כמה זמן יקח לחבילה קטנה שנשלחה מבלגיה אלי לפני שבוע להגיע?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עם דואר ישראל ללא מס' מעקב. מדובר ב-DVD והפרטים נרשמו כראוי פרט למיקוד שנרשם עם 5 ספרות. מה הסיכוי שיגנבו/יאבדו/יחזירו/ימסרו לאחר אותה, מה תהא השפעת החג ומה הסיכוי שהבלגים שלחוה למדינת אויב מציפיה שהגבולות פתוחים? תודה. אשמח לשמוע מכמה שיותר אנשים על ניסיון. פעם אחרונה שהזמנתי ללא מס' מעקב היתה לפני שנתיים ולקח שבועיים/שלושה. שיא האיחור היה לפני עשור כשחבילה הגיעה אחרי חודשיים. לפני 4 שנים היתה הפעם הראשונה והיחידה שחבילה לא הגיעה, אם כי אין לדעת אם השולח המפוקפק שלחה ולא ניסה לרמותי. אשתקד חבילה מאוסטריה נשלחה על ידי הדואר שם לדובאי מבורות (מחשבה שניתן להעביר משם לישראל דואר במטוס וחוסר הבנת הקונספט של מדינת אויב) והחוזרה לשולח. מה לעשות אם החבילה תגיע אך לא יוציאו פתק (אין מס' מעקב)?

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

אני יכול להעיד שמעולם לא אבד/לא הגיע אלי משלוח. ואני משתמש רק בדואר.
לעיתים משלוחים מסין ללא רישום הגיעו מהר יותר מאלו הרשומים.
הכי מהר שקיבלתי מסין היה נדמה לי 8 ימי עבודה.
מצד שני אני מתל אביב, אז אולי אני זוכה מההפקר.
**אין בעיה עם מיקוד של 5.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

מספיקלי כתב:אני יכול להעיד שמעולם לא אבד/לא הגיע אלי משלוח. ואני משתמש רק בדואר.
לעיתים משלוחים מסין ללא רישום הגיעו מהר יותר מאלו הרשומים.
הכי מהר שקיבלתי מסין היה נדמה לי 8 ימי עבודה.
מצד שני אני מתל אביב, אז אולי אני זוכה מההפקר.
**אין בעיה עם מיקוד של 5.
...
תודה על תשובתך. החבילה הנוכחית נשלחה אף היא לכתובת בתל אביב. משום מה לא קיבלתי הודעה בדוא"ל על תגובתך. בכל מקרה, אשמח לשמוע, כאמור, מכמה שיותר אנשים לגבי חוויותיהם וניסיונם בנושא.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

קרא חוויות כאוות נפשך בשרשור הזה:
https://www.hometheater.co.il/vt214239.html

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #5 

@סינפיל
·למה לשלוח שוב ושוב אותה הודעה?

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

oferlaor כתב:@סינפיל
·למה לשלוח שוב ושוב אותה הודעה?
...
·רציתי שכמה שיותר אנשים יראו כדי לקבל כמה שיותר חוות דעת. העניין חשוב לי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #7 

סינפיל כתב:
...
...
·רציתי שכמה שיותר אנשים יראו כדי לקבל כמה שיותר חוות דעת. העניין חשוב לי.
...
·לנו חשוב שלא יהיו הצפות בפורום... אנשים רואים את ההודעות דרך הודעות חדשות ולכן אין צורך להפציץ את הפורום באותה שאלה (מה גם שיש מנגנון שמגן על כך, אני בטוח שקיבלת שגיאה כשניסית לפרסם את ההודעה השניה).

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

oferlaor כתב:
...
...
·לנו חשוב שלא יהיו הצפות בפורום... אנשים רואים את ההודעות דרך הודעות חדשות ולכן אין צורך להפציץ את הפורום באותה שאלה (מה גם שיש מנגנון שמגן על כך, אני בטוח שקיבלת שגיאה כשניסית לפרסם את ההודעה השניה).
...
לא, אבל, נכתב לי שההודעה הייתה ארוכה מדי ולכן הייתי צריך לקצר. בכל מקרה, שתי הודעות שפרסמתי כבר נמחקו. אודה, כאמור, לכמה שיותר תשובות.

