קפיצות תמונה ב- LCD מדגם Philips 32PF5331

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
PHILL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רכשתי את הטלוויזיה בערך לפני חודש וחצי. לאחר זמן קצר שמתי לב לקפיצות של התמונה, הקפיצה היא מאד רגעית משהו כמו עשירית שניה אך אי אפשר שלא לשים לב עליה.
כדי שתבינו על איזה קפיצה אני מדבר, אז תתארו לכם ששני מקורות שידור מחוברים לאתה כניסה ואז למעשה במקום תמונה ברורה אתם רואים מן גלים על המסך, כל זה קורה לעשירית שניה ואז התמונה חוזרת לקדמותה.
התדירות של הקפיצות לא קבוע, נדמה לי שזה תלוי בארוץ. ז"א בארוצים כמו YES1,2,3 וכדומה זה קורה לעיתים רחוקות (אך עדיין קורה), בארוצים כמו ערוץ 2 זה קורה בתדירות יותר גבוהה אך עדיין זה לא משהו קבוע. בנוסף בחצי שעה ראשונה של צפייה זה כמעט ולא קורה. בנוסף זה קורה הקבה כאשר אני רואה סרטים מהמחשב שמחובר אצלי דרך RCA.

הזמנתי טכנאי , הוא הגיע והקיש איזשהו קוד של טכנאים שהציג על המסך כל מיני נתונים ובין היתר כמות של errors, והמספר היה 0. אז אמר שזה לא קשור לטלויזיה ושאלו הפרעות מבחוץ ושהטלויזיות כל כך רגישות שאפילו זה יכול להגיע מהשכנים.

הטענה שלו לא נשמעת לי הגיונית בייחוד אם אני מסתכל על אופן הקפיצות.
יש לי חבר שאמר שיש תופעה שכאשר יש בעיה בפילטר של תדרים ואז לעשירית שניה הטלוזיה "מתבלבלת" ומאבדת את התדר, למרות שהחבר הזה לא טטכנאים מוסמך ואני בטוח שגם הוא שמע על זה מאיפשהו, אבל בכל זאת זה נשמע לי יותר הגיוני מאשר הפרעות מהשכנים.

התופעה מאד מציקה במיוחד שחסכתי הרבה זמן כדי לקנות LCD וקיבלתי מוצר שהוא לא תקין.

האם מישהו מכיר תהתופעה?
מה עלי לעשות?
האם ניתן לתקן את זה או שצריך החלפת טלויזיה?
אודה לכם על התגובות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

איך אתה מחובר לכבלים ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

PHILL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

קפיצות תמונה ב- LCD מדגם Philips 32PF5331

שליחה #3 

אם הבנתי נכון את השאלה, אז אני משתמש בכבל של SCART של פיליפס תומך RGB לפי העלות של 150 ש"ח והכבל עצמו שטוח עם מלא כבלים יותר דקים.
היתי חושד שזה החיבור אך אותם קפיתות נצפות גם בצפיה דרך המחשב שמחור RCA.

PHILL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

לא כולם ביהד....
עכשיו ראיתי סרט מהמחשב ופתאום היה הרבה קפיצות כאלה או היעלמות התמונה לעשירית שניה, אפשר לקרוא לזה ככה.
ז"א זב כאילו המקור או התדר או משהו בסגנון זה משפיע....

מישהו שיעזור לי !!!!!

Danny_Malis
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108

שליחה #5 

אני צופה בטל' הנ"ל כיומיים ולא נתקלתי בבעיה כזאת למרות שלא יצא לי עדיין לחבר מחשב.
דרך איזה חברה אתה מחובר YES או HOT ?

PHILL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ואתה מרוצה ממנה? איך התמונה לדעתך? שלדעתי היא מעולה, גם דרך המחשב רואים מעולה למרות החיבור האנלוגי שלי, רק הקפיצות האלו מפריעות קצת , עצם זה שזה קיים.

ואני מחובר דרך YES.
אתה מכיר תופעות מהסוג הזה?

Danny_Malis
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אני מרוצה מהצפיה ביס אבל מקווה לטוב יותר כשיגיע הממיר החדש )3100( , איך חיברת אנלוגית למחשב ? אם זה אפשרי אני לא יקנה כבל דיגיטלי...

