ידית בורחת באלקטרה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

משתמש מזה כשנה במכונת אלקטרה סמיאוטומטיקה ונהנה מכל רגע...

לאחר הניקוי האחרון שביצעתי לה (בקפלאש עם קפיזה) שמתי לב שהידית מתחילה לברוח מהתושבת ברגע שמתחילה החליטה עצמה. היא פשוט נעה החוצה לאט לאט מכוח הלחץ עד שהיא משתחררת וזה הסתיים כמה פעמים בנפילה של הידית על הספל וכל הבלאגן הנלווה...ביצעתי עוד ניקוי אך זה שוב חוזר על עצמו. אני כן מצליח לחלוט עד הסוף מדי פעם או אם אני פשוט מחזיק עם היד שלא תברח. על פניו הידית והפילטר בגובהם התקין ומצליחים להיכנס לתושבת באופן הנדרש. באחת הפעמים הם לא הצליחו כאילו משהו שם היה תקוע, ביצעתי בקפלאש וזה הסתדר. אל כאמור מדי פעם זה בורח החוצה לאחר מספר שניות של חליטה.

3 נקודות נוספות אולי יכולות ללמד משהו, אבל אני ממש לא בטוח שזה רלוונטי...:

1. מודה שאת הניקוי האחרון ביצעתי לאחר יותר מדי זמן שהזנחתי. מצד שני כשהייתה "מלוכלכת" היא עבדה ללא דופי.
2. לפני כשבוע תוך כדי הקצפה של 4-5 קפוצ'ינו רצופים לאורחים, לא שמתי לב שמד לחץ המים בדוד כמעט התרוקן לחלוטין. זה עוד לא קרה לי כי אני תמיד מקפיד, אולי זה דורש איפוס של הטרמוסטט מחדש ??? (לא יכול להגיד ששם לב להבדל בטמפרטורה).
3. לפני מספר ימים תוך כדי טחינה שגרתית (EUREKA MIGNONׂ) שמעתי צליל שלא אהבתי כאילו להב נתקע או (מרביץ למשהו שהוא לא פול קפה...). זה עבר מייד ועל פניו הטחינה תקינה חלוטין מאז.

מחשבות?

תודה על העזרה

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

ניחוש שלי הגומיה לא יושבת טוב

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה. אם זו הבעיה, זה משהו שאני יכול לסדר לבד לדעתך...?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #4 

זה עשוי לקרות לעיתים, לא רק במכונת אלקטרה. להערכתי, אין פה קשר ישיר לניקוי, אולי הניקוי שלך קצת גרם לגומייה להתרופף ולכן הידית לא נסגרת לאותו מקום בו היא נסגרה קודם לכן.
באופן מעשי, ראה שאתה לא טוחן דק מדי וכמו כן לא ממלא יותר מדי קפה בסלסלה (האם שינית את הכמויות לאחרונה?).
פרט לכך, פשוט סגור חזק יותר את הידית בתוך הראש לפני שאתה חולט וזה אמור לפתור את הבעייה.
עד שתהיה בטוח כי זה פותר את הבעייה, החזק את הידית ואל תתן לה להשתחרר במהלך החליטה.
בהצלחה

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה. יש לי נטייה לטחינה דקה וכמות גדולה. אולי הגיע הזמן לעבור לבאסקט טריפל...

אבדוק שוב בערב ונראה כי אני חושב שכן סגרתי חזק וזה עדיין קרה.

ככל שאכן רופפתי את הגומיה, מה עושים - מחליפים אותה?

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

תוציא אותה ותנקה קצת. תוודא שאיננה עם סדקים ולא מתפוררת. אחרי זה תחזיר ותהדק היטב.
במידה ולא עוזר שקול להחליף אותה אצל אברהמי או אצל היבואן

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא הייתי מהמר שהבעייה היא הגומיה, היא כנראה כן אוטמת כי אין בריחה של לחץ/מים מהצדדים. רק נדרש הידוק טוב יותר...
האלקטרה מעדיפה בדרך כלל שלא יהיה יותר מדי קפה בסלסילה, עד הקו ואפילו קצת מתחתיו (אם יש לך את הסלסילה המקורית).
אם אתה שוקל קפה לסלסילה/לטחינה, הייתי אומר שהמשקל האידיאלי הוא 16.4 גרם למנה כפולה.
היו כל מיני שרשורים בעבר שלמיטב זכרוני המליצו לשים מטבע של 10 אגורות מעל הקפה הדחוס, להכניס ולסגור את הידית ולהדק כרגיל. לאחר מכן לפתוח ולראות שלא נשאר סימן של כניסת המטבע לקפה הדחוס כמדד לגובה נכון של ערמת הקפה הדחוס בסלסילה. אולי תוכל לאתר את השרשורים הללו ולהחכים.
בהצלחה

