הגברת אות ביס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
amit_pa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מחפש דרך לחבר את יחידת הדיור שאצלי בחצר ליס מהבית שלי. כרגע סלול כבל אנטנה באורך של 120 מטר לא רציף (2 חיבורים בדרך) ואני מצליח לראות לסרוגין וכשרואים חלק מהערוצים קופאים לעיתים קרובות בעקבות האות החלש.
קניתי מגבירים לטווח התדרים של יס (תמונה מצורפת) אבל לא רק שהם לא מגבירים כשאני מחבר אותם אין תמונה בכלל.
חיברתי אותם כל פעם במקום אחר לאורך הקו החל מאצלי בבית ,דרך החיבורים על הקו במחצית הדרך וליד הממיר ביחידה אך הם לא עושים את העבודה.
יש לי אופציה לקצר את הקו הסלול בערך לחצי 60 מטר אם זו תהיה הברירה היחידה אעשה זאת אבל אשמח לשמוע מה ניתן לעשות/להוסיף במצב הנתון. ביחידת הדיור יש ממיר אחד אנלוגי כסוף.

תודה ושנה טובה לכולם.
עמית

benda76
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

אתה אמור לשלב להם מתח

amit_pa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

להבנתי המתח מגיע דרך הכבל מהממירים.

alon3570
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

אתה צריך לחבר אליהם מגביר מתח. המתח מגיע מהממירים אבל בגלל כבל מאוד ארוך המתח לא מצליח להגיע בשיא הכח. אצלי יס שמו כמו שנאי קטן שמחובר בצד אחד לשקע חשמל ובצד השני לכבל הלבן של יס. זה מביא מתח לצלחת הלווין ולשאר הממירים ואין כבר בעיות

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

אז כך . למרחק 120 מטר חייבים כבל RG11 שזה כבל עבה מאוד . יש מגברים של 20DB . ולא 10 כמו בתמונה .
את המגבר שמים בתוך הבית . ולא ליד הממיר

וכמובן לימדוד אם אתה מקבל מתח 14V DC . גי בתוך הבית לא צריך מתח . אז הממיר חסום ליציאת מתח . או תוריד את החסימה
הפעולה הראשונה זה החלפת הכבל לכבל איכותי RG11 . 120 מטר זה 40 קומות . שזה מרחק עצום לכבל RG6 . שניקנה סתם בחנות .

כי יש כבל EG6 איכותי שמישתמשים בו חברות הכלים/יס . שהוא גם עבה ויקר

הממיר המרוחק מספק מתח למגבר . ולא מתח מהבית . בדוק ביציאה אם יש מתח 14V DC
רק הטכנאי קרמר

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”