רגע לפני קניית NUC

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
TheAlbatross פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

יש לי כבר כשנתיים MINIX Z83 שלאחרונה התחיל לקרטע, והחלטתי להשקיע קצת יותר בפתרון טוב יותר למחשוב בסלון.
השימושים העיקריים הם צפייה בנטפליקס, קודי, אינטרנט והורדת טורנטים. לא צפוי גיימינג רציני (אולי רק משחקים קלים מאוד).
שיקול מאוד חשוב מבחינתי הוא תאימות קדימה: אני רוצה משהו שתומך ב-4K על אף שהטלוויזיה הנוכחית היא לא, וגם תמיכה ב-HDR.

מערכות אנדרואיד לא היו לי נוחות לשימושים השונים (לפחות לפני שנתיים, כשבדקתי, לא היו אפליקציות טורנטים טובות), ולכן כנראה שהכיוון הוא ווינדוס 10 או לינוקס.

הייתי כבר די נעול על NUC מדור 7, אבל אז התחלתי לקרוא ברחבי הרשת שייתכן שהוא לא תומך ב-HDR על אף שמעבדי ה-Kaby Lake אמורים לתמוך, וכל מיני סיפורים על כך שתמיכה ב-4K ב-60Hz מחכה ל-Creators Update ולדרייברים מעודכנים של אינטל. לא ברור לי מה המצב כרגע.

רציתי להבין אם יש התפתחויות לגבי התמיכה של NUC בתכנים האלה, והאם בכלל מומלץ ללכת על NUC או שיש חומרה אחרת עדיפה.

תודה!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם אתה רוצה תמיכה ב-HDR אז הדבר היחיד שמובטח היום זה סטרימר.
מחשבים נוכחיים, גם אלה עם Kaby Lake, עדיין לא תומכים כמו שצריך ב-HDR.
אני מקווה שזה יגיע, אבל בינתיים לא שמעתי על אור בקצה המנהרה. עבור HDR הייתי לוקח סטרימר, כפי שכבר אמרתי, יש הרבה אפשרויות, מזולות מאד (כ-150 ש"ח) ועד ליקרות יותר, באיזור ה-1000 ומעלה.

TheAlbatross פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

המלצות לדברים קונקרטיים שיתנו מענה לדרישות שלי?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

תשאיר את ה-MINIX Z83 וקנה עוד סטרימר.
משהו בסיסי, זול ועושה את העבודה מצויין - $40: T95N יש לי כזה, מריץ LibreELEC. אני מרוצה מאד. יש לי גם T95M, גם עם LE, גם ממנו מרוצה. שניהם עם 2 גיגה ראם.
משהו יותר טוב - ~$60-75: Mi Box International. מכשיר טוב בסה"כ, החסרון שאין חיבור קווי, אבל יש לו WIFI AC. תומך בנטפליקס 4K ו-HDR ברגע שתגיע קושחה חדשה.
"הכי טוב" - $200+מסים: NVIDIA Shield.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”