TP-LINK C9 VS C7 עלות מול תועלת
אוקי,
אז בני משפחה שטסים לארה"ב- צ'ק
רצון עז לקנות ראוטר נורמאלי- צ'ק
כרגע אני על ראוטר-מודם של ספקי אינטרנט למינהם ודי נמאס לי. המטרה: להפוך את מה שמקבלים מחברות האינטרנט למודם בלבד וראוטר שיחזיק כמה שנים טובות, פה אתם נכנסים לעניין:
אז ככה, 2 הדגמים הנ"ל (ARCHER C7 וC9) הם כרגע המועמדים העיקריים כי:
א. נראה שהם ממש חביבי הקהל
ב. בדקתי עם המפיץ בארץ, אפשר לקנות ב60 ש"ח שנאי חשמל ישראלי וככה לא להסתבכל עם מתאמי מתח-זרם למינהם.
עכשיו, C9 עולה כרגע באמאזון 110 דולר, C7 עולה 70, מהבדיקות שערכתי אלו ההבדלים:
1. מעבד, C9 יותר (אולי אפילו הרבה יותר) חזק, לא יודע בדיוק מה המשמעות כלפיי כי אין לי יותר מ6-7 מכשירים מחוברים בדירה בכל רגע נתון....דעתכם בנושא?
2. USB3 לעומת USB2, יש לי מלא כוננים חיצוניים, יהיה נחמד לחבר אחד מהם שיהיה כונן קבוע שם..לדעתי זה זניח מבחינת הבחירה אבל עדיין עדיפות.
3. Beamforming, לפי מה שהבנתי, טכנולוגיה שנמצאת בC9 ולא בC7 וגורמת לראוטר לשדר יותר חזק אותות לכיוונים ספציפים לאחר שהוא מזהה את המיקום של המכשירים שמחוברים אליו, נשמע משמעותי.
4. קצב גבוה יותר בתקן n: בתקן AC המהירות זהה, אך בתקן n יש הפרש של 150 Mbit, בהתחשב בכך ש2 מכשירים עיקריים שלי קצת ישנים ותומכים רק בn (מחשב וסטרימר-משמש לסלקום TV), נראה לי שזה די חשוב מבחינת חוזק האות, כלומר עדיף לי להתחיל ממקסימום גבוה ולהתרחק מאשר מקסימום נמוך.
אשמח לקבל את דעתכם אם ה4 סעיפים האלו מצדיקים הפרש של 40$, אני כבר שאלתי את עצמי הרבה פעמים ואני עדיין לא בטוח.
*אם יש עוד פרמטרים להשוואה אשמח אם תוסיפו וכמובן תוסיפו את דעתכם למחיר.
*אם יש עוד ראוטרים מומלצים מאוד שאתם מכירים שאין בעיה לקנות מהמפיץ בארץ שנאי כדי להמנע מלהתעסק בממירי מתח, זה יהיה מצויין (ואשמח אם תהיה השוואה לפרמטרים הנ"ל)
המון תודה לעונים.
אז בני משפחה שטסים לארה"ב- צ'ק
רצון עז לקנות ראוטר נורמאלי- צ'ק
כרגע אני על ראוטר-מודם של ספקי אינטרנט למינהם ודי נמאס לי. המטרה: להפוך את מה שמקבלים מחברות האינטרנט למודם בלבד וראוטר שיחזיק כמה שנים טובות, פה אתם נכנסים לעניין:
אז ככה, 2 הדגמים הנ"ל (ARCHER C7 וC9) הם כרגע המועמדים העיקריים כי:
א. נראה שהם ממש חביבי הקהל
ב. בדקתי עם המפיץ בארץ, אפשר לקנות ב60 ש"ח שנאי חשמל ישראלי וככה לא להסתבכל עם מתאמי מתח-זרם למינהם.
עכשיו, C9 עולה כרגע באמאזון 110 דולר, C7 עולה 70, מהבדיקות שערכתי אלו ההבדלים:
1. מעבד, C9 יותר (אולי אפילו הרבה יותר) חזק, לא יודע בדיוק מה המשמעות כלפיי כי אין לי יותר מ6-7 מכשירים מחוברים בדירה בכל רגע נתון....דעתכם בנושא?
2. USB3 לעומת USB2, יש לי מלא כוננים חיצוניים, יהיה נחמד לחבר אחד מהם שיהיה כונן קבוע שם..לדעתי זה זניח מבחינת הבחירה אבל עדיין עדיפות.
