הרבה שואלים כאן על מסך "ביניים", כזה לחדר השינה או אחד לסלון, למי שלא מחפש את הטופ שיש ל OLED להציע היום.
אז... אחרי שהתקלקל המסך בחדר השינה, חיפשתי לאשתי מסך שכזה.
מסך שלא יקרע את הכיס, ויציג תמונה יפה, בחדר השינה יש PS4 שהילדה משחקת בו, וממיר HD של YES.
הצורך הוא בסיסי, תוכניות אופנה/בריאות ובידור לשעות הלילה בהן אשתי מבלה רגע לפני השינה.
מחיפושים רבים הפיינליסטים היו הייסנס ו LG.
סמסונג אצלי מחוקים לחלוטין, לא מוכן לשקול שום מוצר שלהם. (זה לא רק במסכים, גם מקרר בבית גרם לי למפח נפש)
סוני ופנסוניק מציעות מסכים יקרים מדי לטעמי.
בסופו של דבר, אחרי צפייה בכמה דגמים של הפיינליסטים, קיבלתי הצעה דרך מנהל הרכש אצלנו, למסך הנ"ל של LG, במחיר שלא יכולתי לסרב לו, וכמובן עם האחריות המלאה של ח.י - ל 3 שנים.
הסכמתי, רכשתי, המסך הותקן בחדר השינה ונבדק לוודא שאין פיקסלים שרופים או עננות מוגזמת.
להפתעתי, המסך נטול עננות, וכמובן שאין מה לדבר לגבי פיקסלים שרופים - לא היו כאלו.
אז תכל'ס, איך המסך?
המסך תומך ב 4K וב HDR, וכך גם הגדרתי במכשיר ה PS4.
התמונה יפהפיה, חלקה וברורה.
יש למסך סאונד לא רע עבור חדר השינה ובכלל, יחד עם סראונד מדומה שבחלל של 4 הקירות עושה עבודה מעולה.
הרתיע אותי העובי של המסך, 8 ס"מ, ביחס ל 5 שהיו במסך הקודם, אך להפתעתי ההתקנה צמודת הקיר עושה את שלה
והפרופיל של המסך נראה טוב ולא בולט.
למסך יש כמה כניסות בגב המכשיר, כמו כניסה לכבל רשת, קומפוננט, ואפילו AV רחמנא ליצלן,
כך שאם מישהו צריך לבצע שימוש באחד מהם, יצטרך לקחת זאת בחשבון בהתקנה צמודת קיר.
אצלי זה לא רלוונטי, אני מנצל שני חיבורי HDMI מהצד, ויש גם כניסת USB או שתיים, אם יהיה צורך בעתיד.
אז לסיכום:
בתור מסך לחדר השינה, אני מעניק למכשיר ציון של 9 מתוך עשר.
התמונה נהדרת, ב 4K היא ממש יפהפיה, הממיר של יס HD לטעמי צריך להתקדם לרזולוציות גבוהות יותר,
התמונה ב SD היא בסדר גמור, לא מדובר במסך ענק מדי, סה"כ 43" ומסכי LG לטעמי מציגים SD בצורה הכי שפויה.
לסלון, במידה ומישהו מחפש מסך 4K "לעניים", ובכוונתו לנצל רק תכנים באיכות גבוהה, אני גם ממליץ בחום.
ידוע לי שיש רבים שמשתמשים בקודי, או צפייה דרך PC וזה יכול להיות עבורם פתרון טוב.
צירפתי כמה תמונות, של גיימינג מתוך האתר של ACG, וגם כמה דוגמאות מהדגמת 4K של LG, וגם סרט רגיל מערוץ הסרטים של יס.