אין קול בחיבור מחשב nuc

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
shelko1505 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי טלויזיה פנסוניק (פלזמה) אליה מחובר רסיבר של דנון וכעת חיברתי מחשב nuc.

הכל עובד חוץ מהסאונד. שמעלים את הווינודס יש את הצליל של הכניסה לווינדוס אבל בסרטונים ביו טיוב וכו' אין סאונד בכלל.

שדרגתי לדריברים הכי עדכניים ושום דבר לא עוזר.

הבנתי שיכול להיות שזה קשור לכבל hdmi.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

ה-nuc מחובר ישירות לרסיבר, או למסך?
אם למסך, יתכן שהכניסה אליה הוא מחובר לא כוללת ARC, או שצריך להפעיל אפשרות ARC.
תבדוק בהגדרות כרטיס הקול במחשב, ש-HDMI מוגדר כברירת מחדל להוצאת סאונד.
זה קורה גם עם תוכן מקומי, שלא דרך יוטיוב וכו'?

shelkovitz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #3 

@Lee
היי
הnuc מחובר ישירות לרסיבר. העניין המוזר הוא שלפעמים יש סאונד ולפעמים אין. זה קורה גם בתוכן מקומי כלומר סרטון ששמור לי בהארד דיסק.
באתר של אינטל אמרו לי לבדוק את עניין הכבל hdmi. הטלויזיה שלי יחסית ישנה פלזמה של פנסוניק. יש משהו עם עניין hdmi 2.0 ו1.4?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לסאונד במקרה שלך אין קשר לתקן ה-HDMI.
אם לפעמים כן שומעים, יתכן שישנה בעיה בכבל ה-HDMI שגורמת לאובדן סיגנל. ניסית להחליף כבל?
במקרה הקיצוני יכולה להיות גם בעיה כלשהי ברסיבר עצמו. כדי לנסות לשלול בעיה כזו, אפשר לחבר את המחשב ישירות למסך ולראות אם גם אז ישנם קיטועים בסאונד. כמובן שבמקרה של חיבור ישיר למסך, האודיו לא יהיה רב ערוצי, וישמע רק דרך שני הרמקולים של המסך, אבל זה יוכל לתת אינדיקציה מסויימת לגבי בעיה בכבל או ברסיבר.

shelkovitz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #5 

@Lee
חיברתי את הnuc ישירות לטלויזיה והכל עובד.
זאת אומרת שהכבל בסדר גמור. העניין הוא שאם שומעים לפעמים גם דרך הריסבר וגם תמיד הצליל של ווינדוס עובד אז אין בעיה בריסבר גם לא?
ניסיתי גם להחליף יציאה ברסיבר אבל זה גם לא עזר.
אני אובד עצות

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

נסה לחבר מקור אחר ישירות לרסיבר (ממיר הוט/יס, מחשב אחר, סטרימר וכו') ותראה אם גם אז הבעיה קיימת. אם הבעיה חוזרת במקרה הנ"ל כשאתה משתמש בכבל ה-HDMI העכשווי, תחליף קודם כל כבל. אם הבעיה תחזור גם עם כבל אחר, הבעיה ככל הנראה ברסיבר (כל הבדיקות האלו, כאמור, עם מקור אחר ולא עם מחשב ה-Nuc).

דבר נוסף: אמנם זה לא רלוונטי לשמיעת תוכן מיוטיוב, אבל עם איזו תוכנת נגן אתה משתמש בנוק? הגדרת בה Passthrough כדי שהאודיו יפוענח ע"י הרסיבר?
ממליץ לך גם לבדוק תחת הגדרות הקול ב-Nuc, ש-HDMI מוגדר כברירת מחדל להוצאת סאונד ושמוגדר להוציא 5.1.

talmarsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

אני גם הסתבכתי זמן מה עם הגדרת NUC בחיבור לרסיבר.
תנסה ברסיבר בטלוויזיה לחפש הגדרה של שמע "AMP Only" או משהו כזה. הבעיה שלי הייתה כשהמחשב זיהה את הטלוויזיה למרות שהוא מחובר קודם לרסיבר.
נסה להכנס ל Playback Devices בתוך תפריט ה-Sound של חלונות ולראות אם הרסיבר קיים שם ואם כן הוא מוגדר כהתקן הפעיל להוצאת סאונד.
לצערי אין לי מתכון לפיתרון, אבל אחרי כמה נסיוניות של התקנות דרייברים לכרטיס מסך ולכרטיס קול בסוף זה הסתדר (המחשב גם לא אצלי כרגע :-\)..

בעיה מציקה מאד, בהצלחה.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”