oris74 כתב:מה קורה עם תכנים שכבר ראיתי ב VOD ונמצאים על הממיר - אוכל לצפות בהם?
...
מה שאתה מקליט ניתן לראות ותכני VOD בהוט, נשמרים רק ל 24 שעות, אז אתה צריך לדעת מתי הם סוגרים את הכניסה ל VOD ולהזמין את כל התוכניות שאתה רוצה טיפה לפני, ז"א להתחיל לראות איזה כמה שניות, בדרך השיטה הזו מצליחה.
ראיתי באחת ההודעות בפורומים באתר קישור לידיעה ב ynet שלקוחות סמארט כן יוכלו לצפות ב VOD. יאללה כוולם להתחבר לפני יום כיפור, ממילא יש לכם שבוע ניסיון בחינם
אפשר לצפות דרך המחשב, למי שיש Chrome Cast או משהו כזה יכול להעביר לטלויזיה, וכמובן בעלי סטרימר עם אנדרואיד TV יכולים להתקין ישר מהחנות (יש עוד אופציות שלא השתמשתי בהן, תבדקו באתר smart.net.il)
1. לפי מה שהבנתי, מחייבים אותם לסגור את השידורים, הם לא "בוחרים" לעשות זאת.
2. לחברות האלה יש מספר רב של לקוחות דתיים, שיום כיפור זה באמת נקודה קריטית עבורם ולכן אני לגמרי מבין אותם.כל עוד שהם לא מכבים את השידורים בשבת, זה נראה לי הגיוני וסביר.
3. יש חברות שכן נותנות את השירות, כמו נטפליקס (זו לא חברה ישראלית אין עליה חובות כאלה) וסמארט (שבגלגול הקודם שלה גם היא לא סגרה את השירות).
4. הבנתי שאפשר לדרוש מהחברות פיצוי על ה-24 שעות שלא קיבלתם VOD עליהם. הרי אתם משלמים סכום כסף עבור השירות הזה וביום הזה לא קיבלתם שירות.
עופר, מכל הנקודות שהעלית, זו שהיא הסיבה האמיתית היחידה לסגירת ה-VOD היא 2. החברות הללו פשוט מפחדות מזעם הלקוחות הדתיים שלהן. זה כמובן בולשיט גמור, כי לאדם דתי לא באמת משנה אם אתה צופה ב-VOD בו בהקלטה (שנמצאת גם היא על שרת החברה, שנשאר פעיל ביום כיפור). סיפור אחר אלו הפוליטיקאים הדתיים שתמיד ישמחו לעשות חגיגה מכל דבר, ומהם החברות באמת פוחדות.
הרגולטור בפירוש לא חייב אותם לסגור את ה-VOD. הדבר היחיד שקיים בחוק הוא סגירת שידורים לינאריים מקומיים (שידורים לינאריים מחול ממשיכים כרגיל).
בקיצור - פשוט חבורה של פחדנים.
יש לי עוד רעיון - אולי ביום כיפור הבא תאגידי המים השונים יתנדבו לסגור את זרם המים בבתים? ממילא ביום כיפור אסור להתרחץ ולשתות... לא מתאים?
לא מדוייק לגמרי לפי כתבה שראיתי אתמול (אין לי כרגע את הקישור).
את יס והוט הרגולטור כן מחייב לסגור את השידורים - אבל מועצת הכבלים כבר הודיעה להם שהם יכולים לפנות ולבקש הקלה והיא תישקל בחיוב - הם החליטו שלא משיקוליהם המסחריים.
את סלקום ופרטנר אף אחד לא מחייב לסגור - זו בחירה מודעת שלהם לטוב ולרע.
נראה לי קצת צביעות ששתי החברות יסגרו את ה VOD אבל יאפשרו לצפות בשידורים מוקלטים מהענן.
חבר שלי שיש לו חבילת טריפל של סלקום עם שלושה ממירים התקשר אליהם עכשיו. הם אמרו לו שבשום פנים ואופן אין פיצוי על יום כיפור. הוא דרש להתנתק רק לכיפור כי הם אלה שלמעשה מנתקים אותו. כשאמרו שאי אפשר ביקש להתנתק לגמרי.
זה נגמר עם שימור לקוחות שנתן לו את הממיר השלישי חינם לשנה (29.90 ₪ לחודש).
צריך לחייב חברות טלוויזיה שסוגרות את השידור ביום כיפור שיזכו את הלקוחות באופן אוטומטי.
אז אולי זה ישנה משהו בהלך המחשבה של החברות והן ישקלו טוב אם הן רוצות להפסיד הכנסות של יום שלם.
באותה מידה החברות יכלו להציע מנוי מוזל יותר למי שלא משתמש בטלוויזיה בשבת, כמו בביטוח רכב.
אני צם וזה היום היחיד בשנה שאני לא משתמש בסלולרי, מחשב או טלוויזיה, אבל אני נגד לסגור את השידורים למי שכן רוצה לצפות.
למי שמשלם לסלקום על ממיר, לא חבל על הכסף? שיקנה מי בוקס בעלות חד פעמית.