סמסונג D6400 התקלקלה זקוק לעצה טובה
הסמסונג UA46D6400 שקניתי ב 2012 התקלקלה (נכון, מעצבן).
הטכנאי רוצה 1,500 ש"ח (ספק כוח ופס לדים).
אני קצר במזומנים ולא משתמש הרבה בטלויזיה, אז אני שוקל אם כדאי לתקן או לקנות חדש.
מצד אחד לכיס שלי יהיה יותר זול מלקנות טלויזיה חדשה,
מצד שני אני לא יודע אם זה מהלך חכם ואעריך את דעת החברים.
הטכנאי רוצה 1,500 ש"ח (ספק כוח ופס לדים).
אני קצר במזומנים ולא משתמש הרבה בטלויזיה, אז אני שוקל אם כדאי לתקן או לקנות חדש.
מצד אחד לכיס שלי יהיה יותר זול מלקנות טלויזיה חדשה,
מצד שני אני לא יודע אם זה מהלך חכם ואעריך את דעת החברים.
השיקול הכי פשוט - הטלויזיה לא שווה 1500 שקל אז למה לתקן אותה ב-1500 שקל ?...
בלי קשר שתיקון לא מבטיח שהטלויזיה תחזיק מעמד עוד הרבה שנים , יכול להיות שהיא תעבוד חודשיים ויכול להיות שהיא תעבוד שנתיים.
טלויזיה חדשה - אחריות 3 שנים ככה שבתיאוריה אתה יכול להיות רגוע ל-3 שנים הבאות. חוץ מזה שאתה מקבל טכנולוגיות חדשות כמו 4K וסמארט יותר טוב וחיבורים עדכניים וכו' וכו'.
בקיצור לפי דעתי אין פה התלבטות בכלל.
בלי קשר שתיקון לא מבטיח שהטלויזיה תחזיק מעמד עוד הרבה שנים , יכול להיות שהיא תעבוד חודשיים ויכול להיות שהיא תעבוד שנתיים.
טלויזיה חדשה - אחריות 3 שנים ככה שבתיאוריה אתה יכול להיות רגוע ל-3 שנים הבאות. חוץ מזה שאתה מקבל טכנולוגיות חדשות כמו 4K וסמארט יותר טוב וחיבורים עדכניים וכו' וכו'.
בקיצור לפי דעתי אין פה התלבטות בכלל.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
מנסיון עם D6600
מה שנשרף הוא פס הלדים.
הספק מכבה את המכשיר היות ואחד הלדים לא נדלק. רוב הסיכוים שהספק תקין.
החלפה שכזאת דורשת פירוק של הפנל והחלפת פס הלדים (אני מקווה שהוא מחליף את כל הלדים בשני הצדדים)
ע"פ אין הגיון כלכלי בתיקון שכזה.
מדובר במכשיר ישן, עם סיכוי גבוה לתקלות נוספות בהמשך, כך שכל תיקון הוא בחזקת הימור.
מה שנשרף הוא פס הלדים.
הספק מכבה את המכשיר היות ואחד הלדים לא נדלק. רוב הסיכוים שהספק תקין.
החלפה שכזאת דורשת פירוק של הפנל והחלפת פס הלדים (אני מקווה שהוא מחליף את כל הלדים בשני הצדדים)
ע"פ אין הגיון כלכלי בתיקון שכזה.
מדובר במכשיר ישן, עם סיכוי גבוה לתקלות נוספות בהמשך, כך שכל תיקון הוא בחזקת הימור.
משום מה היות ואני מעדיף להוציא כמה שפחות,
יש לי איזה הגיון או נאיביות שאם אני משלם עכשיו 1,500 ש"ח "קניתי" לי את הטלויזיה במחיר נמוך.
אבל לפי מה שאתם כותבים אין ביטחון שהיא לא תקלקל שוב והלכו לפח גם ה 1,500 ש"ח האלה..
האמת די מבאס אותי שמכשיר שעלה כל כך הרבה התקלקל מהר יחסית (יחסית למה שאני מצפה).
הוא היה חביב הפורום בשעתו. עכשיו חביב הפורום הוא ההייסנס m7000 55 שאם אני קונה אותו הוא יעלה לי כ 4,000 ש"ח.
האמת ש 4K וסמארט לא מעניין אותי - גם ככה צופים בתכנים מהממיר של הוט או מהלפטופ.
שמתי עין על Panasonic TH55DS630 שעולה כ 3,300 ש"ח - קצת פחות מה m7000, אבל יש לה 5 שנים אחריות.
מה דעתכם?