PHILL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

חיברתי עם RCA הכי פשוט ורואים סרטים מצויין ועוד אני פדנט בעיניין של איכןת התמונה
כמובן לגלוש באינטרנט מהספה אני לא יכול כי רואים את האותיות קצת מטושטש מצד שני אני גם לא צריך את זה
ומה זה המימיר החדש הזה?

Danny_Malis
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

PHILL כתב:חיברתי עם RCA הכי פשוט ורואים סרטים מצויין ועוד אני פדנט בעיניין של איכןת התמונה
כמובן לגלוש באינטרנט מהספה אני לא יכול כי רואים את האותיות קצת מטושטש מצד שני אני גם לא צריך את זה
ומה זה המימיר החדש הזה?
...
גם אני חיברתי היום עם SVIDEO לנייד ואני מאוד מקווה שעם HDMI רואים את הDESKTOP יותר טוב...
למרות שהיתי מרוצה מאיכות הצפייה בסרטים אך גלישה ועבודה בעזרת חיבור זה בלתי אפשרי.
זה ממיר שמוציא אות RGB ולכן אמורים ליראות יותר טוב ב YES.
תגיד נסית לכוון את המסך דרך YES IMPACT (ערוץ 144)?

TiGeRGuY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256

שליחה #10 

Danny_Malis כתב:
PHILL כתב:חיברתי עם RCA הכי פשוט ורואים סרטים מצויין ועוד אני פדנט בעיניין של איכןת התמונה
ומה זה המימיר החדש הזה?
...
גם אני חיברתי היום עם SVIDEO לנייד ואני מאוד מקווה שעם HDMI רואים את הDESKTOP יותר טוב...
למרות שהיתי מרוצה מאיכות הצפייה בסרטים אך גלישה ועבודה בעזרת חיבור זה בלתי אפשרי.
...
הוא ציין שזה קורה לא רק בצפיה בכבלים אלה גם בחיבור מקורות אחרים לכן מיותר להתעסק עם YES IMPACT.
בחיבור HDMI אתה לא תאבד פיקסל אחד בצפיה של המחשב בטלויזיה. :)

Danny_Malis
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

TiGeRGuY כתב:
Danny_Malis כתב:
ומה זה המימיר החדש הזה?
...
...
הוא ציין שזה קורה לא רק בצפיה בכבלים אלה גם בחיבור מקורות אחרים לכן מיותר להתעסק עם YES IMPACT.
בחיבור HDMI אתה לא תאבד פיקסל אחד בצפיה של המחשב בטלויזיה. :)
...
כששאלתי אם הוא ניסה את יס אימפקט זה לא היה כדי לנסות לפתור את הבעיה שלו אלא כדי לבדוק אם הוא רואה את כל השקופית ב-16:9 כי אני לא.

PHILL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

בשורה תחתונה אם הבעיה קיימץ גם כאשר רואים YES וגם כאשר רואים מחשב זאת אומרת שהבעיה היא בטלויזיה עצמה?

Danny_Malis
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

יש מצב שאתה מדבר על מין חיתוך תמונה כזה בסצנות מהירות ?

PHILL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אכן זה נראה כמו חיתוך תמונה, ז"א שחצי התחתון של תמונה כאילו נמרח לעשירית שניה.
אך זה קורה לא רק בסצנות מהירות אבל נניח אם אני עוצר את התמונה כאשר אני רואה מהמחשב אז זה קורה
בתדירות נמוכה יותר (משהו כמו 1 לעשר דקות בממוצע) , מצד שני באופן כללי דרך המחשב זה קורה יותר (משהו כמו פעם ב- 2-3 דקוצ בממוצע) מאשר בשידורים של יס ששם זה יכול לקרות גם פעם ברבע שעה בערוצים כמו YES1,2,3,4 .

TiGeRGuY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256

שליחה #15 

לדעתי יש לך בעיה בלוח של החיבורים. תממש אחריות.

PHILL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

מה ז"א הבעיה בלוח חיבורים?
אתה יכול להרחיב?

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”