טלויזיות קטנות לאלה שחייבים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני מאוד מעריכה את כל העזרה שקיבלתי בכל הפורומים פה ולכל העונים והעוזרים.
מחיפוש בפורום טרם שאלה, הבנתי שנושא טלויזיה 32 אינצ' ופחות, זה נושא לא קל גם בגלל שהוא פחות מעניין (ואולי בגלל ש) גם כי החברות לא משקיעות בTV כאלה.
קראתי כמה וכמה שרשורים בעניין, הבעיה היא שהדגמים בשרשורים רובם לא עדכניים, והדגמים ששואלים לגביהם כבר לא קיימים, אפילו לא בחנויות שלא שמעתי עליהם ב=ZAP.
אז הבנתי
1.צריך ללכת לחנות לבדוק את הדגמים החדשים ולחפש ביקורות עליהם ברשת ואז אולי לשאול גם פה. לבדוק לפי דגמים ולא לפי חברות, כי לאותה חברה יכול להיות דגם טוב/לא טוב.
2.להתאים TV לצורת השימוש של הקונה.
(אני צריכה עידן + , העברה בין המחשב לTV בקו חוטי (לא אל-חוטי) ואולי יום אחד אצליח להשתמש ב KODI, לא יודעת)
3 רובם מוצרי מדבקה.
4. רק ל-LG והייסנס יש שירות לקוחות נורמלי. לפנסוניק יש אמנם אחריות של יורוקום, אבל העבירו את השירות לצד שלישי שיש עליו הרבה ביקורת(עדיין?) ולסמסונג השירות בעייתי (עדיין?)
5.הכל תלוי במרחק שיש בסלון בין הצופה לTV. אם יש פחות מ2 מטר לא חשוב אם יש HD או FHD
6.אם רוצים חיבור למחשב חשוב שיהיה HDMI ו SCART (אולי גם VGA),(הבנתי שצריך להיות משהו עם RGB,לא הבנתי לגבי RCA וקומפוננט וקומפוזיט, ניכר שהמאמר מושקע מאוד אבל מובן ליודעי דבר, אני הלכתי בו לאיבוד).
7.לבדוק אם USB קורא MP4 MKV DIVX
8.לקנות עם אחריות יבואן רשמי לשנה.
9. קראתי שעדיף פנל IPS ולא TN ׁ(לא הבנתי איך בודקים את זה)
9.לבדוק בחנות אם איכות צפיה ושמע הם טובים. להביא דיסק און קיי לחנות ולבקש שיראו את הסרט וככה לדעת אם האיכות צפיה טובה.
10.HD Ready עדיף עם הכנה ל 1080i - לא יודעת איך בודקים.
11. עדיף TV של חברה מוכרת (מה זה אומר היום?) של פחות מ32 אינצ' , מאשר של לא מוכרת ב 32 אינצ'.
12.עדיף שתתמוך בכתוביות בעברית SRT,SUB, ושיהיה EPG עברית. אם יש עידן+ בTV לבדוק שתומך בDVBT 2, יציאת RF
והכי חשוב ולסיכום
13. קשה לדעת איזו TV לקנות שהיא 32 אינצ' או פחות, בסכום שלא עולה על 1000 ש"ח, בלי תלת ממד, בלי TV חכמה,בלי WI FI,אפילו בלי עידן +.

ראיתי שרשור ביקורות לTV מעל 40 אינצ' לפני כמה חודשים. אשמח אם מישהו יחשוב שיש גם צרכנים של TV קטנות שצריכים גם משהו דומה ומעודכן. תודה!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1, 2, 3, 4.
5. נכון, אבל הפוך. ככל שמרחק הצפייה קטן יותר, כך רצוי רזולוציה גבוהה יותר.
6. היום רק HDMI ו-USB רלוונטיים. SCART בטוח לא.
7. כן, אבל לרוב הדגמים החדשים אין בעיה עם זה.
8. החלטה שלך. ל-LG ולהייסנס אחריות של 3 שנים.
9א. אין היום טלוויזיות עם פאנל TN. הטכנולוגיה הזו קיימת היום רק במסכי מחשב וטלפונים.
9ב. נכון.
10. HD Ready זה 720P. שוב, רוב\כל המסכים המודרניים ידעו לקבל אות 1080i.
11. נכון, אבל קשה מאד למצוא משהו ב-"32. פחות מזה כמעט בלתי אפשרי, וזה גם יהיה יקר יותר.
12. DVB-T2 מאפשר תמיכה בשידורי HD.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

