רשמים והתלבטויות אחרונות לפני בחירת טלוויזיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Travis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, קצת רקע.
לאחר שמונה שנים, הסמסונג 40 אינץ' הנאמנה שלנו שווקה חיים (בין לילה משהו השתבש בצבעים, לא ניתן לתקן את זה וגם ככה כנראה הגיע הזמן), ולכן החלטנו לרכוש טלוויזיה חדשה. מרחק הצפייה בסלון הינו בין 2.5 ל-3 מטר, זווית הצפייה ברוב המקרים הינה צרה, התקציב הוא סביב עשרת אלפים ש"ח (ניתן למתוח עד ל-12 אלף).

לאחר קריאה מרובה, במספר פורומים אך בעיקר בפורום הזה (אני כבר מרגיש קשר אישי לחלק מכתבי הבית הקבועים), וביקור במספר חנויות שמוכרות טלוויזיות, ההחלטה הצטמצמה ככל הנראה לשלושה (או ארבעה) דגמים אפשריים – אבל לפני כן, כמה רשמים כלליים מהשבועיים האחרונים.

(1) רוב ההפניות לאתרי בחינה חיצוניים לא רלוונטיים לדגמים אשר משווקים בארץ (במיוחד ההפניות לאתרים rtings ו-4ktvcomparison), למעט מספר דגמים אשר משווקים ביבוא מקביל. בכלל אין אף אתר השוואות שאנחנו באמת יכולים להשתמש בו בארץ. המצב החמור ביותר הוא עם הדגמים של סמסונג (הדגמים המשווקים בארץ הינם עם התגית האירופאית “UE”, אך בפועל מגיעים עם המפרטים האסייתים – “UA”, בעוד אתרי הבדיקות מתייחסים לרוב למפרטים האמריקאים – “UN”. גם אצל היצרנים האחרים המצב לא מדהים, אבל לפחות שם זה קצת פחות מבלבל / מטעה)

(2) הקונצנזוס היחיד הוא לגבי הגודל של הטלוויזיה, מה שדחף את הבחירה לכיוון 65 אינץ' באופן מובהק

(3) מסך שטוח או קעור – לא ממש משנה; בעיקרון היצרנים יורדים בהדרגה מקעור (לפחות בסדרות החדשות שמיובאות לארץ), אבל דווקא ניתן למצוא כמה מציאות (בפוטנציה) מסדרות ישנות (2016), במחירים זולים יחסית (אשמח לשמוע דעות גם לגבי זה)

כשלוקחים בחשבון את הדברים מעלה, נראה שנשארים (בתקציב שציינתי, ומבלי לקפוץ לדגמי ה-OLED), שלושה או ארבעה דגמים רלוונטיים.

(1) דגם Samsung MU9000 – סביב עשרת אלפים ש"ח, כולל ארבע שנים אחריות יבואן רשמי (לא בטוח אם נקודת היבואן הרשמי היא יתרון במקרה הזה). הנקודה הבעייתית היא שקשה לקבל Review אמיתי על המוצר, שכן המפרטים בארץ הם של הדגמים האסייתים, וכל ההשוואות שמצאתי הן מול הדגמים של ארצות הברית או מול הדגמים האירופאים. כן קיים קונצנזוס שהדגמים הקודמים מ-2016 (KS8000 & KS9000) טובים יותר מבחינת איכות תמונה (Quantum Dot Display), מה שפותח אופציה מעניינת בעיני

(2) דגמי KS8000 & KS9000 – הדגמים של סמסונג מ-2016, טובים יותר מהדגמים הנוכחיים מבחינת איכות תמונה (Display איכותי יותר), וניתן למצוא אותם במחירים זולים יותר. העניין המרכזי בבחירה בדגמים האלו, היא שלא הצלחתי למצוא Review אמיתי על הדגמים אשר מיובאים לארץ (רק על דגמי ה-UN). חשוב לציין שניתן לבחור גם את הדגמים בעלי המסך הקעור, שנמכרים במחירים זולים יותר (KS8500, קצת מעל 8000 ש"ח)

(3) דגם X900E של Sony (יבוא מקביל: xbr65x900e) – סביב 12 אלף ש"ח. כיוון שמדובר על הדגם ביבוא מקביל מארצות הברית, דווקא כאן ה-Review של rtings רלוונטי (http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e) ונראה מאוד מחמיא

הדגם המקביל של LG פחוות רלוונטי מבחינתי (IPS פאנל וכמה נקודות נוספות שמפריעות לי). אשמח לשמוע אם מישהו חושב אחרת.

