אני יודע שהיו כאן חששות לפעמים מדוד כפול, ואני לא מצליח להבין האם לחלוטין זה מומלץ ורק שיקול כלכלי או מעבר לכך.
אשמח גם כמובן לכל המלצות אחרות. כרגע עם אוסקר.
המון תודה
צביאל
שאלונת,
בשדרוג שאני מתכוון לבצע אוטוטו התכוונתי לקנות את הECM tech/ barista , אך עם השיטוטים, ראיתי שהqm67 עולה בערך אותו דבר או מעט יותר, ושקלתי ללכת בכיוון הזה.
אכתוב את השיקולים:
* שותה בעיקר קפוצינו, פעם ביום-יומיים שותה גם אספרסו, למרות שבזמן האחרון זה התחיל לעלות ואני מוצא את עצמי שותה יותר אספרסו בערבים.
* לפעמים מארח ואז נדרש ל2-3 כוסות במקביל (הקצפה)
* חובה אפשרות גם למיכל מים ולא רק חיבור ישיר, אני בדירות שכורות
* כנראה שאזמין מחו״ל, התקציב לא יכול לעבור את ה1500 יורו כולל המשלוח.
המטחה: צי׳אדו e5p
אני יודע שהיו כאן חששות לפעמים מדוד כפול, ואני לא מצליח להבין האם לחלוטין זה מומלץ ורק שיקול כלכלי או מעבר לכך.
אשמח גם כמובן לכל המלצות אחרות. כרגע עם אוסקר.
המון תודה
צביאל
נערך לאחרונה על ידי tzvielbd ב 27/09/2017 22:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מי העלה חששות מדוד כפול ולמה?
אני חושש מאנשים שחוששים מדוד כפול.
ה-QM67 לא רואה HX ממטר. היא עדיפה בכל הפרמטרים החשובים - קפה, נוחות שימוש, חזרתיות וזמן חימום.
החסרונות שלה (שמגיעים עם המחיר הנמוך):
- משאבה רוטורית, מרעישה יותר ולא מאפשרת חיבור ישיר
- איכות בניה טובה מאוד אבל לא מצויינת
- מראה ספרטני וזול יותר ממכונות היי-אנד
מצד שני, היא עולה קצת יותר מחצי ממכונות DB אחרות.
מבחינת תפקוד, היא נהדרת. שני גופי החימום עובדים במקביל ואפשר לכבות עם סוויץ' חיצוני את גוף החימום של ההקצפה - מאפשר להשתמש בה ממש כמו SB, רק לאספרסו ולכבות - חוסך כסף ובלאי של גוף החימום השני.
אני חושש מאנשים שחוששים מדוד כפול.
ה-QM67 לא רואה HX ממטר. היא עדיפה בכל הפרמטרים החשובים - קפה, נוחות שימוש, חזרתיות וזמן חימום.
החסרונות שלה (שמגיעים עם המחיר הנמוך):
- משאבה רוטורית, מרעישה יותר ולא מאפשרת חיבור ישיר
- איכות בניה טובה מאוד אבל לא מצויינת
- מראה ספרטני וזול יותר ממכונות היי-אנד
מצד שני, היא עולה קצת יותר מחצי ממכונות DB אחרות.
מבחינת תפקוד, היא נהדרת. שני גופי החימום עובדים במקביל ואפשר לכבות עם סוויץ' חיצוני את גוף החימום של ההקצפה - מאפשר להשתמש בה ממש כמו SB, רק לאספרסו ולכבות - חוסך כסף ובלאי של גוף החימום השני.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
כבעלים שלה QM67 מסכים עם מוטי...
לגבי הרעש של המשאבה - לא כזה נורא הם שמו לה מעין משתיק שגורם לה פחות לרעוש להבדיל ממכונות עם משאבות ויברציה אחרות. מבדילים בפחות רעש באופן מיידי.
ה PID כל כך משמעותי. כל שינוי במעלה למעלה או למטה נותן לך טעם אחר שמתאים לזן או לרמת הקלייה.
חימום מהיר מאוד בגלל דודים בנפח סביר (לא גדול ולא קטן) יציבה מספק עקב פיצוי של גופי חימום מאוד חזקים.
כיוון לחץ חליטה נשלט בקלות מעל גוף המכונה (בלי לפרק חצי מכונה) ממש בקלות כל אחד משחק עם הלחץ חליטה שטוב לו...
מומלצת למי שיש תקציב ל HX אבל לא ל DB במחירים גבוהים יותר וכמו שאמר מוטי , מתאימה למי שמוכן לוותר קצת על איכות בנייה....שלא תטעה האיכות בנייה שלה הרבה יותר טובה מ BEZZERA למשל שהייתה לי לפני) אבל פחות טובה מ ECM וכו'...
בהצלחה
לגבי הרעש של המשאבה - לא כזה נורא הם שמו לה מעין משתיק שגורם לה פחות לרעוש להבדיל ממכונות עם משאבות ויברציה אחרות. מבדילים בפחות רעש באופן מיידי.
