שאלות לגבי המרת H/X264 לבעלי STREAMERS

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

חברים ,

כפי שכבר התחלנו לדון כאן בשרשורים שונים , יש את הרושם שתכני ה-X264/H264 זמינים ורבים יותר ברשת מאשר התכנים האחרים .
כידוע ה-STREAMERS לא תומכים עדיין בתכנים האלה , כך שהדרך היחידה עבור בעלי ה-STREAMERS לצפות בתכנים אלה היא המרה לפורמט אחר שהוא כן מוכר .
לגבי הנושא הנ"ל יש לי מספר שאלות :

1.האם יש דרך נוחה , באמצעות רק תוכנה אחת לבצע המרה כזו ? אם כן , באמצעות איזו תוכנה ? אם אין תוכנה כזו אז באמצעות כמה תוכנות ניתן לעשות המרה כזו בצורה הכי מהירה ?

2. במחשב מתקדם - מה הזמן המינימלי שבו ניתן להמיר פורמט X264/H264 לפורמט אחר הנתמך על ידי ה-STREAMERS כשמדובר נניח בסרט של 90 דקות ?

3.האם ניתן להשוות את ההבדל באיכות בין קובץ X264 לבין המקור שלו ( TS , MPEG , וכו .) כמו משהו שדומה להבדל האיכות בין קבצי DIVX לבין DVD מקורי (DVD9 או DVD5 ) ?

תודה וחג שמח !
HAGI

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46402
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #2 

1. יש תוכנה שמראה סימנים שהיא מסוגלת לעשות את זה.
אני צריך רק לוודא שהיא עושה זאת כהלכה על מספר קבצים ואני יפרסם (אלא אם כן תשיג אותי :wink: ).
יש צורך להבין שהוידאו עובר קידוד מחדש, עם כל החסרונות שנובעים מכך.

2. מספר שעות ומעלה, תלוי ברמת האיכות שאליה אתה מכוון.

3. ההבדל יהיה קיים, אך לדעתי הוא יהיה פחות בולט מאשר ההבדל בין divx 700MB לבין dvd.

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה רבה זיו ,

גם אני מצאתי תוכנה כזו אתמול והיא בבדיקה ממש כרגע על שולחני , אז כדי שנמנע לפרסם מדריך מפורט שוב ביחד - רק רוצה לשאול אותך אם התוכנה שאתה בודק שייכת לחברה ששמה מתחילה ב"V" ( זו התוכנה שאני בודק ) ...אם לא , אז בטח חברי הפורום ישמחו אם ניתן להם שני פתרונות שונים . אם כן - אשאיר לך את "זכויות הפרסום" :wink: .

אתמול הצלחתי להמיר פרק של 42 דקות של LOST מ-X264 ל-MPEG2 בתוך שעה ו-10 דקות . האיכות של קובץ ה-MPEG לאחר ההמרה היה פשוט מדהימה ולא צפויה .

HAGI
ziv_r כתב:1. יש תוכנה שמראה סימנים שהיא מסוגלת לעשות את זה.
אני צריך רק לוודא שהיא עושה זאת כהלכה על מספר קבצים ואני יפרסם (אלא אם כן תשיג אותי :wink: ).
יש צורך להבין שהוידאו עובר קידוד מחדש, עם כל החסרונות שנובעים מכך.

2. מספר שעות ומעלה, תלוי ברמת האיכות שאליה אתה מכוון.

3. ההבדל יהיה קיים, אך לדעתי הוא יהיה פחות בולט מאשר ההבדל בין divx 700MB לבין dvd.
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

והאם האודיו במקור ובתוצאה היה 5.1?

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

המקור היה קובץ MKV עם AUDIO 5.1 אבל הצלחתי לבצע את ההמרה רק כשבחרתי ב"STEREO" ולא כ"ORIGINAL" בקובץ היעד בהגדרת ה-AUDIO , כך שזה נראה לי שהמיר את זה רק ל-2CH בלבד .
יש פתרון לזה ?
ziv_r כתב:והאם האודיו במקור ובתוצאה היה 5.1?
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

עבורי, כל פתרון שמוציא אודיו בפחות מ 5.1 עבור קבצי וידאו - לא נכלל.

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ומצאת פתרון שכזה ?
אני לא התעמקתי בנושא ה-AUDIO כי לא הספקתי להרגע מאיכות הוידאו , אבל אני גם אבדוק את זה במקביל .

ziv_r כתב:עבורי, כל פתרון שמוציא אודיו בפחות מ 5.1 עבור קבצי וידאו - לא נכלל.
...

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

hagi כתב:חברים ,

כפי שכבר התחלנו לדון כאן בשרשורים שונים , יש את הרושם שתכני ה-X264/H264 זמינים ורבים יותר ברשת מאשר התכנים האחרים .
כידוע ה-STREAMERS לא תומכים עדיין בתכנים האלה , כך שהדרך היחידה עבור בעלי ה-STREAMERS לצפות בתכנים אלה היא המרה לפורמט אחר שהוא כן מוכר .
לגבי הנושא הנ"ל יש לי מספר שאלות :

1.האם יש דרך נוחה , באמצעות רק תוכנה אחת לבצע המרה כזו ? אם כן , באמצעות איזו תוכנה ? אם אין תוכנה כזו אז באמצעות כמה תוכנות ניתן לעשות המרה כזו בצורה הכי מהירה ?

2. במחשב מתקדם - מה הזמן המינימלי שבו ניתן להמיר פורמט X264/H264 לפורמט אחר הנתמך על ידי ה-STREAMERS כשמדובר נניח בסרט של 90 דקות ?

3.האם ניתן להשוות את ההבדל באיכות בין קובץ X264 לבין המקור שלו ( TS , MPEG , וכו .) כמו משהו שדומה להבדל האיכות בין קבצי DIVX לבין DVD מקורי (DVD9 או DVD5 ) ?

תודה וחג שמח !
HAGI
...
יתכן ואני לא מבין את השאלה אבל האם אתה מחפש פתרון להמרת תוכן ב-h/x264 למשהו אחר או להיפך?
אופס, כמעט שכחתי... לאיזה סוג של streamer?
sigma 8620/8621 או sigma 8623/8624?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

כל הכבוד

שליחה #9 

ממש כמו המרוץ לחלל בין הרוסים והאמריקאים
:lol:
תבורכו

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

dragonfly ,
אני מחפש ממיר אוניברסלי שיידע להמיר את כל התכנים שהם X264/H264 באמצעות לחיצה אחת . זה לא משנה עבור איזה STREAMER אני מחפש כי זה יהיה פתרון יעיל עבור כל הדגמים הקיימים היום בשוק .

ייתכן מאוד שמצאתי דבר כזה אבל צריך לבדוק למה בהמרת ה-AUDIO 5.1 מקבלים ביציאה רק 2.1 . עוד לא הספקתי להתעמק בהגדרות התוכנה וגם מתכוון ליצור קשר עם יוצריה .
ברגע שאמצא פתרון אתאם עמדות עם זיו שכנראה "עובד" על אותה תוכנה ונפרסם תוצאות . בינתיים אני יכול להגיד לכם שמבחינת המרת VIDEO מ-H264/X264 ל-MPEG2 , התוצאות מדהימות !

reuven_br
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

hagi כתב:dragonfly ,
אני מחפש ממיר אוניברסלי שיידע להמיר את כל התכנים שהם X264/H264 באמצעות לחיצה אחת . זה לא משנה עבור איזה STREAMER אני מחפש כי זה יהיה פתרון יעיל עבור כל הדגמים הקיימים היום בשוק .

ייתכן מאוד שמצאתי דבר כזה אבל צריך לבדוק למה בהמרת ה-AUDIO 5.1 מקבלים ביציאה רק 2.1 . עוד לא הספקתי להתעמק בהגדרות התוכנה וגם מתכוון ליצור קשר עם יוצריה .
ברגע שאמצא פתרון אתאם עמדות עם זיו שכנראה "עובד" על אותה תוכנה ונפרסם תוצאות . בינתיים אני יכול להגיד לכם שמבחינת המרת VIDEO מ-H264/X264 ל-MPEG2 , התוצאות מדהימות !
...
Hagi
אל תשאיר אותנו במתח
התוכנה VirtualDubMod עם תוסף קטן יודעת להמיר H264 האם זאת התוכנה?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

hagi כתב:dragonfly ,

...
נשמע מצויין - יהיה מעניין לראות את התוצאות.

בכל אופן נראה לי שהצרכים שלנו קצת שונים - בנוסף להמרה שאתה מדבר עליה (שתתאים לנגני 8620/8621, כמו ה-linkplayer 2 שלי), אני מחפש פתרון נוסף שאמור להיות קל יותר ומהיר יותר לשימוש לבעלי 8623/8624 עתידיים (ה-EVA 8000, Tvico 4100/5100 וה-KiSS החדש, בין השאר):

היות ויש לי גם נגן מבוסס 8623/8624, שאמור לנגן h.264, אני איפשהו מעדיף להשאיר את הוידאו כמו שהוא בx264 ורק ל"טרנסקד" את האודיו מ-AC3 או DTS למשהו שאפשר להחזיק בתוך MP4 או MPEG-2.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #13 

גם אני פרסמתי בזמנו כמה פתרונות אפשריים להמרה כזו ללא 5.1

כמו שזיו אמר, ללא 5.1 זה פשוט לא מספיק טוב.

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה #14 

למה אתם רוצים להמיר את ה 5.1, גם הוא בפורמט שהסטרימרים לא מצליחים לנגן?

dukasgon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 380

שאלה לדרגון

שליחה #15 

רגע רגע רגע...
יש לך נגן שמסובב על ה-8623?
תן קצת פרטים! אני מחכה לנגן ולא קונה שום דבר עד שיצא דבר כזה!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

NETGEAR HD EVA8000

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

כן. ה-EVA8000 של netgear כבר יצא כאן לפני שלושה שבועות.
אם אתה ממתין לנגן מבוסס 8623/8624 הייתי מציע לך לחכות עד שהדגם יהיה קצת יותר יציב. אני יודע שיש כמה עדכוני firmware שאמורים לטפל בכמה עניינים קריטיים בדרך ולכן אני מעדיף לא להכנס לסקירה מקיפה על היכולות שלו כרגע.

בנוסף כנראה שהולכים להגיע מספר מצומצם של tvico 4100/5100 לצרכי טסטים לאחד הספקים כאן לקראת סוף אפריל ואז יהיה באמת מעניין להשוות בין מספר דגמים מיצרנים שונים.

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

לאור ענן סודיות לא מוסברת בפורום הזה וריבוי ההתענינות בהודעות הפרטיות , הגעתי למסקנה שהתוכנה שאני מצאתי והתוכנה שזיו מרמז עליה הן שתי תוכנות שונות , כך שאפרסם בשרשור נפרד את כל הפרטים על התוכנה שאני מכיר . זכויות הפרסום יהיו שמורות כמובן לי בלבד ! :wink:

אין שום טעם להשאיר במתח את חברי הפורום במיוחד כשאני אישית חושב שחשיפת התוכנה הזו תגרום לכך שכל מי שרוצה לחכות לדגמי 4100\5100 של DVICO TVIX או לכל מוצר המבוסס על צ'יפ 8623 של סיגמה יחשוב פעמיים אם ההבדל של 100 דולר בהשואה ל-TVIX4000/5000 שקיימים כיום מוצדק או לא .

לגבי בעית ההמרת ה-AUDIO שהוזכרה כאן , אתן לכל אחד לשפוט אם באמת זו בעיה , או שזו "בעיה בכאילו" או שזו לא בעיה בכלל . בסופו של דבר , אני לא אכריח אף אחד להשתמש בתוכנה אם לא ארצה בכך . ניראה מישהו שיעמוד בפיתוי ...

אז כמו שאומרים - " STAY TUNED !!!! - אל תקלקו לשום פורום אחר !!!! " :lol: . אני חושב שכולכם תרצו להתנסות בחווית ההמרה מ-X264/H264 ל-MPEG2 בסוף השבוע הקרוב !!!!
(Y)

נו , איך הפרומו הזה ?

HAGI

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #19 

חברים זה מגוחך, גם אם לא בטוחים בהצלחה של ההמרה למה לא לפרסם מה אתם בודקים ולתת לאחרים לעשות זאת במקביל?

אני יודע שאם הייתי מתעניין בהמרה הזאת זה היה מה זה מעצבן אותי...
HiFiMusic IL

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

hagi וואלה הרגת אותנו עם המתח. אני מצטרף ל-aloni.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”