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

דרך אגב, כשביצעתי את ההזמנה, שלחתי הודעה לדואר הבלגי: אחרי כמה ימים, ענה נציג ובאנגלית עילגת הסביר שהם מודעים למצב במזרח התיכון ואינם שולחים חבילות המיועדות לישראל למדינות ערב. ועדיין, בהינתן מה שקרה לי בעבר והבורות המדהימה אודות ישראל והמזרח התיכון באירופה (יכול להיות שגם אם הם לא שולחים למדינות ערב הם יעבירו את החבילה למדינה שלישית באירופה בדרך ומשם היא תגיע למדינת אויב?), אני מאוד חושש, וזה עוד לפני שהגענו בכלל לאפשרות שדואר ישראל, או, לצורך העניין, הדואר הבלגי, יגנוב, יחזיר, או, יאבד לי אותה (בשל השנאה לישראל באירופה אני לא שולל את האפשרות שמישהו בדואר הבלגי בכוונה יאבד אותה)... מה אני עושה אם פועלי דואר ישראל, בהנחה שהחבילה בכלל תגיע לארץ, יקלידו לא נכון את מספר הנייד בעת שליחת המסרון ולכן ימסרו את החבילה לאחר או יחזירו אותה לשולח לאחר חוסר הדרישה? שמעתי שזה קורה הרבה. איך אני בכלל יודע שהשולח באמת שלח את החבילה ואינו עובד עלי?
...

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #10 

לחצתי על הכפתור של הקומקום החשמלי ואני לא יודע כמה זמן יקח למים לרתוח
זה מאד חשוב לי לדעת ולקבל כמה שיותר תשובות

אני מאד חושש שיהיה לי טעם לוואי במים כי חברת חשמל שעברה לעבוד על מזוט ופחם ולא על גז טבעי לאחרונה בגלל התקלה בצינור פליטת הגז באסדה ונכון שהתקלה תוקנה אבל לדעתי החשמל שמגיע אלי יוצר ממזוט פחם וסולר ועדיין לא מגז טבעי.

אני גם מאד חושש שהמים לא ירתחו או שהאדים של המים הרותחים יגיעו למדינות אויב בגלל הגבולות הפתוחים והשנאה לישראל

אני מאד אשמח לקבל כמה שיותר תשובות

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

Borderline1 כתב:לחצתי על הכפתור של הקומקום החשמלי ואני לא יודע כמה זמן יקח למים לרתוח
זה מאד חשוב לי לדעת ולקבל כמה שיותר תשובות

אני מאד חושש שיהיה לי טעם לוואי במים כי חברת חשמל שעברה לעבוד על מזוט ופחם ולא על גז טבעי לאחרונה בגלל התקלה בצינור פליטת הגז באסדה ונכון שהתקלה תוקנה אבל לדעתי החשמל שמגיע אלי יוצר ממזוט פחם וסולר ועדיין לא מגז טבעי.

אני גם מאד חושש שהמים לא ירתחו או שהאדים של המים הרותחים יגיעו למדינות אויב בגלל הגבולות הפתוחים והשנאה לישראל

אני מאד אשמח לקבל כמה שיותר תשובות
...
תגיב לעניין או שאל תגיב בכלל. הנה מה שכתבתי על הנושא במקום אחר:

לפני כשנה הזמנתי חבילה מאוסטריה והדואר המקומי שלהם שלח אותה לדובאי (מדינת אויב). שלחתי הן לדואר האוסטרי הן לשולח הודעה נדהמת והם ענו לי, בשיא הרצינות, שבטח עוד כמה ימים היא פשוט תעלה על מטוס בדרך לארץ... ניסיתי להסביר את הקונספט של מדינת אויב, ללא הואיל: באירופה הגבולות פתוחים כחלק מהסכם של האיחוד האירופאי כבר כמה עשורים והם אינם מכירים מציאות אחרת, שלא לדבר על כך שהם אינם מכירים את הקונספט של מדינת אויב. אחר כך, השולח הסביר לי שהוא מפסיק לשלוח לישראל מכיוון שהדואר האוסטרי תמיד שולח חבילות המיועדות לישראל לדובאי, כך שלא היה מדובר במעידה חד פעמית אלא בבורות: הם אשכרה שלחו לשם את החבילה מתוך ציפיה שניתן להשתמש בדובאי כתחנת מעבר לישראל, משהו הגיוני בערך כמו לשלוח אותה לאיראן, לסוריה, או, ללבנון...
...

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #12 

אז ככה ראש מלא דאגות נראה ונשמע, אה? :lol:
סינפיל,
החיים טובים יותר כשלוחצים על "רכישה" ואז פשוט ממשיכים את החיים כסדרם, עד הגעת המוצר הנחשק.

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

gal-cohen כתב:אז ככה ראש מלא דאגות נראה ונשמע, אה? :lol:
סינפיל,
החיים טובים יותר כשלוחצים על "רכישה" ואז פשוט ממשיכים את החיים כסדרם, עד הגעת המוצר הנחשק.
...
הלוואי והחיים היו כה פשוטים כפי שאת/ה חושב/ת: בהינתן כל מה שקרה לי בעבר ושתיארתי דלעיל, אני חושש מאוד...

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #14 

אז אל תקנה משם. תיקנה ממקומות אחרים.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

איינשטיין כתב:אז אל תקנה משם. תיקנה ממקומות אחרים.
...
המארז שהזמנתי נמכר אך ורק על ידי האתר של היצרן הבלגי (ממנו, אגב, לא הזמנתי שום דבר בעבר) ובכל מקרה, הסכנה הזו עולה כל פעם שאני מזמין משהו מחוץ לארץ והם שולחים דרך דואר ממשלתי, ללא קשר לאתר כזה או אחר (כשהאפשרות שדואר ישראל יגנוב /יאבד /ישמיד את החבילה כמובן קיימת גם בעבור הזמנות בפנים ישראל).
העיקר שהערסים והטרוגלודיטים האנאלפבתים שעובדים בכנופיית הפשע המאורגן הבטיחו שמרגע הגעתה של חבילה לארץ, תוך יומיים היא תגיע לנמען: הם שכחו לציין כי בהגעה לארץ הכוונה לרגע בו היא נסרקה, לא לרגע בו היא נחתה. לפני כמה חודשים, חידשתי דרכון והדוור, שלא בסבבה שלו לעלות לדירה שלי כדי למסור דואר רשום כפי שדורש החוק ושבכל מקרה מגיע מקסימום רק פעם בשבוע ולפעמים שוכח חבילות מכתבים שלמות ליד הבניין שלי או מבקש ממני לחלק דואר לשכנים, עוד ביקש ממני שאקריא לו את הכתובת באנגלית על חבילה שהייתה מיועדת למישהו מרחוב אחר. מן הידועות היא שעובדי דואר ישראל לא יודעים לזהות אותיות לטיניות, חלק מהסיבה שבעטיה כל כך הרבה חבילות אובדות.
...

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

הימים עוברים ואין זכר לחבילה. מישהו יודע מתי הדואר שולח מסרונים מבחינת שעות? ויש סיכוי שהם ישלחו גם בשישי/בערבי חג? או שעליי לחכות לראשון רק כדי לפתח תקווה שוב? תראו מה קורה בדואר: [fb]hakolkalul10/videos/715843148540176[/fb] מה אני עושה אם הדוור תולה את החבילה על התיבה ואז מישהו גונב, או, שהמדבקה עליה נקרעה/הכתובת לא נכתבה באורח ברור? האם שבוע הבא גם מחוק או שיש סיכוי שאקבלה בחול המועד/רביעי?

סינפיל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

החבילה שלי הגיעה אתמול בשלום:D

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה