שאלות לגבי המרת H/X264 לבעלי STREAMERS
חברים ,
כפי שכבר התחלנו לדון כאן בשרשורים שונים , יש את הרושם שתכני ה-X264/H264 זמינים ורבים יותר ברשת מאשר התכנים האחרים .
כידוע ה-STREAMERS לא תומכים עדיין בתכנים האלה , כך שהדרך היחידה עבור בעלי ה-STREAMERS לצפות בתכנים אלה היא המרה לפורמט אחר שהוא כן מוכר .
לגבי הנושא הנ"ל יש לי מספר שאלות :
1.האם יש דרך נוחה , באמצעות רק תוכנה אחת לבצע המרה כזו ? אם כן , באמצעות איזו תוכנה ? אם אין תוכנה כזו אז באמצעות כמה תוכנות ניתן לעשות המרה כזו בצורה הכי מהירה ?
2. במחשב מתקדם - מה הזמן המינימלי שבו ניתן להמיר פורמט X264/H264 לפורמט אחר הנתמך על ידי ה-STREAMERS כשמדובר נניח בסרט של 90 דקות ?
3.האם ניתן להשוות את ההבדל באיכות בין קובץ X264 לבין המקור שלו ( TS , MPEG , וכו .) כמו משהו שדומה להבדל האיכות בין קבצי DIVX לבין DVD מקורי (DVD9 או DVD5 ) ?
תודה וחג שמח !
HAGI
כפי שכבר התחלנו לדון כאן בשרשורים שונים , יש את הרושם שתכני ה-X264/H264 זמינים ורבים יותר ברשת מאשר התכנים האחרים .
כידוע ה-STREAMERS לא תומכים עדיין בתכנים האלה , כך שהדרך היחידה עבור בעלי ה-STREAMERS לצפות בתכנים אלה היא המרה לפורמט אחר שהוא כן מוכר .
1.האם יש דרך נוחה , באמצעות רק תוכנה אחת לבצע המרה כזו ? אם כן , באמצעות איזו תוכנה ? אם אין תוכנה כזו אז באמצעות כמה תוכנות ניתן לעשות המרה כזו בצורה הכי מהירה ?
2. במחשב מתקדם - מה הזמן המינימלי שבו ניתן להמיר פורמט X264/H264 לפורמט אחר הנתמך על ידי ה-STREAMERS כשמדובר נניח בסרט של 90 דקות ?
3.האם ניתן להשוות את ההבדל באיכות בין קובץ X264 לבין המקור שלו ( TS , MPEG , וכו .) כמו משהו שדומה להבדל האיכות בין קבצי DIVX לבין DVD מקורי (DVD9 או DVD5 ) ?
תודה וחג שמח !
HAGI
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46402
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
1. יש תוכנה שמראה סימנים שהיא מסוגלת לעשות את זה.
אני צריך רק לוודא שהיא עושה זאת כהלכה על מספר קבצים ואני יפרסם (אלא אם כן תשיג אותי
).
יש צורך להבין שהוידאו עובר קידוד מחדש, עם כל החסרונות שנובעים מכך.
2. מספר שעות ומעלה, תלוי ברמת האיכות שאליה אתה מכוון.
3. ההבדל יהיה קיים, אך לדעתי הוא יהיה פחות בולט מאשר ההבדל בין divx 700MB לבין dvd.
אני צריך רק לוודא שהיא עושה זאת כהלכה על מספר קבצים ואני יפרסם (אלא אם כן תשיג אותי
3. ההבדל יהיה קיים, אך לדעתי הוא יהיה פחות בולט מאשר ההבדל בין divx 700MB לבין dvd.
תודה רבה זיו ,
גם אני מצאתי תוכנה כזו אתמול והיא בבדיקה ממש כרגע על שולחני , אז כדי שנמנע לפרסם מדריך מפורט שוב ביחד - רק רוצה לשאול אותך אם התוכנה שאתה בודק שייכת לחברה ששמה מתחילה ב"V" ( זו התוכנה שאני בודק ) ...אם לא , אז בטח חברי הפורום ישמחו אם ניתן להם שני פתרונות שונים . אם כן - אשאיר לך את "זכויות הפרסום"
.
אתמול הצלחתי להמיר פרק של 42 דקות של LOST מ-X264 ל-MPEG2 בתוך שעה ו-10 דקות . האיכות של קובץ ה-MPEG לאחר ההמרה היה פשוט מדהימה ולא צפויה .
HAGI
גם אני מצאתי תוכנה כזו אתמול והיא בבדיקה ממש כרגע על שולחני , אז כדי שנמנע לפרסם מדריך מפורט שוב ביחד - רק רוצה לשאול אותך אם התוכנה שאתה בודק שייכת לחברה ששמה מתחילה ב"V" ( זו התוכנה שאני בודק ) ...אם לא , אז בטח חברי הפורום ישמחו אם ניתן להם שני פתרונות שונים . אם כן - אשאיר לך את "זכויות הפרסום"
אתמול הצלחתי להמיר פרק של 42 דקות של LOST מ-X264 ל-MPEG2 בתוך שעה ו-10 דקות . האיכות של קובץ ה-MPEG לאחר ההמרה היה פשוט מדהימה ולא צפויה .
HAGI
ziv_r כתב:1. יש תוכנה שמראה סימנים שהיא מסוגלת לעשות את זה.
אני צריך רק לוודא שהיא עושה זאת כהלכה על מספר קבצים ואני יפרסם (אלא אם כן תשיג אותי).
3. ההבדל יהיה קיים, אך לדעתי הוא יהיה פחות בולט מאשר ההבדל בין divx 700MB לבין dvd....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

