אשמח אם תעזרו לי להבין כמה דברים לגבי ה-HTPC וה-Media Center
שלום לכולם, אני כרגע בתהליך בניית תשתית לחדר בבית שתיהיה בו טלוויזיית LCD 32" ורמקולים לווינים 5.1 שיהיו מחוברים לרסיבר. כמובן שאני יחבר מחשב ובמחשב הזה יש כבר Vista Ultimate. זה מחשב בסיסי שמחובר גם למסך רגיל ואני משתמש בו באופן שוטף.
עכשיו השאלה הגדולה. מה אני צריך לעשות כדי שאני יוכל להקליט סדרות למחשב . ומה זה הEPG הזה ? אני מבין שזה מן מנהל תוכניות שאפשר לראות איזה תוכנית יש בכל רגע .
באיזה צורה הוא מתעדכן ? מהאינטרנט או דרך חיבור הכבלים ?
ואיך אני מגיע לזה ב- Media Center או שצריך להתקין משהו ?
אשמח גם לקבל "על הדרך" המלצה לכרטיס מסך וכרטיס טלוייזיה טובים.
עכשיו השאלה הגדולה. מה אני צריך לעשות כדי שאני יוכל להקליט סדרות למחשב . ומה זה הEPG הזה ? אני מבין שזה מן מנהל תוכניות שאפשר לראות איזה תוכנית יש בכל רגע .
אשמח גם לקבל "על הדרך" המלצה לכרטיס מסך וכרטיס טלוייזיה טובים.
Re: אשמח אם תעזרו לי להבין כמה דברים לגבי ה-HTPC וה-Media Ce
בפורום HTPC יש לך המון מדריכים ו'דביקים' שיעזרו לך יותר ממה שכול אחד מאיתנוBlueEyes כתב:שלום לכולם, אני כרגע בתהליך בניית תשתית לחדר בבית שתיהיה בו טלוויזיית LCD 32" ורמקולים לווינים 5.1 שיהיו מחוברים לרסיבר. כמובן שאני יחבר מחשב ובמחשב הזה יש כבר Vista Ultimate. זה מחשב בסיסי שמחובר גם למסך רגיל ואני משתמש בו באופן שוטף.
אשמח גם לקבל "על הדרך" המלצה לכרטיס מסך וכרטיס טלוייזיה טובים....
נוכל לעזור ולהמליץ - אוליי בעצם ההמלצה הכי טובה שתוכל לקבל זה ללכת למדריכים והדביקים.
בהצלחה
אני חושב שכן אפשרי ללמוד הרבה מהמדריכים ומהדביקים אבל שיהיה...
בקצרה:
EPG - זה ממש מדריך שידורים שדומה מאוד למדריך בYES (מבחינה ויזואלית) יש שלוש תוכנות נפוצות פה בפורום לצורך
עבודה עם EPG ובכלל הורדת מדריכים (אני אישית משתמש בHebEpg) - בשביל המדריך אתה צריך את התוכנה שמורידה
את המידע מהאתרים השונים (YNET וואלה YES ועוד) ותוכנה נוספת שתיצור קובץ XML - יש תוכנות שעושות
את שני הדברים באותה התוכנה.. את ההצגה של המדריך אתה מעלה בתוכנת מדיה שלך לאחר שאתה מגדיר מהיא תוכנת
המדריך שלך - בVMC יש לך כבר בפנים את התוכנה שמורידה את המדריך ועושה את הכול
אתה יכול לבחור תוכנית שאותה אתה רוצה להקליט ע"י בחירתה במדריך עצמו ואתה יכול גם להקליט בזמן אמת בלחיצה על כפתור
ההקלטה (חפש גם מידע על IR BLASTER ובכלל על תזמון משימות להורדת מדריכים)
להזכירך: כול זה נחשב הבסיס של הEPG וכול זה כבר הוכנס לVMC (ויסטה) - תעשה חיפוש לצמד המילים EPG ו VMC.
כרטיס הTV המומלץ כאן באתר הוא הPVR150
המלצות לכרטיסי מסך יש בלי סוף ועל כול המלצה יש יותר טוב או יותר זול וההיפך - לי יש את ה7900 NVIDIA
בקצרה:
EPG - זה ממש מדריך שידורים שדומה מאוד למדריך בYES (מבחינה ויזואלית) יש שלוש תוכנות נפוצות פה בפורום לצורך
עבודה עם EPG ובכלל הורדת מדריכים (אני אישית משתמש בHebEpg) - בשביל המדריך אתה צריך את התוכנה שמורידה
את המידע מהאתרים השונים (YNET וואלה YES ועוד) ותוכנה נוספת שתיצור קובץ XML - יש תוכנות שעושות
את שני הדברים באותה התוכנה.. את ההצגה של המדריך אתה מעלה בתוכנת מדיה שלך לאחר שאתה מגדיר מהיא תוכנת
המדריך שלך - בVMC יש לך כבר בפנים את התוכנה שמורידה את המדריך ועושה את הכול
אתה יכול לבחור תוכנית שאותה אתה רוצה להקליט ע"י בחירתה במדריך עצמו ואתה יכול גם להקליט בזמן אמת בלחיצה על כפתור
ההקלטה (חפש גם מידע על IR BLASTER ובכלל על תזמון משימות להורדת מדריכים)
להזכירך: כול זה נחשב הבסיס של הEPG וכול זה כבר הוכנס לVMC (ויסטה) - תעשה חיפוש לצמד המילים EPG ו VMC.