יש לי איזה הגיון או נאיביות שאם אני משלם עכשיו 1,500 ש"ח "קניתי" לי את הטלויזיה במחיר נמוך.
אבל לפי מה שאתם כותבים אין ביטחון שהיא לא תקלקל שוב והלכו לפח גם ה 1,500 ש"ח האלה..
האמת די מבאס אותי שמכשיר שעלה כל כך הרבה התקלקל מהר יחסית (יחסית למה שאני מצפה).
הוא היה חביב הפורום בשעתו. עכשיו חביב הפורום הוא ההייסנס m7000 55 שאם אני קונה אותו הוא יעלה לי כ 4,000 ש"ח.
האמת ש 4K וסמארט לא מעניין אותי - גם ככה צופים בתכנים מהממיר של הוט או מהלפטופ.
שמתי עין על Panasonic TH55DS630 שעולה כ 3,300 ש"ח - קצת פחות מה m7000, אבל יש לה 5 שנים אחריות.
מה דעתכם?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
5 שנים אחריות זה אחלה, אבל מדובר באחריות של אלקטרוניקס פרו, ואפשר לקרוא פה מה היא נותנת לרוכשים (TL;DR - רק כאבי ראש ותסכול רב).
אם אחריות זה מה שמעניין אותך, עדיף לקחת הייסנס או LG. אלה שתי החברות היחידות שהשירות שלהן בארץ עדיין טוב, והיבואן עצמו הוא זה שמספק את השירות ללקוח ולא חברה צד ג' (סוג ז')
אם אחריות זה מה שמעניין אותך, עדיף לקחת הייסנס או LG. אלה שתי החברות היחידות שהשירות שלהן בארץ עדיין טוב, והיבואן עצמו הוא זה שמספק את השירות ללקוח ולא חברה צד ג' (סוג ז')
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
היתה פעם, היום גם הם העבירו את מתן השירות לחברה צד שלישי.
סליחה שאני קצת ציני - בואו שכנעו אותי.
השירות המומלץ כיום הוא של הייסנס? אותו אחד שבפורום יש למכשירים שלו (לכאורה כמובן) בעיות עם הקושחה?
בקיצור מה לקנות איכותי מבחינת תוכנה, לא יקר ולא צריך 4K ופיצ'רים, שלא צריך להתעסק איתו ויתן לי שקט תעשייתי 3-5 שנים לפחות?
השירות המומלץ כיום הוא של הייסנס? אותו אחד שבפורום יש למכשירים שלו (לכאורה כמובן) בעיות עם הקושחה?
בקיצור מה לקנות איכותי מבחינת תוכנה, לא יקר ולא צריך 4K ופיצ'רים, שלא צריך להתעסק איתו ויתן לי שקט תעשייתי 3-5 שנים לפחות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
LG.
הוחלט לא לתקן. שאלתי את הטכנאי אם הוא רוצה לרכוש את הסמסונג לחלקים - הסכמנו על 400 ש"ח.
זה מחיר טוב?
לגבי טלויזיה חדשה - לאור ההמלצות אני שוקל LGUJ670Y בגודל 55'' - למרות שהסלון שלנו ענק.
פשוט התקציב בסביבות 4,000 והטלויזיה הזו נכנסת. יש תובנות/המלצות? הדגם הזה מומלץ?
תודה מראש לכל המשיבים
זה מחיר טוב?
לגבי טלויזיה חדשה - לאור ההמלצות אני שוקל LGUJ670Y בגודל 55'' - למרות שהסלון שלנו ענק.
פשוט התקציב בסביבות 4,000 והטלויזיה הזו נכנסת. יש תובנות/המלצות? הדגם הזה מומלץ?
תודה מראש לכל המשיבים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
דגם כניסה. ראה שרשורים על UH651 (יש מלא) - הם בערך באותה רמה.
Bass66 כתב:
אם גם המסך החדש יחזיק 5 שנים אתה בר מזל.
אני פעם הטפתי לכולם שאחריות היא הדבר החשוב ביותר שנותן לקונה "שקט תעשייתי"
כיום זה כבר לא נכון כי היבואנים וחברות השירות מתחמקות מלקחת אחריות והשירות הוא גרוע ביותר.
בעתיד הקרוב זה יחמיר עוד יותר וגם היבואנים שנותרו יעברו ככל הנראה לחברות שירות צד ג'
כי זה המודל העיסקי שמקטין הוצאות.
אתה עצמך צריך לקחת האחריות ולהחליט מה לקנות לפי התקציב שלך שהוא נמוך
ואתה חייב לעשות פשרות.
