קפיצות תמונה ב- LCD מדגם Philips 32PF5331
רכשתי את הטלוויזיה בערך לפני חודש וחצי. לאחר זמן קצר שמתי לב לקפיצות של התמונה, הקפיצה היא מאד רגעית משהו כמו עשירית שניה אך אי אפשר שלא לשים לב עליה.
כדי שתבינו על איזה קפיצה אני מדבר, אז תתארו לכם ששני מקורות שידור מחוברים לאתה כניסה ואז למעשה במקום תמונה ברורה אתם רואים מן גלים על המסך, כל זה קורה לעשירית שניה ואז התמונה חוזרת לקדמותה.
התדירות של הקפיצות לא קבוע, נדמה לי שזה תלוי בארוץ. ז"א בארוצים כמו YES1,2,3 וכדומה זה קורה לעיתים רחוקות (אך עדיין קורה), בארוצים כמו ערוץ 2 זה קורה בתדירות יותר גבוהה אך עדיין זה לא משהו קבוע. בנוסף בחצי שעה ראשונה של צפייה זה כמעט ולא קורה. בנוסף זה קורה הקבה כאשר אני רואה סרטים מהמחשב שמחובר אצלי דרך RCA.
הזמנתי טכנאי , הוא הגיע והקיש איזשהו קוד של טכנאים שהציג על המסך כל מיני נתונים ובין היתר כמות של errors, והמספר היה 0. אז אמר שזה לא קשור לטלויזיה ושאלו הפרעות מבחוץ ושהטלויזיות כל כך רגישות שאפילו זה יכול להגיע מהשכנים.
הטענה שלו לא נשמעת לי הגיונית בייחוד אם אני מסתכל על אופן הקפיצות.
יש לי חבר שאמר שיש תופעה שכאשר יש בעיה בפילטר של תדרים ואז לעשירית שניה הטלוזיה "מתבלבלת" ומאבדת את התדר, למרות שהחבר הזה לא טטכנאים מוסמך ואני בטוח שגם הוא שמע על זה מאיפשהו, אבל בכל זאת זה נשמע לי יותר הגיוני מאשר הפרעות מהשכנים.
התופעה מאד מציקה במיוחד שחסכתי הרבה זמן כדי לקנות LCD וקיבלתי מוצר שהוא לא תקין.
האם מישהו מכיר תהתופעה?
מה עלי לעשות?
האם ניתן לתקן את זה או שצריך החלפת טלויזיה?
אודה לכם על התגובות.
כדי שתבינו על איזה קפיצה אני מדבר, אז תתארו לכם ששני מקורות שידור מחוברים לאתה כניסה ואז למעשה במקום תמונה ברורה אתם רואים מן גלים על המסך, כל זה קורה לעשירית שניה ואז התמונה חוזרת לקדמותה.
התדירות של הקפיצות לא קבוע, נדמה לי שזה תלוי בארוץ. ז"א בארוצים כמו YES1,2,3 וכדומה זה קורה לעיתים רחוקות (אך עדיין קורה), בארוצים כמו ערוץ 2 זה קורה בתדירות יותר גבוהה אך עדיין זה לא משהו קבוע. בנוסף בחצי שעה ראשונה של צפייה זה כמעט ולא קורה. בנוסף זה קורה הקבה כאשר אני רואה סרטים מהמחשב שמחובר אצלי דרך RCA.
הזמנתי טכנאי , הוא הגיע והקיש איזשהו קוד של טכנאים שהציג על המסך כל מיני נתונים ובין היתר כמות של errors, והמספר היה 0. אז אמר שזה לא קשור לטלויזיה ושאלו הפרעות מבחוץ ושהטלויזיות כל כך רגישות שאפילו זה יכול להגיע מהשכנים.
הטענה שלו לא נשמעת לי הגיונית בייחוד אם אני מסתכל על אופן הקפיצות.
יש לי חבר שאמר שיש תופעה שכאשר יש בעיה בפילטר של תדרים ואז לעשירית שניה הטלוזיה "מתבלבלת" ומאבדת את התדר, למרות שהחבר הזה לא טטכנאים מוסמך ואני בטוח שגם הוא שמע על זה מאיפשהו, אבל בכל זאת זה נשמע לי יותר הגיוני מאשר הפרעות מהשכנים.
התופעה מאד מציקה במיוחד שחסכתי הרבה זמן כדי לקנות LCD וקיבלתי מוצר שהוא לא תקין.
האם מישהו מכיר תהתופעה?
מה עלי לעשות?
האם ניתן לתקן את זה או שצריך החלפת טלויזיה?
אודה לכם על התגובות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קפיצות תמונה ב- LCD מדגם Philips 32PF5331
אם הבנתי נכון את השאלה, אז אני משתמש בכבל של SCART של פיליפס תומך RGB לפי העלות של 150 ש"ח והכבל עצמו שטוח עם מלא כבלים יותר דקים.
היתי חושד שזה החיבור אך אותם קפיתות נצפות גם בצפיה דרך המחשב שמחור RCA.
היתי חושד שזה החיבור אך אותם קפיתות נצפות גם בצפיה דרך המחשב שמחור RCA.
- Danny_Malis
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 108
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני צופה בטל' הנ"ל כיומיים ולא נתקלתי בבעיה כזאת למרות שלא יצא לי עדיין לחבר מחשב.
דרך איזה חברה אתה מחובר YES או HOT ?
דרך איזה חברה אתה מחובר YES או HOT ?
- Danny_Malis
-
- חבר פעיל מאוד