כרטיס הTV המומלץ כאן באתר הוא הPVR150
המלצות לכרטיסי מסך יש בלי סוף ועל כול המלצה יש יותר טוב או יותר זול וההיפך - לי יש את ה7900 NVIDIA
קודם כל אין לי דרך להביע את התודה שלי. באמת עשית לי סדר בראש.
דבר שני, באיזה צורה מתחברות כל המערכות כך שתוכל להקליט למחשב ?
ושוב , כל הכבוד !
עדכון : אני כבר מנסה שעה להגיע ל-EPG הזה ואני פשוט לא מוצא דרך. מישהו יכול לתת כיוון בבקשה ?
ושוב , כל הכבוד !
עדכון : אני כבר מנסה שעה להגיע ל-EPG הזה ואני פשוט לא מוצא דרך. מישהו יכול לתת כיוון בבקשה ?
הממיר מתחבר לכ.טלויזיה באמצעות שלוש בננותBlueEyes כתב:קודם כל אין לי דרך להביע את התודה שלי. באמת עשית לי סדר בראש.
ושוב , כל הכבוד !
עדכון : אני כבר מנסה שעה להגיע ל-EPG הזה ואני פשוט לא מוצא דרך. מישהו יכול לתת כיוון בבקשה ?...
ולפי מה שאומרים כאן, ישנה ירידה קלה באיכות היות והמידע הופך מדיגטלי לאנלוגי ובחזרה
בכל מקרה כרגע אין לי כרטיס טלוויזיה או מסך גדול שמחובר למחשב.
אני רק רוצה להתנסות בתכונות ולשקול אופציות ואז אני אחליט באיזה צורה אני ישלב את ה-VMC בכל המערכת שאני מרכיב לאט לאט..אם בכלל
אם אני מבין נכון. אני לא יכול לראות טלוויזיה במסך הגדול וביינתים להשתמש במחשב עם מסך 17" לצרכים אחרים ?
מעבר לזה , לא תיהיה בעיה אם אני יחבר ממיר (ADB ג'וניור) לכרטיס טלויזייה. ואת כרטיס המסך אני יחבר לרסיבר שיתחבר בין השאר למסך הטלוויזיה ?
בקשר למיקום של ה-EPG ב-VMC - מישהו יכול להסביר לי את הנתיב שדרכו אני מגיע למסך הרצוי ואילו הגדרות יש לעשות לפני כן ?
תודה.
אני רק רוצה להתנסות בתכונות ולשקול אופציות ואז אני אחליט באיזה צורה אני ישלב את ה-VMC בכל המערכת שאני מרכיב לאט לאט..אם בכלל
אם אני מבין נכון. אני לא יכול לראות טלוויזיה במסך הגדול וביינתים להשתמש במחשב עם מסך 17" לצרכים אחרים ?
מעבר לזה , לא תיהיה בעיה אם אני יחבר ממיר (ADB ג'וניור) לכרטיס טלויזייה. ואת כרטיס המסך אני יחבר לרסיבר שיתחבר בין השאר למסך הטלוויזיה ?
בקשר למיקום של ה-EPG ב-VMC - מישהו יכול להסביר לי את הנתיב שדרכו אני מגיע למסך הרצוי ואילו הגדרות יש לעשות לפני כן ?
תודה.
נערך לאחרונה על ידי BlueEyes ב 04/04/2007 1:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
BlueEyes כתב:בכל מקרה כרגע אין לי כרטיס טלוויזיה או מסך גדול שמחובר למחשב.
נכון - כמו ש kouliben1 אמר - אין אפשרות להגיע לאיזור הEPG כאשר אין לך כרטיס TV
אם אתה מתכוון לצפיה דרך המחשב אז אתה כן יכול לראות טלביזיה במסך LCD ובאותו הזמן לעבוד במחשב על מסך אחר - כמובן שזה תלוי באיזה כרטיס מסך יש לך - מדובר על הגדרה של כרטיס המסך כך שאת הוידאו הוא יציג רק על מסך הLCD או אופציה אחרת זה להגדיר מסך מורחב ולקנפג את הכרטיס מסך כך שאת המדיה סנטר הוא יציג על המסך הרצוי
(LCD). בכול מקרה אתה תמיד יכול לחבר ממיר אחד למחשב ואחד אחר לLCD
לא תהיה שום בעיה עם חיבור שכזה
לאחר שתתקין כרטיס TV תוכל להגיע לאיזור הTV והEPG - תבדוק במיקרוסופט איזה כרטיסים נתמכים ע"י הVMC
תודה....