שאלות מרכזיות:

(1) איך ניתן לקבל Review אמיתי על הדגמים של סמסונג אשר מיובאים לארץ? כמו כן, עד כמה ההשוואות המוצגות באתרים אשר ציינתי מעלה רלוונטיות לנו?

(2) האם שווה לשלם את ההפרש בשביל הטלוויזיה של סוני?

(3) הטלוויזיה של Sony נמכרת ביבוא מקביל דרך DVD Center עם אחריות לשנה בלבד, מבלי יכולת להאריך את האחריות. האם זו נקודה בעייתית בעיניכם?

(4) נראה כי קיים קונצנזוס שאיכות התמונה של הסוני (X900E) גבוהה יותר מזו של דגמי ה-MU של סמסונג מהשנה הנוכחית (MU8000 ו-MU9000), אך נראה כי כמה אתרים מציינים שאיכות התמונה של הדגמים משנה שעברה (KS8000 וה-KS9000), עליונה בפרמטרים רבים על ה-Sony X900E. הבעיה שציינתי קיימת גם כאן, ההשוואות האלו של דגמי ה-KS, נעשות למול הדגמים האמריקאים (ולא בהכרח למול הדגמים שמיובאים לארץ). האם ההשוואות האלו רלוונטיות באיזושהי צורה לישראל? איך ניתן להשוות בין דגמי ה-KS8000 וה-KS9000 שמיובאים לארץ לבין ה-Sony X900E?

(5) אם אכן איכות התמונה של ה-KS8000 ו-KS9000 (וכיוצא בזה גם של ה-KS8500 וה-KS9500) עליונה על זו של ה-Sony, יתכן שעדיף לרכוש, בארבעת אלפים ש"ח פחות, טלוויזיה שבפרמטר של איכות תמונה היא למעשה טובה יותר. מה אתם חושבים לגבי זה?

שתי השוואות מעניינות:

(1) השוואת Samsung MU9000 (דגם אמריקאי) ל-Sony X900E אשר מיובאת לארץ ביבוא מקביל:
http://www.4ktvcomparison.com/sony-x900 ... n75mu9000/

(2) השוואת Samsung MU8500 ל-KS8500, שניהם דגמים אמריקאים:
http://www.4ktvcomparison.com/samsung-m ... n65ks8500/

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #2 

מסך פרימיום ללא אחריות מינימלית של 3 שנים - לא ראוי לרכישה.
אחרי שנה אין לך "הורים" במקרה של כשל או תקלה? אאוץ'!
מעבר לכך, נראה שאתה כבר יודע על המסכים יותר מכולם עם הסקרים שעשית.. לך תראה מה נראה הכי טוב ותרכוש.

Oranl
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

Travis,

אם יש לך מושג איפה אפשר למצוא את ה-KS9000 בגודל 65'' בארץ - אני הראשון שיקנה..

לטובת העניין - גם את ה-KS8000 בגודל הזה לא תמצא - חרשתי כל חנות אפשרית לדעתי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

בתקציב שלך לא חושב שיש כאן שאלה בכלל.
אם 65" = סוני X900e
אם 55" = lg C7

Travis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Oranl כתב:Travis,

אם יש לך מושג איפה אפשר למצוא את ה-KS9000 בגודל 65'' בארץ - אני הראשון שיקנה..

לטובת העניין - גם את ה-KS8000 בגודל הזה לא תמצא - חרשתי כל חנות אפשרית לדעתי.
...
יש בעיקר את ה-KS9500 וה-KS8500 (ניתן למצוא בלא מעט מקומות).
לדעתך הן עדיפות על הסוני, במחיר של 3-4 אלף פחות?

Andrey13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 718
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #6 

Travis, שלום.

