לא מבינה מה זה אומר... עזרה =(

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
RachelChan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

יש לי פיירבוקס ואני צריכה עזרה הוט לא מוכנים לעזור הם אומרים שמצידם הכל תקין כנ"ל הוט נט

והבנתי שאני צריכה הוכחה אז אמרו לי חברים להיכנס לממשק של הפיירבוקס ולצלם את המסכים הבאים:

הבעיה שאני לא מבינה מה זה אומר האם המצב תקין או לא תקין (גרוע) ואם כן מה אפשר לעשות ?

קישור לתמונות
https://ibb.co/cSTSm5
https://ibb.co/cLXnm5

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #2 

תפרטי במילים מה הבעיה שנתקלת?
למה התקשרת אליהם?

RachelChan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

b2k כתב:תפרטי במילים מה הבעיה שנתקלת?
למה התקשרת אליהם?
...
היי שלום לך,

הרבה פעמים יש התנתקויות באינטרנט או ירידה במהירות הגלישה גם אם זה בבוקר וגם אם זה בערב בלי קשר לכמות המשתמשים באינטרנט כאשר אני מבצעת בדיקת מהירות אני יכולה לקבל 180 ולפעמים 120 וגם 80-90

כמובן שכל הבדיקות מתבצעות דרך חיבור של כבלים למחשבים על וואיפי אין מה לדבר בכלל המהירות שם היא בקושי 50-60

חשוב לציין שזה קורה גם בחיבור ישיר לפיירבוקס והיו בבית גם טכנאי וגם מתקין של מיני ושניהם אמרו שהכל תקין =/

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

הבעיות של ההתנתקויות וגם של ירידה במהירות העברת נתונים נובעות בין היתר ובעיקר מהשגיאות על הקו שלך ( תשתית כבלים לא תקינה, שהוט נדרשת לתקנה ) שמוצגות במסך דיאגנוסטיקה שצירפת. גזרתי את החלק הרלוונטי מצילום מסך שצירפת. כל המספרים בטבלה במצב תקין חייבים להישאר כ 0 לאורך זמן של כמה ימים. כל אחת השורות מייצגת תדר קליטה נפרד, שהמודם משתמש בו. יש שני עמודות, אחת לשגיאות תקשורת שהמנגנון תיקון שגיאות של המודם מסוגל לתקן והעמודה השנייה לשגיאות לא ברות תיקון.

RachelChan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

sys_admin כתב:הבעיות של ההתנתקויות וגם של ירידה במהירות העברת נתונים נובעות בין היתר ובעיקר מהשגיאות על הקו שלך ( תשתית כבלים לא תקינה, שהוט נדרשת לתקנה ) שמוצגות במסך דיאגנוסטיקה שצירפת. גזרתי את החלק הרלוונטי מצילום מסך שצירפת. כל המספרים בטבלה במצב תקין חייבים להישאר כ 0 לאורך זמן של כמה ימים. כל אחת השורות מייצגת תדר קליטה נפרד, שהמודם משתמש בו. יש שני עמודות, אחת לשגיאות תקשורת שהמנגנון תיקון שגיאות של המודם מסוגל לתקן והעמודה השנייה לשגיאות לא ברות תיקון.
...
תודה לך אבל תוכל להסביר לי עם מי אני צריכה לדבר ומה אני אמורה להגיד להם כי הם מצידם לפחות מהפעם האחרונה אמרו שהכל בסדר גם היה מתקין לפני כמה ימים שהתקין מיני ואמר שהוא לא רואה בעיה כך שאני דיי אובדת עצות

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני בדרך כלל מדבר עם גורמים בהנדסה או בתכנון של תשתיות טכנולוגיות, אבל את בתור לקוחה פרטית, יכולה לדבר רק עם מוקד טכני או עם שירות לקוחות. זה שהטכנאים או המוקדנים לא רואים את הבעיות, זו כבר בעיה אחרת. אני כבר שמעתי על המקרים שהמוקדנים לא רואים בעיה, גם כשהלקוח מנותק, בגלל שכבל קרוע לפני המבנה של הלקוח. :lol:

RachelChan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

sys_admin כתב:אני בדרך כלל מדבר עם גורמים בהנדסה או בתכנון של תשתיות טכנולוגיות, אבל את בתור לקוחה פרטית, יכולה לדבר רק עם מוקד טכני או עם שירות לקוחות. זה שהטכנאים או המוקדנים לא רואים את הבעיות, זו כבר בעיה אחרת. אני כבר שמעתי על המקרים שהמוקדנים לא רואים בעיה, גם כשהלקוח מנותק, בגלל שכבל קרוע לפני המבנה של הלקוח. :lol:
...
טוב אז דברתי עם הוט עם מנהל אמרו לי שיביאו לי מתקין לבית למרות שהמתקין הקודם היה על הפנים הן

בנוסף אמרתי לו על ה תמונה שצרפת על החלק של ה uncorectable של השגיאות בפיירבוקס שגדלו ל 15 אלף