3. Beamforming, לפי מה שהבנתי, טכנולוגיה שנמצאת בC9 ולא בC7 וגורמת לראוטר לשדר יותר חזק אותות לכיוונים ספציפים לאחר שהוא מזהה את המיקום של המכשירים שמחוברים אליו, נשמע משמעותי.
4. קצב גבוה יותר בתקן n: בתקן AC המהירות זהה, אך בתקן n יש הפרש של 150 Mbit, בהתחשב בכך ש2 מכשירים עיקריים שלי קצת ישנים ותומכים רק בn (מחשב וסטרימר-משמש לסלקום TV), נראה לי שזה די חשוב מבחינת חוזק האות, כלומר עדיף לי להתחיל ממקסימום גבוה ולהתרחק מאשר מקסימום נמוך.
אשמח לקבל את דעתכם אם ה4 סעיפים האלו מצדיקים הפרש של 40$, אני כבר שאלתי את עצמי הרבה פעמים ואני עדיין לא בטוח.
*אם יש עוד פרמטרים להשוואה אשמח אם תוסיפו וכמובן תוסיפו את דעתכם למחיר.
*אם יש עוד ראוטרים מומלצים מאוד שאתם מכירים שאין בעיה לקנות מהמפיץ בארץ שנאי כדי להמנע מלהתעסק בממירי מתח, זה יהיה מצויין (ואשמח אם תהיה השוואה לפרמטרים הנ"ל)
המון תודה לעונים.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@shayp
הנה אני מוריד לך את הדלתא ל $25...
כל מוצרי tp link (על כל פנים כל אלו שעברו אצלי ...) מגיעים עם שנאי 100v-240v.
גם אם אתאמץ , אקשה לראות סיבה לחריגה עם הנתבים שלעיל...
רוצה לומר -- מתאם תקע (אמריקאי) לשקע (ישראלי ) בעלות 3-5 שקלים בטמבוריה הקרובה, מסדר אותך גוטה גוטה
לעצם העניין --- אהיה הגון ואומר שאיני הבעלים של אחד משני הדגמים אבל עזרתי לחבר שהיה בדיוק באותה דילמה לפני מס׳ חודשים.
בהמשך לכל הביקורות, ההשוואות ברשת וכו׳ ובהתחשב בהפרש הזניח במחיר, הוא רכש את ה C9 ומאז מדבר בו רק טובות
נסיעה טובה ובטוחה !
הנה אני מוריד לך את הדלתא ל $25...
כל מוצרי tp link (על כל פנים כל אלו שעברו אצלי ...) מגיעים עם שנאי 100v-240v.
גם אם אתאמץ , אקשה לראות סיבה לחריגה עם הנתבים שלעיל...
רוצה לומר -- מתאם תקע (אמריקאי) לשקע (ישראלי ) בעלות 3-5 שקלים בטמבוריה הקרובה, מסדר אותך גוטה גוטה
לעצם העניין --- אהיה הגון ואומר שאיני הבעלים של אחד משני הדגמים אבל עזרתי לחבר שהיה בדיוק באותה דילמה לפני מס׳ חודשים.
בהמשך לכל הביקורות, ההשוואות ברשת וכו׳ ובהתחשב בהפרש הזניח במחיר, הוא רכש את ה C9 ומאז מדבר בו רק טובות
נסיעה טובה ובטוחה !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
@sigamore
·
הנחתי שזאת אופציה שהם יגיעו עם 100-240 כמו רוב השנאים כיום, אבל ! הסתכלתי במספר ראוטרים שיש לי פה (NETGEAR DLINK..יש לי עוד VTECK מחובר אז לא אבדוק..אבל אני מניח שגם) ואף אחד לא הגיע עם 100-240 ..לכן ליתר ביטחון בדקתי אצל היבואן.
אז קודם כל תודה, אחכה שיגיע לארץ ולא ארוץ לקנות לפני.
דבר שני, הדלתא נשארה 40$ כי לא משנה איזה דגם הייתי קונה, הייתי צריך את זה. אז עדיין 40$ זאת דילמה :=\..
בכל מקרה, אותך אני מחשיב בעד הC9
תודה רבה
·
הנחתי שזאת אופציה שהם יגיעו עם 100-240 כמו רוב השנאים כיום, אבל ! הסתכלתי במספר ראוטרים שיש לי פה (NETGEAR DLINK..יש לי עוד VTECK מחובר אז לא אבדוק..אבל אני מניח שגם) ואף אחד לא הגיע עם 100-240 ..לכן ליתר ביטחון בדקתי אצל היבואן.
