שאלה לגבי HDR10 מול דולבי ויז׳ן
שלום לכולם ,
תשוב יש לי שאלות מוזרות (סליחה... אני עדיין חדש בתחום )
יש לי טלוויזיה חדשה (m55-e0) שתומכת בדולבי ויז׳ן ובHDR10.
השאלה שלי זה במידה ויש לי תוכן שתומך בHDR10 זה אומר שהוא בהכרח תומך בויז׳ן ? (או הפוך )
או שבכלל אני לא הבנתי את העניין (גם הגיוני )
האם תוכלו להסביר לי ?
תודה רבה !!
תשוב יש לי שאלות מוזרות (סליחה... אני עדיין חדש בתחום )
יש לי טלוויזיה חדשה (m55-e0) שתומכת בדולבי ויז׳ן ובHDR10.
השאלה שלי זה במידה ויש לי תוכן שתומך בHDR10 זה אומר שהוא בהכרח תומך בויז׳ן ? (או הפוך )
או שבכלל אני לא הבנתי את העניין (גם הגיוני )
האם תוכלו להסביר לי ?
תודה רבה !!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כאשר מדובר על דיסקים בלוריי UHD, שם כל דיסק שתומך ב-DV יתמוך גם ב-HDR10 (למקרים שבהם המסך לא תומך).
מעבר לזה, אלה שני פורמטים נפרדים, כפי שנאמר.
DV עדיף למסכים שלא מגיעים ל-1000 ניטים, כמו ה-VIZIO שלך. לכן זהו הפורמט העדיף (בעיקרון), וזה מה שתראה בנטפליקס וב-VUDU.
DV עדיף למסכים שלא מגיעים ל-1000 ניטים, כמו ה-VIZIO שלך. לכן זהו הפורמט העדיף (בעיקרון), וזה מה שתראה בנטפליקס וב-VUDU.
·TheCoolest כתב:כאשר מדובר על דיסקים בלוריי UHD, שם כל דיסק שתומך ב-DV יתמוך גם ב-HDR10 (למקרים שבהם המסך לא תומך).
DV עדיף למסכים שלא מגיעים ל-1000 ניטים, כמו ה-VIZIO שלך. לכן זהו הפורמט העדיף (בעיקרון), וזה מה שתראה בנטפליקס וב-VUDU....
אני מעוניין בעתיד הקרוב להזמין Apple TV ומה שהבנתי שהוא מגדיר את עצמו אוטומטית או לזה או לזה .
אז מאחר וככל הנראה אוגדר ל DV ...מה יקרה במידה ויהיה לי תוכן שארצה לצפות ב HDR10 ? יש פתרון לזה ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
משירותי הזרמה DV מגיע כברירת מחדל, אם התוכן הוא HDR10 תראה HDR10, אבל אם הוא DV הוא יגיע ב-DV.
יש כמה מקרי קצה שבהם תראה HDR10 ולא DV ב-M55-E0, והעיקרי הוא תכנים שהם 4K@60FPS, הויזיו תומכת בהזרמה של DV עד ל-4K@30FPS, אבל דרך HDMI גם 60FPS יעבוד (כן זה קצת מסובך\מבלבל).
אם תרצה לראות HDR10, תצטרך להשיג תוכן שהוא אך ורק HDR10.
ד"א, מערכת הסמארטקאסט אצלך עובדת או שהיא חסומה בגלל שאתה בישראל?
יש כמה מקרי קצה שבהם תראה HDR10 ולא DV ב-M55-E0, והעיקרי הוא תכנים שהם 4K@60FPS, הויזיו תומכת בהזרמה של DV עד ל-4K@30FPS, אבל דרך HDMI גם 60FPS יעבוד (כן זה קצת מסובך\מבלבל).
אם תרצה לראות HDR10, תצטרך להשיג תוכן שהוא אך ורק HDR10.
ד"א, מערכת הסמארטקאסט אצלך עובדת או שהיא חסומה בגלל שאתה בישראל?
·haj9 כתב:·......
אני מעוניין בעתיד הקרוב להזמין Apple TV ומה שהבנתי שהוא מגדיר את עצמו אוטומטית או לזה או לזה .
אז מאחר וככל הנראה אוגדר ל DV ...מה יקרה במידה ויהיה לי תוכן שארצה לצפות ב HDR10 ? יש פתרון לזה ?...
אין אפשרות לעבור ידנית בין HDR/DV.
אם המסך תומך DV הוא יבחר בו אוטומטית כי הוא עדיף וטוב יותר.
רוצה HDR רגיל יש הרבה תכנים ביו טיוב ובבלוריי.
·bigib כתב:·......
אין אפשרות לעבור ידנית בין HDR/DV.
אם המסך תומך DV הוא יבחר בו אוטומטית כי הוא עדיף וטוב יותר.
רוצה HDR רגיל יש הרבה תכנים ביו טיוב ובבלוריי....
זה לא עניין של רוצה ...
יש הרבה תכנים שלא תומכים ב DV ורק ב HDR10 ... השאלה איך אני צופה בהם אם המכשיר יהיה מוגדר כDV
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה לא צריך להגדיר שום דבר, הטלוויזיה מזהה את סוג התוכן ונכנסת למצב HDR הרלוונטי באופן אוטומטי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
נעשה סדר
1. כל מסך או ציוד שתומך ב-HDR יתמוך ב-HDR10
2. אם יש תוכן או ציוד שתומך ב-Dolby vision הוא יציג את זה על גבי המסך שתומך בזה.
3. בקיצור, לא צריך לדאוג, אפל ישחררו את המכשיר והמשמעות שאפשר יהיה לראות גם דולבי וגם HDR10 ואם המסך שלך תומך רק ב-HDR10 תקבל את זה. אם הוא לא תומך בכלל ב-HDR תקבל 4K רגיל.
1. כל מסך או ציוד שתומך ב-HDR יתמוך ב-HDR10
2. אם יש תוכן או ציוד שתומך ב-Dolby vision הוא יציג את זה על גבי המסך שתומך בזה.
3. בקיצור, לא צריך לדאוג, אפל ישחררו את המכשיר והמשמעות שאפשר יהיה לראות גם דולבי וגם HDR10 ואם המסך שלך תומך רק ב-HDR10 תקבל את זה. אם הוא לא תומך בכלל ב-HDR תקבל 4K רגיל.