@אביבית222
·בנוסף לדבריו של TheCoolest, אני חושב שאת יכולה לבדוק אפשרות קניה של טלויזיה כזאת באמזון. תוכלי למצוא גם דגמים חדישים וגם מחיר טוב. לפני כשנה רכשתי כך סוני 32 עבור אמא שלי

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אם כך , אז כן להעדיף FHD אם יש

שליחה #4 

יש 1 של JVC, היום למיטב ידיעתי הוא מוצר מדבקה, וגם החנות לא מוכרת לי.
הבעיה בקניה בחו"ל שאם יש בעיות, אין למי לפנות, וגם אמרו בתוכנית TV צרכנית כלשהי שלא הרבה קונים TV בגלל מיסים, מכס או משהו, לא זוכרת את הסיבה. אולי מדובר בטלויזיות עם מסכים גדולים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

Re: אם כך , אז כן להעדיף FHD אם יש

שליחה #5 

@אביבית222
·
JVC זה המיץ של הזבל. (אותו המיץ שלפעמים מטפטף במעלית כשמורידים את האשפה לפח)
לא ארחיב במילים. מה שיש לי לומר מנסיון על המוצרים ועל רמת השירות של היבואן רשמתי פה:
https://www.hometheater.co.il/vt254458.html
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

jacko-il כתב:@אביבית222
·
JVC זה המיץ של הזבל. (אותו המיץ שלפעמים מטפטף במעלית כשמורידים את האשפה לפח)
לא ארחיב במילים. מה שיש לי לומר מנסיון על המוצרים ועל רמת השירות של היבואן רשמתי פה:
https://www.hometheater.co.il/vt254458.html
...
זה באמת נראה לי תמוה, שמוצר מדבקה בשונה מכל היתר יש לו FHD עם מחיר דומה ליתר. חשבתי לעצמי שהם סתם כותבים ואין באמת.
קניתי מוצר כלשהו פעם , כבר לא זוכרת מה זה היה ושל איזו חברה. סטרימר כלשהו או משהו כזה והיה כתוב בחוץ שיש MP4, הגענו הביתה, פתחנו ולא ראיתי כלום. מזל שלא זרקתי את הקופסה. החזרנו לחנות. הבחור שם הכניס את הדיסק און קי שהבאנו עם סרט ולא ראה כלום. הם קיבלו את את המכשיר חזרה והחזירו את הכסף.
דווקא נדמה לי שזה היה באלמ. לא בטוחה. היה כבר לפני כמה שנים.
אבל הסיפור שסיפרת באמת חתיכת סיפור, חבל שמנצלים אנשים שלא יודעים.

עדכון: "דווקא נדמה לי שזה היה באלמ"- בדקתי, לא קנינו באלמ
נערך לאחרונה על ידי אביבית222 ב 21/10/2017 19:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #7 

חיפשתי להורים שלי טלויזיה 32 אינץ'. המוכר שכנע אותי לקחת איזה מותג סיני עלום שם, עם מערכת הפעלה אנדרואיד, "כי שם לא יהיו לך בעיות עם עברית בנטפליקס".

כשהגעתי עם הטלויזיה הביתה התברר שהוא צדק - לא היו בעיות עם העברית בנטפליקס כי לא היה מותקן נטפליקס. גם את חנות האפליקציות של גוגל לא היה אפשר למצוא... הצלחתי למצוא איזשהו APK של נטפליקס באינטרנט והתקנתי, אבל האיכות הייתה מזעזעת, קליטת ה-WiFi הייתה ממש גרועה, וכל האפליקציות קרסו כל כמה דקות. ברור שלא הייתה תמיכה בעברית, כמובן, אבל לעומת זאת היו כמה וכמה אפליקציות בסינית.

בסוף ארזתי את הטלויזיה יפה יפה ונסעתי אליו בחזרה. יצא גבר והחזיר את הכסף בלי להתווכח.

יצאתי משם ונכנסתי לחנות הסמוכה, קניתי LG 32LJ550Z, והיא פשוט עובדת באופן מושלם. נטפליקס עובד מצויין עם עברית, עידן פלוס באיכות סבבה (תואם גם לתקן DVB-T2), והכי חשוב - ההורים מרוצים וגם אני שקט כי זו טלויזיה מפירמה נורמלית...