אז קודם כל תודה, אחכה שיגיע לארץ ולא ארוץ לקנות לפני.
דבר שני, הדלתא נשארה 40$ כי לא משנה איזה דגם הייתי קונה, הייתי צריך את זה. אז עדיין 40$ זאת דילמה :=\..
בכל מקרה, אותך אני מחשיב בעד הC9
נערך לאחרונה על ידי shayp ב 17/09/2017 15:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@shayp
·זה בסדר
כמו שהוספתי בתגובה לתגובה , ההפרש נשאר תקף כמובן עם או בלי שנאי.
אני עצמי עם נתב מבוסס pfSense (בנייה עצמאית) ולכן קשה לי להמליץ בהחלטיות.
מה שכן -- נתבים בסגמנט הזה בדרכ לא מצטיינים בחומרה עוצמתית. העניין הופך להיות עקרוני בעיקר בנושא נתוני הזיכרון (RAM) הדי בסיסיים. במקרה של ה c7 וה c9 - יש הבדלים במעבד (לטובת האחרון) אבל נתוני הזיכרון זהים --- 128MB .. שזה ד״א ממש.. אבל ממש מעט
נתוני הרדיו --- 1750 מול 1900 הם שטויות (לדעתי) לא תבחין בשום הבדל בפועל.
בוא נשאל אותך כך --- מה תמהיל השימוש שלך בנתב ? ובמקביל , מה גבול התקציב שלך ?
אולי באמת כדאי לחשוב על אפשרויות נוספות ...
·זה בסדר
אני עצמי עם נתב מבוסס pfSense (בנייה עצמאית) ולכן קשה לי להמליץ בהחלטיות.
מה שכן -- נתבים בסגמנט הזה בדרכ לא מצטיינים בחומרה עוצמתית. העניין הופך להיות עקרוני בעיקר בנושא נתוני הזיכרון (RAM) הדי בסיסיים. במקרה של ה c7 וה c9 - יש הבדלים במעבד (לטובת האחרון) אבל נתוני הזיכרון זהים --- 128MB .. שזה ד״א ממש.. אבל ממש מעט
נתוני הרדיו --- 1750 מול 1900 הם שטויות (לדעתי) לא תבחין בשום הבדל בפועל.
בוא נשאל אותך כך --- מה תמהיל השימוש שלך בנתב ? ובמקביל , מה גבול התקציב שלך ?
אולי באמת כדאי לחשוב על אפשרויות נוספות ...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
@sigamore
·
האינטרנט ישתדרג עוד מעט ל60 מגה (100..אבל התשתית מאפשרת בין 50-70 לפי בזק אבל מי יודע אולי UNLIMITED יפתיעו השנה ויפרשו את ה200 מטר שמפרידים בינינו)..המכשירים:
2 מחשבים, 2 פלאפונים, סטרימר, טלויזיה.
שימושים-
סטרימר: בעיקר סלקום - כלומר צפיה ישירה
מחשבים: הורדות, צפיה ישירה...כאן חשוב לי הפיצ'ר של הגבלה לפי IP, כדי שאחד לא יפריע יותר מדי לשני (דירת סטודנטים) (או לפחות הפעלת הפיצ'ר מדי פעם ולא כל הזמן...)
טלויזיה (לא אינטרנט) ניגון קובץ דרך הרשת.
כמו שאמרתי, אין מלא מכשירים כרגע, אבל מי יודע..בעתיד (דירה יותר גדולה, יותר שותפים...)
בקשר לזיכרון פנימי, השאלה אם בחברות אחרות, בסדרי תקציב האלו (70-110$) יש על מה לדבר?
ומבחינת המהירויות,הקטע של להרגיש או לא, אני רק יכול להניח שכן..אין לי דרך באמת לבדוק חוץ מלקנות את שניהם, מבחינתי לפי נתונים יבשים, עדיף להתחיל את הנתונים היבשים ('המקסימום') בכמה שיותר גבוה, שבשביל המכשירי תקן N שלי, עדיף את הC9
·
האינטרנט ישתדרג עוד מעט ל60 מגה (100..אבל התשתית מאפשרת בין 50-70 לפי בזק אבל מי יודע אולי UNLIMITED יפתיעו השנה ויפרשו את ה200 מטר שמפרידים בינינו)..המכשירים:
2 מחשבים, 2 פלאפונים, סטרימר, טלויזיה.