הוא אומר שזה לא קשור לתשתית או לכבלים בביתי אלא לנתונים שעוברים מהפיירבוקס לשרתים שלהם ושזה מצב לא תקין אבל אין מה לעשות כי מבחנתו רשום לו שהכל תקין

אפשר אולי הסבר מה זה באמת אומר הסבר לטיפשות כמוני שאין להם מושג כדי שפעם הבא וגם שיבוא המתקין יהיה לי את הידע להסביר לו

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #8 

גם לי יש אותה בעיה בדיוק.
ניסיתי להסביר למוקדנים מה הבעיה, ומה אומרים המספרים, ושזה לא אמור להגיע למספרים כאלו גבוהים.
2 מוקדני תמיכה אמרו לי שהם לא יודעים מה העמודות האילו, ושמבחינתם הכל תקין, למרות התלונות על האטה וניתוקים.
אחד מהם אמר לי "זה אינטרנט - או שזה עובד, או שלא עובד בכלל. אם אתה גולש אז זה עובד. אין באמצע"
אמרתי לו שאם יש לי ברז בבית ואני פותח עד הסוף והוא רק מטפטף, זה אומר שיש לי מים בברז? בדיוק אותו דבר.
הוא לא הבין מה רציתי ממנו.
לעניין השגיאות:
כשמנה (packet) מגיעה למודם שלך, הוא מבצע בדיקת תקינות.
אם יש שגיאה שהוא יכול לתקן, הוא מתקן, ואז נוסף 1 למונה ה- correctables (ניתנים לתיקון)
אם יש שגיאה שהוא לא יכול לתקן, הוא הוא מבקש את המנה שוב, ואז נוסף 1 למונה ה- Uncorrectables (לא ניתנים לתיקון)

מספרים גבוהים אומרים שיש בעיה בחיווט של הוט, ונכנסות הפרעות לאות העובר בכבל שאליו מחובר הפייברבוקס.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

מבלי להיכנס ליותר מדי הסברים טכניים, אפשר להגיד, שהמספרים האלה מייצגים שגיאות תקשורת בין ציוד של הוט שמותקן בבית הלקוח ( פייברבוקס, הוטבוקס או כל שם אחר שהוט המציאו למודם כבלים ) ולבין ציוד של הוט בצד הקרוב להוט ( שאפשר לכנות אותו מרכזייה של כבלים ). בשלב שמודם כבלים מצליח להתחבר למרכזייה, מערכת בדיקה מתחילה לבדוק, אם הנתונים עוברים בצורה תקינה. כל "מסר" שמגיעה משובש נספר בטבלה זו. במשך הזמן, אם יש בעיה קבוע ולא רגעית, השגיאות מצטברות למספרים של אלפים, כמו שקורה אצלך. הבעיה זו, קשורה, אך ורק לבעיות של רשת כבלים מהארון תקשורת של הוט בשכונה שלך ועד למודם שלך.

RachelChan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

sys_admin כתב:מבלי להיכנס ליותר מדי הסברים טכניים, אפשר להגיד, שהמספרים האלה מייצגים שגיאות תקשורת בין ציוד של הוט שמותקן בבית הלקוח ( פייברבוקס, הוטבוקס או כל שם אחר שהוט המציאו למודם כבלים ) ולבין ציוד של הוט בצד הקרוב להוט ( שאפשר לכנות אותו מרכזייה של כבלים ). בשלב שמודם כבלים מצליח להתחבר למרכזייה, מערכת בדיקה מתחילה לבדוק, אם הנתונים עוברים בצורה תקינה. כל "מסר" שמגיעה משובש נספר בטבלה זו. במשך הזמן, אם יש בעיה קבוע ולא רגעית, השגיאות מצטברות למספרים של אלפים, כמו שקורה אצלך. הבעיה זו, קשורה, אך ורק לבעיות של רשת כבלים מהארון תקשורת של הוט בשכונה שלך ועד למודם שלך.
...
·
תודה רבה על כל העזרה רק כדי לעשות לי סדר ולראות שהכל ברור לי ושאני יודעת על מה אני מדברת יש ארון של הוט ליד הבית שלי בשכונה שנקרא מרכזייה ממנו יוצא כבל לבית שלי שמתחבר לפיירבוקס ויש בעיה באותו כבל כנראה לפי השגיאות האלה ?