Batnun

.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

אביבית222 כתב:יש 1 של JVC, היום למיטב ידיעתי הוא מוצר מדבקה, וגם החנות לא מוכרת לי.
הבעיה בקניה בחו"ל שאם יש בעיות, אין למי לפנות, וגם אמרו בתוכנית TV צרכנית כלשהי שלא הרבה קונים TV בגלל מיסים, מכס או משהו, לא זוכרת את הסיבה. אולי מדובר בטלויזיות עם מסכים גדולים.
...
·אם את קונה מאמזון אז לפחות בשנה או שנתיים הראשונות (בהתאם לאחריות) יש למי לפנות. לגבי המיסים - כולל משלוח ומיסים זה יצא יותר זול מאשר בארץ.
לא ניתן להזמין מאמזון מסכים גדולים, הכי גדול שנשלח לארץ שראיתי היה 49", בכל מקרה את מדברת על מסכך של 32. אני אישית ממש לא בעד קניית מסך מדבקה, ולדעתי עדיף לשלם קצת יותר אבל לקנות מסך של סוני.

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

יש לי בעיה, כי אמי לא רגילה לכזה גודל מסך(32 אינץ') ומבקשת מסך יותר קטן...אם זה היה 32 היה לי יותר קל למצוא, אבל היא לא רגילה ואומרת שזה גדול לה מדי ומפריע לה.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #10 

ראיתי לא מזמן פרסום ב-hitech zone (למי שיש) לטלוויזיה של פיליפס בגודל 24 במחיר של 990 ש"ח.
לפי המפרט, למי שמתאים הגודל הזה, זה מוצר לא רע.
דגם 4022 PFS
מפרט טכני
חדות גבוהה : High Definition 1920x1080p.
ממיר דיגיטאלי: DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2
בהירות: 250 cd/m²
רזולוציה: 1920x1080p
תדר תצוגה: 50 Hz
יחס ממדים: 4:3/16:9 זום אוטומטי.
מאפייני השמע: W6 (RMS) עם דולבי.
סוגי תכנים: תמונות , מוזיקה , וידאו.
פורמטים נתמכים: AVI, MKV, H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1, HEVC (H.265)

חיבורים:
WIFI
כניסות אחוריות : 2 x HDMI, DIGITAL AUDIO OUT, VGA, A UDIO IN DVI / VGA , אנטנת כניסה לווינית .
כניסות בדופן: ממשק CI, USB, אוזניות.
יציאות: יציאת שמע דיגיטאלית.
יציאת שמע דיגיטאלית.

כתוב עליה בפרסום Smart TV, אין לי מושג מה זה אומר לגביה.

עריכה - בדקתי עכשיו, ומוכרים אותה באותו מחיר בדיוק גם בוואלה שופס

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

@אביבית222
·
גם אמא שלי היתה מאושרת עם מסך "40. כשאמרתי לה שאני שם לה טלוויזיה "60 אינץ' אמרה שזה גדול מדי.
המסך הגיע, הותקן, והכל נפלא.
"32 זה מסך קטנטן. אלא אם כן היא יושבת צמוד לטלוויזיה אני לא רואה סיבה לחפש משהו קטן יותר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

אביבית222 כתב:יש לי בעיה, כי אמי לא רגילה לכזה גודל מסך(32 אינץ') ומבקשת מסך יותר קטן...אם זה היה 32 היה לי יותר קל למצוא, אבל היא לא רגילה ואומרת שזה גדול לה מדי ומפריע לה.
...
·תשימי לב רק שאם הייתה לה טלויזיה crt עם מסך 21, אז lcd עם מסך 32 זה בדיוק הגדול. פשוט בעבר הטלויזיה עצמה הייתה גדולה יותר.

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אם מייבאים TV גם כך בגדלים קטנים

שליחה #13 

כלומר, זה לא שאין בכלל בשוק, אז למה לא לייבא מוצרים טובים, נשגב מבינתי.
אמרתי לה שמסכים ישנים הם מסיביים יותר, לכן ה-32 נראה יותר גדול, כי שטח המסך יותר גדול.
היא באמת יושבת בערך מטר ומשהו מהטלוויזיה.
עברתי עכשו שוב על טלויזיות באינטרנט והבנתי שהמצב נורא מסובך. אפילו חברות כמו LG יש להן TV עם ביקורות מאוכזבות. וואו, איזו תסבוכת.
יש גם איזה מעגל קסמים נראה לי:
לא מייבאים TV קטנות מוצלחות במחיר טוב>אין ביקוש>לא מייבאים TV קטנות טובות במחיר טוב>איו ביקוש וכו'.
החלטנו שנסתובב בחנויות, נראה בדיוק מה האפשרויות ומשם נמשיך הלאה.
המון תודה לכל העונים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

Re: אם מייבאים TV גם כך בגדלים קטנים

שליחה #14 

@אביבית222
·
תביני משהו,
היצרנים עצמם ירדו מהגדלים האלה. אין פה איזו קנוניה, זה עניין של היצע וביקוש. כל שנה ושנה הגודל הממוצע לטלויזיות עולה. בנוסף לזה גם הרווח שיש על מסכים קטנים הוא נמוך יותר. אז פשוט, היצרנים הגדולים ממשיכים לייצר עדיין טלויזיות קטנות, אך הן פשוט לא שמות על זה דגש. אלו מסכים פשוטים שמיועדים לצרכים פשוטים - חדרי ילדים, חדרי מלון ולסלון של אמא שלך :) (גם לאמא שלי).

