בעיות ממושכות באנטרנט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shlomiz747 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים וחג שמח,
כבר המון זמן יש לי בעיות בבית ב wifi וגם בחיבור הקווי.
לפני חודשיים דברתי עם נציג והם החליפו לי את הראוטר ל D link 6740u.
גם אחרי שהחלפנו ראוטר עדיין היה לי בעיות עם האינטרנט האלחוטי וגם מידי פעם עם האינטרנט הקווי.
הזמנתי טכנאי לפני חודש והוא בדק כמה דברים והגביר לי את העוצמה בכניסה לבית, וגם זה לצערי עדיין לא עזר.
אתמול דברתי שוב עם נציגה של בזק והיא המליצה לי להחליף לי שוב ראוטר( מה שנראה לי קצת הזוי)
בקשתי גם לדעת עוצמת כניסה לבית והנציבה טענה שנכנס לבית בSNR של 17.1.
היא המליצה לי על שני ראוטרים חדשים D-Link 256 או Vtec-604 והם דרשו תשלום חד פעמי של מאה ש״ח.
אני מבקש את עזרתכם בהמלצות, פתרונות למה אני באמת לא חושב שרטוט זה הבעיה.
תודה רבה לכולם וחג שמח!!

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

תהפוך את הראוטר שלהם למודם ותקנה ראוטר נורמלי לבד.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@shlomiz747
·

תפריד בין בעיות ברשת האלחוטית לבעיות שהמודם מאבד סנכרון מול התשתית של בזק. כדי להבדיל ביניהם הכי קל להתסכל בממשק ניהול של המודם/ראוטר (שם אפשר לראות את נתוני הסנכון של המודם וכמה זמן הוא מסונכן). אפשר גם להסתכל על הנוריות של המודם/ראוטר בזמן שהבעיה קורת. אם יש בעיה בחיבור קווי 99% שהבעיה היא בגלל שהמודם איבד סנכרון. התמיכה של בזק יכולה לראות מהצד שלהם אם יש ניתוקים בתשתית שלהם אז עוד אופציה זה לשאול אותם.

לגבי בעיות באלחוטי הכי הגיוני, כמו ש-none הציע, זה להפוך את הציוד של בזק למודם בלבד ולהתשתמש בראוטר פרטי נורמלי אבל בתיאוריה גם להחליף לראוטר אחר שלהם יכול לשפר/להרע את המצב. שם לב שגם אם תקנה ראוטר מטורף אין שום הבטחה לאיכות הרשת האלחוטית במיוחד מאחורי קירות ומכשולים אחרים.

בעיות שהמודם מאבד סינכרון זה בעיה של בתשתית של בזק או בעיה במודם עצמו, אבל 99% בעיה בתשתית ואצלך ממה שהבנתי, בכלל כבר החלפת מודם וזה לא עזר. הבעיה שהיחידים שיכולים לטפל בתשתית של בזק הם בזק. האופציות שלך הם או למצוא דרך לקבל מבזק שירות או לעבור לתשתית אחרת שאני משאר שאצלך - כמו לרב ישראל- האופציה היחידה האחרת היא הוט.

בהנחה שאתה רוצה לנסות לקבל שירות מבזק אני לא הייתי משלם את השוד המטומטם לשלהם של ה-100 ש"ח שבאמת שאני לא בין בכלל על מה הם רוצים ממך את הכסף הזה. תנסה לדבר שוב עם התמיכה, אל תזכיר בכלל את המילה אלחוטי, תלונן אך ורק על ניתוקים של המודם (בהנחה שזה באמת המקרה אצלך) ותתעקש שכבר החליפו לך את המודם אז אתה לא מאמין שזה המודם אשם. אם הם עדיין מתעקשים שתחליף מודם/ראוטר לפני שממשיכים טיפול אתה יכול, אם הם שולחים אותך, להחליף ציוד בבזק סטור ללא עלות. כמובן שאנחנו לא מאמינים שהמודם אשם, המטרה שלך שישלחו טכנאי (ללא עלות כמובן).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”