שימושים-
סטרימר: בעיקר סלקום - כלומר צפיה ישירה
מחשבים: הורדות, צפיה ישירה...כאן חשוב לי הפיצ'ר של הגבלה לפי IP, כדי שאחד לא יפריע יותר מדי לשני (דירת סטודנטים) (או לפחות הפעלת הפיצ'ר מדי פעם ולא כל הזמן...)
טלויזיה (לא אינטרנט) ניגון קובץ דרך הרשת.
כמו שאמרתי, אין מלא מכשירים כרגע, אבל מי יודע..בעתיד (דירה יותר גדולה, יותר שותפים...)
בקשר לזיכרון פנימי, השאלה אם בחברות אחרות, בסדרי תקציב האלו (70-110$) יש על מה לדבר?
ומבחינת המהירויות,הקטע של להרגיש או לא, אני רק יכול להניח שכן..אין לי דרך באמת לבדוק חוץ מלקנות את שניהם, מבחינתי לפי נתונים יבשים, עדיף להתחיל את הנתונים היבשים ('המקסימום') בכמה שיותר גבוה, שבשביל המכשירי תקן N שלי, עדיף את הC9
אני הזמנתי מאמזון את הc9 בתחילת ספטמבר ומכר הביא לי אותו בשישי האחרון מארצות הברית. על השנאי כתוב בפרוש 100-240v 50/60hz וכמובן מצריך מתאם.
האריזה היתה ענקית - הנתב היה במין קרטון דמוי קרטון ביצים ולכן נלקח ללא הקרטון.
הגירסא של הנתב שקיבלתי היא v1 אם זה חשוב לך.
חוץ מזה הוא עדיין לא חובר (הוא נח לידי) כך שלא אוכל לתת חוות דעת.
האריזה היתה ענקית - הנתב היה במין קרטון דמוי קרטון ביצים ולכן נלקח ללא הקרטון.
הגירסא של הנתב שקיבלתי היא v1 אם זה חשוב לך.
חוץ מזה הוא עדיין לא חובר (הוא נח לידי) כך שלא אוכל לתת חוות דעת.
@lshamir
·
קודם כל תודה על האינפורמציה של השנאי.
מעניין מה שאתה אומר בקשר לגרסה, אבדוק איזה אופציות קיימות.
באותו נושא, מישהו יכול לתת חוות דעת מה ההבדלים בין הגרסות? (בדגם C9 יש V1 וV3..באתר שלהם לא נראה שיש V2 לעומת זאת בC7 יש V1-V4...)
·
קודם כל תודה על האינפורמציה של השנאי.
מעניין מה שאתה אומר בקשר לגרסה, אבדוק איזה אופציות קיימות.
באותו נושא, מישהו יכול לתת חוות דעת מה ההבדלים בין הגרסות? (בדגם C9 יש V1 וV3..באתר שלהם לא נראה שיש V2 לעומת זאת בC7 יש V1-V4...)
יש לי C7 V2 שקניתי באמזון צרפת לפני איזה חודש אני חושב. אני מרוצה מאוד, חבילה של מאה מגה והתשתית של בזק תומכת רק בחמישים.
שני טלפונים, שני טאבלטים, נינטנדו סוויץ' (כשהוא לא בדוקינג), כרומקאסט - אלחוט 5GHZ לרוב, כיסוי מצוין בדירה 95 מ"ר.
מחשב, NAS, HTPC ונינטנדו סוויץ' - בחיבור LAN גיגהביט.
הכל מחובר כל הזמן.
שני טלפונים, שני טאבלטים, נינטנדו סוויץ' (כשהוא לא בדוקינג), כרומקאסט - אלחוט 5GHZ לרוב, כיסוי מצוין בדירה 95 מ"ר.
הכל מחובר כל הזמן.
· אני חולק עליך, יש לי פה בדירה 2 ראוטרים שאומרים אחרת.mrraz111 כתב:כל מוצרי תקשורת מחשבים מגיעים 110-240...
·אחלה תודה על התגובה, אבדוק איזה גרסה שולחים בAMAZON ארה"ב..יש לי C7 V2 שקניתי באמזון צרפת לפני איזה חודש אני חושב. אני מרוצה מאוד, חבילה של מאה מגה והתשתית של בזק תומכת רק בחמישים.
הכל מחובר כל הזמן....