כרגע המטרה שלי היא לדאוג שהטכנאי יחליף את הכבל כי זכור לי שאחד הטכנאים אמר לבעלי שהכבל שיש לנו כרגע הוא ישן ולא עומד בתקן אבל אין לי מושג מה זה אומר ואם זה כזה קריטי

יש לך אולי עוד טיפים מה יכולה להיות הבעיה במידה ויבוא טכנאי ויחליף את הכבל והבעיות ימשיכו ? מה עוד ניתן להגיד להם או לעשות ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

כמו שכבר כתבתי, הבעיה היא בתשתית של הוט בין המרכזייה שלהם בשכונה שלך למודם שלך. הבעיה זו יכילה להיות בכבל, בנקודה כלשהיא מחוץ לבית שלך, בתוך הבית שלך או בדירה שלך. הבעיה יכולה להיות גם לא בכבל עצמו, אלה בציוד פסיבי של התשתית, כמו מחברים של הכבל, מפצלים של הוט או בציוד אקטיבי של הוט, למשל במגבר חלוקה, במקלט אופטי וכו'. את הבעיה הטכנאי יכול לזהות רק בעזרת ציוד בדיקה מתאים, שמזהה את המיקום המדויק של הבעיה בכבל או ברכיב אחר. ללא ציוד בדיקה, דבר היחידי שהטכנאי צריך לעשות, זה להחליף הכל על עיוור. דבר שעולה מאוד יקר ומצריך הרבה זמן. מבחינתך, כלקוחה, כל מה שהטכנאי צריך לעשות, זה לא חשוב, מה שחשוב לך, זה שיפתרו את הבעיה.

RachelChan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

sys_admin כתב:כמו שכבר כתבתי, הבעיה היא בתשתית של הוט בין המרכזייה שלהם בשכונה שלך למודם שלך. הבעיה זו יכילה להיות בכבל, בנקודה כלשהיא מחוץ לבית שלך, בתוך הבית שלך או בדירה שלך. הבעיה יכולה להיות גם לא בכבל עצמו, אלה בציוד פסיבי של התשתית, כמו מחברים של הכבל, מפצלים של הוט או בציוד אקטיבי של הוט, למשל במגבר חלוקה, במקלט אופטי וכו'. את הבעיה הטכנאי יכול לזהות רק בעזרת ציוד בדיקה מתאים, שמזהה את המיקום המדויק של הבעיה בכבל או ברכיב אחר. ללא ציוד בדיקה, דבר היחידי שהטכנאי צריך לעשות, זה להחליף הכל על עיוור. דבר שעולה מאוד יקר ומצריך הרבה זמן. מבחינתך, כלקוחה, כל מה שהטכנאי צריך לעשות, זה לא חשוב, מה שחשוב לך, זה שיפתרו את הבעיה.
...
·
רציתי לעדכן אתכם חברים אז כך הגיעה טכנאי היום לפני שהוא הגיע עשיתי בדיקת מהירות עם הוט וקיבלתי 130 מגה הטכנאי החליף כבל שמתחבר מהמפצל מחוץ לבית לפיירבוקס כולל את המפצל עצמו לטענתו זה אמור לפתור את הבעיה של מהירויות נמוכות רנדומליות והניתוקים הבעיה היא שאחרי שהוא הלך קיבלתי 80 מגה מתוך 200 התקשרתי לטכנאי והוא אמר שמבחנתו הכל תקין ואין בעיה גם מבדיקות שבציעה מהנייד שלו אז כרגע אני ממתינה שיחזרו אלי מהוט אמרו לי שיחזרו אלי ממחלקת ההנדסה או המומחים שלהם או שקר כלשהו מה שבטוח זה לא נציג או מנהל רגיל

בכל מקרה אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות כי הטכנאי אמר לי שאם זה בעיה עם הכבל שמתחבר מהמרכזיה לבית שלי אף אחד לא יטפל לי בזה אז אני דיי מבולבלת כבר ולא יודע מה להגיד להם או האם בכל זאת יש דרך לפתור את זה ?

RachelChan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

Amir64 כתב:גם לי יש אותה בעיה בדיוק.
ניסיתי להסביר למוקדנים מה הבעיה, ומה אומרים המספרים, ושזה לא אמור להגיע למספרים כאלו גבוהים.
2 מוקדני תמיכה אמרו לי שהם לא יודעים מה העמודות האילו, ושמבחינתם הכל תקין, למרות התלונות על האטה וניתוקים.
אחד מהם אמר לי "זה אינטרנט - או שזה עובד, או שלא עובד בכלל. אם אתה גולש אז זה עובד. אין באמצע"
אמרתי לו שאם יש לי ברז בבית ואני פותח עד הסוף והוא רק מטפטף, זה אומר שיש לי מים בברז? בדיוק אותו דבר.
הוא לא הבין מה רציתי ממנו.
לעניין השגיאות:
כשמנה (packet) מגיעה למודם שלך, הוא מבצע בדיקת תקינות.
אם יש שגיאה שהוא יכול לתקן, הוא מתקן, ואז נוסף 1 למונה ה- correctables (ניתנים לתיקון)
אם יש שגיאה שהוא לא יכול לתקן, הוא הוא מבקש את המנה שוב, ואז נוסף 1 למונה ה- Uncorrectables (לא ניתנים לתיקון)

מספרים גבוהים אומרים שיש בעיה בחיווט של הוט, ונכנסות הפרעות לאות העובר בכבל שאליו מחובר הפייברבוקס.
...
·
היי תודה על העזרה הוספתי עדכון אם יש לך רעיונות מה עוד אני יכולה לעשות או מה להגיד למומחים שלהם אשמח כי אני ממש צריכה עזרה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”