@esaly
·
אני מאד מרוצה מאקספון, הייתי קודם בבזב"ל ולזמן קצר גם בהוטנט ואני לא מרגיש הבדל במהירות האינטרנט. שם לב שאתה יכול לקבל מחיר דומה גם אצל ספקים אחרים אבל לפחות אצל חלקם (נגיד בזב"ל) זה דורש מסחרה רצינית בעוד אצל אקספון בלי טובות אתה ישר מקבל מחיר הוגן

.
למיטב ידעתי הם לא חוסמים פורטים אבל הם שמים אותך מאחורי NAT כברירת מחדל. צריך להתקשר לתמיכה הטכנית ולתת להם תירוץ כלשהו ויוציאו אותך מה-NAT ללא עלות נוספות (שלא לבלבל עם כתובת קבועה שכן כרוכה בתשלום נוסף).
לגבי המודם, אתה יכול באמת לקחת מהם את ה-dlink - אין לי ניסיון אישי אבל שמעתי דברים טובים ובמיוחד היות שתשתמש בו רק כמודם אני בטוח שתהיה מרוצה. האופציה העיקרית האחרת זה לקנות מודם פרטי (נגיד ה-
9970 שאני ממליץ עליו אישית או כל מודם אחר
מהרשימה כאן שתומך בווקטורינג ו-G.INP). היתרון העיקרי של מודם פרטי שאתה חופשי לגמרי לעבור בין ספקים מתי שאתה רוצה ללא ההתעסקות בקבלת והחזרת ציוד.
הערה כללית לגבי תשתית בזק: גם אם אמרו לך שאתה יכול לקבל חבילה של 100 מגה זה לא אומר איזה קצב באמת תקבל ובמקרים קיצוניים יכולים להיות גם ניתוקים. אמנם אתה מקבל 3 מגה העלאה (לעומת ה-2 מגה של הוט בחבילת 100 מגה) אבל ברב האיזורים בארץ ה-100 מגה של בזק הוא בין 50 ל-90 תלוי במרחק מהארון תקשורת וכו'.
כדי להקטין סיכונים הייתי שוקל בחיוב לעבור בשלב ראשון לבזק ישירות (לא שוק סיטונאי; לשיקולך עם לקחת מהם בנדאל עם ספק או לשלם לספק בנפרד). אמנם זה קצת יותר יקר אבל אם יש בעיות בתשתית הם יטפלו בך הרבה יותר טוב משוק סיטונאי. אחרי שאתה רואה שהתשתית יציבה (זה יכול להיות גם אחרי שבוע), אז תעבור לשוק סיטונאי אצל אקפסון או ספק אחר ותשקול האם לקנות מודם פרטי או לא. להחזיר ציוד לבזק זה פשוט להגיע לבזק סטור (לעומת לשלוח חזרה על חשובנך נגיד אצל בזב"ל - מאקספון אף פעם לא לקחתי ולא החזרתי ציוד).