אם הסלון שלך "ענק" כדבריך (כמה ענק?) ואתה קונה "55 אז אתה עושה בודאות טעות.
אין חיה כזו, שום מסך משום חברה לא מבטיח לך "שקט תעשייתי".בקיצור מה לקנות איכותי מבחינת תוכנה, לא יקר ולא צריך 4K ופיצ'רים, שלא צריך להתעסק איתו ויתן לי שקט תעשייתי 3-5 שנים לפחות?...
אם גם המסך החדש יחזיק 5 שנים אתה בר מזל.
אני פעם הטפתי לכולם שאחריות היא הדבר החשוב ביותר שנותן לקונה "שקט תעשייתי"
כיום זה כבר לא נכון כי היבואנים וחברות השירות מתחמקות מלקחת אחריות והשירות הוא גרוע ביותר.
בעתיד הקרוב זה יחמיר עוד יותר וגם היבואנים שנותרו יעברו ככל הנראה לחברות שירות צד ג'
כי זה המודל העיסקי שמקטין הוצאות.
אתה עצמך צריך לקחת האחריות ולהחליט מה לקנות לפי התקציב שלך שהוא נמוך
ואתה חייב לעשות פשרות.
אם הסלון שלך "ענק" כדבריך (כמה ענק?) ואתה קונה "55 אז אתה עושה בודאות טעות.
אנחנו פחות צופים בסלון ולכן פחות משמעותי מבחינתי להשקיע.
יתרה מזו - מה שקרה עם הסמסונג D6400 שהייתה בזמנו חביבת הפורום והתקלקלה משמעותו 6,500 ש"ח שנזרקו לפח.
אני לא מקבל ולא מוכן להוציא את הסכומים האלה כל פעם מחדש בשביל טכנולוגיה שמתיישנת מהר לא כל שכן מתקלקלת.
ולכן אני מגביל כרגע את התקציב למשהו מינימלי יחסית.
אגב, זה די ברור שכל מוצר שקונים כיום מטלויזיה->מדיח->שואב אבק-> מכונית->מקרר, דינו להתפגר מהר הרבה יותר מהמוצרים שהיו מוכרים פעם. גם המכונת גילוח "ספינת הדגל" פיליפס 1280 שקניתי במיטב כספי לא מגיעה לאיכות של ה QUADRA 6000 מלפני 18 שנה שעדיין עובדת במשרד כגיבוי. הגלקסי S2 היה הרבה יותר עמיד והרבה יותר ורסטילי מה S7 שאני מחזיק כיום.
זה הפך למסחטת כסף ובמיוחד לאחרונה אני משתדל לא לשתף עם זה פעולה.
שלא תבינו לא נכון - אני אוהב טכנולוגיה, חידושים, גאדג'טים וכו', אבל אני חושב שקורה משהו לא טוב פה מבחינה כלכלית.
חברות מצוינות שכולנו אוהבים התחילו לפשל באיכות לטובת שיפור מיידי במאזן שלהן, ולדעתי זה רק שאלה של זמן שיתחיל מרד צרכנים.
יתרה מזו - מה שקרה עם הסמסונג D6400 שהייתה בזמנו חביבת הפורום והתקלקלה משמעותו 6,500 ש"ח שנזרקו לפח.
אני לא מקבל ולא מוכן להוציא את הסכומים האלה כל פעם מחדש בשביל טכנולוגיה שמתיישנת מהר לא כל שכן מתקלקלת.
ולכן אני מגביל כרגע את התקציב למשהו מינימלי יחסית.
אגב, זה די ברור שכל מוצר שקונים כיום מטלויזיה->מדיח->שואב אבק-> מכונית->מקרר, דינו להתפגר מהר הרבה יותר מהמוצרים שהיו מוכרים פעם. גם המכונת גילוח "ספינת הדגל" פיליפס 1280 שקניתי במיטב כספי לא מגיעה לאיכות של ה QUADRA 6000 מלפני 18 שנה שעדיין עובדת במשרד כגיבוי. הגלקסי S2 היה הרבה יותר עמיד והרבה יותר ורסטילי מה S7 שאני מחזיק כיום.
זה הפך למסחטת כסף ובמיוחד לאחרונה אני משתדל לא לשתף עם זה פעולה.
שלא תבינו לא נכון - אני אוהב טכנולוגיה, חידושים, גאדג'טים וכו', אבל אני חושב שקורה משהו לא טוב פה מבחינה כלכלית.
חברות מצוינות שכולנו אוהבים התחילו לפשל באיכות לטובת שיפור מיידי במאזן שלהן, ולדעתי זה רק שאלה של זמן שיתחיל מרד צרכנים.