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מיץ_פטל כתב:לא הייתי מהמר שהבעייה היא הגומיה, היא כנראה כן אוטמת כי אין בריחה של לחץ/מים מהצדדים. רק נדרש הידוק טוב יותר...
האלקטרה מעדיפה בדרך כלל שלא יהיה יותר מדי קפה בסלסילה, עד הקו ואפילו קצת מתחתיו (אם יש לך את הסלסילה המקורית).
אם אתה שוקל קפה לסלסילה/לטחינה, הייתי אומר שהמשקל האידיאלי הוא 16.4 גרם למנה כפולה.
היו כל מיני שרשורים בעבר שלמיטב זכרוני המליצו לשים מטבע של 10 אגורות מעל הקפה הדחוס, להכניס ולסגור את הידית ולהדק כרגיל. לאחר מכן לפתוח ולראות שלא נשאר סימן של כניסת המטבע לקפה הדחוס כמדד לגובה נכון של ערמת הקפה הדחוס בסלסילה. אולי תוכל לאתר את השרשורים הללו ולהחכים.
בהצלחה
...
אוקי, תודה אבדוק שוב

התחלתי לפני מספר חודשים למדוד את הקפה באמצעות הדוזר המפורסם של גילעד @NEGRO ושנינו האמת הופתענו לגלות שצריך למלא את הסלסילה עד לדרגה 11...(הבדיקה הייתה על האלקטרה שהבאתי אליו פיזית). מאז אני עושה כך ובמבחן הטעם והגוף, זה מוכיח את עצמו (זה המקום להחמיא שוב לקפה הנפלא של גלעד). אבל אולי הגזמנו עם הגובה. מצד שני אני עושה זאת כאמור כבר מספר חודשים וזה קרה רק ממש לאחרונה. אעדכן לאחר הבדיקה הנוספת והשקעה של 10 אגורות נראית לי סבבה לגמרי לשלב זה :D

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אין לי זכויות יוצרים על הטריק של ה 10 אגורות, הזכויות לנימיץ:
https://www.htcafe.co.il/vp2129472#2129472
מסתבר שזכרתי בצורה סבירה, טוב לגלות שהזכרון שלי טוב לפחות לשלוש שנים...

עם זאת, זכור כי מבחן הטעם וההנאה שלך מהקפה שמופק הוא המדד הטוב ביותר לאיכות החליטה על אף כל ההצעות הטכניות שעולות לעיתים... במקרה שלנו אנו מנסים לפתור את בעיית הבריחה של הידית ויכול להיות שעודף קפה לא מאפשר לה להסגר כראוי ולכן מעודד בריחה.

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

עדכון: ביצעתי את תרגיל המטבע ובגובה 11 של הדוזר של גלעד הוא עדיין לא שוקע לתוך העוגייה. ייתכן אבל שכן הייתי מעמיס עליו בעבר יותר קפה מעל הגובה הזה.

כמו כן הידקתי את הידית כמה שאפשר. יש עדיין תזוזה קלה של הידית החוצה, אבל היא לא מגיעה למצב שהיא נופלת החוצה - כך ש-SO FAR SO GOOD. לא יודע אם גם התזוזה הקטנה הזו אמורה לקרות בכלל...

מה שכן, מאחר שאני נותן עכשיו קצת פחות קפה לדעתי, אני שוב צריך להסתנכרן על הטחינה, זמן וכו'...אנסה להעלות סרטון בהמשך.

תודה לכל העוזרים כמובן.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #11 

האם הצלחת בסופו של דבר לפתור את הבעיה? אשמח אם תוכל לפרט מה עשית.

תודה!

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@boren

עשיתי מה ש @מיץ_פטל אמר לי וזה עזר...מהדק ומחזיק עד שאני בטוח שהסתדר.

זה חוזר על עצמו מדי פעם. הגיע הזמן אולי בלי קשר ועם קשר להחליף את הגומיה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אצלי המכונה (אלקטרה מנוף) משמשת כרגע כמכשיר הקצפה יקר. את האספרסו אני חולט עם מכשיר בשם Flair ובקרוב מתכוון לרכוש מכונת E61. אם אין פתרון פשוט ואמין לבעיה אז היא תחכה ליום אחר או לשנה אחרת. נמאס לי לפרנס את מעבדת היבואן.

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@boren
·מה אמרו לך בעצם על הבעיה במעבדת היבואן?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

היו כל מיני בעיות, אבל ספציפית לנושא הזה הם אמרו שאני צריך למלא פחות קפה או לטחון פחות דק, וזה נשמע לי כמו חירטוטים. במשך 5 שנים לא היו שום בעיות וכשהן החלו (לפני שנתיים בערך) זה לא היה בגלל שינוי בכמות הקפה או בעובי הטחינה.

עריכה: שלחתי עכשיו פניה לחברה (דרך elektrasrl.com) בנושא הזה. נראה אם ייענו לי...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אלקטרה ענו לי וביקשו פרטים נוספים (מספר סידורי של המכונה, ממי קניתי ומה עשו בטיפולים). נראה לאן זה יילך.

אגב, אתמול בלילה, אחרי חצי שנה שבה השתמשתי במכונה רק להקצפה, פירקתי אותה, גירזתי (בגריז מתאים) וחיברתי את ה-shower screen כמו שצריך. המכונה חזרה להוציא אספרסו, אבל אני לא מתכוון לעזוב את הידית בזמן חליטה עד שתהיה לי סיבה להאמין שהמצב השתפר. יותר מדי ספלים נשברו מאז שהבעיה הופיעה, ודי מיציתי את העניין.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”