המקור היה קובץ MKV עם AUDIO 5.1 אבל הצלחתי לבצע את ההמרה רק כשבחרתי ב"STEREO" ולא כ"ORIGINAL" בקובץ היעד בהגדרת ה-AUDIO , כך שזה נראה לי שהמיר את זה רק ל-2CH בלבד .
יש פתרון לזה ?
יש פתרון לזה ?
ziv_r כתב:והאם האודיו במקור ובתוצאה היה 5.1?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

עבורי, כל פתרון שמוציא אודיו בפחות מ 5.1 עבור קבצי וידאו - לא נכלל.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יתכן ואני לא מבין את השאלה אבל האם אתה מחפש פתרון להמרת תוכן ב-h/x264 למשהו אחר או להיפך?hagi כתב:חברים ,
תודה וחג שמח !
HAGI...
אופס, כמעט שכחתי... לאיזה סוג של streamer?
sigma 8620/8621 או sigma 8623/8624?
dragonfly ,
אני מחפש ממיר אוניברסלי שיידע להמיר את כל התכנים שהם X264/H264 באמצעות לחיצה אחת . זה לא משנה עבור איזה STREAMER אני מחפש כי זה יהיה פתרון יעיל עבור כל הדגמים הקיימים היום בשוק .
ייתכן מאוד שמצאתי דבר כזה אבל צריך לבדוק למה בהמרת ה-AUDIO 5.1 מקבלים ביציאה רק 2.1 . עוד לא הספקתי להתעמק בהגדרות התוכנה וגם מתכוון ליצור קשר עם יוצריה .
ברגע שאמצא פתרון אתאם עמדות עם זיו שכנראה "עובד" על אותה תוכנה ונפרסם תוצאות . בינתיים אני יכול להגיד לכם שמבחינת המרת VIDEO מ-H264/X264 ל-MPEG2 , התוצאות מדהימות !
אני מחפש ממיר אוניברסלי שיידע להמיר את כל התכנים שהם X264/H264 באמצעות לחיצה אחת . זה לא משנה עבור איזה STREAMER אני מחפש כי זה יהיה פתרון יעיל עבור כל הדגמים הקיימים היום בשוק .
ייתכן מאוד שמצאתי דבר כזה אבל צריך לבדוק למה בהמרת ה-AUDIO 5.1 מקבלים ביציאה רק 2.1 . עוד לא הספקתי להתעמק בהגדרות התוכנה וגם מתכוון ליצור קשר עם יוצריה .
ברגע שאמצא פתרון אתאם עמדות עם זיו שכנראה "עובד" על אותה תוכנה ונפרסם תוצאות . בינתיים אני יכול להגיד לכם שמבחינת המרת VIDEO מ-H264/X264 ל-MPEG2 , התוצאות מדהימות !
- reuven_br
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
Hagihagi כתב:dragonfly ,
ברגע שאמצא פתרון אתאם עמדות עם זיו שכנראה "עובד" על אותה תוכנה ונפרסם תוצאות . בינתיים אני יכול להגיד לכם שמבחינת המרת VIDEO מ-H264/X264 ל-MPEG2 , התוצאות מדהימות !...
אל תשאיר אותנו במתח
התוכנה VirtualDubMod עם תוסף קטן יודעת להמיר H264 האם זאת התוכנה?
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

נשמע מצויין - יהיה מעניין לראות את התוצאות.hagi כתב:dragonfly ,
ברגע שאמצא פתרון אתאם עמדות עם זיו שכנראה "עובד" על אותה תוכנה ונפרסם תוצאות . בינתיים אני יכול להגיד לכם שמבחינת המרת VIDEO מ-H264/X264 ל-MPEG2 , התוצאות מדהימות !...
בכל אופן נראה לי שהצרכים שלנו קצת שונים - בנוסף להמרה שאתה מדבר עליה (שתתאים לנגני 8620/8621, כמו ה-linkplayer 2 שלי), אני מחפש פתרון נוסף שאמור להיות קל יותר ומהיר יותר לשימוש לבעלי 8623/8624 עתידיים (ה-EVA 8000, Tvico 4100/5100 וה-KiSS החדש, בין השאר):
היות ויש לי גם נגן מבוסס 8623/8624, שאמור לנגן h.264, אני איפשהו מעדיף להשאיר את הוידאו כמו שהוא בx264 ורק ל"טרנסקד" את האודיו מ-AC3 או DTS למשהו שאפשר להחזיק בתוך MP4 או MPEG-2.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
גם אני פרסמתי בזמנו כמה פתרונות אפשריים להמרה כזו ללא 5.1
כמו שזיו אמר, ללא 5.1 זה פשוט לא מספיק טוב.
כמו שזיו אמר, ללא 5.1 זה פשוט לא מספיק טוב.
שאלה לדרגון
רגע רגע רגע...
יש לך נגן שמסובב על ה-8623?
תן קצת פרטים! אני מחכה לנגן ולא קונה שום דבר עד שיצא דבר כזה!
יש לך נגן שמסובב על ה-8623?
תן קצת פרטים! אני מחכה לנגן ולא קונה שום דבר עד שיצא דבר כזה!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- dragonflyXXL
- חבר ותיק