אבל, לקחת את הסיפור קשה מידי. באמת.
כולה מסך טלויזיה לאמא. אני בטוח שהיא לא איזה פדנטית שתתלונן עם הצבעים של המסך לא הכי מדוייקים ואם השחור של הפאנל לא הכי שחור וכן האלה. כולה רוצה לראות תמונה סבירה שמתאימה לצרכים שלה ולשמוע סאונד סביר. ושהשימוש בה יהיה פשוט או לפחות לא מסובך יותר ממה שהיא מכירה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לגבי אלקטרה, מצאתי שרשור ארוך מ2013

שליחה #15 

הזכיר לי את סיפור JVC...

הבעיה היא שאף פעם אי אפשר לדעת עם שרשורים קודמים, האם עדיין מעודכנים, האם יש שיפור או שעדיין אותו דבר.

לגבי TV גם ראיתי פעם שכתוב שלאחר שקונים TV , צריך להזמין טכנאי להתקנה, כי אם מתקינים לבד, הם אומרים שהצרכן גרם לתקלה...רק חסר לי שנחכה לטכנאי שיגיע מי יודע מתי עם שירות כזה.

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: אם מייבאים TV גם כך בגדלים קטנים

שליחה #16 

@jacko-il
·אולי בעולם מייצרים יותר TV ענקיות,בינתיים פה בארץ לא מפסיקים להקטין את הסלונים. עוד מעט נגור בקופאות גפרורים. לאן תיכנס הTV?
אז אתה אומר שבאמזון כן יש,אבל אם יביאו לארץ יעלה ליבואנים יותר והרווח יהיה שולי מדי אז לא מייבאים. אולי.
אבל הכנסת אותי לפרופורציות, לא שחיפשתי צבעים מדויוקים או פאנל שחור, אבל נכון שאני דואגת לה יותר ממה שהיא דואגת לזה.פשוט מרוב באסה(שירות,איכות,מחיר,מוצרי מדבקה) קשה למצוא מה כדאי לקנות.
תודה לך.
טוב אקח כל שנכתב עד כה לתשומת הלב ונחליט לפי מה שחשוב יותר.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #17 

אביבית222
קראת ורכשת המון יחסית ידע בתחום.
הרוב לצערי לא רלבנטי כשמדובר בגודל "32.
החנויות מחזיקות מלאי קטן של מסכים כאלה.
אני רכשתי לחותנתי מסך כזה אחרי שנכנסתי לכמה חנויות (רשתות)
גדולות ואחרי שצפיתי במספר מסכי "32 (המבחר קטן), בחרתי את המסך הזול ביותר
שהיה והאחרון מהדגם הספציפי שהיה לו "סמארט" שבפועל לא הופעל כלל,
היה מסך הייסנס ב 850 ש"ח והיא מרוצה ממנו מאד עד עצם היום.
גם היא טענה בהתחלה שזה יהיה גדול מדי.
קיבלתי את דבריה כי לא היה לה מקום למסך יותר גדול.
ראיתי בחנויות כמה מסכים יותר יקרים של סמסונג, פאנסוניק.
המבחר בסה"כ באמת קטן.
מושג אמיתי תוכלי לקבל רק כשתבקרי לבד או איתה בחנות ואז כנראה תבחרו.
"מרווח הטעות" כאן הוא קטן יחסית למסך גדול ויקר בהרבה.

Floppy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #18 

@Batnun
השירשור הזה רלוונטי גם לגבי. כרגע נראה לי הדגם הנ"ל של LG. אשמח אם תוכל להעיר לגבי הפאנל שלו, בעיקר לגבי זווית צפייה: האם ה- IPS בדגם זה מאפשר צפייה נוחה גם מהצד (זווית של 45 מעלות בערך)? תודה מראש.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #19 

עם פאנל IPS יש פחות איבוד מבחינת הצבעים והניגודיות ביחס למסכים מבוססים על VA.
אני לא יודע בנוגע ל-45 מעלות, אבל המצב יהיה טוב יותר מאשר עם מסך בעל פאנל VA.
הכי פשוט זה לגשת לחנות ולבדוק בעצמך.

Floppy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

@TheCoolest
תודה. אני אבדוק לפני רכישה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”