יצא לך לראות בתצוגה את הסוני המדוברת x900e?
אם כן, איפה?
תודה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #7 

@Travis
·
היתרון הכי בולט של הסוני XE900 הוא תאורת ה- FALD של הפאנל. זה אמנם FALD עם לא כל כך הרבה אזורים (כמו למשל ב- ZD9 או ב- DX900 של פנסוניק ובעוד כמה מסכי פרימיום) אבל הוא יחסית יעיל לפי הביקורות ונראה שהוא מצליח להפחית משמעותית את ההילות מסביב לאובייקטים. לא רק שזה עוזר לייצר תמונה עם ניגודיות טובה יותר זה גם הופך סצינות עם גופים בהירים על רקע שחור לאפשריים לצפייה בתנאי קולנוע ביתי.
האם שווה להוסיף עבור זה או לא? זה כבר עניין אישי. יש כאן אנשים שבשנה-שנתיים האחרונות בכל זאת נתנו צ'אנס, שוב, למסכי פרימיום עם תאורה מסגרתית, נכוו, למדו לקח דרך הכיס ואז או שניסו לבטל עיסקה או שנשארו עם המסך ומצטערים עד היום. אתה צריך להכיר את עצמך ומה מציק לך בעין ועם מה תוכל לחיות ולהתפשר ועל מה לא.
לדעתי הלגמרי אישית וסובייקטיבית - מסכי LED עם תאורה מסגרתית היו נחמדים בעידן ב- SDR. הם גם סה"כ די מתבקשים במסכי כניסה/ביניים וגם סה"כ סבירים עם חדרים מוארים מאד. אבל, אין להם לדעתי מקום במסכי פרימיום לקולנוע ביתי. בטח ובטח שלא בעידן ה- HDR.

ובאופן הכי כללי, מבחינת גודל אני חושב שאתה הולך על הגודל הנכון.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

bigib
טרול
טרול
תגובות: 195
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

בהחלט רואים שהכנת שיעורי בית.
בחירה בסוני x900e גם תגרום לזה שתצליח במבחן. :)

Travis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@jacko-il

תודה רבה על התגובה המפורטת. אוקי, מובן - זה בהחלט הכיוון שאליו אני רוצה ללכת. הנקודה שמדובר ביבוא מקביל, ואחריות לשנה (לא הצלחתי לקבל התחייבות ליותר משנה), היא משמעותית בעינך? עדיין היית רוכש מסך שכזה עם אחריות לשנה בלבד?

@Andrey13

מוכרים אותה ב-DVD Center (לדעתי צריך לתאם איתם מראש כדי לבוא לראות).

@bigib

כן, לקחתי את זה כפרויקט בשבוע האחרון. הייתי בטוח שיקח פחות זמן להחליט, אבל הבלבול עם הדגמים המיובאים לארץ האריך משמעותית את הליך הבחינה.

מישהו צריך להרים את הכפפה עם אתר Banchmarks ישראלי...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

@Travis
·
תשמע, אני סוג של פחדן.
במסך האחרון שקניתי אפילו שילמתי תוספת 1400 ש"ח עבור הרחבת אחריות ל- 6 שנים מלאות של ח.י
בדיעבד, הייתי כנראה מוותר על זה, פשוט בגלל שככל הנראה המסך יוחלף עוד לפני שאגיע לסיום 3 שנות האחריות המקוריות.
אבל שנה אחת בלבד זה מעט לדעתי וכמובן שיש כאן סוג של סיכון כלשהו, אם כי לא יודע לקבוע אם זה סיכון זניח או לא.
אני אישית, מאחר ובכל מקרה מדובר בחתיכת הוצאה על מוצר פרימיום, העדפתי לשלם אקסטרא ולהימנע מלחתוך את הוורידים במקרה שימות לי פאנל אחרי 13 חודש. ולא שזה תסריט תלוש מהמציאות שלא קורה לאנשים, כן?

אבל שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, אין פה תשובה נכונה ותשובה שגויה.

Travis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@jacko-il

כן, מובן... שיקול אישי במקרה הזה. אבל נראה לי ברור שזו הטלוויזיה שארכוש, ונראה איך נפתור את נושא השירות.
תודה רבה!

