בקר לעומת עכבר במשחקי FPS

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
שלח תגובה
Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שליחה #1 

עד היום שיחקתי ב-PC, כך שהשתמשתי בעכבר ובמקלדת. השימוש בעכבר תמיד נראה לי אינטואיטיבי ונוח, במיוחד במשחקי FPS. לאחרונה רכשתי את NVIDIA Shield שבאמצעותו ניתן להזרים משחקים מה-PC לטלוויזיה. ה-Shield מגיע עם בקר, די דומה לזה של הקונסולות.

ניסיתי אתמול את BF 1, וגיליתי שהשימוש בבקר על מנת לכוון את הנשק למטרה מאוד לא נוח בהשוואה לשימוש בעכבר. אני מניח שאפשר להשתפר עם הזמן, אבל נראה לי שיש חסם עליון לשימוש בסטיק עבור הכוונת, ושלעולם לא ניתן יהיה להגיע למהירות ולדיוק של שימוש בעכבר, תמיד יהיה ביניהם פער משמעותי - לטובת העכבר.
מצד שני, מיליונים ברחבי העולם משחקים משחקי FPS עם בקרים ונראה שהם מרוצים למדי כי הם ממשיכים לקנות קונסולות ומשחקים.

אשמח לדעתכם בעניין (בפרט אם יש פה אנשים שהתנסו במשחקי FPS גם עם עכבר וגם עם בקר).

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

כבר שנים שאני משחק FPS בקונסולות ובמחשב.
אין מה לעשות עם עכבר תמיד הAIM טוב משמעותית, לא מכיר בן אדם שאמר להפך.
אבל הדיוק זה לא הכל, ולשחק בקונסולה יש יתרונות משל עצמם.

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה, אז אני מבין שהבעיה לא אצלי...
אין גיימינג תחרותי/מקצועי עם קונסולות? אין באף משחק מולטי שמשלב קונסולות עם PC?

אז אלו יתרונות יש בעצם במשחק בקונסולה? למעט אולי זה שאתה מול טלוויזיה במקום מסך מחשב (וגם אז לא בטוח שזה יתרון, תלוי במרחק שלך מהטלוויזיה והיכולת להבחין בפרטים שקל להבחין בהם על מסך מחשב).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

1. בכל הנוגע לסטרים מה PC למסך, אני מאוד סקפטי בנוגע ל INPUT LAG, נמוך ככל שמוצהר ע"י היצרן.
כך שאם רגע נשווה בין שימוש בעכבר על ה PC או שימוש בעכבר דרך סטרים - הראשון הוא העדיף.
2. אני אישית טוב יותר עם בקר מאשר עם עכבר, כמובן שאם הייתי חוזר להשתמש בעכבר על בסיס קבוע, סביר שההבדלים היו מצטמצמים ואף מתהפכים.
אבל זה עניין של טעם נרכש וגם הרגל נרכש, ולכן מה שנוח וטוב לי, לא בטוח שטוב לך.
כאמור, אישית, טוב לי עם בקר, כך יעידו אלפי חללי BATTLEFIELD 4 :lol:

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

גם המחשב וגם הסטרימר (נבידיה שילד) מחוברים אצלי בכבל רשת לנתב. הלאג הוא מינימלי (עשרות בודדות של ms לכל היותר), ואם כבר הוא נובע יותר מה-input lag של הטלוויזיה, מה שהיה קורה גם אם הייתי מחבר אליה קונסולה. בקטע הזה NVIDIA עשו עבודה יפה לדעתי.
אם הייתי שחקן מקצועי, כנראה שגם עשרות בודדות של אלפיות שנייה היו מפריעים לי, אבל אני ממש לא כזה.

הדבר העיקרי שמפריע לי זה ה-aiming עם הסטיק של הבקר. לוקח לי המון זמן להתכוונן על מטרה, ואני גם מתקשה לדייק אם המטרה קטנה ורחוקה.
עם העכבר ניתן גם לדייק וגם להסתובב מהר לכל כיוון כשצריך. עם הבקר זה עובד לי הרבה פחות טוב.

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

זה סקרן אותי אז הקדשתי לזה כמה דקות באינטרנט. מסתבר שבליזארד למשל לא אפשרו משחקי מולטי cross-platform ב-overwatch בדיוק בגלל היתרון המובנה שיש לשחקני PC במשחקי FPS:
https://www.gamespot.com/articles/no-cr ... 0-6432073/

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #7 

לדעתי ברוב משחקי ה- FPS על הקונסולות יש Aim Assist.

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ב-PC אנחנו קוראים לזה aimbot וזה נחשב cheat...

בכל אופן, זה קצת מוריד מהטעם של משחק FPS ב-PC באמצעות השילד והבקר שלו, בפרט אם אני רוצה לשחק מולטי.
אני מניח שאשתמש בשילד למשחקים שאינם FPS.

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”