עזרה בבקשה, חלקים אפורים במסך חדש
שלום לכולם
ברשותי טלוויזית פנסוניק dx700
אני מרוצה ממנה עד השמיים הכל תקין מלבד תופעה אחת שהעיניים שלי שמו לב
במקומות מסויימים במסך( במרכז חלק וחלק בצד ימין) יש מין עננים אפורים( נראה לי שזו ההגדרה המקצועית פה) שמחרפנים אותי
לא רואים את זה בכל פעם אבל בעיקר במשחקי כדורגל ששם זה בא לידי ביטוי מכיוון שהמסך ירוק באופן קבוע בדר"כ והמצלמה זזה.
הפעלתי ביוטיוב סרטון white screen ואני רואה באופן ברור החלקים הכהים יותר( רק אני שם לב לזה, שאר הבית פחות)
מישהו מכיר את התופעה ואיך ניתן לסדר??תודה רבה
ברשותי טלוויזית פנסוניק dx700
אני מרוצה ממנה עד השמיים הכל תקין מלבד תופעה אחת שהעיניים שלי שמו לב
במקומות מסויימים במסך( במרכז חלק וחלק בצד ימין) יש מין עננים אפורים( נראה לי שזו ההגדרה המקצועית פה) שמחרפנים אותי
לא רואים את זה בכל פעם אבל בעיקר במשחקי כדורגל ששם זה בא לידי ביטוי מכיוון שהמסך ירוק באופן קבוע בדר"כ והמצלמה זזה.
הפעלתי ביוטיוב סרטון white screen ואני רואה באופן ברור החלקים הכהים יותר( רק אני שם לב לזה, שאר הבית פחות)
מישהו מכיר את התופעה ואיך ניתן לסדר??תודה רבה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
זה ככל הנראה מה ש Evil-u רשם:
DSE = Dirty Screen Effect
במידה וזה אכן זה, אי אפשר לעשות עם זה כלום. זה חלק מהפאנל לצמיתות.
עיין עוד כאן:
http://www.rtings.com/tv/tests/picture- ... effect-dse
עיין עוד כאן:
http://www.rtings.com/tv/tests/picture- ... effect-dse
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
זה בדיוק זה!!jacko-il כתב:זה ככל הנראה מה ש Evil-u רשם:
עיין עוד כאן:
http://www.rtings.com/tv/tests/picture- ... effect-dse...
האמת שממה שראיתי בקישור שיש מצבים הרבה יותר גרועים משלי.. אצלי זה ממש חלש ולא בחלקים גדולים.
2 שאלות בבקשה:
1)אין מה לדבר עם החברה שאחראית על המסך? לפי מה שאני מבין אני יכול לקבל מסך חדש יותר גרוע
2) זה משהו שמתפשט עם הזמן או שזה יישאר ככה במקרה הכי גרוע?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אם זה בקטנה אז תחליק את זה ותמשיך הלאה. זו לפחות הדעה שלי.
מפני שאף מסך לא מושלם וכפי שבעצמך ציינת, ייתכן מאד שמסך אחר פשוט יהיה גרוע יותר. זו המציאות כיום.
האסטרטגיה היא לייצר דראק של מסכים ולהחזיק אצבעות שזה יפריע לפלח לקוחות מאד זניח באחוזים. לאלו שזה כן מציק וגם מתלוננים - שוברים את את הראש מולם פרטנית. (או מתנערים לחלוטין מלהכיר כלל בבעיה ו/או מתנערים לחלוטין ממתן שירות והתייחסות הוגנת ללקוח - שזה תכל'ס הרבה יותר פופולראי כיום, ולא רק בארץ).
וזה לא אמור להשתנות לרעה או לטובה עם הזמן. לפחות לא בצורה ניכרת.
חוסר האחידות הזו נובעת בעיקר בגלל צורת ייצור הפאנל עצמו, ברמה של הזכוכית אם של הפאנל או פאשלה ברכיב אחר שהוא חלק מהסנדוויץ' הזה שנקרא כמכלול "פאנל". ולפעמים מצטרף לחגיגה הזו גם דיפיוזר תאורה אחורית (גם הוא חלק מהפאנל) שלא יושב פיקס מאחורה ואז דברים יכולים גם להראות רע וגם להשתנות עם הזמן (מפני שהדיפיוזר תאורה יכול לזוז קצת ולהתכווץ/להתפשט מעט בהתאם לטמפ' וכו').
מפני שאף מסך לא מושלם וכפי שבעצמך ציינת, ייתכן מאד שמסך אחר פשוט יהיה גרוע יותר. זו המציאות כיום.
האסטרטגיה היא לייצר דראק של מסכים ולהחזיק אצבעות שזה יפריע לפלח לקוחות מאד זניח באחוזים. לאלו שזה כן מציק וגם מתלוננים - שוברים את את הראש מולם פרטנית. (או מתנערים לחלוטין מלהכיר כלל בבעיה ו/או מתנערים לחלוטין ממתן שירות והתייחסות הוגנת ללקוח - שזה תכל'ס הרבה יותר פופולראי כיום, ולא רק בארץ).
וזה לא אמור להשתנות לרעה או לטובה עם הזמן. לפחות לא בצורה ניכרת.
חוסר האחידות הזו נובעת בעיקר בגלל צורת ייצור הפאנל עצמו, ברמה של הזכוכית אם של הפאנל או פאשלה ברכיב אחר שהוא חלק מהסנדוויץ' הזה שנקרא כמכלול "פאנל". ולפעמים מצטרף לחגיגה הזו גם דיפיוזר תאורה אחורית (גם הוא חלק מהפאנל) שלא יושב פיקס מאחורה ואז דברים יכולים גם להראות רע וגם להשתנות עם הזמן (מפני שהדיפיוזר תאורה יכול לזוז קצת ולהתכווץ/להתפשט מעט בהתאם לטמפ' וכו').
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
באופן מוזר, התופעה הזאת ממש לא זכורה לי ממסכי LCD ישנים עם תאורה אחורית פלורסנטית. יש לי מסך כזה 42 של סמסונג (סדרה C) והמסך נקי לחלוטין ללא התופעה. האם היא בלעדית רק לתאורת LED? זה אולי קשור לעובדה שמסכי LED דקים יותר ממסכי LCD פלורוסנטים? מוזר שאף חברה לא חשבה על פטנט שימנע את התופעה המעצבנת הזאת, גם על חשבון עובי המסך... למי באמת אכפת את המסך בעובי 1 או 10 ס"מ?
Nati1 כתב:
בקיצור, אין דבר כזה "מסך מושלם".
תמשיך להנות מהמסך הנוכחי ועם הזמן תתרגל וזה יפסיק להפריע כפי שזה עכשיו.
אני מאחל לך את זה
למזלך לא גילית את זה אחרי ששילמת 80.000 ש"ח על מסך "מושלם".פשוט הזוי שאפשר להוציא 8000₪+ על טלוויזיה ולא לקבל מסך מושלם כמו שאתה רוצה...
בקיצור, אין דבר כזה "מסך מושלם".
תמשיך להנות מהמסך הנוכחי ועם הזמן תתרגל וזה יפסיק להפריע כפי שזה עכשיו.
אני מאחל לך את זה