אני מרוצה מהצפיה ביס אבל מקווה לטוב יותר כשיגיע הממיר החדש )3100( , איך חיברת אנלוגית למחשב ? אם זה אפשרי אני לא יקנה כבל דיגיטלי...
- Danny_Malis
-
- חבר פעיל מאוד

גם אני חיברתי היום עם SVIDEO לנייד ואני מאוד מקווה שעם HDMI רואים את הDESKTOP יותר טוב...PHILL כתב:חיברתי עם RCA הכי פשוט ורואים סרטים מצויין ועוד אני פדנט בעיניין של איכןת התמונה
כמובן לגלוש באינטרנט מהספה אני לא יכול כי רואים את האותיות קצת מטושטש מצד שני אני גם לא צריך את זה
ומה זה המימיר החדש הזה?...
למרות שהיתי מרוצה מאיכות הצפייה בסרטים אך גלישה ועבודה בעזרת חיבור זה בלתי אפשרי.
זה ממיר שמוציא אות RGB ולכן אמורים ליראות יותר טוב ב YES.
תגיד נסית לכוון את המסך דרך YES IMPACT (ערוץ 144)?
הוא ציין שזה קורה לא רק בצפיה בכבלים אלה גם בחיבור מקורות אחרים לכן מיותר להתעסק עם YES IMPACT.Danny_Malis כתב:גם אני חיברתי היום עם SVIDEO לנייד ואני מאוד מקווה שעם HDMI רואים את הDESKTOP יותר טוב...PHILL כתב:חיברתי עם RCA הכי פשוט ורואים סרטים מצויין ועוד אני פדנט בעיניין של איכןת התמונה
כמובן לגלוש באינטרנט מהספה אני לא יכול כי רואים את האותיות קצת מטושטש מצד שני אני גם לא צריך את זה
למרות שהיתי מרוצה מאיכות הצפייה בסרטים אך גלישה ועבודה בעזרת חיבור זה בלתי אפשרי.
תגיד נסית לכוון את המסך דרך YES IMPACT (ערוץ 144)?...
בחיבור HDMI אתה לא תאבד פיקסל אחד בצפיה של המחשב בטלויזיה.
- Danny_Malis
-
- חבר פעיל מאוד

כששאלתי אם הוא ניסה את יס אימפקט זה לא היה כדי לנסות לפתור את הבעיה שלו אלא כדי לבדוק אם הוא רואה את כל השקופית ב-16:9 כי אני לא.TiGeRGuY כתב:הוא ציין שזה קורה לא רק בצפיה בכבלים אלה גם בחיבור מקורות אחרים לכן מיותר להתעסק עם YES IMPACT.Danny_Malis כתב:גם אני חיברתי היום עם SVIDEO לנייד ואני מאוד מקווה שעם HDMI רואים את הDESKTOP יותר טוב...PHILL כתב:חיברתי עם RCA הכי פשוט ורואים סרטים מצויין ועוד אני פדנט בעיניין של איכןת התמונה
תגיד נסית לכוון את המסך דרך YES IMPACT (ערוץ 144)?...
בחיבור HDMI אתה לא תאבד פיקסל אחד בצפיה של המחשב בטלויזיה....
- Danny_Malis
-
- חבר פעיל מאוד

יש מצב שאתה מדבר על מין חיתוך תמונה כזה בסצנות מהירות ?
אכן זה נראה כמו חיתוך תמונה, ז"א שחצי התחתון של תמונה כאילו נמרח לעשירית שניה.
אך זה קורה לא רק בסצנות מהירות אבל נניח אם אני עוצר את התמונה כאשר אני רואה מהמחשב אז זה קורה
בתדירות נמוכה יותר (משהו כמו 1 לעשר דקות בממוצע) , מצד שני באופן כללי דרך המחשב זה קורה יותר (משהו כמו פעם ב- 2-3 דקוצ בממוצע) מאשר בשידורים של יס ששם זה יכול לקרות גם פעם ברבע שעה בערוצים כמו YES1,2,3,4 .
אך זה קורה לא רק בסצנות מהירות אבל נניח אם אני עוצר את התמונה כאשר אני רואה מהמחשב אז זה קורה
בתדירות נמוכה יותר (משהו כמו 1 לעשר דקות בממוצע) , מצד שני באופן כללי דרך המחשב זה קורה יותר (משהו כמו פעם ב- 2-3 דקוצ בממוצע) מאשר בשידורים של יס ששם זה יכול לקרות גם פעם ברבע שעה בערוצים כמו YES1,2,3,4 .