כן. ה-EVA8000 של netgear כבר יצא כאן לפני שלושה שבועות.
אם אתה ממתין לנגן מבוסס 8623/8624 הייתי מציע לך לחכות עד שהדגם יהיה קצת יותר יציב. אני יודע שיש כמה עדכוני firmware שאמורים לטפל בכמה עניינים קריטיים בדרך ולכן אני מעדיף לא להכנס לסקירה מקיפה על היכולות שלו כרגע.
בנוסף כנראה שהולכים להגיע מספר מצומצם של tvico 4100/5100 לצרכי טסטים לאחד הספקים כאן לקראת סוף אפריל ואז יהיה באמת מעניין להשוות בין מספר דגמים מיצרנים שונים.
אם אתה ממתין לנגן מבוסס 8623/8624 הייתי מציע לך לחכות עד שהדגם יהיה קצת יותר יציב. אני יודע שיש כמה עדכוני firmware שאמורים לטפל בכמה עניינים קריטיים בדרך ולכן אני מעדיף לא להכנס לסקירה מקיפה על היכולות שלו כרגע.
בנוסף כנראה שהולכים להגיע מספר מצומצם של tvico 4100/5100 לצרכי טסטים לאחד הספקים כאן לקראת סוף אפריל ואז יהיה באמת מעניין להשוות בין מספר דגמים מיצרנים שונים.
לאור ענן סודיות לא מוסברת בפורום הזה וריבוי ההתענינות בהודעות הפרטיות , הגעתי למסקנה שהתוכנה שאני מצאתי והתוכנה שזיו מרמז עליה הן שתי תוכנות שונות , כך שאפרסם בשרשור נפרד את כל הפרטים על התוכנה שאני מכיר . זכויות הפרסום יהיו שמורות כמובן לי בלבד !
אין שום טעם להשאיר במתח את חברי הפורום במיוחד כשאני אישית חושב שחשיפת התוכנה הזו תגרום לכך שכל מי שרוצה לחכות לדגמי 4100\5100 של DVICO TVIX או לכל מוצר המבוסס על צ'יפ 8623 של סיגמה יחשוב פעמיים אם ההבדל של 100 דולר בהשואה ל-TVIX4000/5000 שקיימים כיום מוצדק או לא .
לגבי בעית ההמרת ה-AUDIO שהוזכרה כאן , אתן לכל אחד לשפוט אם באמת זו בעיה , או שזו "בעיה בכאילו" או שזו לא בעיה בכלל . בסופו של דבר , אני לא אכריח אף אחד להשתמש בתוכנה אם לא ארצה בכך . ניראה מישהו שיעמוד בפיתוי ...
אז כמו שאומרים - " STAY TUNED !!!! - אל תקלקו לשום פורום אחר !!!! "
. אני חושב שכולכם תרצו להתנסות בחווית ההמרה מ-X264/H264 ל-MPEG2 בסוף השבוע הקרוב !!!!
נו , איך הפרומו הזה ?
HAGI
אין שום טעם להשאיר במתח את חברי הפורום במיוחד כשאני אישית חושב שחשיפת התוכנה הזו תגרום לכך שכל מי שרוצה לחכות לדגמי 4100\5100 של DVICO TVIX או לכל מוצר המבוסס על צ'יפ 8623 של סיגמה יחשוב פעמיים אם ההבדל של 100 דולר בהשואה ל-TVIX4000/5000 שקיימים כיום מוצדק או לא .
לגבי בעית ההמרת ה-AUDIO שהוזכרה כאן , אתן לכל אחד לשפוט אם באמת זו בעיה , או שזו "בעיה בכאילו" או שזו לא בעיה בכלל . בסופו של דבר , אני לא אכריח אף אחד להשתמש בתוכנה אם לא ארצה בכך . ניראה מישהו שיעמוד בפיתוי ...
אז כמו שאומרים - " STAY TUNED !!!! - אל תקלקו לשום פורום אחר !!!! "
נו , איך הפרומו הזה ?
HAGI
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

hagi וואלה הרגת אותנו עם המתח. אני מצטרף ל-aloni.