ה PID כל כך משמעותי. כל שינוי במעלה למעלה או למטה נותן לך טעם אחר שמתאים לזן או לרמת הקלייה.
חימום מהיר מאוד בגלל דודים בנפח סביר (לא גדול ולא קטן) יציבה מספק עקב פיצוי של גופי חימום מאוד חזקים.
כיוון לחץ חליטה נשלט בקלות מעל גוף המכונה (בלי לפרק חצי מכונה) ממש בקלות כל אחד משחק עם הלחץ חליטה שטוב לו...
מומלצת למי שיש תקציב ל HX אבל לא ל DB במחירים גבוהים יותר וכמו שאמר מוטי , מתאימה למי שמוכן לוותר קצת על איכות בנייה....שלא תטעה האיכות בנייה שלה הרבה יותר טובה מ BEZZERA למשל שהייתה לי לפני) אבל פחות טובה מ ECM וכו'...
בהצלחה
איכות הבניה היא שיקול, והיא בעצם הסיבה ששקלתי את ECM מלכתחילה.
ובעצם, אני צריך לדעת שיש לי כאן ראש שקט, ושאני לא צריך לשדרג בכלל בשנים הקרובות.
השאלה מה היא כאן הכוונה ׳לוותר על איכות בנייה׳.
איתמר, זו הצעה נהדרת, רק הבעייה היא שאני בטוח שהECM עושה את זה נהדר, השאלה היא איפה אני יכול לנסות את הqm67 בשביל לבדוק...
ובעצם, אני צריך לדעת שיש לי כאן ראש שקט, ושאני לא צריך לשדרג בכלל בשנים הקרובות.
איתמר, זו הצעה נהדרת, רק הבעייה היא שאני בטוח שהECM עושה את זה נהדר, השאלה היא איפה אני יכול לנסות את הqm67 בשביל לבדוק...
·קודם כל זה כייף תמיד לקרוא על הזמנת אורחים בפורום...tzvielbd כתב:איכות הבניה היא שיקול, והיא בעצם הסיבה ששקלתי את ECM מלכתחילה.
איתמר, זו הצעה נהדרת, רק הבעייה היא שאני בטוח שהECM עושה את זה נהדר, השאלה היא איפה אני יכול לנסות את הqm67 בשביל לבדוק......
ועשיו להתייחסות לפוסט -
למה אתה מייחס את איכות הבניה למוצר שתחליף אותו בעוד כמה שנים?
באיכות הבניה - אני חושב שיותר מתכוונים לגימור החיצוני ולא לאמינות המוצר
יש מוצרים שהם אמינים מאוד אם כי איכות הבניה שלהם בסיסית, זאת אומרת קווי גימור, עיצוב, טקסטורה חיצונית ועוד...
אני צודק או טועה?
·moshez כתב:·קודם כל זה כייף תמיד לקרוא על הזמנת אורחים בפורום.........
ועשיו להתייחסות לפוסט -
למה אתה מייחס את איכות הבניה למוצר שתחליף אותו בעוד כמה שנים?
באיכות הבניה - אני חושב שיותר מתכוונים לגימור החיצוני ולא לאמינות המוצר
יש מוצרים שהם אמינים מאוד אם כי איכות הבניה שלהם בסיסית, זאת אומרת קווי גימור, עיצוב, טקסטורה חיצונית ועוד...
אני צודק או טועה?...
אם אתה טועה אז בכלל לא תהיה שאלה בעבורי, האמינות זה אחד הדברים החשובים ביותר שלי.
@tzvielbd
·
אני חושב שאני צודק
ראה הרבה מוצרים שנחשבים אמינים עם איכות בניה בינונית ועדיין נחשבים לאמינים,
אם תיקח את ECM הידועה באיכות בניה טובה לעומת qm/ בזרה/ רוקט אז אני לא שמעתי על בעיות אמינות של החברות האחרות
לי זה נראה יותר כמו טויוה מול לקסוס, שניהם מותגים אמינים
·
אני חושב שאני צודק
ראה הרבה מוצרים שנחשבים אמינים עם איכות בניה בינונית ועדיין נחשבים לאמינים,
אם תיקח את ECM הידועה באיכות בניה טובה לעומת qm/ בזרה/ רוקט אז אני לא שמעתי על בעיות אמינות של החברות האחרות
לי זה נראה יותר כמו טויוה מול לקסוס, שניהם מותגים אמינים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

חצי צודק.
מבחינת הרכיבים כמעט ואין הבדל בין המכונות. היצרנים קונים את הרכיבים מאותם הספקים - ראה קוויקמיל מול איצו (IZZO), למשל. הכפתורים, הדוודים - נראים כמעט זהים. רוקט, למשל, לא מייצרים שום דבר בעצמם. הם רק מרכיבים את המכונות במפעל שלהם.
ההבדל נעוץ בעיצוב ובאיכות ההרכבה - שממנה נגזרת התחזוקה. מי שפתח מכונה של קוויקמיל מיד נבהל. יש שרשורים שלמים על זה - החוטים שם בפנים נראים כאילו הוריקן עבר על מכונה של רוקט. בלגאן מוחלט ומאוד קשה לתחזק או לתקן חלקים ככה. יש גם סיכוי יותר גדול לנזק - כי כשיש כזה בלגאן יש יותר מה שיפריע לפעולה תקינה.