חושחאש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 795
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #12 

אני צריך להחליט בין 900 אבל בגודל 75 לבין c7 בגודל 65 .אני רוצה מסך גדול הבעיה שאני גם רוצה מסך הכי טוב .שכחתי לציין שמרחק ברוטו זה 4 מטר אבל בפועל זה בסביבות 3 מטר.בהצלחה אם 900 אשמח לשמוע רשמים

rozenberg82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

האם בדקת את ההבדלים בין ה XE900 ביבוא מקביל לבין הדגם שמיובא לארץ ? האם יש בניהם הבדלים גדולים?

וסתם שאלה אם האחריות היא לשנה לא כדאי להזמין את המסך מחו"ל?

Travis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

@rozenberg82

האמת שאלה מצוינת - לא חשבתי על זה. אבדוק את העלויות (זה יוצא 6800 ש"ח לפני מע"מ בתוך ארצות הברית, לפני עלויות שילוח ומיסוי). אני חושב שאחרי כל העלויות הנוספות המחיר יהיה בערך אותו דבר, אולי קצת פחות - וכולל אחריות של ארבע שנים, אבל כזו שניתנת מארצות הברית.

הרבה התעסקות, אבל מעניין.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

לא חושב שזה יוצא משתלם, אפילו אם שמים את עניין האחריות וכו' בצד לרגע.
בגודל ומשקל כזה זה לא כזה טריוויאלי לשלח את זה. זה די יקר. על כל זה תוסיף 54% מיסוי בארץ, כי אתה חי במדינה שקוראים לה ישראל, ואתה מגיע למספרים די קרובים (אם לא זהים) למה שתקבל מיבואן מקביל גם ככה.
ובמקרה שיגיע לך לכאן מסך עם פאנל שבור או נזק כלשהו (וזה בהחלט קורה, רק תשאל כאן כמה חברים שייבאו לבד) ואתה תתחרט על הרגע שנכנסת לסאגה הזו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

את הסוני עדיף לקנות מייבוא מקביל, הרבה יותר פשוט.
חפש X900E, לא ה-XE9005.

Travis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@TheCoolest

@jacko-il

כן - לגבי ה-X900E, מצאתי חנות אחת שמייבאת אותה (DVD Center).
אני בהתלבטות האחרונה בין KS8500 לבין X900E. הסדרה החדשה של סמסונג (MU) ירדה מהפרק, שכן הדגמים של ה-KS טובים יותר בכמה פרמטרים למיטב הבנתי, והסיבה לדגם הקעור היא שהוא נותר במלאי, ועלותו נמוכה יותר (ואני לא חושב שזה ממש משנה קעור או לא - אבל יכול להיות שאני מפספס כאן משהו).

ההפרש במחיר יוצא בערך 4000 ש"ח בין הטלוויזיות, וע"פ אתרי ההשוואה - ההבדלים בתמונה בין הדגמים קטן. אכן סוני מגיעה עם תאורת FALD, אבל להבנתי דווקא איכות הצבעים ב-KS מעט גבוהה יותר בשל טכנולוגיית ה-QD (מובן שכל ההשוואות נעשות מול דגם ה-KS שמשווק בארצות הברית, ולא הצלחתי להבין מהם ההבדלים המהותיים בינו לבין הדגם שמשווק בארץ - אשמח אם מישהו יוכל לשפוך על זה קצת אור).

סביר להניח שאם שני הדגמים היו במחיר דומה, לא היתה התלבטות - הסוני. אבל אני תוהה אם באמת יש הצדקה לכזה פער במחיר. יש לי תחושה שהדגמים של סמסונג משנה שעברה הם הזדמנות לא לגמרי ממוצה במחירים של היום.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

סדרת ה-KS ששווקה כאן מקבילה לסדרות מהשוק האמריקאי.

Travis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

זהו. הוזמנה ה-X900E של Sony, תגיע בשבוע הבא.
תודה לכולם על העזרה.

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #20 

טלוויזיה מדהימה עם ביקורות אש... תתחדש!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”