האם זה אומר שיש לבחור ECM על קוויקמיל משיקולי אמינות? לדעתי ממש לא. במיוחד כשמדובר ב-ECM שהיא אובר-רייטד לדעתי. עם כל הכבוד להם, זה לא לה-מרצוקו וזה אפילו לא מתקרב לשם. עושים עבודה נהדרת של תכנון פנימי וארגון הרכיבים, אבל רוקט עושים עבודה מעולה באותה המידה ולא מתמחרים כ"כ מוגזם את המכונות שלהם.
לסיכומו של עניין - לדעתי ה-QM67 היא רכישה מעולה ומאוד מומלצת, והיא עדיפה על כל HX של כל יצרן.
מבחינת הרכיבים כמעט ואין הבדל בין המכונות. היצרנים קונים את הרכיבים מאותם הספקים - ראה קוויקמיל מול איצו (IZZO), למשל. הכפתורים, הדוודים - נראים כמעט זהים. רוקט, למשל, לא מייצרים שום דבר בעצמם. הם רק מרכיבים את המכונות במפעל שלהם.
ההבדל נעוץ בעיצוב ובאיכות ההרכבה - שממנה נגזרת התחזוקה. מי שפתח מכונה של קוויקמיל מיד נבהל. יש שרשורים שלמים על זה - החוטים שם בפנים נראים כאילו הוריקן עבר על מכונה של רוקט. בלגאן מוחלט ומאוד קשה לתחזק או לתקן חלקים ככה. יש גם סיכוי יותר גדול לנזק - כי כשיש כזה בלגאן יש יותר מה שיפריע לפעולה תקינה.
האם זה אומר שיש לבחור ECM על קוויקמיל משיקולי אמינות? לדעתי ממש לא. במיוחד כשמדובר ב-ECM שהיא אובר-רייטד לדעתי. עם כל הכבוד להם, זה לא לה-מרצוקו וזה אפילו לא מתקרב לשם. עושים עבודה נהדרת של תכנון פנימי וארגון הרכיבים, אבל רוקט עושים עבודה מעולה באותה המידה ולא מתמחרים כ"כ מוגזם את המכונות שלהם.
לסיכומו של עניין - לדעתי ה-QM67 היא רכישה מעולה ומאוד מומלצת, והיא עדיפה על כל HX של כל יצרן.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
·huck כתב:היי
סליחה שאני מתפרצ לדיון , האם לPid יש טיימר לחליטה ?
תודה...
האם זו שאלה ספציפית או כללית?
אין כל קשר בין PID לבין טיימר, כל אחד ממלא פונקציה אחרת.
גם ב-PID יש לשאול האם שולט על חליטה וגם על הקצפה או רק על חליטה?
יש מערכות משולבות שמכילות גם וגם ועליך לבדוק ספציפית בכל מכונה עם בקרה אלקטרונית מה סוג הבקרה שיש בדגם הספציפי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

PID על שעון חליטה זה טרנד של החודשים האחרונים, כי אחת החברות המרכזיות שמיצרות PID למכונות אספרסו ביתיות (GICAR) יצאה עם מודול כזה.
לטעמי שעון חליטה זה אחד הדברים הכי מיותרים בהכנת קפה. כשמתחילים ורוצים להבין את הבסיס אפשר בהחלט להשתמש בטיימר (האפליקציה של הסלולרי מצוינת בשביל זה). אפשר גם להשתמש במשקל או בכוס מדידה כדי להבין מה זה 30 מ"ל או 60 מ"ל ובאמת לנסות ולכוון למספרים ה"אידיאליים" של זמן מול כמות משקה בכוס.
אבל מהר מאוד מבינים מי נגד מי ואז הטיימר מיותר לגמרי. לומדים לזהות זרימה יפה לפי איך שהיא נראית, לא לפי כמה זמן שהיא לוקחת.
לטעמי שעון חליטה זה אחד הדברים הכי מיותרים בהכנת קפה. כשמתחילים ורוצים להבין את הבסיס אפשר בהחלט להשתמש בטיימר (האפליקציה של הסלולרי מצוינת בשביל זה). אפשר גם להשתמש במשקל או בכוס מדידה כדי להבין מה זה 30 מ"ל או 60 מ"ל ובאמת לנסות ולכוון למספרים ה"אידיאליים" של זמן מול כמות משקה בכוס.
אבל מהר מאוד מבינים מי נגד מי ואז הטיימר מיותר לגמרי. לומדים לזהות זרימה יפה לפי איך שהיא נראית, לא לפי כמה זמן שהיא לוקחת.
בהשוואה מעניינת שנערכה בין R58 ל QM67 מתברר לאחרונה יש shot timer https://cliffandpebble.com/blogs/our-blog/quick-mill-qm67-dual-boiler-vs-rocket-espresso-r58-dual-boiler